Diskusije : Banja Luka

 Komentar
Skola u Adi, ime
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
10. februar 2023. u 14.13
БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањaлуке Драшко Станивуковић поручио је да ће упутити иницијативу да школа у насељу Ада понесе назив Основна школа „Косово и Метохија”.

Pretpostavljam da se gradi sredstvima Srbije. Ako je tačno, ko donira obično daje ime. onaj kome se gradi prihvati ili ne. I ne gura se ispred rude sa imenom. ;)

Inače, ko gradi skole ruka mu se pozlatila.
C_A_B_O
10. februar 2023. u 14.53
TESSSKO NAMI kad ti pomazes DrakssYja i „falis” srbijicu. Ocel' ti guHme isjec' „drUgovi” iz GaSSinaca.

PARA neJma i KO zna kace biti al' GIMNAZIJALCU tepih odroravat' nije za covjeka
anonima
(Stranac)
14. februar 2023. u 03.34
Trebali su nešto originalno, onako bas za osnovce koji istom stupaju u život i postavljaju si brojna pitanja vezano za Zadrugu i Parove, Grobare i Delije, Duska i Karleusu … šta ja znam, meni bi nekako OŠ Sveti Sava bas bilo originalno i cool.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
16. februar 2023. u 12.47
Već rekoh da mislim da onaj ko nešto izgradi (čitaj plati) ima pravo i odgovornost da da ime skoli, ulici, kafani..
Mislim da jednom data imena treba da opstaju. Osim u ekstremnim slučajevima.

Smeta mi kad neka budala (ili vise njih) u skladu sa dnevno politickim stanjem i svojim uvlakackim sklonostima mijenjaju ili daju imena. Pa recimo imamo:

JU Osnovna škola „Umihana Čuvidina” Sarajevo osnovana je 1970. godine rješenjem Općine Novo Sarajevo sa nazivom 25. maj. Sadašnji naziv i status škole utvrđen je Rješenjem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture, sporta i informisanje RBiH br.UP-I-03-610-2690/94 od 28.06.1994. god.

Mislim da ime Sv. Save odgovara skolama. No već mnogo skola ima to ime. Zaintrigira me sad. Koje bi ime ja dao da doniram novac?

Branko Copic, Nikola Tesla... prikladna, ali isto mnogu ih ima.
Recimo Pitagora. Za skolu sa trokutasim tlocrtom. ;)

anonima
(Stranac)
16. februar 2023. u 12.57
Arhimed za školu sa bazenom ili barem kupatilom. Njutn za školu sa jabukom u basti…
Al’ nemere jer nisu Srbi. A za Branka Copića nema šanse, suviše je bio bosanski orijentiran.
@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
19. februar 2023. u 13.41
„Al’ nemere jer nisu Srbi”

Jes' siguran?

anonima
(Stranac)
19. februar 2023. u 13.58
Volio bih da griješim. Volio bih da vidim opet OŠ Skendera Kulenovića, Ivana Gorana Kovačića, … volio bih školu koja se recimo jednostavno zove OŠ Ada. Ukratko, volio bih da djeca idu u školu da se obrazuju, uče društvene i prirodne nauke, da imaju priliku kao sto smo mi imali da imaju prijatelje za koje si znao šta slušaju, za koga navijaju a nije te interesiralo da li slave Bajram ili Bozic. Volio bih da iz škola protjeraju religiju i nacionalizam. Volio bih da mi se skinu sa kičme Sveti Sava i Ante, Sveti Vračevi i Sveta Petka, volio bih poslati u PM sve dzematlije, selamase, hadzije, … Volio bih da griješim a znam da ne griješim. Volio bih da ide na bolje a znam da može samo gore. Kritična masa neznanja, prostakluka, zatucanosti, bezobzirnosti je davno dostignuta. Zato mi svaki tvoj post gdje se pod ručnom pozivaš na nekakvo razumno ponašanje izaziva samo kiseli osmijeh … tacnije podsmijeh.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
19. februar 2023. u 15.44
Ako je razumno, potkajlaj.
Jer od kiselog osmjeha i ironije slabo da će biti promjene. Čak suprotno:
Sv. Vraci (moja slava) je bas dobro ime za Medicinski fakultet. :P

Kod mene postoje javne/državne i katolicke skole. Ove druge imaju imena svetaca: Sveta Roza, Sveta Tereza iz Kalkute (mislim da je to majka Tereza kako ju mi zovemo), Sveti Pius i sveti John V.

