Diskusije : Banja Luka

 Komentar
Drasko Stanivukovic
BL
(Dr.)
05. mart 2021. u 18.08
BL
(Dr.)
05. mart 2021. u 18.17
Ovaj momak ima mudâ
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
05. mart 2021. u 21.43
Kad bi mogao izbaciti populisticki dio, „koliko minimalnih plata” bio bi mi blizi. Ali ako macka lovi miseve, boja nije važna.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
05. mart 2021. u 21.47
Da zaboravih:
Izgradjeno bespravno na gradskom zemljistu. Ne volim rusenje bilo koje vrste. Čak i ako je bespravno. Ja bih ponudio nagodbu da vlasni kupi po nekoj vecoj cijeni za koju bi se recimo mogao podici vrtic.

On legalizuje, gradjani dobiju vrtic i svi u plusu.
BL
(Dr.)
08. mart 2021. u 13.22
Evo brajko ga opjeva.
Sad mi se čini da se Dodiku blizi kraj, šta vi mislite?

https://www.youtube.com/watch?v=lyWvF4j3ZP4
BL
(Dr.)
08. mart 2021. u 16.03

Da li je ovo moguće, da se toliko krade.

https://www.youtube.com/watch?v=aBVTojaPUr4

BL
(Dr.)
10. mart 2021. u 14.39
BL
(Dr.)
11. mart 2021. u 14.04
Ja BiH Pjera za predsjednika vlade, a ovo momka za predsjednika BiH.
bih može i BiH nije greška ;)

https://www.youtube.com/watch?v=tY8MzCh5F0w
anonima
(Stranac)
11. mart 2021. u 14.58
Pjer može u najboljem slučaju za ministra diplomatije jer može tri dana pricati a da mu ne znaš šta misli. A Drasko, kad zavrsi fakultet, može na pripravnicki rad u centralnu banku BiH.

@nonima
BL
(Dr.)
11. mart 2021. u 16.06
Uvazicemo „anonimnu” kritiku i Pjer je od veceras ministar odbrane BiH.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
12. mart 2021. u 21.18
Cuvaj se danajskih darova. ;)

Nisam mislio da sam toliko neodređen. Ali hajde.

Evo za ovaj lokal mislim da može zemljiste da se da i u zakup. Na recimo godinu dvije. Ne radi se o povrsini gdje može da se napravi park. Vlasnik da vrati dio ulozenog, a grad da ima korist.

Već rekoh ne volim rusenje. Ono nešto, makar bilo i bespravno izgradjeno, pretvara u ništa.

No čini se da gradonacelnikova retorika ne ostavlja bilo koju opciju sem rusenja. Vidjecemo.
anonima
(Stranac)
13. mart 2021. u 05.40
Pa kaže da nije diplomata. Pjer, znaš li ti šta je simboličko značenje nečega, šta je nešto sto treba da je poruka nekome, šta je nešto sto treba najaviti prekretnicu. Vidiš, ako mladi Stanivukovic stvarno želi da zaustavi kradju i bahaćenje, ako hoće da zaustavi kriminal i otimanje gradskog vlasništva šta predstavlja tih bijednih nekoliko hiljada maraka ako je poruka koju si poslao ta da su kriminalci nedodirljivi, da se isplati krasti i otimati? Pa ti ljudi na jednom namještenom tenderu ukradu dovoljno da mogu iznajmljivati čitav park Mladen Stojanović godinu dana. Na Picinom parku je on zaradio koliko ti nećeš u cijelom tvome životu. Sad, lično mislim da je sa sopstvenom životnom istorijom Draško sve samo ne osoba koja se može izboriti sa onima koji su se obogatili u mutnoj tranziciji, ali nije bitna boja mačke dok lovi miševe. Opet, ja vjerujem da je kod njega pokretački mehanizam populizam i obračun sa drugom stranom istog novčića ali opet velim, neka cirkusa da se ima narod čemu veseliti. Do tada, hajde da se nadamo da će se u dosljedno vrijeme pojaviti neko ko je stvarno „iz naroda” i ko želi uistinu da radi za narod. Pri tome naravno ne mislim na narod u smislu koji je popularan na našim prostorima nego u smislu obespravljenih pripadnika ljudske rase.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
13. mart 2021. u 06.47
„ako je poruka koju si poslao ta da su kriminalci nedodirljivi, da se isplati krasti i otimati?”

Ne zanemarujem simbolicku vrijednost koju rusenje bespravnog ima. Ali... Ponuditi nagodbu, privremeni zakup za recimo trostruku cijenu zakupa gradskog zemljista nije bas „isplativ kriminal”. Niti eliminise krajnju opciju da se objekat srusi. Dogovorom sredsva namjeniti za specificnu svrhu recimo opremanje igralista djecijih vrtica ili socijanu kuhinju za one koji nemaju.
Ta opcija nudi vlasniku moralni izlaz, „jeste da me ovo kosta, ali ide u dobrotvorne svrhe”. A grad dobija.

Mada mislim da je gradonacelnik cvrsto stao na poziciji „to će da se srusi i tu će se napraviti zelena gradska povrsina, sa nekoliko klupa na obali Vrbasa”. Trenutno sam ja recimo 55% za moju opciju, 45% za gradonacelnikovu. Politika. ;)

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.