Diskusije : Čikago

 Komentar
Kako posle presuda u Hagu?
KuJtA
(Zvezda prva Bog drugi)
20. novembar 2012. u 04.36
Oslobadjanje Gotovine i Markaca jeste sokantno,ali ne i neocekivano jer ništa se nije dobro nadati od Haga i Haske pravde.Međutim veci problem od oslobadjanja ove dvojice hrvatskih generala jesto to da ih je oslobodio americki sudija (državljanin) i da su Hrvati u USA lobirali za ovakvu odluku po State Departmentu i ostalim americkim institucijama.
Može neko da voli ili ne voli Haski tribunal,ali cinjenica da su ova dva generala HV bila osuđena u prvostepenoj presudi na 24 i 18 godina zatvora i da su zalbi oborili tu presudu,i sama recenica hrvatskog generala kada je sletio na htvatsko tlo,da se nije nadao da će biti oslobodjen otuzbi govori da su „Gotivinu isplatili u gotovini” i da Hrvati imaju jači lobi i ovde od nas Srba.
Posledice ovakve presude nisu samo u tome da su „Srbi sami sebe protjerali” iz Knina ili da nije bilo srpskih zrtava oko Srebrenice prije 1995 god,nego leze u tome da će biti vrlo teško biti Srbin pogotovo kada se presude za zločine Karadzic i Mladic (sto je vise nego i vjerovatno)
Ja živim u USA već dovoljno da sam upoznao i mišljenje o Srbima ovde,ali i neorganizovanu srpsku dijasporu u USA.Neorganizacija Srba je i dovela do bombardovanja 1999 god i da posle podrske Srbima pa i ordenjima četnicima iz WW II mi imamo proglasavanje Srba za glavne krivce pd americkih medija do uticajnih politicara.
Oni koji ne vole Milosevica će ti reći da je komunjara Milosevic kriv za sve,oni koji vjeruju u teoriju zavjere rece ti da je kriv Vatikan i Njemacka,treci će se pomiriti sa sudbimom i mudro sutiti jer je tako najbolje.
Istina je na zalost na drugoj strani, mi volimo Srbiju i RS a o tamo nam se serviraju licemjerni politicari koji sada mogu da se protive presudama suda,ali ništa nisu uradili da „srpska istina” dodje do usiju oni koji odlucuju o sudbini pravde.Mnogi Srbi (pogotovo oni iz BIH i bivše RSK) su dosli u USA da spasu svoju djecu posle izgubljenih zavicaja i da svojoj djeci daju bolju buducnost.Mnogi od njih žele da zaborave i logore po Zenici,Sarajevu,Konjicu gdje su bili zatvarani jer su Srbi,ili žele zaboraviti kolone iz Knina,Benkovca,Okucana kada su bili prognani jer su Srbi,a mnogi i ne žele reći da su i bili na srpskoj strani u ratu.
Ja vjerujem da mnogi znaju o cemu pricam i znaju kada su hapseni i kuvarice i sekretari iz Drinskog korpusa VRS jer Srbi su prestavljeni kao losi momci (blago receno)
Nedavno je jedna Tv emisija „100 godina nostalgije” koja je bila emitovana na RTS govorila o temi Srba u USA,tako je jedan svestenik rekao kako se dijaspora ona stara prije WW II i posle, razlikuje od ove koja je dosla raspadom SFRJ,kako je ona dijaspora stara mnogo bila sloznija i da su pomagali jedni drugima,kako mnogi od novih i imigranata gleda samo sebe,sto je djelimicno i tačno,to sam objasnio i zašto je tako,jer mnogi su bili ponizeni i od srpskih vlasti i politicara posle ratova u BIH i Hrvatskoj.
Međutim, taj svestenik je propustio da kaže da su za vrijeme Titove SFRJ u Americi najvece dve srpske crkve bile podjeljene po nalogu sto su komunisti dali iz Beograda.
Sada nema komunista,sada su i u Beogradu i u Banjaluci tkz „srpski politicari” na vlasti,ali Srbi gube i pravnu bitku za istinu,a mnogi gube i zaintersovanost za Srbiju i srpsku naciju.Naše crkve po USA su pune slika Draže Mihajlovića a nasa djeca uz srpska kola ne uce šta je bilo od 1990 do 1995 u Hrvatskoj i BIH,šta je bilo na Kosovu prije nezavisnosti.
Posledice toga jesu i presude oslobadjanja Gotovine i Markaca ili Orica za pokolje Srba oko Srebrenice.Ko živi u USA i prati US politiku zna da je sve ovde organizacija i lobiranje,mi smo imali i guvernere Srbe i senatore i advokate,ale ne mogu oni biti bolji od svoga naroda.Mi možemo biti ponosni na Djokovica ili Cavica ili Teslu,ali to ništa ne znaci u borbi za pravdu.
Srbi ako se ne slože i ne nadju put da kažu svoju istinu biće ponizivani ni promjena imena a ni religije neće pomoći.