Najnovija „public” dobija ime Sjeverna obala, po naselju gdje je napravljena. Prakticno
anonima
(Stranac)
20. februar 2023. u 08.26
Pjer, moja mladja kćerka je osnovnu i srednju školu završila u privatnoj katoličkoj školi koja nosi ime sveca. Mi smo je tu upisali i nije mi najmanje smetalo ime škole, križevi u njoj zato što smo tražili školu sa visokim standardima. Na žalost, bolji su od javnih ustanova a vremenom sam shvatio i radi čega su bolji. Za razliku od javnih škola, oni biraju učenike i jednostavno eliminisu učenike koji nisu u stanju zadovoljiti zahtjevima škole. To mi je smetalo, ali na žalost današnji svijet je takav.
Sa druge strane, čak i u takvoj školi vjeronauka nije obavezan predmet. Moja kćerka je pratila casove koji se zovu „Kultura civilizacija” i koji proučavaju sve religije. A kod nas, javne škole nose nazive svetaca, u javnim školama se ističu religijski simboli samo jedne od četiri najveće religije, vjeronauka je obavezna. A prema svim istrazivanjima znanje naših učenika je katastrofalno. Radi čega? Možda zato što u Komisiji za obrazovanje, nauku, kulturu i informisa je sjedi jedna Nataša Radolović „Alo momak, nemoj’ mi se odje obadat’”. E, ta žena koja za sedamdeset i dvije godine života nije naučila da govori shodno nazovi VSS kojom se dici u biografiji, će sutra odlučivati o školstvu u toj napaćenoj zemlji. Gdje ona može dobaciti dalje od Obilica i Svete Petke?

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. mart 2023. u 10.46
„Alo momak,” zabrinjava. Ali nije to razlog da se odustane od teznje da skole dobiju imena naucnika, filozofa, pjesnika... A ne politicara.

POLARIS
(доктор)
06. mart 2023. u 06.32
„Ало момак” је један од многих босанских локализама, па ако рецимо хрвати поштују своје дудеке, далмоше и истријане са исто тако у односу на књижевни српски језик звуче рогобатно, као и дијалекти Јужне Србије. Зашто би неко замјерао тој госпођи да користи свој локализам.

А што се тиче имена школа, за разлику од доњег ентитета ми бар не дајемо усташко-ханџарска имена.
anonima
(Stranac)
06. mart 2023. u 08.25
Hajde i nekako to „alo momak” ali ima poslije i ono „nemoj’ mi se odje obadat’” a iznad svega ima i mjesto gdje je to izjavljeno, Skupština RS, i funkcija sa koje je to izjavljeno, Predsjedavajući Skupštine RS. Dakle, ako doTur nije u stanju da uoči razmjere kulturne katastrofe, to je vjerovatno stoga jer mu je glavni šef Prof. dr Vlado Đajić istoga nivoa rijecitosti i sličnog kulturnog usmjerenja. Drugim riječima, ima ljudi koji dodju u grad a da selo nikad iz njih ne ode. Diplome, zvanja, funkcije tu ništa ne mogu promijeniti. Zato taj glavni doTur ne uzmiče ni kada treba srednjoškolce potkupiti alkoholom i pjevaljkama, kad treba šatore sa Manjace dovuci u centar Banjaluke jer hoće mu se, može mu se. Opsti interes je priča za budale, bajkama je bitan njihov licni interes. A zaglupljivanje naroda je samo jedno jeftino i efikasno sredstvo da se dogura do situacije gdje je u zemlji slijepaca kralj jednooki coravac.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
06. mart 2023. u 13.01
Polaris,

@ već objasni, rijeci su odraz kulture i znanja. Skupstina je odraz drustva, najboljih iz naroda. „'Alo momak” nije primjerno obracanje u Skupstini. A o nastavku da ne govorim: Konji i goveda se obadaju.

Gospodja, kao predsjedavajuci skupstine RS, treba da brine sve gradjane RS.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
06. mart 2023. u 19.23
„Sebiji Izetbegović je danas na Senatu UNSA-e sa 30 glasova za, 5 protiv i 6 suzdržanih poništeno zvanje magistra.”

Ipak se kreće.
anonima
(Stranac)
07. mart 2023. u 07.35
A šta kažu da li će mijenjati ime medicinske škole u Tarcinu koja nosi ime ex prve dame?
Pjer, ipak se kreće ali na žalost samo u bošnjačkom dijelu FBiH. Srbi i Hrvati su vezani pupčanom vrpcom za nosioce nacionalističkih politika. Za Bošnjake nije novo da se otklanjaju od SDA, mada je otklon nekada gori od onoga od čega se otklanja. Opet, drago mi je da pripadam jedinom narodu u BiH koji uspijeva bar milimetar da se odvoji od jednoumlja. Mada, bez Srba i Hrvata koji su spremni probati nešto drugačije od onoga sto imaju zadnje tri decenije, ništa se ne može napraviti. Jedino sto ćemo imati u narednom periodu je srozavanje onih koji su pobijedili SDA kad krene borba za fotelje.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
07. mart 2023. u 12.54
„A šta kažu da li će mijenjati ime medicinske škole u Tarcinu koja nosi ime ex prve dame?”

Koja je to skola?

„Opet, drago mi je da pripadam jedinom narodu u BiH koji uspijeva bar milimetar da se odvoji od jednoumlja.”

