Diskusije : 30+

 Komentar
dulebgPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Против усвајања
dulebg
(posmatrach)
03. decembar 2014. u 05.23
Деца треба да живе са својим биолошким родитељима. Гени гарантују 2 ствари:
- међусобну оданост и посвећеност и
- сексуалну незаинтересованост.
Овога код усвајања нема, и могуће је свашта.

Сексуална опседнутост није резервисана само за родитеље/старије, већ функционише и код деце: девојка покушава да преотме очуха од своје мајке, младић машта о маћехи (посебно ако су блиских година)))

А опет између деце и „родитеља” истог пола може лако да дође до конкуренције и борбе за место.

Своји родитељи, ујаци, тетке, стричеви, браћа и сестре, баба и деде - крвни су сродници, и они децу прихватају без „ако” и „али” (и обрнуто - деца њих). Остали су целога живота на испиту.
jedna_vamo
03. decembar 2014. u 07.41
obično se slazem sa tobom, volim ti i sliku videti :-) al’ u ovoj prici gresis jer mesas razlicite pojmove.

deca se usvajaju dok su mala i ne mislim da postoji ikakva razlika u odnosu i ljubavi između ‘rođenog’ i usvojenog deteta. normalan roditelj, usvojitelj ili ne, gleda bebu/malo dete kao bogatsvo, kao dar od Boga koji treba zastititi i pomoći mu da izraste u coveka vrednog postovanja.

kada su u pitanju drugi, treci i ini brakovi, tu zna da se desi svasta i treba biti na oprezu. deca veca, uhvati ih pubertet pa im gluposti padaju na pamet. ima i manijaka koji namerno traže majke sa decom da bi iskoristavali ove druge.

dosla su takva vremena da decu moras cuvati od svega i svakoga. najviše ih strada u vlastitoj kuci i od ljudi koji bi trebalo da ih stite. to ukljucije i ujake, striceve, dede.. geni, nazalost, nisu garancija da će covek biti covek prema bespomocnom detetu.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. decembar 2014. u 18.02
pa pazi - kad te keva i ćale ostave kraj ili u kontejneru - to je već prilično loša opcija u životu, da je dosta teško organizovati nešto još gore. mislim moguće je - al treba truda...
jedno je sigurno - napuštenu decu niko neće.
escada
(¡)
07. decembar 2014. u 19.34
dulebg
nalupetao si se za desetku!

Na čemu si majke ti?!
Adonis
10. decembar 2014. u 15.21
Jeste Dule, ovaj svet je pun gadosti i u njemu ima svega...pa ipak, mislim da su ti slučajevi o kojima ti pišes retkost.
Mislim čak da se oni cesce desavaju u porodicama kod kojih deca nisu usvojena, pa se i manje paznje posvecuje mogućoj zloupotrebi.
Realno gledano, najviše je zloupotreba bilo kod sirocadi (ratnoj) koje nije niko usvojio nego su se o njima brinule državne i crkvene institucije...kao sto je to bio slučaj u Kanadi.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.