Diskusije : Kulinarstvo

 Komentar
Album na tesliju
tinicakatarinica16. april 2011. u 11.11
Evo da vam pokazem moje torte i moj hobi napravila sam album na tesliju...
tinicakatarinica
16. april 2011. u 11.12
Liketa007
(photo)
16. april 2011. u 12.55
Predivne su, naročito zamak. Za ovo treba imati mašte i strpljenja, svaka čast!
Komunikativna
(Sto mozes danas ne ostavljaj z)
16. april 2011. u 17.46
Tinice, pa ti si mi bila jako vredna od našeg poslednjeg „gledanja”! Nemam reci... Evo, gledam slike i dajem komentare... Blago tvojim princezicama, a uskoro i još jednoj, kada imaju tako vrednu i kreativnu mamu! Mislim, meni je rođendan u julu, pa ti sada vidi :o))))
Mici55
(pedagog)
16. april 2011. u 18.20
Bravo za mladu mamu!Sve su ti torte jako lepe!!!
Pomoravka
(vesela i srecna zena)
16. april 2011. u 18.31
Ја ти се дивим, декорације су ти савршене.Браво!!!!
baxuz
(φεμμινα™)
16. april 2011. u 19.47
svaka cast, kakvi zivci... :))

koliko ti je vremena trebalo za onaj super zamak?
sorayaa
(Nije važno koliko jak udarac)
17. april 2011. u 06.50
svaka cast.prava si umetnica...
liliy-hipp
(Sve ono sto sam htela od zivot)
17. april 2011. u 06.57
Zamak je kao iz bajke - parexellance!Svaka cast,za svaku pohvalu.
Liketa007
(photo)
17. april 2011. u 08.19
Pa dobro gde si sad, mi te hvalimo a ti nestade?
Šalim se, naravno, volela bih da znam šta si koristila za ovaj predivni zamak?
Pozdrav
tinicakatarinica
17. april 2011. u 11.19
evo me...
Zamak sam radila u prekidima, kupila sam wilton kule koje su od ciste bele plastike.
Sto vidite na kulama ljubicasto tu sam prvo namazala icing tankim slojem pa valjala blago u obojeni kristal secer koji sam kupila u wiltonu i ostavila da se susi na otvorenom, nisam sa nicim pokrivala da nebi vlazilo inače taj deo se nejede.Oko prozora sam isto tako stavila icing pa posula opet taj secer sve sto je sa strane palo i uhvatilo se za plastiku kad se osusi to samo popada.Posebno sam uradila cvetice tri velicine pa sam kad se osusilo lepila na prozore. Tortu sam svaki sprat posebno pravila i oblozila ga fondanom posle samo spojila. Kule sam morala da preradim posto nebi mogle da lepo stoje ja sam prvo ispalnirala gde će koja ići, pa sam od plasticnih viljusaka pokidala zubca i lepila ih na kule sa onim pistoljem sto stavite male stapice plastike pa kad se ohladi stegne se,poredjala sam kule na tortu i kada je sve bilo poredjano uzela sam da zavrsim sa ukrasavanjem,Stim sto sam prozore i vrata isto urasila kada i kule i pustila da se osuse ako sve radite isti dan nema sanse da se nerazmaze, potrebno je barem tri četiri dana da kule da se dobro osuse. Kgde se kule sastavljale sa tortom da nebi bile rupice i tamo gde su se sastavljale torte tu sam sa belim icingom napravila male pufnice koje se jedva primete na slici, posle sa zelenim icingom sam napravila oko zamka da deluje ko trava i stavila cvetice koje sam mnogo ranije napravila...da inače je bila lesnik torta koja je presvucena bila sa plazmom tortom da nebi slučajno fil doso u dodir sa fondanom. I da još svaki sprat sam dobro drzala u frizideru da se stegne skoro da se zamrzne tako je lakse da vam fondan izgleda veoma glatko i perfektno...