I meni manje smrdi kad ja prdnem. :P
anonima
(Stranac)
07. mart 2023. u 14.14
Zezam se Pero, jesmo budale ali još ne dajemo školama ime Sebija Izetbegović.
Efikasno ti to sa smradom sopstvenog prdeza ali ipak ne može da sakrije činjenicu da je HDZ na vlasti trideset godina a SNSD dvadeset i da se pri tome ideološki ne razlikuje ni mrvicu od SDS-a. Dotle kod Bosnji imaš čitavu paletu od ekstremne ljevice do ekstremne desnice. U RS-u nema nikakve razlike između socijalista i radikala. Sve se svodi na srpstvo. O čemu god da se raspravlja uvijek točku na kraju udara RS, srpstvo, crkva pravoslavna. Ko od toga odstupi, može samo u banjalučki ogranak SDP-a da od njega zaziru i Srbi i Bošnjaci. Jer, postalo je nemoguće vjerovati da ti Srbin kaže da mu je recimo BiH domovina i da je i on Bosanac. Zato SDA može izgubiti a HDZ ne može ni u najluđim snovima bas kao ni SNSD. HDZ je stvorio ideološki vakum i nacionalni vakum jer Hrvata nema nigdje osim u Hercegovini. SNSD je stvorio intelektualni vakum jer onako iskreno, u RS-u je ostao samo neki polusvijet. Zato, opet ti kažem, budi sretan sto ima Bosnjaka da glume lampione i osvjetljavaju barem par metara oko sebe taj crni mrak koji su instalirali i u Bosni a i u okolini.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
07. mart 2023. u 18.30
Situacija je sasvim „prirodna”. Hrvati i Srbi su manjina u BiH i grupisu se oko onih koje vide kao zastitnike. Ništa drugacije nego kad su se Muslimani grupisali oko SDA kad su bili manjina u YU.

Bosnjaci su SAD u BiH vecina i to im otvara vise mogućnosti za politicko djelovanje.
anonima
(Stranac)
09. mart 2023. u 06.49
Opet ti slaba logika Pjer i ona pada kad je usporediš sa stvarnošću. Elem, zašto onda u vrijeme kad su Srbi bili većina nije bilo značajnijih opozicionih partija među njima? I prije rata su Srbi bili ideološki monolitni oko istih ideja koje su nas u rat uvele i koje su nakon rata preživjele.
Kad pogledaš čak i rezultate izbora iz 1990-te vidjeces da je SDP BiH dobio izbore u tri opstine sa apsolutnom ili relativnom većinom Bosnjaka (među njima svjetla tacka Tuzla). Malo je to, ali ne treba zaboraviti.
Jučer sam gledao jedan od rijetkih intervjua Nenada Bastinca iz perioda malo prije njegove smrti. Teško je i povjerovati da je njegov pulen prešao put od onoga sto Bastinac tada govori do ovoga sto danas Dodik radi. Bilo mi je drago vidjeti i čuti bivšeg direktora kojega su silom smijenili ruljci koji su za današnjeg Dodika fina gospoda. A zašto je Dodik postao ono sto je danas? Zato sto je shvatio šta srpski narod želi čuti.
Zato, opet ti kažem Pjer, ne zaboravi da su jedino Bošnjaci imali i imaju nešto malo ljudi koji svojim idejama obasjavaju, istina malo i nedovoljno, tamu nacionalizma i klerofašizma koja je pala na nas prije skoro pa trideset i pet godina. Samo u BiH, zahvaljujući Bošnjacima prije svega, takve ideje mogu pobijediti, makar i povremeno, makar i marginalno ali mogu!

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
09. mart 2023. u 22.22
Prosvijetli me: oko kojih su to ideja Srbi bili monolitni?
POLARIS
(доктор)
10. mart 2023. u 05.40
Ни повраћање не помаже након ових изнесених будалаштина од стране халанимног. Човјек се балзамовао у новембру 1996, па је сад већ почео да заудара. Црко му СДА, Бакир испирио ко душица, а ево и султанија остаје без дипломе, човјек је у тоталном нервном растројству.
anonima
(Stranac)
10. mart 2023. u 07.20
Pjer, ja tebe ne smatram da si naivan i da postavljaš ovakva pitanja. Nemoj, Boga ti, ni ti mene smatrati budalom koja će ti na ta pitanja davati odgovore. Obojica imamo oko šezdeset godina i nije red da se ponašamo kao djeca.

