Diskusije : Navijači

 Komentar
Pikseto Legenda! ha ha ah
Zvezda_do_Tokija
15. novembar 2021. u 02.18
TC-64
15. novembar 2021. u 03.05
Kakvo samopouzdanje. Odavno tako nešto nismo videli. To nam je trebealo. Imamo sada sve ono sto smo cekali i prizeljkivali toliko dugo. Ono zbog ceg asmo se toliko dugo nervirali, na greške koje smo ukazivali, kritike, sve ono samo da bi oni bili i igrali još bolje! Ovo je pobeda za istoriju. Ovo je kao da smo pobedili Brazil, Argentinu, Nemacku, Italiju, Francusku, Spaniju ili Englesku! Ovo je toliko veliko da ja slavim još uvek. Ovaj osecaj koji imam mogu da poredim samo sa radoscu posle pobede nad Liverpulom.
TC-64
15. novembar 2021. u 03.33
https://www.b92.net/sport/teme/simanovic.php?yyyy=2021&mm=11&nav_id=2056712&fbclid=IwAR3TapExotefFLMkiMB45Xd7qOgUHPVMSct xm5Km8CPpbdb2MdGAgCZKK2g

Piksizam
Kratak je put od novembra 2020. do novembra 2021. godine.

MILOŠ SIMANOVIĆ PONEDELJAK, 15.11.2021. | 09:00 -> 09:27

Izmučen, osramoćen i odbačen od naroda, nakon poraza od Škotske na penale za mesto na Evropskom prvenstvu, u tim Srbije niko nije verovao. Mali broj, ma šta ko pričao, je uopšte i pomnije pratio „Orlove”, koji su po ko zna koji put razočarali zemlju tako što nisu otišli na „utaban” put proširenog Evropskog prvenstva.

A onda se, pravo niotkuda, pojavio ON - Dragan Stojković Piksi!

Mesi i Ronaldo su prošlost: Fudbal dobija novog kralja ANKETA
Dugo godina je figurirao kao opcija za selektora i došao je u verovatno najgorem mogućem trenutku - po njega.

Samo dvadesetak dana pred start kvalifikacija za Mundijal u Kataru, preuzeo je emotivno i mentalno razorenu reprezentaciju Srbije i od nje za kratko vreme napravio bum.

Kako? Ni sami nismo sigurni, ali ako bismo našli jednu reč onda je to vera. Usadio je, kako je to znao i kao maestralni fudbaler, samopouzdanje i veru da za ovu generaciju „Orlova” ne postoji nemoguća misija.

Čak i u stvari u koje ni sami igrači, javnost, mediji nisu mogli da poveruju, a to je da Srbija završi ispred jedne od najboljih selekcija sveta kakav je Portugal sa Kristijanom Ronaldom.

Slagao je kockice Piksi, vratio se „iz mrtvih” protiv Portugala, dva puta razbio Irce („samo” četiri boda), a na sve to nije dozvolio kikseve sa autsajderima Azerbejdžanom i Luksemburgom što nam se dešavalo u prošlosti.

A onda se desio ispit generacije u Lisabonu.

„Kakav, bre, eventualni plasman u Katar”, brecnuo se Piksi na pitanje novinara u najavi meča, odgovarajući samouvereno da vidi tamo nacionalni tim.

I to je bila najbolja poruka za njegove izabranike pred odlazak u „pakao” La Luža.

Selektor Stojković je nacrtao utakmicu pod svetlostima impozantnog zdanja stadiona Benfike, pred više od 60.000 svedoka na La Lužu.

Svestan previše ofanzivne taktike u Beogradu, kada je platio ceh sa 0:2 na poluvremenu, spremio je iznenađenje za Portugalce ostavljajući najboljeg našeg strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića na klupi.

Mnogi su mislili da tako nešto nije pravi potez, ali je lukavi Stojković shvatio da se bitka dobija u sredini terena, gde je hteo da pojača bedem ispred poslednje linije.

Kola su krenula nizbrdo već u drugom minutu nakon kiksa Nemanje Gudelja i gola Renata Sančesa, ali ova Srbija, za razliku, od mnogih ranije, nije klonula.

Zaslugom - opet, Stojkovića.

Uspeo je Dušan Tadić da uvede egal pre kraja poluvremena, a onda je usledio šah mat. Na odmoru je Mitrović podignut sa klupe, umesto defanzivnog veziste Gudelja, i to je bio znak za totalni juriš na favorizovani Portugal.

Kako je vreme odmicalo tako su Portugalci bili sve više u strahu, pa je Piksi uzvukao poslednjeg aduta i zapečatio sudbinu domaćina.

Nemanja Radonjić je ušao umesto solidnog Andrije Živkovića, da svež brzinom napravi problem takođe hitrom, ali neiskusnom Nunju Mendešu.

I za samo 20 minuta je to uspeo...

Upravo su njegovo ubacivanje i osećaj za prodor bili najava za završni udarac. Izborio je korner, odakle je usledila pomoćna igra za Tadića i idealna „kifla” za Mitrovića.

Usledio je trzaj našeg golgetera i veliko slavlje u najednom pozorištu Lisabona, svih igrača sa klupe ulaskom na teren.

Bio je to poslednji minut, Ronaldo je već bio u neverici, a Srbija overila direktnu vizu za Katar.

Kao da je sam Piksi osmislio takav epilog. Kao? U fudbalu nema slučajnosti i lopta nikad ne laže.

Jer, kao što je u jednom razgovoru pitao potpisnika ovih redova „Da li imaju Portugalci krila pa moramo da se njih bojimo”, na šta nisam bio siguran šta da odgovorim, sada je red na odgovor pitanjem.

Gospodine Stojkoviću, imate li magični štapić?

Ne moramo da ga vidimo, samo bacite magiju i u Kataru.

Fudbaleri su opet u modi!

Priredio: Miloš Simanović (Twitter)

keser
(Тешем букве)
15. novembar 2021. u 11.49
:-)
Lepo kada se pobedi.
Koji bi komentari bili da je Mitar pogodio stativu?
TC-64
15. novembar 2021. u 13.12
Pa ništa im ne bismo zamerili, jer igra je bila zaista sjajna. Ali jedan detalj mi je posebno zapao za oko. Izmozdeno lice onog njihovog crnca koji je izbacio loptu u korner posle koga je pao drugi gol. Mislim da se zove Danilo. Videlo se da su gotovi. Ko može neka nadje taj detalj.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.