Diskusije : Avijacija

 Komentar
1999 nasa avijacija - pitanje
pablo_bad_mf
(DELIJE - SRBIJA!)
17. oktobar 2015. u 01.23
zanima me da li je istina da su nasi piloti tokom nato bombardovanja 1999 bombardovali tuzlu i apace u albaniji. ako imate informacije u vezi ovoga hvala unapred.
Starac_Foco
(--)
25. oktobar 2015. u 18.55
Ja niti o tome šta znam, niti sam pilot, ni vojnik, ni politicar. Ali nekako se prica kosi sa zdravim razumom s obzirom da ni poslije 16 godina niko nije progovorio osim naglabanja po forumima i tabloidima.

Na Tuzlu je navodno napalo 8 aviona. 6 se vratilo čitavo, jedan je oboren u Bosni a drugi je kao pogodjen i sletio 10km od Uzica. Znaci bar 7 pilota je prezivjelo. I evo svi cute već 16 godina. Takođe i svi ostali koji su znali za to ili bili ocevidci još cute. A takvih je bilo na stotine, ako se desilo.

Sve je moguće. moguće je i da je Srdja Zlopogledja zaista po trojicu na koplje nabijao i preko sebe u Sitnicu bacao, ali nije bas mnogo vjerovatno.
realno
28. oktobar 2015. u 20.52
ma gluposti. nasa vojska je sramota. Za 50 godina rada i treninga nije uspela da ima komunikaciju između PVO jedinica i RV pa su nasi kubovi obarali naše Migove.

To je sramota naših generala.

Sto su pecene krmetine i odojaka pojeli mogli su kupiti najsavremenije sisteme za komunikaciju.
Ouija
(Dr)
30. oktobar 2015. u 03.50
Ima ti prica još... i nisu sve fantazija ima debele istine. Obično kad se nanosila velika steta NATO-u o tome se cutalo u medijima jer su rizikovali da isprovociraju još vece napada kada bi se kurcili u javnosti. Sem toga zamo da je posle rata dosla delegacija NATO/amerikanci da pitaju pitanja kako smo neke stvari izveli, tražili dokumentaciju itd a ovi nasi sve dali.

Bilo je dosta price i dokaza da je oboren Sprit of Missouri B2 bobarder koju je pogodila ista raketna jedinica koja je unistila F117. Pogodjen je i pao je između madjarske i hrvatkse granice u sumu. Taj deo sume je bio zatovren 3 meseca posle toga zbog navodnog pozara. A nas radar je pratio ogroman avion koji je definitifno padao i srusio se u madjarsku. Postojali su i snimci i snicmi pilota koji zovu upomoc ali to su sve nasi kasnije prdali NATO-u.

Pojavio se jedan oficir kasnije i obelodanio neke stvari sa tog mitinga posle rata kada su nato oficiiri /amerikanci dosli u BG sa gmilom formulara sa pitanjima koja su glasiala. Na kojoj visniti ste ozrazili B2, sa koliko ste raketa dejstvovali? na kojem azimutu? itd itd it sto sve indirektno govori da je B2 bio srusen. Kasnije B2 spirit of missiour je bio povucen iz USAF kao srusio se negde dalje, pa su ga zamenili kasnije.

Ima tu i slika tela 50 americkih komandosa koji su tokom operacije strela pokusali da iz makedonije ulete na teritoriju Srbije iza naših linija, ali smo ih sacekali i likvidirali. 50 mrtvih komadnosa obucenih u makedonske unfirome je kasnije sa dva puna slepera/hladnjaca transporovano preko makedonije u grcku. Tu se desio incident nad granici jer hladnjace nisu imali odgovarajucu dokumentaciju pa su grcki granicrari otvorili hladnjaca a u njoj 50 americkih leseva obcenih u makednoske unifrome. Čak su postojale i slike koje su grcki grancirai sliakli a neki objavili na itnernet, kasnije je to povuceno i gubi se trag. Ali secam se da je neki tip postovao slike mrtvih amera sa kosova. Slikao ih mrtve u makednoskim uniformama sa americkimg dog-tagovima. Neki imali tetovaže zelenih beretki na rukama itd. Tu se isto prestaje prica...

Onda ima ona gde je 63 padobranska usla na teritoriju makednije gde su bili americki apaci i par chinooka na inprovizovanom aerodromu. Gde bi oni apace dizali za nepredvidv napad ukoliko nasi tenkovi krenu na siptare. Nasi su ih nanjusili prisli im na 50m likvidirali tiho 4-ricu cuvara i digli chinooke u vazduh raketnim bacacima. Unistli su i apac ali drugi nisu usepli jer se digao da ih trazi ali moguće je da se i pilto usro pa nije upalio infracrveni nisan da vidi zivu silu. Tako da je proletio iznad njih i kruzio okolo ali ništa nije nasao pa je zbrisao. moguće da je mislio da su bili dalje nego sto su u stvari bili.

Pa ima i onih prica gde su naše specijalne jedinice ulazile i po 30km u albaniju i tamo prvile haos. O tome se nerpica nazalost.
Starac_Foco
(--)
31. oktobar 2015. u 08.43
Ima i prica da je Strahinja Banovic kad jednom mane sabljom po 9 turskih glava odsjecao…

Možda nije bilo teško sakriti te slučajeve kao kad je neki avion pogodjen pa pao u Madjarsku. To je sasvim vjerovatno.
Ali za Tuzlu, osim onih 8 pilota, bilo je na desetine drugih koji su to mogli znati, i svi i dalje cute poslije 16 godina? Jer na oba aerodroma, Tuzla i Uzice, sigurno je bila gomila osoblja, od cistacica do generala koji su znali, čuli ili vidjeli da se to desilo, ako je. Tom prilikom navodno padose i 2 sprska aviona, i niko se nadje od ocevidaca da o tome isprica uvjerljive detalje makar 16 godina kasnije. U danasnjim novinama to bi bila mnogo veca senzacija nego npr. da su vukovi pojeli 3 ovce u nekom selu na Tari ili kome ga je sinoć popusila Maca Diskrecija, sto su tipicne danasnje price po novinama.. .
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.