Diskusije : Navijači

 Komentar
Dobijamo selektora demagoga!
toronto1
(samo posteno)
05. decembar 2022. u 09.53
Ispao bi bolji covek i selektor da kaže da je direktan krivac za neuspeh na svetskom prvenstvu, nego ovako. Da je odabrao pogresnu taktiku, da nasi igrači generalno nisu trkaci ili su lenji, ne znam šta drugo reci kad nikada nisu spremni. Bukvalno početak sezone! Shvatam kad su prvenstva u junu ili julu, ali sezona krenula u avgustu i oni su već potroseni.
ExoduSs
05. decembar 2022. u 10.21
Otisli su i obrukali se samo tako i niko odgovornost ne preuzima, niko.
Tim je bio neorganizovan i nespreman. Nije se znalo ko šta radi.
D-Man
(Analyst)
05. decembar 2022. u 10.39
Признајем да нисам још погледао шта је рекао Драган Стојковић али могу да закључим на основу ова два коментара изнад те на основу изјаве коју је он дао још у Катару након пораза од Швајцарске.

Да, на жалост, Драган Стојковић неће преузети одговорност за лош резултат у Катару а нарочито неће преузети одговорност за систем игре који је форсирао (3-5-2).

Једном је рекао како ми немамо бекове за 4-4-2 што нисам прихватио ни онда али ко сам ја да о томе нешто говорим у то време. Али, јбг, два класична бека, па макар они не били светска класа су довољно да се игра са чврстом одбраном. Средина и напад су довољно добри да из контре постигну бар један гол.
Таква два просечна бека су и више него довољни за Камерун и Швајцарску а за Бразил се брале повуци, брани, па како буде.

Пикси ће да гура по свом док га, једног дана, не смене. Он је такав какав је. Не признаје грешке јер, хтели ми то признати или не, превише је умишљен.

Он неће признати ни чињеницу да је турнирско такмичење другачије од квалификационих утакмица. Игра се више утакмица, свака 3 дана фактички, нема пуно времена за одмор.

Он прича приче које су лепе за слушање о томе како ће Србија да игра нападачки фудбал. Можеш ти играти нападачки фудбал али циљ је да победиш. Ништа ти не вреди и да си одиграо три дивне утакмице у Катару ако ниси прошао групу. Наравно, у Катару није ни одиграно лепо а коначни резултат је катастрофалан.

Не, ми нисмо толико слаби нити смо за последње место у групи али како смо одиграли добро смо освојили и онај бод против Камеруна.

