Diskusije : Sidnej

 Komentar
Aus. novine o joe simunovicu
CikaBrkica003
(Student)
20. novembar 2013. u 19.59
Krstim se tri puta levom i desnom rukom čim sam procitao tu vest, i to je prava retkost da zapadne novine pišu o ustašama. Nije nikakva novost da australija ima puno ustaša i imaju svoje ustaške kampove po celoj australiji kako bilo pod copavoga kako i danas.

http://tinyurl.com/lfatz7w

Pozdrav
zupa
(DR.MR)
20. novembar 2013. u 20.39
Sad će Ozie da nas ubeđuje da nismo dobro videli,i da
CikaBrkica003
(Student)
20. novembar 2013. u 21.44
Ih da secam se jednog tv sportskog interview-a sa andrew bogut-a. I u tom interview-u njegovoj kuci je bila velika ustaška sahovnica na kaminu. A rođeni aussie sa ustaškom sahovnicom ne moze biti aussie nego pravi ustaša ko i ovaj joe.

Pozdrav
Ozie
20. novembar 2013. u 23.31
Ne samo ozi mediji, već mediji celog sveta pišu o tome, a ozi mediji su obični prepisivaci.

Ja samo mogu reći da me ovaj incident raduje.

http://tinyurl.com/mcjgfpn

Neka svi vide ko su divljaci, i neka se sad posipaju pepelom.
a oni koji to rade su i divljaci i primitivci.

Ja sa posebnim uzitkom pratim tupsane kako protestuju protiv cirilice, a ekonomija u kolapsu, armija nezaposlenih...

btw, izuzetno mi je drago sto će doći do sudjenja da ga ispuse i tamo,
i sto će konacno da se sudi za Jasenovac, Gradisku, i ostala stratista. Bila bi velika grehota da se tuzbe povuku.

Eto zupa, to je moj komentar.
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
21. novembar 2013. u 04.41
Meni je drago što su se zaebali pa ušli u EU jer sad ne može zakon kako njima dune.Na primer: moraju da menjaju ustav i to član da se ne dozvoljava održavanje referenduma u vezi bilo čega po pitanju nacionalnih manjina-a to smo u ovom slučaju mi.Pa tako slučaj ćirilica i njihovo seredanje može u „košaricu”.Ohoho susedi polako sad ste u Evropi...sad morati da pazite šta pričate šta radite,kao onaj majmoončić fudbaler juče što je uzvikivao na terenu „Za dom spremni” ohohoho što mi drago što se izvikao...
CikaBrkica003
(Student)
21. novembar 2013. u 18.20
Mene ne raduje ne zbog ustaša nego do nas Srba koji je naivan i glup narod koji je tri puta ubijan/zaklan od strane ustaša i balija. A Srbi ko ovce cute i mirno gledaju šta se desava u kifli državi, kupuju ustaške proizvode, prodavaju svoje nabolje zemljiste i fabrike ustašama a tek jodlorima. A o sudenju ne zavisi od ustaša nego do nas Srba, jer baba koja živi u BG se svedoci protiv Srba na sudenju, a šta Srbi rade? Ko cute ko ovce i mirno gledaju politicare koje nude dijalog ustašama oko povlacenja tuzbe, i još ne brane svoje Srbe iz Haga, a kamoli da izvuku Kap.Dragana koji može jako brzo da izadje iz zatvora i to samo sa telefonskim pozivom, e moj e moj Srbi su naivan, lud i proklet narod. Nama treba Seselj ili srpski Putin da dobro istuci Srbe, da zavrne usi i da upostavi srpski nacionalni plan, pa onda tek ćemo pozabaviti sa ustašama,balijama i jodlorima onako jerbacki.

Pozdrav
zupa
(DR.MR)
21. novembar 2013. u 19.21
Ipak su Amerikenjci u pravu SRBI NAJGLUPLJI NAROD NA PLANETI,
Ivica Dacic ,Aleksandar Vucic,Mirko Dobrijevic,Grigorije Duric...
lista podugacka ubacenoi UstašE I PETOKOLONASI,,,
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
22. novembar 2013. u 00.35
Opet vam je Brkajlo polu-pismeno naveo CELU istinu! Nemam šta da dodam osim onog sto sam već reko; da je imao formalno obrazovanje srpskog jezika letela bi perca!

