Diskusije : 30+

 Komentar
Ох што сам мрзео посао у фирми!
dulebg
(posmatrach)
15. avgust 2015. u 17.16
Па ја сам се већ са 25 год. запослио у Машинопројекту-Бгд. Затекао сам старачку екипу мрзовољних, џандрљивих, препаметних вршњака мојих родитеља. Објаснили су ми да то није страшно, да ће они сад у пензију - кад се то и десило, почело је запошљавање 7-8 година млађих од мене, који су већ били други свет.

Шта ми је тешко падало:
прво - та свакодневна обавеза, као краве на испашу: у 6:30 звони сат, бријем се (туширам?), истрчавам на аутобус у 7:04, откуцавам се црвено јер касним, испијам прозирну кафу ...
- и онда почиње та логорска атмосфера: приче матораца о њиховој „деци”, сикирација због несташица кафе и детерџента, коментари синоћних емисија и утакмица, нека бесмислена оговарања .. мени, сину револуције цвећа
- страшније од тог: мерење колико радиш и колико си урадио, друкање код шефа (који је даобог имао за мене симпатије), тражење погодног кривца за нечији нерад и неодговорност
- ЗРЉ за које нисам утврдио чему служе, осим да сазнамо зашто се ни овога месеца неће повећати плате

Ја сам од неиспаваности био болестан 15 година.. или од логорске атмосфере? Изашао сам 1994. кад се стварно морало, изашао у тоталну несигурност и Ништа - али моментално оздравио и прогледао
Pandora69
(mi´´)
15. avgust 2015. u 17.46
Svaka cast ! Volim ovakve teme, svi snovi umiru ako ogranicujemo svoje mogućnosti...uvek me podsete na nešto jako pametno u prevodu :„Svi mogu pricai o riziku i opasnosti ali samo oni koji su prošli ceo put mogu pricati o uspehu ”.
Silenthill
(Zelim da verujem)
15. avgust 2015. u 18.50
Oh kako sam mrzeo rad u firmi...dok nisam dobio otkaz...a onda sam pokusavao da pronadjem drugde isti takav.
:)
escada
(ɐpɐɔsǝ)
15. avgust 2015. u 22.28
Dodje mi da zavidim vama penzionerima. Prošli ste šta ste prošli, a sad nirvana...
dulebg
(posmatrach)
16. avgust 2015. u 04.56
Не Сајлент, ево ме 20 година радим „од куће” - и уопште се не жалим. Да је среће, требало је још у комунизму да пређем у капиталисте - those were the days!

А у пензију нећу никад - не зато што сам неки вредан, него што ће бити недовољна, а док ја дођем на ред - можда се неће ни исплаћивати. Још ћу са 70+ за Јамал ил Камчатку.
kojekud
(citam sa usana)
17. avgust 2015. u 06.40
Kapitalizam kao i socijalizam ima svoju rutinu, od polozaja koji se zauzima u bilo kom sistemu zavisi I dnevni raspored.

Kad sam ja dobila prvi posao u firmi, gde na deset žena dodju dva muskarca, mislila sam da me je neki ljuti neprijatelj prokleo.
Ocekivala sam da se tu vise zvoca, ogovara, moralise i dosadjuje nego što se radi
Kako sam se prevarila.
Ili sam se uklopila :)
dulebg
(posmatrach)
22. avgust 2015. u 06.24
Подсети ме један другар, што је радио у општини, па напустио, отворио ауто-прање:
- ма само сам мрзео оне друкере - што трче код шефа да пријаве ко колико радио, ко касни, ко лаје против .. а ти су најмање радили ((
aom
((ime_u_kucici))
02. septembar 2015. u 00.03
Moja firma ubacila u relax sobu stoni fudbal da se malo zabavljamo u pauzi za rucak. Tačno sam znala da neće smeti da donesu sto za ping pong, sujeta je to i strah od poraza :)

goodbad
(gb&u)
02. septembar 2015. u 01.24
mi u nasem relaksirajucem rumu moremo da koristimo i teske droge, dva kamena buljka od po kilo svaki.od sportova, napredni hrkljus.
dulebg
(posmatrach)
03. septembar 2015. u 15.40
Нисам могао да се натерам да спавам пре 0:30, а ујутро сам у 6:55 морао на 15-ексрес, који је теоријски требало да ме донесе у фирму пре него што сат крене да куца црвено.

И око подне је настајала прва криза. Подметао бих руку под главу, држао се за косу - да не клонем на радни сто .. а дао бих царство за јастук и 5мин.сна.

Питао сам шефа да у гардеробу убацимо војнички кревет, да би потребити могли да спусте главу - ев само оволицко!!

- „Мислим да би се злоупотребљавало” - био је његов коментар ((
aom
((ime_u_kucici))
27. septembar 2015. u 05.19
jel znate šta je 'hot desking'?

m?
znam da ćete kao i oni sto napisase u clanku da odgovorite:

-Smoking weed at your desk (x2)
-Vaping under your desk
-Having sex on your desk (x2)
-Building a fire under your desk to keep warm because the AC is SO COLD
-Heating the space around your desk in order to improve metabolism, sort of like Bikram yoga
-Assigning desks ad hoc based on who’s there at any given time, because you don’t have space for everyone

dakle genijalce sto smišljaju ove nebuloze i maltretiraju castan svet bi trebalo poslati u sljivike da skupljaju sljive za rakiju ili u baste da kopaju krompire (fajdica)

http://www.slate.com/blogs/moneybox/2015/09/23/hot_desking_the_new_office_craze_where_too_many_people_share _too_few_desks.html?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=Vox+Sentences+9.24.15&utm_term=Vox+Newsletter+All

p.s. dulebg, baci oko na filmic o zgradi ispod clanka :)))

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.