Diskusije : Istorija

 Komentar
Masonske legende:Tito
Zurwan
24. decembar 2010. u 14.02
Iako me interesovala ova tematika, Tito, najviši sveštenik u vreme gradnje kralja Solomona, nije mnogo opisivan.
Kažu ponegde da je po hijerarhiji bio iznad i kralja Solomona i iznad Hirama-kralja Tira.. te da je posle njih trojice još 9 masona činilo dvanaestočlanu ložu.

Verujem da su Jevreji uzeli od oklonih starosedelačkih naroda simbolike brojeva 3,9, i 12..ali zadrzali su u nekim redovima titulu Tito.

Da li neko ima vise informacija o Titu Zadoku?

Zurwan
24. decembar 2010. u 17.43
U škotskom ritualu je ovako:

Thrice illustrious - represents Judge Tito, Prince of the Herodim, the oldest of the Provosts and Judges, and is seated in the East.
Senior Warden - represents Adoniram, in the West.
Junior Warden - represents Abda, father of Adoniram, and is also seated in the West.

,,,
The officers are twelve; Tito Zadok, the High Priest King Solomon; Hiram, King of Tyre, with nine grand officers. The two kings are under the High Priest. The first of the nine grand officers is called Senior Provost.

Tito Zadok, in addition to the office of High Priest, bears that of Prince of Jerusalem and Harodim. Solomon and Hiram are styled royal chiefs. These three officers have each a sceptre in his hand.
The two kings wear crowns, and the High Priest the regular hab

http://www.brad.ac.uk/webofhiram/?section=ancient_accepted&page=7Provostjudge.html

Zurwan
24. decembar 2010. u 18.04
Po masonskoj legendi, Feničanin Hiram Abiff je bio glavni arhitekt kojeg je kralj Solomon postavio za izgradnju hrama Svevišnjem. Solomonov Hram je imao 3 velika majstora: sam Solomon, Hiram iz Tira i njegov sin Hiram Abiff. Svaki dan u podne Hiram Abiff bi poslao radnike na odmor od naporna rada. U to vrijeme Hiram bi obično izrađivao građevinske nacrte na tabli. .Međutim, Hiram Abiff je ubijen u podne.

Dvanaest radnika se urotilo protiv Hirama jer su željeli saznati tajne majstora masona, no samo trojica su provela zavjeru u djelo. Ubila su ga tri niže rangirana slobodna zidara drugog stupnja. Njihova imena su bila Jubela, Jubelo i Jubelum. ...
S obzirom da je majstorska riječ-šifra izgubljena, morali su smisliti nadomjesnu riječ sve dok buduće generacije ne otkriju pravu Riječ...

Dakle, Tita nema u osnovnoj priči iako je sada na višem rangu i od Hirama i od Solomona.Kako se to desilo i kada?

Opisi masonskih stepena:

This post is a conglomeration of excerpts from a book authored by Charles T. McClenachan 33°, and a website that contains a vast amount of pictures representing each degree.

07. PROVOST AND JUDGE
Upon the death of Grand Master Hiram, King Solomon appointed seven Judges to mete justice among the workmen of the Temple.

Tito, Prince of Herodim, was their Chief Provost and Judge, and their tribunal was held in the Middle Chamber of the Temple. This degree implores the Mason to „render justice to all, to hear patiently, remember accurately, and weigh carefully the facts and the arguments offered.”