PS Brqo bez zayebancije, popravljas se!
Ozie
22. novembar 2013. u 01.19
Pycopevac mi je najsmesniji kada se vadi da prica o nekakvoj ljubavi za domovonu, a istovremeno poziva u boj!

Onako ruzan, besan, iskrivljene face uopste ne odaje utisak da nekoga voli već sasvim suprotno i da iva veliki problem.

O kojoj on domovini prica kad se u njoj nije ni rodio?!

Odrastao u hrvatskoj zmijarnik familiji i indoktriniran u zajednici van sveta i vremena, zajenici koja još živi zivot 41. godine.
Klubovi puni slika Ante Pavelica, Luburica, Francetica i ostalih koljaca... Čega se pametan stidi kreten se ponosi.

I onda dodje u Evropu i sam sebi 'zabije' gol, jer je doopeglavac, vanzemaljac, ne zna ništa, samo zna da treba da bude na nekoga ljut i besan, da bude veci Hrvat i katolik od svuh njih tamo, i da će mu podici spomenik za to.
To je isto kao kad dete potrci na uzarenu pec pa se opece jer nema pojma.
Tako i onaj mamlaz.
Koliko god je sprcao u doope a ništa nije naucio. 35 godina ima!!!

Sad je pitanje da li će taj primitivac uopste videti Brazil.

Ponavljam, meni drago zbog incidenta, pa neka se malo 'frigaju' tamo na tihoj vatrici.
Lumina
(><)
23. novembar 2013. u 08.02
Ahhh...
Koja faca ovaj kromanjonac da se covek poplasi. Glup i tup, to je da sednes i ispovracas se. Sva sranja koja vuce nosi iz familije. Nisu imali pametnija posla njegovi maman i papa nego da ga uce da mrzi Srbe i bude „casni usrasha”. Impotentni Croatian born Australian, e to je pravi retard.
Lumina
(><)
23. novembar 2013. u 08.06
Da ponovim:

Specijalna komisija da se oformi na granicnim prelazima sa Hrvatstskom, 24/7/365: svi koji putuju tamo na holiday da prime po debelom mesu 25 po turu (vozac motornog vozila); u povratku svi putnici po 40 po turu na redaljku. Svaki sledeći izlazak iz Srbije u Hrvatsku zbog radi turistickih aktivnosti da bude sankcionisan tretiranjem debelog mesa accodringly.
CikaBrkica003
(Student)
24. novembar 2013. u 20.03
Hehehe kako ste naivni po vama taj joe je primitivac i glup, jer su tako njega roditelji ucili, a kada je cela kifla država je joe. I tako cela kifla su uceni da budu ustaše od malih nogu i to za vreme copavoga i prije copavoga.

Pozdrav

Ozie
25. novembar 2013. u 05.40
Naravno da je glup, jer šta je tim gestom postigao sem stete i za sebe a i za one za koje je urlao???

A ona marva što se dere zajedno sa njim znaju da su bezbedni u coporu.

Dok je taj tvoj „copoavi” bio ziv takvi nisu smeli zuba obeliti.
Bili su sabijeni u misju rupu.

Šta god ko pricao za onu državu, što se tiče lične i imovinske bezbednosti i bezbednosti na stadionima, bila je tatamata za sve ove male državice nakazice. Ostala je nedostizan san. I ne samo po tome već po mnogo cemu drugom.
Koji se fudbal onda igrao koji danas, i koliko gledaoca onda a koliko danas? Bar u fudbalu bili smo neko i nešto, sad niko i ništa - obavoezno ispadanje iz Evrope u prvom kolu.
CikaBrkica003
(Student)
25. novembar 2013. u 19.27
Hehehe šta te boli k.rac kako je on napravio neku stetu ustašama sa njegovim ustaškim ponasanjem kada je cela kifla ista ko i ovaj joe. Za vreme copavoga je bilo ustaških terora, samo sto ovaj „copavi” koji nije moj nego je tvoj, je pustio te ustaše da se malo igraju igru, a tukao Srbe uci malo istoriju bre, iako nisi nikad bio u kifli jer da si bio nebi pricao te gluposti. Kao sto je ustaško proleće 71-ve i da ne nabrajam ostale ustaške akcije i terorizma od 60 do 80-te. E onda kad je tvoj copavi krepo nije prošlo 20 god nego 10 god otkad su ustaše su digli da kolju Srbe. Pa taj tvoj copavi je znao za ustaške kampove po celom svetu i nije ih dirao heh al k.rac sve zbog „bratsva i jedinstva”