DoTure, @nonima nije nikad, ali bas nikad glasao za SDA. Nikad nisam ni shvatio koje su njihove političke ideje, da ne pričam da sam ih podržavao. Ja se ne definiram svojom religioznom pripadnošću jer je naprosto nemam. Ja ne smatram da Bosnjaci u BiH trebaju imati išta više prava od drugih naroda samo zato što su brojniji. Ja nisam tradicionalista, konzervativac, desničar, narodnjak. Dakle, ne vidim ništa u toj stranci sto bi me natjeralo da glasam za njih. Sa druge strane, glasao sam za SDP BiH skoro pa redovno, okrenuo sam se od njih kad su potpuno nerazumno ušli u koaliciju sa ekstremno desnim strankama. Glasao sam, na lokalnom nivou, čak i za PDP jer je moj BL komsija bio na listi i jer mi se činilo da je bolje glasati za Srbina, hirurga i prijaznog čovjeka nego ne glasati uopste ili glasati za Bosnju koji živi u FBiH a kao predstavlja sunarodnike u RS. Danas i dalje glasam, ali samo rekreativno pokušavajući glasati za opcije čiji su rezultati u okviru statističke greške. Ostario, izgubio nadu, sačuvao uvjerenja ali svjestan da sam bio manjina, da sam i danas manjina i da ću kao takav i umrijeti.

@nonima
anonima
(Stranac)
10. mart 2023. u 07.31
PS: još malo o školstvu u RS …

https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Pomoćnik-direktora-banjalučke-skole-napisao-novinaru-pazite-se-nocu/7 62521

Nije samo do imena škole, ima malo i do profesora.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
10. mart 2023. u 18.00
@,
Naivan ili ne, stvarno ne znam na šta si mislio sa „monolitnim srpskim idejama koje su nas uvele u rat, a i sad su tu”.

Nauci me zivot da kad ne znam šta je nekome u glavi - pitam.

Politicka scena tamo gdje su Srbi vecina je prilično raznolika. U Srbiji. Istina jasi ovaj zadnji dugo, ali mi se čini da mu vrijeme istice.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
10. mart 2023. u 18.12
„султанија остаје без дипломе” :)

A za tog sto nije mogao biti direktor, nego samo zamjenik, u kontekstu zakona o kletvi razmišljam da li je: „Dabogda se za jezik ujeo” kletva?
A izgleda da se stvarno ujeo kad izbrisa šta je napisao.
No kad rjec pobjegne, ne vraca se. Čak ni brisanjem.

I bez njega znam da može bolje.

anonima
(Stranac)
11. mart 2023. u 10.33
Eto Pjer, nisi naivan ali nikad nećeš saznati šta sam mislio pod tom monolitnoscu. Ne pada mi na pamet da gubim vrijeme na nešto sto izgleda samo tebi nije jasno. Kad bi se zezali.

Eto, ti možeš čak pričati i o raznovrsnosti političkih opcija u Srbiji u kojoj je većinska opcija dizati u nebesa Vucica, političara koji je svakoj razumnoj osobi u najmanju ruku smiješan. Mada bih ja rekao da je jednako zastrašujući kao i Dodik jer obojica koncentrisu apsolutnu vlast u svojim rukama. A koncentrisu vlast na elementima iste te monolitne srpske politike koju ti ne prepoznaješ. Opozicija u RS kao i u Srbiji jednostavno ne postoji. Oni što se tako predstavljaju nude istu stvar i sebe kao nosioce iste stvari. Ima istina i nešto malo ljudi koji predstavljaju istinsku opoziciju, evropski orijentiranu, pobornici istinske socijaldemokratije, naprednjaci, neopterećeni žalom za nekakvom srpskom hegemonijom koja se nikad neće ostvariti u regionu, spremni da pričaju sa drugima na bazi jednakosti … ali oni su marginalni u zemlji koja je doživjela intelektualnu, moralnu, socijalnu kataklizmu.
Ali neka, idemo dalje uz nadu da ću barem živjeti dovoljno dugo da vidim momenat kad će sve to doći konačno na naplatu. Za sada je to samo demografski sunovrat, ali spremimo pivo, mezu, kokice i košćice jer najbolje tek dolazi.

@nonima
POLARIS
(доктор)
16. mart 2023. u 10.45
Ти да се имало разумијеш у политику и историју не би себи дозволио толика излупавања. Научена муслиманско-ханџарско усташка мантра о српском хегемонизму. Да су Срби такви хегемони ти би сад био Србин муслиманске вјероисповјести (можда чак и православац ко дедо), а не неки „бошњак” чији идентитет је изгласало 50 муслимана на састанку СДА у току последњег рата, не питајући остатак муслимана у БиХ.