Ovo je moje mišljenje jednog Srbina koji je dosao u USA jer je izgubio zavicaj i djetinstvo i neće zaboraviti zašto sam izgubio sve to,i znam i mnoge Srbe ovde koji imaju slične price,i znam moge Srbe koji su ovde rođeni i oni znaju istinu i osjecaju se Srbima...ali samo treba da ustanemo iza stolova i prica po crkvenim dvoranama jer znamo da PRAVDA neće doći sama tj sada smo se uvjerili da neće doći sama.
covekny
(radnik)
20. novembar 2012. u 08.04
Vise puta spominjes takozvanu „istinu” a nisi nam objasnio koja je to „istina” i „pravda”? Fakat je da je u SFRJ tokom revolta a potom i rata na povrsinu isplivalo tona „govana” koji su uzeli „pravdu” u svoje ruke i najvecim zločinima ispoljili svoju mrznju prema svojim komsijama, prijateljima i doskorasnjim sugradjanima. Srbija je imala Arkana i ostale (svaki mafiozo je imao svoju malu vojsku), koji su pod izgovorom i nastojanjem da isteraju „pravdu” klali, ubijali i pljackali narod po ratistu. Ubijeno je mnogo ljudi, uglavnom civila od strane svih koji su bili umesani. Milosevica su izglasali za predsednika vise puta tvoji sugradjani - Srbi, i sada ti je svako kriv osim samih nas? Sto ga nismo smenili sa vlasti PRE napada od strane NATO i US? Ako već toliko mrzis Ameriku i volis Srbiju, što se ne vratis tamo i oberucke krenes da se boris za „istinu” i „pravdu”?
KuJtA
(Zvezda prva Bog drugi)
21. novembar 2012. u 03.23
@covekny
(radnik)

Drugi se put pripremi kada dajes odgovor ovde,ispao si smjesan
Niti ti znaš ko je Arkan niti znaš ko je Milosevic,to si ti gledao na Tv ili si pokupio ovo negdje za stolom, ovde se govori o srpskim žrtvama u Oluji i nakon Oluje.
Druga stvar,u USA se može i razmišljati i drugacije nego sto ti razmišljas,samo ti to ne znaš,tako da to „idi u Srbiju ako ne volis Ameriku” je još smesnije :)
Možda možeš popiti Coca Colu i da budes onaj tip sa reklame?
Ili možda nisi ni Srbin,kaže ti budi iskren, ili još bolje nešto iz svoje glave reci,ili nemoj ništa jer je osjetljiva tema Ok naturalizovani ameru :)?
covekny
(radnik)
21. novembar 2012. u 06.47
Bla, bla, bla...samo znaš da seres i jedes govna, ništa drugo nisam ni ocekivao od Zvezdasa i Bogomoljca iz Bosne. Podržavas Arkana i Milosevica, a negiras Srebrenicu - šta vise da pricamo...nije ni cudo kakvo mišljenje ima Svet o nama, gledajuci u vas kojima klip kukuruza još viri iz bulje! Sram te bilo bednice...od takvih sam i pobegao iz one naše napacene zemlje...
KuJtA
(Zvezda prva Bog drugi)
21. novembar 2012. u 08.50

@covekny
(radnik)

Opet si zapenio,zašto?
i da PONOVIMO
niti si vidio Milosevica niti znaš za Arkana,niti znaš ništa o Srebrenici
Kukukuz i ti,to je samokritika,mislim opet uzmes coca colu i popijes i budes Amer, pljuni ti po nečemu ali mojne meni.
Isprazni se...slobodno ali nemoj ti o politici i kukuruzu ziv bio,jer si se nageo mnogo za taj kukuruz, Bora Djordjevic je rekao za takve ovo rekao:
http://www.youtube.com/watch?v=s-UIOVAp75U

:)
Expert82
(Student)
23. novembar 2012. u 12.10
Jel je ovaj covekny „balija” ili „drugosrbijanac”? Pošto sam iz Srbije (Srbin), najviše mrzim ove picke sto pocnu da se posipaju pepelom kako su Srbi vaki i naki.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.