Дакле, да не дужим. Погрешна тактика је највећа грешка. Ми смо у Катар отишли без десног бека (Павловић може играти левог бека без проблема тако да је та позиција била покривена). Ако немаш правог десног бека онда неко од играча које си повео мора да игра ту позицју а не да се срља са 3 у одбрани и правш офсајде тамо негед на центру па те други претрчавају док се она тројица једника црквају да покрију сав тај простор.
TC-64
05. decembar 2022. u 11.55
On nema apsolutno ni zrna samokritike.
Ego i sujeta mu to ne dozvoljavaju.
Kako da kaže da su otisli nespremni, bez plana i bilo čega drugog i jedino sa pricom?
Kako da objasni da su izgledali kao ekipa koja igra na ledini na nekom seoskom vasaru za uveseljavanje naroda pod satrom?
Kako da prizna da mu je odbrana krater do kratera?
Kakoda prizna da mu nijedna izmena nisat dobro nije donela?
Nmea od toga ništa! A ni od nas nema ništa! Mislim na fudbal!
Kod nas će i dalje samo na momente da nešto lici na fudbal i onda se vracamo u surovu realnost. Uvek isto.
Čak i da se plasimramo na EP tamo nas cekaju ista razocarenja.
Obecavali su mnogo toga i ništa nisu ispunili.
Ja vise nikad od njih ništa i ne ocekujem, i tako je najbolje i za zdravlje i za psihu i za zivce.
Jer ovo sad je narodski receno mlatimudjevina i demagogija na kvadrat!
D-Man
(Analyst)
05. decembar 2022. u 12.37
Пикси може тако јер је свестан да му тренутно у ФСС нико не сме упутити ни реч критике.
toronto1
(samo posteno)
05. decembar 2022. u 13.24
Neće da imenuje, ali mu je Terzic kriv, jer možeš misliti nije dozvolio da se Bjekovic izabere za predsednika FSS, pa su se igrači uzrujali i pitali „Sefe, šta se ovo desava”? Je li on ovde nekoga pravi budalom? Krivi su oni sto su ovo jedva docekali. Nisam nešto citao da je o tome polemisao pre svetskog prvesntva, nego mu sada zasmetalo, kad su mu svi lupili samarcinu na svetskom prvenstvu, kad je pokazao kolika je neznalica i tvrdoglavo stvorenje, koje nije u stanju da promeni taktiku. Kao Svajcarska ga iznenadila svojim drugim golom, a inače na poluvremenu je bila spremljena odbrambena taktika. Šta ovaj covek sve naprica, a veci gospodin bi bio da je samo rekao želeli smo najviše, nije uspelo i idemo dalje. Ovako su Terzic i Zvezda krivi i još jednom mali si ti covek Piksi i prevario si mnoge koji su mislili da si veci od svih u Srbiji.
Zvezda_do_Tokija
05. decembar 2022. u 16.31
ja Piksija gotivim, i kao igrača i ostalo, ali, po meni, ON je najveci krivac za neuspeh u kataru...

Napravio je mnogo početnickih gresaka tako da se ja pitam da li je ono u kvalifikacijama bila samo puka sreća?!
Pavle_Djurisic
(sloboda ili smrt)
05. decembar 2022. u 16.38
Pa nije Bjeka za dzabe sleteo u Qatar
Od tada Pikseto uvodi Racica,Radonjica,Grujica i ostale vezare
D-Man
(Analyst)
05. decembar 2022. u 17.24
Прво, ми морамо да будемо свесни да ми немамо довољно квалитетних играча ни за првих 11 а камоли да таквих још има и на клупи.

Иамом солидне голмане.

Али, ми немамо, рецимо, десног бека уопште. Исти проблем има и Звезда.
Павловић може бити леви бек и ту и није толико проблем али десни бек јесте.

Што се тиче центархалфова, може се рећи да је Миленковић добар али и тај Миленковић је направио две огромне грешке због којих је Камерун изједначио. Други центархалф је упитник.

Митровић и Влаховић у нападу су одлични. Костић леви везни, Сергеј заднњи везни и Тадић предњи везни.

Живковић игра десног везног а он је левак што значи да нам фали и неко на десној страни.

Дакле, брат брату, ми имамо покривених 8 позиција а преостале три крпимо како се може.

И када на то додаш и чињеницу да Пикси инсистира да игра са тројицом у одбрани онда се не може ништа добро очекивати на турнирском такмичењу где имаш утакмицу свака 3 дана.

Додај повреде и пиши пропало!
intrigue
05. decembar 2022. u 17.26
Није проблем , нек он држи до себе , нек буде тврдоглав и умишљен , али само онда кад излази у јавност .
Сачекаћемо , врло скоро видеђемо да ли је нешто научио , да ли је постао свестан својих грешка и да ли ће нешто променити .
Ако не промени ништа , онда му стварно неко , а по највише јавност , мора дати до знања да се мора мењати ...или нек место селектора препусти неком другом .

Изјаве типа: Нисмо имали среће , да се игра 65 мин. ми би прошли групу итд. су за оне који су добацили до 8 основне .
Замисили мој „мистер” докле би тек догирали да се игра 35 мин .
До полуфинала , бар .

Лично он сноси највећи део одговорности ...и то му што више људи мора рећи на глас и у лице .
Па да видимо да ли ће му допрети до мозга .

