Diskusije : Astrologija

 Komentar
Za The Star-a
dojchin
(Telo zivi jednom - dusa zauvek)
26. jul 2013. u 03.21
Bravo na ovolikom trudu i pomoći koju pruzate vi i Opis... imam jednu molbu ... rođen sam 05.09.1966 u 8:40 ujutru u Aleksincu. Interesuje me uspeh u poslu i ljubav.
Hvala puno unapred!
dojchin
(Telo zivi jednom - dusa zauvek)
26. jul 2013. u 03.22
Zaboravih email : [email protected]
dojchin
(:))
05. avgust 2013. u 04.00
Jeli to The Star na odmoru?
The_Star
08. avgust 2013. u 16.39
Zdravo,

Nisam na odmoru ali na žalost ne stižem da odgovorim svima baš odmah. Pokušaću da i vama odgovorim ovde na astro diskusijama čim stignem, nadam se da nije hitno, ali ne mogu da obećam da će biti ekspresno.

Pozdrav!
dojchin
(:))
09. avgust 2013. u 00.18
Naravno da nije problem:) Zahvaljujem se na javljanju:)
The_Star
21. avgust 2013. u 02.40
Zdravo, dojchin-e

Pokušaću prvo da odgovorim na pitanje vezano za posao.

Vreme rođenja 08:40 ujutro daje Zenit u Raku, pred sam kraj znaka. Taj položaj Zenita ukazuje na to da u profesiju želite da uključite osećanja, i da kroz svoj poziv želite da iskažete starateljstvo, negi u brigu o ljudima i njihovim potrebama. Ovo može da se iskaže na više načina, a neki bi bili pomaganje ljudima da se skuće (posao sa nekretninama u najširem smislu), prehrane (sve vezano za hranu - proizvodnja, prodaja, priprema, dostava) ili da reše neke svoje emotivne ili porodične probleme pa i zdravstvene probleme (socijalni rad, rad sa masama). Ovo su neke od mogućnosti, malo verovatnije nego neke druge ali svakako ne i jedine. U svakom slučaju: profesija koja bi bila suvoparna, hladna i bez dodira sa ljudima ne bi bila dobra za Vas. Za Vaš položaj i društveni status je ključno da imate osećaj da ste Vi sami emotivno ispunjeni i što je vrlo bitno: emotivno zbrinuti. To Vas ispunjava, ali daje i mir i sigurnost. Istovremeno, to je i pokazatelj šta je za Vas potencijalno najveći problem za građenje karijere: strah i nesigurnost.

Idemo ka malo detaljnijem opisu. Vladar polja karijere Mesec je u VII kući. Profesijom ste vrlo upućeni na rad sa javnošću (Mesec u VII kući). Takođe, moguće je da ste često upućeni na rad sa partnerima, rad na ugovor ili profesiju koja se u velikoj meri zasniva na ugovornim obavezama sa partnerima. Vladar polja partnerstava i ugovora Mars je otišao u X kuću i još jednom naglasio vezu između Vaše karijere sa jedne strane, i partnerstava, ugovora i javnosti sa druge strane. Aspekt između njih je jak i napregnut što je odličan pokretač, ali zbog koga u poslu retko kad imate mirno stanje bez uzbuđenja. Aspekt Mesec - Mars govori o tome da u Vašoj karijeri postoji stalna napetost čak i onda kad je na površini sve naizgled mirno. Savet je da se energija ovog aspekta (tj. energija koju Vama daje taj aspekt) iskoristi konstruktivno i da se usmeri na korisno. U suprotnom, vrlo su mogući sukobi sa partnerima, strankama i svima onima sa kojima kroz profesiju stupate u odnos 1 na 1.

Mars u kući karijere govori o Vama kao osobi koja kroz karijeru želi da se istakne, i da komanduje, da kroz profesiju zauzme dirigentsku ulogu. Sa druge strane, Mars vlada kućom partnera i istovremeno predstavlja i njih. Moguće su obe situacije: da Vi preuzimate vodeću ulogu i da Vas partneri doživljavaju kao (previše) energičnog, ili da oni preuzimaju vođstvo i da Vas to emotivno (Mesec) pogađa. Takođe, moguće je da ove situacije smenjuju jedna drugu. Suština je da ta vrsta napetosti manje-više stalno postoji, i da je najbolje da je Vi i Vaši partneri svesno koristite ka postizanju zajedničkog cilja umesto na svađe i međusobno povređivanje.