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread212341/pg1

( U 18.veku)

Among the characters represented in the foregoing grades are Moses,
Aaron, Joshua, Eleazer, Solomon, Adoniram, Abda, Hiram, king of
Tyre, Cyrus Artaxerxes, Zerubbabel, Ananias, Stolkyn, Zerbal, Tito
Zadoc and Frederick the Great of Prussia.

http://www.masonicworld.com/education/files/storyoffreemasonry.htm
mandalina
(vila)
24. decembar 2010. u 21.31
Zadok ili Zedok se pominje se u Starom Zavetu.Po legendi u almanahu „Stari zavet” Zadok je krunisao Solomona.
http://en.wikipedia.org/wiki/Zadok

Engleski kralj Džordž II, inače rodom iz nemačkog Hanovera, naručio je od Engleza Hendla (koji je rođen kao Nemac ali eto..poenglezio se i on )) himnu „Zadok sveštenik” za svoje krunisanje..pa i naredni engleski vladari su to imitirali, sledeći Solomona i svoje redove (rituse)..
http://www.sa-cd.net/showthread/52445//y?page=first

Možda na jidišu ili nekom jidiškom dijalektu Zadok znači baš „visok” (kao kod nas ZABAT- osnova što u graditeljstvu drži krov) jer vidim da prevode kao „Visok sveštenik”..

Iako uglavnom pišu kao da je lično ime (on u vreme Solomona, otac mu u vreme Davida, deda mu u vreme Saula)

Zadok, son of Ahitub (son of Amariah, son of Meraioth, son of Zerahiah, son of Uzzi — 1 Chr 6:6-8) of the line of Eleazar, High Priest during the reign of King Solomon and the construction of the First Temple

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_High_Priests_of_Israel
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Kohanim.jpg

Mislim da ZADOKA treba shvatiti ovako:
ono što je Jovan Preteča bio Isusu. to je i ovde
ono što je Kršna bio Ardžuni, to je i ovde prenešeno

I ako je sve tako Josip Broz sa titulom „Tita” bio je mnogo, mnogo..hijerarhijski visoko u lestvici masona, kao da mu je ćaća Habsburg ili makar Rotschield.

newdawn
25. decembar 2010. u 06.19
Znaci zbog toga je on mogao da im zavlaci ruke u dzepove i da uzima koliko je hteo. Nepovratno oko 70 milijardi dolara.

I na sahranu mu dodjodse svi predsednici, ko nekom faraonu.
Varuna
(novinar)
27. decembar 2010. u 14.30
Masonski skup bio je u Beogradu 1926//a po nekim izvorima, bas te godine je josip Broz primljen u lozu „Libertas”.

http://www.vibilia.rs/srpski/izvestaj/0409/masoni_review1105_231105.pdf

NA 32-stupnju masoni škotskog obreda masoni u tajnom obredu prave nekakve veze sa islamom!!??

U pogledu sumnje da je Tito bio mason, znakovit je i njegov idiličan odnos sa Winstonom Churchillom, koji je bio mason 33.stupnja.

Titov pokop je jedan od najočitijih dokaza njegove povezanosti s masonerijom...preko TV ekrana je posljednji oproštaj s Titom moglo pratiti dvije trećine svjetskog stanovništva.

http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=5033:je-li-tito-bio-mason-dokazi-i-ind... id=30:zanimljivosti&Itemid=24

Pokojni mason(verovatno ubijen)D.Malešević Tapi:
Ukoliko neko od brace uredno dolazi na sastanke svakog drugog četvrtka, ukoliko ucestvuje u radu loze putem referata i drugim vrstama delatnosti, on svake godine napreduje po jedan stepen. Tako se posle 33 godine stize do vrha.!!??

Tito je još 1926. bio primljen u lozu Libertas, a Cercil ga je u Napulju unapredio u visi stepen, i od tada kreće njegov munjeviti put. Tada mu je receno da je u istoj ravni sa Rezom Pahlavijem i sa svim drugim vodecim politicarima.
Vecina tih državnika, kad su primljeni u bratstvo, mislili su da su tu da bi gradili nekakav globalan mir, nesvesni da mogu da uniste svoju zemlju, kao sto je to uradio Gorbacov. Gorbacov je primljen u Londonu u Veliku lozu Engleske.