anonima
(Stranac)
16. mart 2023. u 15.55
Da su Srbi takvi hegemoni ... godinu dana rata, bolje receno masakra i u pola BiH ostade Bosnji dovoljno za jedno dzamiju. Sa druge strane nakon četiri vijeka apsolutne feudalne vladavine Bosnjaka ostade pravoslavnih dovoljno da ih je koliko i muslimana.
@nonima
POLARIS
(доктор)
16. mart 2023. u 18.57
Мислиш масакра око Кравица и 3500 убијене дјеце стараца и жена са тог подручја, или мислиш на оних 200 логора по Сарајеву или мислиш на оних 10000 сарајлија који су нестали током рата или ... да не набрајам више.
anonima
(Stranac)
18. mart 2023. u 06.34
Hajde doTure iskreno reći da li si očekivao da ti ozbiljno odgovaram na ove nebuloze? Da pričam o 36 ubijenih vojnika i 11 civila u napadu na Kravice, o navodnih 3500 ubijenih srpskih civila u Istočnoj Bosni koji su, gle čuda, sahranjeni na vojničkim grobljima, stradali po ratištima sirom Bosne i Hercegovine, među kojima ima samo na Bratunackom groblju dvadesetak stranih državljana, … Ili si očekivao da dokazujem kako je laz da su bacali srpsku djecu lavovima u sarajevskom Zoo vrtu, kako na spisku od 10 hiljada poginulih Sarajlija ima i onih koje je ubila VRS u Sarajevu, koji su ginuli po ratištima od Hrvatske preko BiH, … ?! I onda se pitate zašto ta glupa propaganda nikad nije upalila kod bilo koga drugog do samih Srba kojima je i namjenjena za dalje zaglupljivanje i pripremu za nove sukobe.

@nonima
POLARIS
(доктор)
19. mart 2023. u 16.32
Важно је да код тебе пропаганда није упалила. Ти располажеш коначним истинама.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
20. mart 2023. u 15.02
Zrno pijeska u moj0j cipeli vise zulja od kamena u tudjoj. ;)

anonima
(Stranac)
20. mart 2023. u 18.19
Šleper šljunka u tudjoj cipeli a gospodin ni mukajet.

@nonima
POLARIS
(доктор)
21. mart 2023. u 06.53
Перо, космополито, кад намјераваш бјежати из Канаде? Осипа ти се нешто друштво, паметни се селе са контејнерима на вријеме, а ти ћеш изгледа са завежљајем у задњој секунди.

Халанимни, онај одозго којег зовеш Алах мјери сваку, чувај душу. Толико ниско као прави конвертит инструиран по париским џамијама негираш 3500 српских жртава и 10000 несталих сарајлија, аферим, нисам ништа друго ни очекивао од једне такве конвертитске наказе.
C_A_B_O
21. mart 2023. u 13.23
Gradzanska opcija za skolu i me : mUjo mUjic sehit
Sad ako se OVO ne svidi islamistima jedina druga opcija je Vozd Karadjordje

C_A_B_O
21. mart 2023. u 13.31
NIJE halanjimnji konvertit, ono je ustaško/komy produkt 44-91ve u baliluci i bezmalo cijeloj bivšoj bIh i da se ne zlobimo, on jESTE zlo,no nek takav pozivi cerima u unucadi.

MOGU misliti kako će mu katolic unuci piXati grob.
anonima
(Stranac)
21. mart 2023. u 14.34
Pokrećem gofoundme akciju da skupimo pare i da kupimo srpsku tastaturu Savuljana. Pa, ne možeš čovjeka shvatiti ni na srpskom, ni na hrvatskom a najmanje na bosanskom jeziku. Ustaško komunistički proizvod ?! Gdje čovjek sprdi godine, majko mila. Svakakvih je ograničenih umova ovuda prošlo ali Savuljan … šta Sekovici daju to nigdje na svijetu nema. Pa medo, zeko, vuk, … sve te životinje sa kojima si mladjahan drugovao, svi su od tebe pametniji. Ni za cirkusa ni za zoo vrta nisi, moj Savuljane.

A ti doTure, da si imalo ozbiljan ne bi lupao te cifre. Čuj njega, deset hiljada Srba u (i valjda oko Sarajeva nekih tri stotine kilometara). Četiri godine gruhali i snajperisali po Sarajevu pa ubise 9300 Bosnjaka i 3500 Srba u Sarajevu. A doTurovi stručnjaci nadju 10 hiljada srpskih, pretpostavljam civilnih, žrtava Sarajeva. Koliko čovjek treba biti glup da zanemari situaciju koja je vladala u Sarajevu sve te ratne godine, zanemari hiljade srpskih granata koje su svakodnevno padale i na srpske stanovnike Sarajeva? Koliko treba zlonamjernosti da se poslije rata krene u prebrojavanje mrtvih Sarajlija srpske nacionalnosti i pokušati sve njihove smrti pripisati ljudima druge vjere koji su isto kao i oni bili izloženi četnickim granatama i snajperima, koji su umirali bez lijekova, gladni, smrznuti, ubijani u redovima za vodu ili hranu … I onda sam ja kao nehuman, ja kao nemam obraza. Ja nemam obraza sto kažem da su u Bratuncu na vojničkom groblju sahranjeni vojnici. A Bošnjaci koji su na stotine ubijeni u tom istom Bratuncu, mnogo prije Kravice, su pokopani u tercijarnim masovnim grobnicama i kost po kost prikupljani godinama. Nabijem te na obraz i poštenje.

