Diskusije : Knin

 Komentar
Ode kninski zid
northweald
22. februar 2013. u 14.40
http://i47.tinypic.com/29ftrms.jpg
Građani Knina i gradska uprava digli su se na noge nakon što je u srijedu u poslijepodnevnim satima srušen dio „Zidića”, kultnog mjesta okupljanja generacija Kninjana. Riječ je o zidu koji dijeli Zvonimirovu ulicu i privatni posjed Cafe bara „Metropola” ispod kninskog Veleučilišta.

Vlasnik Cafe bara „Metropola” Davor Lojić ustvrdio je da je zid njegovo vlasništvo.

- To je moje privatno vlasništvo i imam pravo rušiti. Srušio sam dio zidića jer radim ulaz prilagođen invalidima. U ovom gradu se stalno bune kada netko nešto radi - eksplicitan je Lojić.

Iz kninske gradske uprave, međutim, negiraju da je Lojić vlasnik srušenog „Zidića” te su pozvali policiju i građevinsku inspekciju.

- Komunalni redari izišli su na teren, napravili uvid i sastavili zapisnik. Slučaj je prijavljen policiji i građevinskoj inspekciji. Prema kartama nije evidentirano da je „Zidić” u vlasništvu Davora Lojića, vlasnika Cafe bara „Metropola”. Kako je riječ o međi, polovica „Zidića” u vlasništvu je Grada. Za ovaj postupak Lojić je trebao tražiti suglasnost Grada i suglasnost konzervatora jer je to povijesna gradska jezgra - kazala nam je privremena pročelnica za komunalne poslove i prostorno uređenje, Josipa Leontić.

Iz gradske uprave doznajemo također da čak i dio zemljišta uz „Zidić” nije u stopostotnom Lojićevu vlasništvu, nego je on vlasnik polovice parcele, dok preostala polovica pripada obitelji Tonković s kojom se Grad oko tog zemljišta spori na sudu.

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac, koja je u četvrtak bila na putu u inozemstvu, usprotivila se rušenju „Zidića”, a njezin zamjenik Tomislav Vrdoljak osudio je rušiteljski čin. Građani Knina ogorčeni su devastacijom mjesta uz koje su mnogi emotivno vezani jer su se u zadnjih 60-ak godina generacije Kninjana upravo tu sastajale i družile.

Smatraju da se tako nešto nije smjelo dogoditi, čak i da je zemljište iza „Zidića” privatno. Od kada je počelo rušenje, inače, potpisnik ovih redaka „zasut” je pozivima i mejlovima uznemirenih Kninjana uz koje je stala i gradska uprava. Očekuje se potez građevinske inspekcije.
Ivica Šimić
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.