Pozdrav
Ozie
26. novembar 2013. u 00.17
Je je mazio je i pazio ustaše, naročito u Blajburgu.
Pa onda kako ih je namamio u zemlju skupa sa onim Slavkom Kvaternikom pa ih sve mazio i pazio sa metkom u glavu.
Pa onda kako je slao tajne sluzbe po Evrpopi i Argentinu da ih mazi da ih pazi opet metkom u glavusu.
Pa onda onih 19 komata isto mazio i pazio metkom u glavusu sem onog maloletnog koji je najviše propevao.

Jbga, disidente nije hteo da likvidira, i još da je to radio kako bi mu tek onda pripisivali da je diktator.

Vrati se ti malo dublje u istoriju i onome pravom izvoru problema ko nas sastavi sa ustašam prvi put u istu državu. Nemoj kao Vuk Draskovic kako su svi problemi poceli 1945.
Zna se tačno kad smo sami sebi dali autogol, kad smo bili na vrhuncu moći i mogli da crtamo granice Srbije.
Ko nam je kriv? Sami brate.
Ozie
26. novembar 2013. u 00.35
Znao je i kralj Aca za ustaške kampove u Janka Pusta u Madjarskoj. I šta je preduzeo? Nekakav demars protiv madjarske vlade i ništa vise.

Mislis da agenti i ubice poslati sa zadatkom iz jedne zemlje mogu tako
lako da vrsaljaju po drugoj zemlji i da ubijaju kako im se cefne?
sibir
(Љути КрÐ)
26. novembar 2013. u 00.43
Brkice, ranije je ta tuga od shugoslavije pocela, vidi dolje. Copavi nas je unazadio da ne mislimo nacionalno i da se srbi razjedine, u jednu ruku samo nastavio nešto sto je pre njega neko poceo. Definitvo si u pravu da nam je komunizam sa titom na celu unistio nacionalni kod, koji ni danas ne možemo vratiti na staru slavu.
-----------------------------------------------------------------
zveštaj vojvode Mišića kralju Aleksandru po povratku iz Splita:

„Iz svega što sam čuo i video ja sam duboko zažalio sto smo se mi na silu Boga obmanjivali nekakvom idejom bratstva i zajednice… Svi oni jednako misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojaviš….. stvar je propala…..

Ništa se ne može zajaziti, ničim što bi joj se ponudilo.

Ja sam sa tim načisto. Dvoje nam kao neminovno predstoji: potpuno se otcepiti od njih, dati im državu, nezavisnu samoupravnu, pa neka lome glavu kako znaju, a drugo je, upravo prvo, da u zemlji zavedemo vojnu upravu za dvadeset godina i da se zemlja sva baci na privredno i ekonomsko podizanje, daleko od svih politickih uticaja. Ako to ne može, onda se otcepiti, dati im njihovu državu.

Granice će biti gde ih mi povucemo, a mi ćemo ih povuci ne onde gde naše ambicije izbijaju na povrsinu, nego onde gde istorija i etnografija kažu; gde kaže jezik i običaji, tradicija i najzad gde se sam narod po slobodnoj volji opredeli, pa će biti i pravo i Bogu drago.

A Italijani? Neka im je sa srećom. Neka se oni Hrvatima usreće. Ja sam duboko uveren da se mi njima nećemo usrećiti... Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi i u toliko meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi.

Ne zaboravite Visočanstvo, moje reči. Ako ovako ne postupite siguran sam da ćete se ljuto kajati.”