@nonima
C_A_B_O
25. mart 2023. u 17.58
SAMO zarad akademskog odgovora o uBIJENIM Srbima u Sarajveu.Granate su se zvale Ibrahim,Mustafa,Izet, Safet, sve „dobre” komsije,skolski drugovi iz osnovne skole,jerBO ne zavrsise ni SSup. U zimu poslije Daytona iseliese 125 Iljada SRBA sa do „intefracije=okupacije slobodne srpske zemlje...od nekoh ”Alijih„ 30K Srba NESTADE 25K u 2 godine poslije Daytona,SRBI pokupise mrtve ,da id obrezani ne zapisavaju na grobljima a BALIJE se voze sa kontineta OVDE da se sahrane u BL...osim zapissavanja ,ne mogu naći drugog razloga.

RACUN o glavama NIKAD još nije izravnat bar na teritoriji istocno od rijeke bosne...i bar nam dUgujete 10X...sad to što krvavi hemoroidi hodze iz Rogatice vise bole no 20 srpskih vijenih glava,to je za psihijatriju i ZAPIS hitno.

A GRAGI gospodin anonimni je FINO otisao iz BL sa porodicom,,,platio malo..pa šta..SRBI su davali i kucu i ”poslovni„ prostor,prepisali na mUju uz dodatni dokument da Ništa ne prodaju pod pritiskom SAMO za prelaz u REPUBLIKU SRpsku 92-95 a voda iznad pasa.

O granatama još malo...JEDINO sigurno vrijeme setnje bivšim sarajevom 92-95 bijase tokom RIJETKOH srpskih granatiranja...nije te NIKU naulici klao ni vodio u jamu.

KAKO je DRAGI gospodin anonimni FINO proveo u BL tokom oradzbinskog rata RED bi bio da se ZAHVALI zatu a ne da mo salijece i dirka sinove po dijelovima tijela.

ZA sda , na dalje i UBUDUCE..da se zna da će on da se sahrani u BL a želim mu DUG ZIVOT,dugo mrzovanje ,još duže bolovanje i dugacko umiranje...ZARAD svig gadosti koje iskaza ne makar virtuelnim srpskim stranama...zv bio i DUUUUUUUUUUUGO umirao”
anonima
(Stranac)
25. mart 2023. u 18.49
Rijetka granatiranja Sarajeva : 44 mjeseca sa 329 projektila dnevno u prosjeku. Ukupno je ispaljeno 50 hiljada tona topovskih projektila na Sarajevo. Bolnice su dnevno primale između 5 i 15 žrtava snajperskih djelovanja.

A vidim da su unuci opet pomagali da srocis pismo drugu @nonimi. Neka, bar da je treća generacija Sekovicana polupismena. Nego, @nonima je napustio BL u uniformi JNA, porodicu je poslao 13 januara 1992 na sigurno i nije platio ni dinara za napuštanje grada. Jedino sto si tačno rekao je da će me sahraniti u BL jer ja znam ko sam i odakle sam. Meni ne objašnjava Karadzic gdje mi je domovina, gdje su mi korijeni, gdje mi je istorija. Vas vodaju k’o mecku od Knina do Kosova i zato nigdje niste na svome i lako se odričete onoga sto je stvarno vaše a prihvatate tudje kao vaše. A sto će mi neki Savuljan pisati na grob, ni po muke. Teze će njemu biti živom gledati moj grob nego meni mrtvom podnositi njegovu mokraću.

Dakle, vrni se jado u rodne Sekovice, bolje da budeš coban na svome nego seljačina u BL.

@nonima
RadojicaB
(Bosanac)
26. mart 2023. u 11.37
Неко је некад склопио слоган „Упознај своју домовину да би је више волио”. Хајде да видимо шта то у случају Бозне а богами и Херцеговине може да значи.

1. Да ли сте зналу да је свети Сава био званични светац Цркве Босанске?

2. Некад се подручје данашње Херцеговина (али и мало шире тј залеђе Дубровника, дио приморја са полуострвом Пељешац, западни дио данашње Црне Горе) звао Хум. Зашто ли је Хум преименован у Херцеговину?

Радојица ;-)
C_A_B_O
26. mart 2023. u 17.26
„dragi” gospodine...sad odma da se izasrem jer VAS nazvati ovim je poprilično mORBIDNO,kao i uopste bilo kakvakomunikacija . VIDOM da ste „cinjenice” otadzbinskog rata ucili u dzamiji u 95 i sa takOvim HistoHriHjskim guznim lokumima nema diskusije. SAMO vas MOLIM da bar sa porodicom NAUCITE civilizovane norme ,nisu odjeca kriva sto im je otac iskompleksiran bjezanjem od SVOJIH ( SARAJEVA) lijecio Don Quiote borbe sa dindusmanima. ZIVI, biiili i da vas sestra sahrani u NAJLJEPSEM dzamiJskom parku...a ja ipak još ne vidje Sekovice.

SAMI ste OVDE priznali da U ZIVOTU niste vidjeli ni razgovarali, ni TELEFONOM sa SRBIMA iz bivšeg Sarajeva ( grada a ne sarajevskih budzaka).