Tito nije dozvolio da ozivi Jugoslovenska loza, zadržavajuci ekskluzivno pravo da samo on na ovim prostorima bude mason. ...
S tim u vezi pojavila se i tvrdnja koju je ispitivao Gestapo - da li su vodje 27-martovskog prevrata bili masoni? Generali Simovic i Mirkovic nisu bili masoni, o cemu svedoci Viktor Novak u svom pisanju 1942. i u svedocenju pred islednicima Gestapoa, koji su dobili nalog da likvidiraju nasu masoneriju zbog navodnih veza sa Englezima. S druge strane pouzdano se zna da su engleski generali, koji su planirali ovaj puc, bili masoni.

http://www.mail-archive.com/[email protected]/msg03676.html

Varuna
(novinar)
27. decembar 2010. u 15.33
Sad moja dva pitanja vezana za (masonske i jevrejske) legende:

Da li je brdo na kome je Solomon zidao hram (koji je gradio „engineer” Hiram, a blagoslovio Tito Zadok) isto što i CION planina?

Da obrazložim(ispravite me ako negde grešim)
:
1.Po jevrejskim legendama, sabranim u „Starom zavetu”, Solomon je zidao hram (First temple) na brdu Morija..u tom hramu pohranjen je zavetni kovčeg..a na tom brdu (Morija) je Avram prineo na žrtvu Bogu svog sina Isaka..Brdo je bas pored Jerusalima.
Vreme gradnje je, ppo jevrejima, a istorijski nedokumentovano, oko 1000 godina pre n.e.
http://www.makabijada.com/dopis/znanje.htm

(u teorijama zavere pominje se da je „zavetni kovčeg” sinonim za kucicu čudovišta „kome ne treba praviti lika ni idola” i kome su bacali za hranu ljudske žrtve, napr...uz dodatak da je zavetni kovčeg - kamene teške gromade...„kao bajagi” egipatski sveštenik Možeš pronašao na planini Serbal/Sinai u Egiptu..dakle, prevezli su ih do Jerusalima)

2.Pre „starog zaveta” i pojave Jahweta u životima Jevreja pored Jerusalim nalazilo se brdo na kome je bio „hram” prethodnom jevrejskom bogu_Molohu (Melek, Moloch)..odnosno jedna gradjevina ovalna..nalik džinovskom krematorijumu (sa ložištem) i sa ušima i rogovima (kao personifikovani Moloh odnosno Baal) Tu su paganski Jevreji donosili žrtve i spaljivali..izgleda da je Moloh voleo prženu decu..jer se na starim gravirama vidi da su žrtve- deca..Taj krvni ritual „kao bajagi” je ukinuo novi bog zvani „Jahwe”.
http://www.officialbhuldahcompany.com/MOLOCH%20DIETY.jpg
http://www.officialbhuldahcompany.com/theorigina lgreekhebrew.htm
http://www.newadvent.org/cathen/10443b.htm

3.Planina Cion je na zapadnom dlu Jerusalima i ujedno najviša tčka Jerusalima.
Na njoj se nalazila Irodova palata (Irod se pominje i u Novom zavetu kao DECOUBICA, sa opravdanjem da je poubijao sve muške bebe me bi li sprečio da stasa budući Isus- Marijin sin)..opet jedno čudovište.. U tu palatu, posle Herodove smrti, uselili se rimski osvajači- napr.Poncije Pilat je palatu koristio kao kancelariju (i zatvor) i baš tu ispitivao Isusa da li je jevrejski politički car.

Još se za Cion planinu (brdašce ustvari) vezuje legenda da je tu grob jevrejskog kralja Davida (pseudo- grob)...kao i da je to mesto Solomonovog hrama.

