Diskusije : Biznis

 Komentar
Tražim preduzeće za eloksažu aluminijuma
Popaj
11. mart 2021. u 00.19
Postovani, ako znate neka preduzeca koja solidno rade i skromno („da me ne oberu kao vinograd”) naplacuju svoje usluge, molim vas da mi javite. Radi se o seriji od namanje 5'000 komada aluminijskih profila duzine 150mm, 220mm. 300mm ili 440mm (većinom crne boje i manjih kolicina bez boje tj. prirodan aluminijum).
O tehnoloskom postpku:
„Eloksiranje (el[ektrolitsko] oksi[di]ranje) je postupak kojim se s pomoću električne struje na predmetima od aluminija i od njegovih slitina proizvodi sloj aluminijeva oksida, koji ih može štititi od korozije i habanja; može služiti kao električni ili toplinski izolator, ili kao podloga za zaštitne namaze boja i lakova. Taj se sloj oksida može bojiti organskim bojilima, tako da služi i kao ukras. Postoji velik broj modifikacija toga postupka, ali se svi osnivaju na tome da se u jednoj elektrolitskoj kupelji aluminijski predmet učini anodom, pa se oksidira elektrolitski razvijenim kisikom. [1]”
- izvor Wikipedija
Drugarski pozdrav!
aquariusnorth
(sisac golubova)
11. jun 2021. u 22.09
ma da , eno svi rade za dzabe kao i ti sto bi prodao svoje proizvode u pola cene... e pameti...
Popaj
10. avgust 2021. u 10.02
Aquariusnorth,
Postovani, kada bi ja dobio samo pola prodajne cene napio bi se kao p. i plesao bi niz ulicu.
Moj proizvod se prodaje od 3 do 6 x (300-600%) kupovna cena. Danas nisu vise samo klasicni kapitalisti koji deru kozu svojim radnicima, nego trgovci koji ubiru kajmak. Javio sam se jer tražim novog dobavljaca u Srbiji, zato jer je moj dobavljac iz CH već nekoliko puta dizao cene, a zadnju povisicu bez ikakve najave? Osim toga, za vreme zaljucavanja i korona krize placam mu racune u roku 24h od primitka istih! Ha, ha, budala, najvjerovatnije je mislio „ovaj lezi na parama i treba ga obrati”? Racune placam brzo, jer su kamate u banci nikakve i da ne dodjem u iskusenje, da lovu potrosim npr. za Tesla auto... Moje cene su stabilne i nisu se menjale još iz prošlog milenijuma. Problem, jedna firma pokupovala je manje firme za eloksazu (kartel) i nestalo je (na Zapadu tako hvaljena) „slobodne konkurencije”. Jednom sam pitao dobavljaca, buduci da sam mu dao posao nekoliko puta veci od normalnog, da li može da mi da kakav popust, a on je odgovorio: „gospodine, ako mi date vise posla ja onda moram vise da radim”. Ja tako ne mogu odgovoriti svojim trgovcima jer bi me poslali u tri lepe...

Pozdrav i hvala da si se javio!

P.S. Upravo danas je stigla velika narudjba iz Japana i nema druge, nego moram opet (privremeno) kod istog da eloksiram aluminijum.
[email protected]
(aviomehanicar)
23. avgust 2021. u 05.00
mogu li da znam koji su profili u pitanju dimenzije

Pozdrav [email protected]
Popaj
31. avgust 2021. u 03.30
Postovani aviomehanicar,

Dimenzije aluminijskog profila su:
debljina 1mm x 8mm x 29mm
Za duzine profila pogledaj link ispod ili moj prvi post:
https://tinyurl.com/3nj32rf9

Pozdrav i cuvaj se!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.