MOLIM VAS, MRZITE i izgarajte u tom a ZIVITE DUGO, umirite beskrajno, nek vas ceri peru usranog 10 godina a mozete se provoditi i u starackim domovima od Bl do Travnika...

ZAPISAVAT„ vas nEćU...ni zivog ni krepalog, zao će mi biti samo ako se ,ne daj Boze PRERANO preselite u dzehenem...RED je da ZLO iskajete na zemlji!

I po TReće i ZADNJI put, DA SE OPROSTIMO. Imate mladje i pametnije da mrzite...sestrine SINOVE!”
anonima
(Stranac)
27. mart 2023. u 03.24
E, čim djeca ne pomažu u pisanju opet se ništa ne razumije. Mislim, ne razumijem ništa osim želje da duuuuuugo umirem prije dzenenenma. Moj Savo, ko je sa vama živio, ni dzehennem mu neće teško pasti.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
27. mart 2023. u 07.26
„ko je sa vama živio, ni dzehennem mu neće teško pasti.”

Generalizacija.
anonima
(Stranac)
27. mart 2023. u 08.27
Jeste Pjer, priznajem.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
27. mart 2023. u 15.04
Ne znam kakav je Savo covjek. Ako je suditi po rijecima, nije nemoguće da ga sretnes u paklu. Jednako vjerovatno kao i ovo zalivanje grobova pivom, prethodno procesuiranim kroz bubrege.

On sto znam je da ga tvoje pisanje i prisustvo na SC iritira. Ima li razloga?

„44 mjeseca sa 329 projektila dnevno u prosjeku. Ukupno je ispaljeno 50 hiljada tona topovskih projektila na Sarajevo. ”

44 mj, 329 dnevno to je oko 434000 granata. 50k tona, ispada da je prosjecna tezina granate 115 kg. Granata minobacaca od 120 mm je 12.6 kg.
Smanji tonazu ili ima da pobijem cijeli razred.

p.s. ko ne razumije „razred” neka nadje vic o lovcu i ribolovcu.
C_A_B_O
27. mart 2023. u 15.57
BADAVA i PEERI i HanjoNjimy...BOGU ZAHVALITE da NISTE bili u ISKUSSENIJU mojemu!... A Ni alijaci NE MOGU hanonimine postove ..ni saSSrati od bajramsjki post. Ustaško KOMY sedWiTch 44-91 u BL stvory HAONIMY ..sto nebi nilo normalno da su iole NORMALNI HOSLOBADJALI baliluku! Postavi balike KUCU..oba sprata ..al NEJHMA WCJA ..no modalo se na hAAAAALU nabaSScu!

Ja DAVNO 99te postavih GDJE se nalazila kuca mog pradede ( ne dJeda nedaj Boze diiiida)..i sad da ponovim...JOZNO od stare zelj stanice, nedad ( 91ve) n apokaciji Apoteke... aSVI su ONI prezivjeli ustašku BL zarad postanih i HRABRIH zborasa,SRBA ISMAMA,koji su pomagali bjeg iz VIKTOR?ISSLAMSKE ..BL.

RAZLIKA izmedj' CVIJECA i smeca je u islamu!

SRBI ..iSLAMA su naj progonjeniji SRBI oduvjek. MRZE ih ustašse, islamisti a SRBI..NE razumiju!

ZXivot hanjonjohmi i h=dug urac KABILIMA sto Terez oprasuju
anonima
(Stranac)
27. mart 2023. u 17.15
Istina iritira kad te pogađa. Sad ti Pjer misliš da sam taj podatak ja sam samcat izbacio?! Don’t shot the Messenger.

@nonima
anonima
(Stranac)
27. mart 2023. u 17.20
https://www.legal-tools.org/doc/61a1b1/pdf
www.ess.uwe.ac.uk/comexpert/ANX/VI-01.htm" >https://phdn.org/archives/www.ess.uwe.ac.uk/comexpert/ANX/VI-01.htm

Studi je i izvještaji UN o opsadi Sarajeva. Mali je @nonima da to sam napravi. A mali je i Pero da jednom računskom operacijom pobriše ono sto su svjetski autoriteti ustanovili.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
27. mart 2023. u 21.58
Istina boli (kad je „protiv tvog mišljenja, čini tvoj narod losijim...”). Laz iritira.

Hvala za izvor, prvi radi druga dva ne.
Prelistah tih 1000+ stranica.
Dobar izvor, ima broj granata za skoro svaki dan.
Jesi li ih ti sabrao pa pomnozio (sa čim) da dodjes do tonaze?

Nadjoh jedan izvor o 329 granata: Istraživačko-dokumentaci centar iz Sarajeva,... za vrijeme opsade prosječno je palo 329 granata dnevno na Sarajevo. Rekord od 3.777 ispaljenih granata zabilježen je 22. jula 1993. godine.