I još se priča da je tu boravio Jahwe, okružen „izabranim narodom” (nikako daobajsne za šta? je izabran).

http://www.crystalinks.com/mountzion.html

4.The legend of the centuries state that Solomon, son of David, King of Zion, built a temple to Moloch right on that opprobrious hill.
Vekovima kruži legenda da je Kralj Ciona, Solomon (Davidov sin) sazidao HRAM MOLOHU baš na ?? brdu.
(Knjiga Kabale, I deo,Klipotova beseda)

Kad sve saberem (ako sam u pravu) na tom brdu je stalno jedno čudovište jevrejske nacionalsti...pod raznim imenima (Moloh,Jahwe,Irod) tražilo i dobijalo ljudske (dečije) žrtve

..The chief feature of Moloch's worship among the Jews seems to have been the sacrifice of children..
The primitive title of this god was very probably Melech...
http://www.newadvent.org/cathen/10443b.htm

I u srpskom predanju ima sličnih priča..na nekom brdu napr.Jastrebac živi zmaj ili zmajevi i jednom, godišnje im se prinosi žrtva.. bira se devojka obično...
Jedino što je nama zmaj ružno čudovište, a kod starih Jevreja postade „Bog” i to „Onih izabranih” (Za šta su birani?)

P.S. Zapazite i ovo:
U islamskoj i arapskoj kulturi i religiji samo grad Jerusalem, kao treci po vaznosti grad posle Meke i Medine, nosi verski značaj jer je to mesto (stena) odakle je Muhamed u snu usnuo da je „uzleteo” na nebo (ona ista stena na kojoj je Abraham trebao žrtvovati sina Isaka sto je čini svetim mestom Jevreja pa je nad njom bio i sagradjen Hram u koji je kralj Solomon polozio Zavetni kovceg sa Deset bozjih zapovedi).

( Arapi postuju i jevrejskog praoca Abrahama (pod imenom Ibrahim) kao oca njihovog praoca Ismaila (iz Abrahamove veze sa sluskinjom, Egipcankom, Hagarom )
mandalina
(vila)
28. decembar 2010. u 19.09
Mislim, SVarun , da si u pravu da je fiktivno mesto Solomonovog hrama na brdu Morija (secate se da je ime Amerika aMORIka) koji čuva čudni kovčeg sa Bogom koji se ne sme pogledati (citat iz Biblije kaže da Solomon reče:on...gospod je odabrao da živi u mraku) i danasnji Cion isto mesto.
Jedino mislim da su ranije(pre Solomona) spaljivali decu u dolini pored jerusalima, a on je promenio lokaciju krematorijuma na brdo..
On i „tata mu” vladali su samo 70 godina ukupno i to je eto to -smesna cifra?A on zidao 13 godina hram , sebi kuću i ženi kuću.
A za sve to vreme teritorija pripada Egipćanima..Jedino ako nije Solomon dobio kao egipatski zet parče zemlje u miraz?

Ko zna engleski, izuzetno je zanimljiv ceo ovaj sajt o masonskim tajnama, :
http://www.officialbhuldahcompany.com/theoriginalgreekhebrew.htm
http://www.officialbhuldahcompany.com/theoriginalgr eekhebrew.htm
http://www.officialbhuldahcompany.com/americasmasonicsecret.htm
Naprimer ja saznadoh ovde da je Solomon uzeo faraonovu ćerku za ženu(I.Kraljevi 3.1.citat) ..da je Hiram od Tira bio ljubavnik Solomonovog oca!?.. (I.Kraljevi - 5:1-12 citat)..daje Hiram od Tira sin udovice (što ga vezuje za neko bitno pleme, nisam bas razumela..), posvećenik dionizijevskih orgija...

No svuda umesto trećeg (Tita Zadoka) pominje se Hiram od Tira.
Karta tog doba:
http://www.touregypt.net/images/stories/hittite3.jpg
mandalina
(vila)
28. decembar 2010. u 19.28
Zurwane, duguješ piće..vidi citat iz biblije

Tito Zadok je bio Davidov partizan!!!

Zadok the priest, a partisan of David
(1 Samuel 15:24-29)

http://www.biblegateway.com/quicksearch/

Zaključila bih ovako..
Po Starom zavetu- Tito Zadok je bio partizan jevrejskog prvog kralja Davida,..iz svetog šatora je uzeo rog sa uljem (ili od ulja)
i zatrubio u Solomonovu čast, imao je i posla sa Davidovom „mulom”,i kovčegom koji je prenosio više puta...znači potrčko.. i izgleda mi da je tek kad je Solomon proglašen kraljem i on proglašen sveštenikom...zato je i postavljen za glavnog sveštenika jer je znaš ŠTA (a ne KO) je u kovčegu.

