Diskusije : Beograd

 Komentar
Све неки дивљи..
steks
10. februar 2014. u 09.53
Гледам последњих година како се мења комшилук. Умиру неки староседеоци. У њихове станове се ретко враћају њихови потомци. Чешће се одлучују на продају очевине и тек понеко се одлучи на издавање.

А онда долазе неки дивљи. Дал'су купили или изнајмили, не знамо. Намргођени и немушти, уплашени или неуки да кажу „добар дан, ја сам ваш нови комшија”.
На наше „добар дан” једва нешто промрсе и брже- боље шмугну. Плаше се, ваљда, да не закаче вирус добрих међукомшијских односа.

Неки, опет, како се уселе, почну да се дерњају на жену, децу, кера и златну рибицу док их испред куће чекају у колима и све то пропраћено бесомучним трубљењем аутомобилском сиреном. Вероватно да дају до знања како је стигао нови шериф у улицу. Опоменемо ми њих, није да није, и престане то дерњање и свирање, али од „добар дан комшија” нема ништа.

Чудан овај нови сој!

Недостаје ми мој стари комшилук са којим се све могло а ништа није морало. Све је мање оних са којима могу да застанем на улици и разменим неколико топлих, људских речи, да попијемо кафицу у дворишту или макар ракијицу, онако с'ногу. :(
escada
(¡)
17. februar 2014. u 11.06

Stare generacije naših komšija su umrle, nove su ili raseljene ili socijalno zatvorene ispred kompjutera.
Naselio se u Beograd neki drugi svet, iz drugih krajeva, sa drugim mentalitetom.
visnja77
07. mart 2014. u 17.30
Ali lep svet, mora se priznati! Ili se meni posle Kanade tako čini... Prođes Knez Mihajlovom, Bulevarom, sve žene sredjene, frizure, devojke 100 puta lepse nego ove na slikama iz Holivuda, i to nije samo moje mišljenje...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.