Liketa007
(photo)
17. april 2011. u 12.17
Fantastično. Da li za fondan koristiš želatin ili se fondan može napraviti i bez želatina? Ne volim želatin, a fondan je najbolji za ukrašavanje.
tinicakatarinica
17. april 2011. u 14.43
pravim domaći fondan 2 libre secera mlevenoga 16 oz macmeloa i dve kasike vode i biljna mast po potrebi. Macmelo istopim u mikrotalasnoj sa 2 kasike vode, dok se to topi ja namazem vanglu od miksera sa biljnom mascu sipam pola mere secera u prahu i onda otopljeni macmelov sipam u to i stavim da se umesi dodajem postepeno secera ali malo ostavim da bi mogla da ga dobro posle rucno zamesim na radnom stolu. Posle uzmem boje pa koje mi trebaju farbam...
Liketa007
(photo)
17. april 2011. u 15.05
Pretpostavljam da je macmelo u stvari želatin. Ne znam da li fondan uopšte može da se napravi bez želatina ili ne? Ja bih ga rado pravila, ali bez ovog sastojka.
Komunikativna
(Sto mozes danas ne ostavljaj z)
17. april 2011. u 16.11
Liketa, imaš biljni zelatin od Dr. Oetkera, ako je do svinjske masti reč. Inače, machmalow sadrzi zelatin. Moram da vidim neki recept sto sam dobila od jednog konditora, za fondan. Dali ti je hitno ili može da saceka do posle Uskrsa?
Liketa007
(photo)
17. april 2011. u 16.44
Komunikativna, srce si. Pa kako ja nisam znala da postoji biljni želatin? Jesi ti u Srbiji? Jeste stvar do želatina, jer mi je od njegovog mirisa muka i samo saznanje od čega je mi je odbojno. Imam recept za fondan ali ide želatin u njega, jednom sam ga pravila i bacila samo zbog toga. Ako imaš ti dobar recept ostavi kad budeš mogla, nije mi hitno. Ovaj moj recept je sa fruktozom. Probaću da nađem biljni želatin.
Pozdrav
Komunikativna
(Sto mozes danas ne ostavljaj z)
18. april 2011. u 15.51
Liketa, proizvodi nemacka firma Ruf, znaci nije Dr. Oetker. Meni se čini da sam videla od Oetkera ali sam danas gledala i nisam nasla. Ovo od Ruf-a se dobija od alge agar-agar. Pakovanje je od 3 kesice i kosta 0,99€ Ukoliko ne možeš naći, poslacu ti ja postom, nije mi nikakav problem. Najverovatnije dolazim u Srbiju ove nedelje, tako da ti mogu i od nas poslati. Slikala sam pakovanje kako izgleda i okacicu ga na Teslijo, samo da maknem muza sa kompa da prebacim slike :0)))
Liketa007
(photo)
18. april 2011. u 16.59
E baš si drug, od srca ti hvala. Neću da te obavezujem tako da ću se dati u potragu po Beogradu. Ako mi baš bude stani pani javljam ti se.
Pozdrav i hvala!!!
tinicakatarinica
18. april 2011. u 17.57
joj liketa izvini nisam znala da si u beogradu to tamo znam da nema to što ti je stavio sremac to sam ja slučajno preko muzevog nika, tek danas sam primetila da sam ti tako napisala ali to je taj macmelov koji mi odavde koristimo i veoma je zahvalan
Komunikativna
(Sto mozes danas ne ostavljaj z)
19. april 2011. u 02.24
Liketa, evo kako izgleda pakovanje, da znaš šta da trazis. Skroz gore piše Ruf.

http://teslio.com/user/photo/showPhoto/Komunikativna/945/6

Ništa me ne obavezujes, stvarno. Javi do četvrtka šta si odlucila ;0)
Liketa007
(photo)
19. april 2011. u 16.58
Hvala, potražiću, a i ova slika mi je nešto poznata.
Pozz
 Komentar Zapamti ovu temu!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…