2 Samuel 15:29
So Zadok and Abiathar took the ark of God back to Jerusalem and stayed there.

2 Samuel 15:24
Zadok was there, too, and all the Levites who were with him were carrying the ark of the covenant of God

# 1 Kings 1:38
So Zadok the priest, Nathan the prophet, Benaiah son of Jehoiada, the Kerethites and the Pelethites went down and had Solomon mount King David’s mule, and they escorted him to Gihon.

# 1 Kings 1:39
Zadok the priest took the horn of oil from the sacred tent and anointed Solomon. Then they sounded the trumpet and all the people shouted, „Long live King Solomon!”

THE ARK » Removed from Jerusalem by Zadok at the time of Absalom's revolt, but returned by command of David (1 Samuel 15:24-29)

Pozdrav;))
Zurwan
29. decembar 2010. u 07.52
Mandalina i Varuna, hvala!
Dugujem svakako piće za Davidovog partizana.
Sad ću da potražim šta inače ta reč znači- ovde je na engleskom, a da li je prevod ili doslovce sa jidiša?

Puno ste linkova dali..treba mi malo vremena da iščitam pa se javljam.
Hvala još jednom!

Varuna
(novinar)
12. januar 2011. u 17.01
Iz Biblije:
MALKI ZEDEK

Једном су Лота напали околни неки кнезови, заробили га, отели му стада и потерали многи пљен. А-врам буде извештен, те похита са својим многим слугама наоружан, надбије непријатеље, ослободи Лота и тада сврати с даровима у „долину Царску”, тако названу због храма Бога Сава.
Пред њега изађе свештеник, уједно и кнез, звани Малки-Зедек, Малки-Седек.

У Македонији се и данас каже малки, малце. Тај Мали-Седек изнесе пред А-врама хлеб и вино, дакле врсту причешћа и дивну молитву изговори овако: „Нека је благословен А-врам од највишег Бога, који је створио небо и земљу. И нека је благословен највиши Бог, који је непријатеље предао у твоје руке”. Поред раније споменутог мишљења, да је прослављање једног Бога А-врам видео у Египту код учених свештеника, постоји уверење, да је то прослављање видео овај пут а и раније у овој долини царској, у храму Бога Сава и трудио се, да поштовање једног Бога заведе у свом дому.

Dr. Philipson вели: „Види се, да је у том незнабожачком народу, за оно време образованом, било обожавање једног Бога-Сава.
Реч Сава добија наставак мушког рода от, по Македонском наречју: Сава-от као н.пр. краљ-от, нож-от и т.д.

-----------
Ovo je iz knjige Andjelije Spajićeve o najstarijem jeziku u Bibliji (sirskom)..izgleda da su Hevreji više ukrali od Srba, nego od Jedjupta i Sumeraca.
Vidite vi tu, među starosedeocima i hram Savin?

StevaCar
26. januar 2011. u 14.31
Poznavalac drevnohebrejskog i sumerskog jezika,Jevrejin Zaharija Sičin, autor 10 knjiga...vrlo decidirano govori (knjiga „Ratovi bogova i ljudi”) da su Jevreji potomci Sumera, odnosno nedobronamernih vanzemaljaca koji su okupirali Zemlju pre mnogo hiljada godina i prava baza im je bila Mesopotamija.
U vezi sa ovom temom, brdo Morija, iznad Jerusalima (današnji Sion )bio je kontrolni centar za vanzemaljce.
Šta su radili u tom Solomunovom hramu, ko zna, kakve gadosti.
Za ime Sol-Om-Una isti Jevrejin kaže da je izmišljeno.. tajno ime koje su sebi skriva tri imena božanstva sunca u različitim zemaljskim regijama.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.