Diskusije : Lov i ribolov

 Komentar
Dali bi? neko hteo
macevac
(Radnik)
25. mart 2010. u 06.21
Dali bi ? neko hteo ba mi kaže kako ? se prave
Boile šta se stavlja ? kako se priprema šta treba da radim
da mi jednostavno napise da sam pravim boilis.
unapred hvala!!!!
fluid
26. mart 2010. u 04.57
Pa u kratkim crtama, pravi se testo tj smesa, od koje se posle naprave kuglice, koje se kuvaju u vodi od neko kratko vreme, posle se ostave malo na promaji da se suse i to je to :).

Ima raznih vrsta boila mesne, vocne, za razlicita godisnja doba, najbolje da odes na neki saranski sajt i tamo da vidis i recepte i kako da ih spremis najbolje,

Inače u boile ide nekoliko vrsta brasna, riblje brasno,kukurzno,psenicno, itd, pa onda jaja da vezu smesu, pa hranu za ptice ubacuju unutra, i najvazniji sastojak boila je hemija... mada može i bez nje da se napravi relativno OK boila, Hemija se stavlja pre kuvanja,a nekad i posle dodaju ljudi malo hemije.

Hemija se razdvaja na 2 stavke: Na bazi alkohola za lakse oslobadjanje hemije u hladnijoj vodi i na uljane koje sporije oslobadjaju svoju aromu u vodi, pa nisu bas prakticne zimi :).

Evo ti prostudiraj malo ovaj sajt, pa kad procitas sve teme imaš na onoj prvoj važno obavestenje LINK za ulaz na novi tip foruma koji je sad aktivan,posto ovaj stari nije vise,ali ipak ima šta da se procita na njemu :)

http://www.ilovecarp.com/Diskusija.nsf/$$ViewTemplateDefault?OpenForm

PS: Profesionalci koriste razna vrsta pomagala za pravljenje boila, prva stvar je pistolj kao za silikon da naprave kobasice od smese,pa onda te kobasice stave u roler da naprave kuglice :) tj boile, pa ih onda kuvaju, neke boile mogu i da se peku u rerni umesto kuvanja,
Sve u svemu srećnoo :)
macevac
(Radnik)
27. mart 2010. u 13.37
Puno hvala Fluid !!!
Otpisani
(KK)
05. jun 2012. u 21.58
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.