Diskusije : Čikago

 Komentar
Kako ide nostrifikacija naših diploma?
cvcv
(student)
02. novembar 2011. u 08.30
Kako ide nostrifikacija naših diploma? Kada kažem nostrifikacija, mislim na priznanje diploma Beogradskog Univerziteta, kao i priznanje diploma naših srednjih stručnih škola (kao što su srednja medicinska, elektrotehička, zubotehnička itd...). Hvala na odgovoru, Ivan...:)
Sexy_guzza
(cherry bomb)
02. novembar 2011. u 16.59

Zavisi kako gdje naletis ima gi razni :)))))
AcuraRL
(ri)
05. novembar 2011. u 22.28
Ivane legendo - evo ti par saveta pa srećno:

Najbitnije je da znaš koji ti je cilj tj razlog sto bi nostrifikovao diplomu... nostrifikacija sama po sebi ne postoji gde bi ti posle „nostrifikacije” dobio papir gde kaže „USA tebi priznaje fakultet iz Srbije” ... obično je to nostrifikacija predmeta koje si zavrsio i u 1000 slučajeva 999 ljudi je moralo da uzme neke dodatne casove i polaze ih da bi dobili diplomu... no da se vratim na početak...

1. Odes na fakultet koji možeš da priustis i savetnika pitas koje agencije koriste za „grade transcript” tj „transcript evaluation” ili degree evaluation ...
2. Kad ti kažu koju agenciju fakultet priznaje, kontaktiras tu agenciju direktno i podneses aplikaciju za evaluation of degree i platis koliko već kosta...
3. Kada ti vrate papirologiju i šta su već prepoznali od predmeta, kredita, ocena tj cele diplome, poslace ti to kuci.
4. Sa tim odes na fakultet ponovo i pokazes sve papire, i onda krenes da lovis koji ti je program najblizi kako bi zavrsio još koji predmet i tako dobio diplomu tog fakulteta.
5. Kada zavrsis dodatne casove i dobijes diplomu to ti je to ... nostrifikovao si „naše” diplome :)

Dakle, treba tu cimanja ali isplati se :) ... bolje nego od početka da kreces ili najgore da saznaš da skola koju si zavrsio u Srbiji ne vredi ničemu ni ovde :)
tocilo
06. novembar 2011. u 20.32
Dali postoji stranica na koju nisi postavio ovo pitanje? Stavio si to pitanje na stranice Cikago, USA,Canada, Toronto, Sidnej, Melburn, Austrija, Nemacka, Studgart i ko zna još gde. Ti mora da si odkacio ili želiš da imaš diplomu ali je nemas.
cvcv
(student)
08. novembar 2011. u 17.49
Hvala svima na odgovorima. Nadam se da ću odabrati pravi izbor na svom putu do uspeha. Još jednom, hvala na informacijama...:)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.