Дакле , истина је да Ми немамо квалитетне бекове , али са оним што има могло се нешто скрпити .

Рецимо:

Ванја
Ераковић Миленковић Бабић Павловић
Гудељ
Лукић Сергеј
Тадић Митровић Костић

1-4-1-2 -3

И овако се може играти офанзивно .

Ми као народ смо таман били задовољни пласманом на СП ...свака част Пискију .
То је било то , квалификовали смо се и то је то ... нисмо ни очекивали превише . (нарочити после извлачења група)
Али , онда је лично Он , Пикси , дигао џеву ... ми ово , ми оно , а јавности мало треба и ето нас виђених у полуфиналу .
Није згорега мало препотенстости , ароганције , самоуверености ...то често подиже и самопоуздање (оно што нам је често и недостајало) ...али претеривати у томе , то најчешће доноси пропаст и неуспех .

sine_bane
06. decembar 2022. u 22.27
Dobro je sto je Svajcarska otisla dalje, izbegli smo katastrofu :)
Ouija
(Dr)
06. decembar 2022. u 22.45
Prica se nastavlja dalje...mi još od 1998 godine nismo imali kompaktan tim za SP I EP. Kada smo imali dobru odbranu nismo imali sredinu I napad, sada kada imamo relativno dobar srednji red i napad nemamo odbranu. Tako da poslednjih 25 godina mi nismo uopste da se takmicimo u samom vrhu fudbala. Imamo dobre igrace par njih su svetski vrh ali nam uvek nešto fali. Pogledaj ustaše,nemaju neka imena, ali brale zalazu se 120% na terenu, trce rade I nemaju kompleks protiv nikoga.

Ako je nama cilj da se samo plasiramo na SP I EP a da onda budemo zadnji u grupi koja je svrha ići tamo? Nema izgovora, neke ozbiljne stvari moraju da se menjaju,pristup igri i celokupna fizicka sprema mora da se promeni jer brate mi ne trcimo...to je ocigledno.

I da odemo na EP šta onda? Celokupno mora da se promeni pristup reprezetativnog fudbala,sramota je da te dva siptara pobede na dva prvenstva I da te onako sprdaju I provociraju...nemam reci.
keser
(Тешем букве)
07. decembar 2022. u 01.14
„sine_bane
06. децембар 2022. у 22.27

Dobro je sto je Svajcarska otisla dalje, izbegli smo katastrofu :)”

Zar mi nismo to pobedjivali? Ko kaže da ne bi opet.
Na svakoj utakmici imamo neke stative i slično. Znaci protiv nas imaju i sreće.
Zašto uvek gubitnicki mentalitet. „uvek mi imamo sreće a drugi nemaju”.
D-Man
(Analyst)
07. decembar 2022. u 14.58
Када уђеш међу 16 онда је све могуће. Уопште не значи да би и ми катастрофално изгубили од Португала.

И поред свих проблема, ко зна, можда бисмо и победили. За то је често потребна и срећа а ми је баш нимало нисмо имали у Катару.

semperaliquem
09. decembar 2022. u 06.56
У последњих 16 година, на клупи фудбалске репрезнтације Србије седело је 11 селектора. Задржавање стручњака на клупи „орлова” је, у просеку, мање од две године.

Драган Стојковић је вођство над репрезентацијом Србије преузео 3. марта прошле године. Данас, тачно 21 месец касније, многи доводе у питање његову одлуку да остане селектор Србије након освојеног само једног бода у групи Г Светског првенства у Катару. Статистички, чини се да су Пиксијеви дани на клупи одбројани.

Ипак, уколико посматрамо бројеве, Драган Стојковић има најбољи учинак са репрезентацијом од 2006. године, када је Србија почела да наступа на међународној фудбалској сцени као самостална држава.