Zabeležio sekretar vojvode Mišića Milorad Pavlović
Ozie
26. novembar 2013. u 18.34
Kad smo kod relacije Titov rezim vs ustaše, pomenucu slučaj
Andrije Hebranga, jedan od najvecih politickih figura Hrvatske i Jugoslavije u toku i odmah posle rata.
Optuzen je za saradnju sa ustašama i streljan, njegova žena osuđena na 20 godina robije, a deca primorana da se odreknu prezimena.

Po nekim pricama Pavelic lično ga je posetio u bolnici Rebro u Zagrebu kad se lecio od ranjavanja.

Pre nekoliko godina Srbija ga je rehabilitovala.

http://tinyurl.com/mwkjvwo

brkice, da li si čuo za operaciju Gvardijan i kako su zavrsili Bozidar Kavran, Ljubo Milos, Ante Vrban i još oko 100tinu ustaša od HR OZNE?
http://tinyurl.com/jvk54pc

Eto toliko za sada u prilog teorije o tome kako je onaj sistem bio nezan prema ustašama. Ima još ako treba.
CikaBrkica003
(Student)
26. novembar 2013. u 21.16
Ozi pricas gluposti kao da nisi ni bio u kilfi a kamoli iskusio i video neprijatnosti od strane ustaša. Jerbo taj copavi koji je ubijao Srbe u prvom i drugom svetskom ratu i davao sakom i kapom ustašama, a tukao Srbe sve zbog „bratsva i jedinstva”. Pa njofra je bio ustaša pa je postao copavin general i presednik Partizana, a kamoli onaj majmunskom glavom poslednji presednik copave sugoslavije njegov stric ustaša i postao pukovnik copavoga. Tako da te price o atenatima i likivacije možeš da otkacis na macku u rep kad je copavi voleo ustaše i nije posetio Jasenovac a kamoli oslobodio. I tukao Srbe jer su govorili da su ustaše još živi samo sto su umesto U stavili petokraku. U tvojoj Srbiji nije bilo ustaša al je bilo madjara, siptara i balija pa ti pogledaj danas kakva je danas Srbija jadna i nikakva zbog ovog copavoga koji je jako „voleo” Srbe. Nije pustio Srbe da se vrate na Kosovo dao im autonomiju siptarima i madjarima. Nije stitio Srbe iz Kosova nego pustio siptare da ubijaju Srbe i da siluju Srpskinje, samo da Srbi odu iz Kosova. Samo Rankovic je stitio Srbe sa Kosova pa su njega sutnuli jer je branio Srbe. jaka sugoslavija slaba Srbija. Ako volis copavoga i ustaše jer mnogo branis njih i copavoga onda je uredu jer imaš kolegu ustašu. Al mene ne možeš da me ubedis da je copavi je bio dobar sa Srbima a bio los sa ustašama, jer sam sve video i iskusio, dok ti je bilo lepo u Srbiji pevajuci „druže tito mi se” pa ti je copavi dao tebi bonu jer si bio dobar pionir.

Pozdrav
Ozie
27. novembar 2013. u 16.59
Ja ti kažem da nije bio dobar sa ustašma, i da isti cvile zbog Blajburga zbog čega Tita ne vole. I ne možeš te cinjenice okaciti macku o rep jer su cinjenice (imena, brojke, akcije).

Znam puno o tim stvarima preko posla i poznajuci lično neke neposredne aktere.

