Diskusije : Košarka

 Komentar
Upoznajte Bozhu Maljkovica lično
JoshNovak
06. maj 2016. u 09.38
Ako je neko od vas u Beogradu, a želi da upozna (ili zatrazi vezu u) Bozhu Maljkovica, otidjite u Coffee Dream na uglu Zmaj Jovine i Cika Ljubine. Cika Bozho tamo cita novine ujutro, a gluvari tokom dana.

Ja sam se upitao sa covjekom, ali na tome se i zavrsilo, što ne cudi obzirom da već godinama znam jednog drugog legendarnog trenera, a opet nisam uradio ništa povodom toga jer u mom zivotu i oko njega već odavno kosarka je

Op, cvrc, gevezen zajn.
Tubby
06. maj 2016. u 23.23
bilo bi interesantno da nam isprichas kakvi su ti utisci posle susreta sa b. maljkovicem
JoshNovak
13. maj 2016. u 10.37
Da li me zikis? Nemam nikakve utiske. Chika Bozo je nizi od mene, dubok glas, sa nekom kombinacijom brdsko-planinskog dalmatinskog akcenta i ekavice. Zao mi je sto nije pre 20 godina, pa da mu pokupim svo znanje :) Ovako smo mogli samo evocirati uspomene, a nije mi bas bilo do toga.

Nekako mi ga je i zao... jer ja spao na to da sjedi i ceka (moli boga) neki angazman, i šta god da uleti (ako uleti) to će biti ispod njegovog nivoa/iskustva. Morace da guta knedlu i da ulazi u situaciju u koju ne bi trebao (tim bez buducnosti s kolca i konopca, sranje uprava, sitna lova) da se kosarka tj. svet oko kosarke nije drasticno promenio.

To je veliki problem, posebno kod naših individualaca starije generacije. Svet se menja, i ako se ti ne menjas paralelno s tim svetom, ostaces u prasini, ili u najgorem slučaju kakvom jarku pored puta. Tako je bilo i sa Milosevicem. To je covek koji je odrastao i sve u zivotu naucio u nekim bivšim dogmatickim hladno-ratovskim vremenima. Taman kad je on dolazio na vlast svet se fundamentalno menjao. Obzirom da on to nije shvatao jer je bio zauzet s borbom za moc na nekom svom mikro-nivou (plus okruzio se sa kretenima kojima je posao bio da mu govore „da, da sefe”) nije ni mogao pretpostaviti šta će mu se vrlo brzo desiti. A pokazetelji (ocigledni, pa i banalni) su bili tu sve vreme. Dovoljno bi bilo da je procitao i shvatio knjigu Francisa Fukuyame, „The End of History and the Last Man” (izdata tri godina posle pada berlinskog zida) da zna o cemu je reč.

„What we may be witnessing is not just the end of the Cold War, or the passing of a particular period of post-war history, but the end of history as such: that is, the end point of mankind's ideological evolution and the >>>>universalization of Western liberal democracy as the final form of human government<<<<<”(1992)

Sto rece Bob Dylan (čini mi se),

„You don't need to be a weather man
to know which way the wind blows.”

Tubby
13. maj 2016. u 15.02
ma ne zezam se ... ozbiljno te pitam. lichno se secam boze globusa (to mu je ulichni nadimak) kad bi zaspao na klupi. trebalo mu je po 10 minuta da zovne tajm aut. da bi se dozvao pameti morali smo da ga prozivamo da se probudi ... jer u protivnom ode tim pod led. to ti je pricha iz prve ruke kad je vodio radnichki sa crvenog krsta.
JoshNovak
13. maj 2016. u 16.40
A ja mislio ja star :))
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.