Од 20 утакмица, „орлови” су под његовом тренерском палицом славили на 13, на четири меча су одиграли нерешено, а три су изгубили. Процентуално, 65 одсто утакмица тренутног селектора завршено је у корист репрезентације Србије. Поред Стојковића, једино је још Радомир Антић имао учинак већи од 60 одсто (17 победа, три ремија и 8 пораза). Најлошији проценат победа репрезентација Србије је остварила за време мандата Синише Михајловића, када су „орлови” славили у нешто више од трећине утакмица.

Стојковић је, упркос бројним критикама на рачун његовог вођења утакмица, изјавио како не планира да напусти место селектора. Јавност је подељена. Једни желе његову оставку, други бране човека који је пре нешто више од годину дана одвео Србију на Мундијал историјском победом над Португалом.

Може се говорити о томе да је Стојковић великим делом крив због преурањеног краја сна који се зове Светско првенство. Селектор Србије деловао је малодушно сваки пут када се појавио у кадру.

Ипак, чини се да му прелако окрећемо леђа. Упркос свим проблемима у игри, сваком паду концентрације и последњем реду који се, као што је прогнозирано, показао као највећа слабост наше репрезентације, селектор Србије пробудио је веру у тим који је, не тако давно, изгубио поверење јавности поразом од Шкотске у квалификацијама за Европско првенство.

Ту веру је изгубио од многих у ових неколико дана. Ипак, чини се да одлазимо из крајности у крајност. Човек о коме се пре Мундијала говорило у суперлативу, како то обично и бива, преко ноћи је постао „непожељан”.
Ouija
(Dr)
09. decembar 2022. u 12.14
Pogledaj ustaše protiv Brazila kako se bore i zalazu za svoju zemlju. Nema pada duha već se trci I bori svaki minut i sekund. Zalagannje 120% nema setnje po terenu. Mi kao da smo igrali SA 9 igrača a ne SA punih 11. Neko mora da odgovara za taj debakl. Volim Piksija ali šta sad to što je pobedio portugal treba da mu sluzi kao kredit sledećih 10 godina? Idi bre ozbiljne promene I pristup reprezentaciji je potreban. Izvlacenje na povrede ne piju vodu I nikad neće pogotovo kada vodis 3-1 protiv kameruna sramota..
ExoduSs
09. decembar 2022. u 12.22
Rvati su za nas izmislili fudbal. Dobro su namucili Brazilce.
Al brate Rvatski igrači su disciplinovani, organizovani, pozrtvovani i tehnicki bolje potkrepljeni.
intrigue
09. decembar 2022. u 12.39
Искрено се надам да је наш селектор (демагог) пажљиво одгледао ову утакмицу и да је научио бар нешто .
Није згорег да су и наши играчи гледали текму ...

Без обзира како се зваршило са овим пеналима ...
semperaliquem
09. decembar 2022. u 12.44
Питање:
Навијате за Србију или против Хрватске?
јел најважније шта Хрвати мисле?
ExoduSs
09. decembar 2022. u 12.48
Dobri ovi Rvati, nema šta da se kaže. Imam neku gorchinu u sebi, al jbg. Nema se šta reci osim da stvarno znaju da igraju fudbal.

Imaju i mozak i muda, a mi ni jedno ni drugo.
TC-64
09. decembar 2022. u 13.19
To j eono zbog čega sam ja najviše ljut na ove naše, sto osim blebetanja nisat nisu u stanju ni na jednom prvenstvu da urade!
Kad nisu nizasta neka ispadaju u grupi jer i neće da igraju kako treba!
Over and out!
intrigue
09. decembar 2022. u 13.40
Чему љутња и минуси ? Да „мистер” је гледајући ову утакмицу итекако имао шта да научи . Пре свега тактике што се тиче , вођења екипе , добрих и правовремених измена што се тиче .
Хрвати за разлику од нас имају три врхунска везна играча , тркача ...Модрића , Ковачића и Брозовића . Одличног голмана Ливаковића и одличан пар халфова који стоје испред њега , како се презива дечко , онај са маском , врхунски одбамбени играч . Остали ништа посебно , али трче , изгинуше ...
Јебига , имали су и среће код гола , да се лопта није одбила ишла би тачно у голмана .
Али , ипак заслужено ...Бразил физички пао и повукао се на 40 метара .