Prvi izvor kaže za taj dan: Aktivnosti borbe i granatiranja: vojni promatrači UN-a izbrojali su 3.777 Srpskih granata koje su pogodile grad u razdoblju od 16 sati od ponoći u srijedu, jedan od najviših koje su promatrači UN-a zabilježili u godini koju su pratili artiljerijska paljba po Sarajevu. Od tih granata zabilježeno je 680 udaraca centar grada. UNPROFOR je u svom izvješću komentirao da veliki dio te su granate ispaljene u područje planine Igman.

Ako si i ti sabirao, jesi li uracunao one sa Igmana, ili nisi?
Ako je IDC sabirao, ne mijenja ništa bitno: 329 ili 309, ili 209.

No kako god okrenem ne ide mi to sa tonama. Daj citat tog svjetskog autoriteta.

Mali jesam, ali dovoljno velik za mnozenje, dijeljenje i kg u tone pretvaranje. :P

anonima
(Stranac)
28. mart 2023. u 02.52
„Razvuci im pamet i tuci po Velusicima (Velesicima ) tamo nema puno Srba”.

Moj Pjer, nije opsada Sarajeva Kosovska bitka pa da je u desetercu opisuju. Svaki dan su snimci isli u svijet, sve je dokumentovano, sve je analizirano, sudjeno i presuđeno. Sve je poznato.

Ono sto čini tvoj narod lošim je upravo to mnozenje, sabiranje, dijeljenje sa ciljem da se dokaze nedokazivo. Iz prve recenice možeš vidjeti ko je to vodio tvoj narod tih godina. Nema puno Srba znači da ih ima i da Mladica zabole kita sto će pobiti to malo Srba.

Vidis, ti se vjerovatno smatras nekakvim objektivnim i dobrim Srbinom. Moram priznati da sam i sam to mislio prije desetak godina. Međutim, u svoj ovoj prici ti se zakacis za tezinu granate i za taj podatak od 50 hiljada tona eksplozivnih sredstava. Vidis, opet ti kažem da je to samo podatak koji sam pronasao u jednom od bezbroj clanaka o opsadi Sarajeva. Potpuno beznacajan podatak u odnosu recimo na bol koju sam osjecao kad sam isao u posjete jednom djecaku, mome imenjaku iz Sarajeva, koga je snajper pogodio u vrat dok se igrao pred kucom.

Ništa od tog tvoga racunanja ne može da promijeni nasu proslost. Šta je bilo, bilo je. Međutim, ako ti je imalo stalo do naše buducnosti moj Pjer, nemoj da mnozis i dijelis, nego se presaberi drugar. Da li vrijedi kaljati obraz po drugi put i pokusavati nas ubijediti da smo mi sva sranja koja smo prezivjeli samo sanjali. Barem je ta matematika egzaktna nauka, il' si covjek il' nisi.

@nonima

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
28. mart 2023. u 21.57
„Da li vrijedi kaljati obraz po drugi put i pokusavati nas ubijediti da smo mi sva sranja koja smo prezivjeli samo sanjali. Barem je ta matematika egzaktna nauka, il' si covjek il' nisi. ”

Ne znam gdje čitaš da te ja ubjedjujem da si nešto sanjao. U pitanju je SAMO jedan broj koji se ne čini realan. Nisi ga ti izracunao, prenio si. OK. Ali kad ti ukazah mogao si izracunati realniji broj ili samo reći da je pretjeran. Time bi se prica zavrsila. No ti ode u moj narod los ..

„Ono sto čini tvoj narod lošim je upravo to mnozenje, sabiranje, dijeljenje sa ciljem da se dokaze nedokazivo.”

Zbog mnozenja? Opet ne znam na šta konkretno mislis. Ako sam ja los zbog dijeljenja tonaze sa brojem granata i ukazivanja da ne stima, slaba ti je ta nauka kojom odlucujes ko je covjek ko ne.

anonima
(Stranac)
29. mart 2023. u 03.53
E sad se bas pravis budala.

@nonima
RadojicaB
(Bosanac)
07. april 2023. u 14.49
Подручје звано Хум било је епископија Српске Православне Цркве којим су владали Немањићи. 1326 године Хум преузима босански бан Стјепан. Неких 140 година касније Хумом влада Стјепан Вукчић Косача који је понио титулу „херцег од светог Саве” а био је загуљени члан Цркве Босанске. У славу Стјепана Вукчића Косаче Хум је преименован у Херцеговину. Када се зна да је Крсна слава документована традиција Цркве Босанске а једна од њих је и дан „светог Саве” онда је сасвим логично да се основној школи у Босни да име ОШ Свети Сава.

Радојица ;-)
RadojicaB
(Bosanac)
08. april 2023. u 18.01
Због ових чињеница које сам раније навео или ти БОСАНСКИХ ФАКАТА како их ја зовем мислим да је приједлог „свети Сава” за назим основне школе изненађујуће добар собзиром да долази од анониме.

Радојица ;-)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.