Nego slazes li se ti gde su koreni problema, i ko nam je kriv?
Eno sibir ti je sve rekao.
CikaBrkica003
(Student)
27. novembar 2013. u 20.43
Hehehe pa ti sto cvile zbog copavoga trebaju da zahvale copavoga sto im je spasio i dao im opet tu kiflu. Ja ne mogu da verujem da si toliko naivan, pa copavi je pobio par hiljada ustaša samo da bi docepao vlast i da nebi Četnici/Srbi ubili copavoga, pobili celu kiflu i okrenuli sa Dražom. Copavi je malo pobio te malo ustaša na kraju rata da bi Srbi malo smirili posle svega sto je ubijao Srbe tokom rata, i da ne zaboravimo da je celu srpsku mladost poslao na Sremski front i ubijao dobre Srpske doktore,ucitelje,advokate inteligetne Srbe. A tek šta je radio posle rata auu. Tako da možeš te podatke možeš stavis lepo macku u rep jer to samo maska iza svega šta je copavi radio tokom rata. I nikad nikada nemoj matere ti da uporedujes ustaške žrtve sa Srpskom to je velika uvreda za Srpski narod koji je mnogo propatio. Ali ocigledno da nisi Srbin nego ustaša ili polutanac ili petokolonas šta ja znam šta si ti koji k.rac i palac al Srbin nisi.

Pozdrav
Ozie
27. novembar 2013. u 21.26
Znaš šta, ne bi ja u sirinu o tom tvom „copavom” jer izlazi iz okvira teme i zahteva puno analiza i studija.

Samo da ti kažem, imao je onaj sistem i loših a bogami i dobrih stvari, da ne nabrajam jer kako rekoh, to samo prevazilazi temu.

Samo ću ti postaviti jedno pitanje, koliko je hidroelektrana sagradjeno za vreme SFRJ a koliko od njenog raspada na njenim bivšim prostorima?
Dobro kaže narod onom parolom, „ono šta se nekad u Jugi izgradilo, danas ovi ne mogu ni da okrece.”

Imam jedan clanak iz Jutarnjeg na tu temu http://tinyurl.com/ou3pltg

Dakle, nije Tile samo ubijao, valjda se nešto i gradilo.

P.S.
Najviše mi se dopalo ovo iz Jutarnjeg:
„Mlada hrvatska država, ponavljamo svi razniježeno, kao da je država nekakvo dojenče koje sere u pelene. Naša nacionalna državna samostalnost sada, međutim, traje već dvadeset tri godine, došla je na polovicu životnog vijeka bivše Jugoslavije, a da nema možda ni desetinu postignuća svoje prethodnice. Možemo, ako hoćete, i o energetici.
Od 1945. do 1990. u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj je na Dravi, Kupi, Cetini, Zrmanji i drugim vodotocima napravljeno gotovo dvadeset velikih hidroelektrana.
Znate li koliko ih je napravljeno otkako smo se trgnuli iz tisućljetnog sna?

Jedna.

Hahahahaha

Koliko je sagradjeno u Srbiji?”
sibir
(Љути КрÐ)
27. novembar 2013. u 21.43
Taj procvat gradnje bi se dogodio i bez komunizma. I kao da je to bila neka nauka, zaduziti se u inostranstvu kod raznih banaka, malo ulozi u radnu snagu jer tu su omladinci koji će raditi za dzabe i idemo. Kad je tako zlatno bilo otkud toliki dug posle raspada. I zašto uvijek vlada mišljenje da je svako živeo dobro. Kako to da recimo Juzna Srbija nije procvjetala, i otkud to da dva najsiromasnija kraja u bivšoj SFRJ imadose pretezno srpsko zivlje. I tako bi mogli do sutra poenta cijele price je da je pod titinim komunizmom srbima puno stete nacinjeno ( o tome brkica prica), radi dve decenije komfornosti izgubismo sve ono najvaznije, i za kraj rece Tito Cercilu:
Četnici ratuju pored nemaca a i partizani ratuju protiv nemaca, a ratuju i jedni protiv drugih, a velikom većinom su i jedni i drugi Srbi.
Ozie
28. novembar 2013. u 00.35
Što se tiče duga, od malih zemalja nema one koja ne duguje i koje bi mogle da funkcionisu bez duga.
Recimo naslednice SFRJ duguju daleko vise nego sto je dugovala zajednicka država od 20 milijardi dolara, i ni jedna ne bi mogla funkcionisati bez toga.
Koliko Australija duguje danas? Hahaha

Biće ipak da je glavna injekcija zamahu posleratne industrijalizacije zemlje ona pomoć od Amerike (Marsalov plan za Jugoslaviju), od čega ne bi dobili ni dolara bez onog istorijskog NE.