пс.
тешка срца , али свака им част .
TC-64
09. decembar 2022. u 13.55
Odgovor na pitanje: Uvek navijam samo za Srbiju, ali izgleda da naše igrače za nas navijače zabole bas qurac!
dr-mors
09. decembar 2022. u 14.19
Piksi je preuzeo odgovrnost (niste dobro slusali izjavu)i nije bio ni protiv jednog igrača.
Jedino, što se zalio bilo je o tome, da je preuzeo takoreci rovite igrace,(bolje nismo imali) koji su se tek, nekako oporavili od povreda.
I to je to.

D-Man
(Analyst)
09. decembar 2022. u 15.13
Нико од нас, бар на овим дискусијама, није за смену Стојковића. Али, као што стижу хвалоспеви након успеха, логично је и да стижу критике након неуспеха јер 1 бод у оној групи је велики неуспех.

Мени се чини да сви критикујемо тактику и играње са 3 играча у одбрани. Тако више нико не игра на великим такмичењима (осим Канаде које је изгубила све три утакмице али та Канада иако има јако добру екипу има изузетно лошег тренера).

На Стојковићу је да гледа друге и да прихвати све оно што је добро. И пре СП су сви говорили да је највећи проблем наше репрезентације одбрана (тако је било и у квалификацијама) и када знаш да ти је одбрана највећи проблем онда једноставно мораш да појачаш ту одбранбену линију а не да срљаш и даље. Јбг, због тога се упућују критике селектору а не због тога што би га требало сада мењати.
Баш сада не треба мењати. Треба отићи на ЕП где ћемо, надам се, поправити утисак са овог СП у Катару.
semperaliquem
09. decembar 2022. u 15.51
Ја рецимо навијам против Хрвата.
Навијам за Србију наравно.
Али Хрватско мишљење о нама није ми важно.
Једино се бојим да због њихових успека наш народ не прави глупости. Јер видим да нам је тешко да се држимо по страни. То је мало питање културе и интелигенције. Можда.

Даље ако су Хрвати овако озбиљни били и у рату добро су Срби прошли. Изгледа да су озбиљни у свему па и у фудбалу.
Решење је да радимо на себи да не очајавамо,и да не правимо глупости. Исто не треба да верујемо у брза решења. Преко ноћи а то стално радимо. Једино тако може нам бити боље, не само у фудбалу.
semperaliquem
09. decembar 2022. u 15.56
И да се вратим фудбалу, Ми смо добили жути после једног лакшег старта у 4. минуту.
Хрвати су их добро табачили цело полувреме док се судија није сетио картона. Ни један шут нису упутили у гол.

Друго, Муслин је играо игру сличну Далићу.
Дефанзивно а побеђивали смо.
Отерали су човека јер то као није било лепо.

Значи ми као нација не знамо шта хоћемо. То је разлика између нас и њих.

intrigue
09. decembar 2022. u 16.10
Како су Аргентинци усрали мотку , па то је страшно . Глуп фаул на 20 метара у 100 минуту утакмице ...и попуше гол .

Еботе , кад човек погледа реално , па ни једна од ове две екипе није боља од Ујчила ...могли би опет играти финале .
ExoduSs
09. decembar 2022. u 16.20
Muslin nije oteran jer nismo igrali lepo. Muslin je oteran jer nije dozvoljavao da mu menadzeri kojekakvi kroje ekipu. Nije hteo biti marijoneta.
ExoduSs
09. decembar 2022. u 16.27
Navijam za Lale. Argentinci i Rvati: Uje jedni, uje drugi.
semperaliquem
09. decembar 2022. u 16.28
Интриг,
Овде се слажемо.
Хрвати су фаворити без обзира ко победи.
Обе екипе су блеђе од Бразила.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.