Pošto je Mesec vladar žena u muškom horoskopu, ovaj aspekt vrlo „izaziva” na to da se sa suprugom uđe u privatni, tj. porodični posao. To može da bude vrlo uspešno ako osobe umeju da prevaziđu napetost koji taj aspekt pravi, i da ga praktično iskoriste. U suprotnom, sukobi sa posla se prenose u kuću, a i obrnuto, i to može da donese ozbiljne sukobe u braku. Savet je da se dobro razmisli pre nego što bi se tako nešto uradilo, jer za većinu ljudi se ovakav aspekt teško svari ako se pomešaju profesija i brak.

Jupiter skoro da je na početku kuće karijere. To je za karijeru lepo i povoljno, i daje povoljne prilike da se poslovni planovi šire i razvijaju. Odličan aspekt sa Saturnom drži širenje „na uzdi” i u granicama realnog. Ukratko, sa ovako postavljenim Jupiterom skloni ste da pravite velike planove ali pošto postoji i pomenuti aspekt Saturna onda Vaši planovi ne postaju megalomanski i bez čvrste i realne osnove. Rad na radnom mestu i svakodnevno obavljanje radnih dužnosti od Vas zahteva odgovornost, organizovanost, disciplinu i istrajnost (Saturn u VI kući). Sa druge strane, priroda radnog mesta je obično takva da ove osobine nisu baš prirodne u tom okruženju, pa zato treba da pazite da nađete sredinu u tome. Ako ste previše odgovorni, organizovani i disciplinovani onda možete imati loše odnose i probleme sa podređenima ili sa sebi ravnima ako ste i sami neposredni izvršilac. Ako ste nedovoljno odgovorni, organizovani i disciplinovani onda opet možete da dođete u situaciju da ne uspevate da odradite posao precizno i na vreme, da stalno kasnite i da izgubite kontrolu nad time šta se na radnom mestu dešava.

Za kraj, Neptun u II kući nije lak za ljude od biznisa, osim ako nemaju firmu koja se bavi nečim iz simbolike Neptuna: nafta, alkohol, ulje, kafa, voda, more, ribe, itd. Za običan svet, ljude koji rade za platu Neptun u II kući ukazuje na nepraktičnost u raspolaganju novcem i „curenje” novca. Pošto Neptun vlada VI kućom, lako je moguće da novac neprimetno i možda nepotrebno odlazi na hranu, obuću, odeću, potrošnu robu i tekuće potrebe. Sa Neptunom u II kući savet je da povedete računa i to bukvalno: uzmite papir i olovku i vodite evidenciju troškova. Tako ćete na najbolji način uhvatiti gde odlazi više nego što ste mogli da primetite onako od oka, bez pisanja. Pošto Vam je Ascendent u Vagi a Venera pravi aspekt sa tim Neptunom u II kući, postoji skolnost ka trošenju novca na lepo, skupo i na prolazna zadovoljstva. Trošenje kao droga.

Kao što vidite, opis je malo više opširan i uopšten jer nemam informaciju o tome kakvo je konkretno stanje kod Vas. Molba i za Vas a i za sve ostale je da kad postavljate pitanje, dajte i kratak opis sadašnje situacije. Na primer: radim u firmi koja se bavi tim i tim na radnom mestu tom i tom i zanima me to i to a hteo bih da postignem ovo ili ono. Ovde nema bojazni od zloupotrebe jer sva komunikacija ide pod pseudonimom a takvim detaljima olakšavate posao astrologu pa tako pomažete i sebi. Astrološka simbolika je beskrajna a na konkretnu osobu se odnosi tek jedan mali deo od svih varijanti koje su moguće.

Upravo iz tog razloga ostavljam odogovor na pitanje o ljubavi za sledeći put, a do tada molim za detalje o tome kakvo je Vaše trenutno „ljubavno” stanje. Samo na osnovu vremena i mesta rođenja astrolog ne može da zna da li ste trenutno oženjeni ili ne, u vezi ili ne, itd.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.