Diskusije : Navijači

 Komentar
Postavljamo rekorde
EMILIO_GAVIRIA
(D_E_L_I_J_A)
20. februar 2021. u 11.07
Фудбал ›Српски клубови у Европи
Звезда поново рекордна: Коефицијент порастао до 31.500!
20 фебруар, 20214
Узлет је почео са Владаном Милојевићем, а настављен са Дејаном Станковићем и уколико Црвена звезда буде имала овако успешну европску сезону и у наредној може да клупски коефицијент попне и преко 40.000. Пред такмичарску 2022/23. губиће се из обрачуна још мање него уочи наредне

Црвена звезда је ремијем са Миланом подигла коефицијент за наредну сезону на 31.500! То је и клупски и српски рекорд, а постоји могућност да се поправи евентуалним успехом у Италији.

Коефицијент се дефинише на основу петогодишњег учинка у УЕФА такмичењима, а Звездина погодност је да се из обрачуна пред наредну сезону брише сезона кад је освојила свега 1.500.

Најтрофејнији српски клуб игра четврту узастопну успешну сезону у УЕФА такмичењима, а актуелни улов је најбољи у том периоду.

Звезда је у овој сезони дошла до девет бодова, надмашила је учинак из сезоне 2017/18. кад је уписала коефицијент 8.000. У годинама кад је учествовала у Лиги шампиона, где је теже освајати поене, имала је 7.000, па 6.000.

Садашњи коефицијент поставља Црвену звезду на 51. место у Европи и гарантује у пројекцији за квалификације за Лигу шампиона наредне сезоне статус носиоца до плеј-офа, а можда чак и у тој фази.

Наравно, пре таквих калкулација за лето неопходно је да Станковићев тим одбрани титулу и предност од девет бодова у односу на најближег пратиоца Партизан.

Узлет је почео са Владаном Милојевићем, а настављен са Дејаном Станковићем и уколико Црвена звезда буде имала овако успешну европску сезону и у наредној може да клупски коефицијент попне и преко 40.000. Пред такмичарску 2022/23. губиће се из обрачуна још мање него уочи наредне.

Наравно, Црвена звезда може да пење коефицијент и у овој сезони, али за то је потребна сензација против Милана.

У случају победе на Сан Сиру, српски шампион би дошао до 33.500, уз још два меча у осмини финала Лиге Европе.

Црвеној звезди није ишло у прилог што је Јанг бојс победио Бајер из Леверкузена и повећао предност на 1.500 на листи, јер је извесно да ће клуб из Берна да освоји нову титулу у Швајцарској.

Од потенцијалних ривала у квалификацијама за елитно европско такмичење испред су Динамо из Загреба, Олимпијакос, Славија из Прага, Салцбург...

Хрватски шампион се пробио на 38. место и после тријумфа у Краснодару има отворен пут ка осмини финала, иза Динама је одлична Славија из Прага. То су екипе које Црвена звезда ове сезоне не може да престигне по коефицијенту.
Stari-vukPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Stari-vuk
20. februar 2021. u 14.47
Sinoć je pobeda bila skoro na Zenitu.Al za malo
TC-64
20. februar 2021. u 15.32
Ti si pukao olinjali. Ovde se govori o fudbalu. A ima li Partizan neke rezultate u bilo kom od ovih sportova?
BGMangupuNYC
(derem Franjevce)
20. februar 2021. u 21.53
Olinjali skroz puko...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.