Dalje, mudra odluka je i otvaranje granica, cime se smanjila nezaposlenost, prakticno iskorenilo siromastvo, i obezbedio priliv deviza od dijaspore.

Dalje, vanjskom politikom prema svetu stekli smo puno prijatelja u zemljama treceg sveta sto je donelo i puno poslova za domaće firme.

Neutralnom politikom imali smo povlascen status kod US što se nauke tiče.

Što se ostalih stvari tiče:
Koliko je onda bilo kriminala, droge po skolama i na ulici, dilera droge, mafije, a koliko danas?

Da li je bilo huligana i ovolike mrznje na stadionima?
Mogu slobodno reći da uopste nije bilo u odnosu na ove danas.

Kolika je bilo pljacki banaka, menjacnica, posta, a koliko danas?
Ja ne znam za 3 takve pljacke, danas je to svakodnevna pojava.

Kolika je bila licna sigurnost gradjana i imovine, a kolika danas?

Koliki je bio imidz zemlje onda u svetu, i koliko se lako putovalo a koliki danas sa SR pasosom?

Što se tiče radnih akcija, ma to je bilo sitno u odnosu na celokupnu izgradnju.

A što se tiče nejednakog tretiranja republika, pa koliko ja znam Kosovo je sve vreme imalo status nerazvijene oblasti, sto znači da se tu slivao novac iz svih republika i iz federacije, a Kosovo je bilo deo Srbije. Svakog meseca su mi odbijali od plate za Kosovo dokle god nisam otisao iz zemlje. Tako su radili i Hrvatu i Slovencu.

Glavni grad je bio Beograd, od čega je Srbija opet imala najviše koristi.
A mogli su smisliti nešto po modelu Australije ili US, neku slobodnu teritoriju, pa da bude vise zadovoljstva u zemlji, mada daleko od tog da bi to zadovoljilo one kod kojih je uvek „kod komsije zelenija trava”.

Dalje, imali smo mnopol na nauku (Institut „Mihajlo Pupin”, Institut „Ivo Lola Ribar”, Institut Vinca, VTI, itd), monopol na nacionalnu avio kompaniju.

Srbija je u svojoj celoj istoriji industrijski bila najrazvijenija upravo za vreme SFRJ. Možemo se i ciframa posluziti.
Ozie
28. novembar 2013. u 01.00
Pa sve ove danas lopurde i pljackasi ne mogu da opljackaju Srbiju do kraja koliko je ona zapravo bila bogata!

Secam se jedne izjave Karle del Ponte kad se upoznavala sa pljackama u Srbiji, iznosenjem novca na Kipar, a odatle bestraga. Izjavila je u stilu „PA SRBIJA JE JAKO BOGATA!!!” Hahaha

I ja se cudim stvarno, i uvek iznova, šta još ima da se opljacka, od čega??

A hteo sam da puknem od smeha kad sam čuo da je ona prva demokratska vlast poslala Dinkica i seljaka Velju Ilica na Kipar da ispita tok novca, umesto da posalju nekog jakog elokventnog pravnika, nekoga ko će imati mooda i da udari sakom od sto.
Ozie
28. novembar 2013. u 01.17
Pa i onaj entuziazam izgradnje zemlje posle rata nije dosao iz ničega. Neko je pobudio taj entuzijazam pricom o zajednistvu, o patriotizmu, o bratstvu i jedinstvu kojeg se danas svi od reda gade (a nekada bese pokretacka snaga).

Danas ne možeš ni fudbalera da nateras da peva nacionalnu himnu.
Ne radi se to kaznama, čak ni diktatorski rezim to nije radio kaznama.
CikaBrkica003
(Student)
04. decembar 2013. u 21.03
Ko ima vremena neka pogleda dokumentarac „Crna Knjiga”
http://tinyurl.com/mwyy8f5

Pozdrav
CikaBrkica003
(Student)
04. decembar 2013. u 21.19
Tezina Lanaca http://tinyurl.com/8oysoco mnogo dobar dokumentarac. Te dokumentarce necete videti na javnim Srpskim servisima u Srbiji.

Pozdrav
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.