Diskusije : Navijači

 Komentar
Стање нашег фудбала
Odesa
(надежда, вера и л)
07. decembar 2022. u 04.28
Настави ли ФСС овако,проћи ће као ЕПС са Грчићем:Нећемо имати ни струје ни фудбал!
21:15 06.12.2022. 0
Фудбалски тренер Милорад Косановић сматра да је позитивно што је селектор Драган Стојковић Пикси сат и по подносио јавности извештај о резултатима репрезентације Србије у Катару и одговарао на питања јавности, али да није добро што није конкретно именовао оне који желе да га, како каже, увуку у муљ.
– Очекивао сам од Пиксија да ће рећи нешто конкретно. Мало ме чуди што је имао онакво обраћање, знам да није кукавица и да нема проблем да каже свакоме шта мисли. Са овог аспекта могу само да претпостављам да у муљ желе да га увуку менаџери, клубови, људи који воде те клубове, који имају интерес да прогурају своје играче… Међутим, то би Пикси требало конкретно да каже и да именује ко су уствари ти што опструишу и њега и српски фудбал – прича Косановић за Данас.

Foto: Youtube
Бивши тренер Црвене звезде сматра да је погрешно питање да ли садашњи шеф струке „орлова” треба да остане на функцији, већ да се треба бавити озбиљнијим питањима.

– У суштини није битно да ли ће Пикси остати селектор или не. Репрезентацији свакако треба континуитет, али ништа нећемо добити ако наставимо да котрљамо по истом овом систему. Битније од тога ко ће бити селектор је да у овом тренутку уведемо ред у ФСС, да га елементарно уредимо. Некада се знало да тренерска струка бира селектора, а не да председник Савеза сам одлучи или стигне наредба с врха државе да то мора да буде овај или онај. У ФСС морају да почну да се коначно питају стручни људи, да се одлучивање врати у институције, јер овако као што видимо не иде.

Зашто тренери не бирају селектора?

Истиче Косановић да овакво стање у српском фудбалу није од јуче и да уз осцилације траје „буквално три пуне деценије”.

– Пиксијеви квалитети нису ниједног тренутка били спорни и зато је и успео да нас одведе у Катар, али је споран систем, како сам каже муљ, у коме се ради. Ако овако наставимо, ФСС ће проћи као ЕПС са Милорадом Грчићем, па тако осим струје нећемо више имати ни фудбал – рекао је Косановић и подвукао:

– Док сам био директор тренерске школе предлагао сам својевремено председнику ФСС да селектори држе предавање будућим тренерима о свом систему игре, тактици, начину рада, а да на терену спроводи оно што уствари предаје. Исто тако сам предложио да тренери из школе предлажу селекторе јер они имају увид у потенцијале оних којима предају, као што је некад то у Југославији радила струковна тренерска организација… Међутим, знате шта ми је рекао тада тај председник Савеза? Рекао је да је избор селектора његов посао и да само он одлучује о томе, а не ми, тамо неки тренери. Истог тренутка сам сео у први авион и поново отишао у Кину да радим.

Хрватска показала како се прави систем из кога произилазе резултати

Напомиње и да у комшилуку имамо пример како може да се ради озбиљно и направи резултат на Светском првенству.

– Хрватска има два, три милиона становника, дупло мање од нас, али погледајте какве резултате имају и на репрезентативном и на клупском нивоу. А зашто? Зато што код њих постоји систем који функционише. Зато што су задржали и унапредили начин рада још из Југославије, држе семинаре, предавања, стално унапређују тренерску струку да би добили једног Златка Далића. Мени често замерају да још увек живим у времену Југославије. Камо среће да стварно живим у времену Југославије, онда би ти што ми то замерају били у затвору због својих махинација, а стручни људи би водили фудбалске организације – закључује Косановић.

https://srbin.info/sport/nastavi-li-fss-ovakoproci-će-kao-eps-sa-grcicemnecemo-imati-ni-struje-n i-fudbal/
D-Man
(Analyst)
07. decembar 2022. u 12.47
Именовати неког јавно и фактички га оптужити да ради против интереса ФСС је врло заје6ана работа.

Сви ми знамо да у ФСС има свакаквог муља и да ту има много моћника који су изузетно осветољубиви. Зар је могуће да смо заборавили шта се догодило оном Булатовићу који је био Председник фудбалског савеза?

Ко год да буде Председник ФССа, тај ништа неће моћи учинити без помоћи државе.
Велика се ту лова увек вртила и много је ту интереса и сујете.

Ја уопште не замерам Пиксију што није јавно именовао оне на које је мислио. Није блесав да се игра са судбином.
Па он је већ једном стао неком на жуљ када је био Председник Звезде и када му је неко бацио бомбу у двориште куће у Нишу.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.