Diskusije : Tenis

 Komentar
Prognoze
DSQ1964
29. januar 2023. u 06.52
Šta mislite da Srki nije onoliko poremetio Noleta sa koliko bi pobedio Tsitsipasa?
Ovo danas je bilo dosta slabih, klimavih i nervoznih 3:0
Odesa
(надежда, вера и л)
29. januar 2023. u 07.39
...није Срки никог пореметио. Ако је неко поремећен онда су то астралијски англоси и сви они који с англосима генерално дувају у исту тикву. Фашистоидна голмила, увек била и остала.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
29. januar 2023. u 08.14
Tri nula je tri nula. Nije ni Stef toliki pacer da izgubi kao Ozi i Amer. Važno da je uzeo pehar i da se nije namucio u pet setova.
DSQ1964
29. januar 2023. u 09.16
😅 Frangi, bio sam sarkastičan😁
DSQ1964
29. januar 2023. u 10.00
Nego šalu na stranu, nismo mnogo pričali o Noletovoj igri do sada ali jel ste primetili da je na ovom AO Nole došao toliko nabričen da je unapredio svoji igru i nekom važnim segmentima. Na primer smeč, pre ono kad mu je išla lopta iz velike visine molio sam Boga da je pusti da odskoči prvo pa i onda baš nisam bio siguran u taj deo njegove igre. Sada brate smečuje kod od šale, nema puštanja na zemlju, smeč u vazduhu i ne samo to, počeo je da smečuje i u skoku i to sigurno, bez promašaja. Definitivno poboljšanje smeča.
Drop shotovi, ne znam da li sam od nečega toliko pogubio više živaca ali su i oni na ovom
AO podignuti na neki viši nivo i delovao je dosta sigurnije i u tom segmentu.
Na kraju forhend, mislim nije mu bio loš ni pre ali sada bre razbija, mislim ono, seče kao britkom sabljom, taksv neki dojam imaš.
Kada glrdam njega nivo na kome je igrao na ovom turniru je najbliže do savršenstva. Kako da odigraš tenuski meč da ne pogrešiš ni jednom ali ako je neko najbliži tome onda je to Nole trenutno.
Mislim ne znam da li se samo spremio za ovaj turnir kao nikada…ali kako god, neće on da zaboravi ovo… tako da ne znam, ko može ovakvom Noletu da se suprostavi? Ja stvarno ne vidim nikog, čak ni Nadala u svojoj najboljoj formi.
Plus, slušao sam Ivsniševića posle meča, on kaže da je Nole bio toliko povredjen da bi većina igrača na njegovom mestu odustala od turnira.
Kako bi igrao da je bio 100% fit for fight?
geriatrikus
(zvakac karamela)
29. januar 2023. u 10.18
Чиста крв, чиста свијест, чиста повријеђена душа и жеља да говна понизи на најспортскији могући начин. Поштовање противника, али и познавање својих квалитета. Из тога произилази стална концентрација, држање ритма, па онда и контрола комплетне ситуације, па и саме повреде.
Вјерујем да ће након овога Новак узети једно мјесец одмора да поврати душу, мислим да је сада толико исцрпљен да нерви само титрају, а мишићи не могу изазвати ни најмање контракције. Сада нека се загрли са породицом((Срђаном поготово) и доообро исплаче, касније одлазак до Светог Василија Острошког, слава му и милост, захвала за сву помоћ и надахнуће, мало скијања и општања, а онда даље лаганице уз Божију помоћ.
intrigue
29. januar 2023. u 11.12
Сарказам ти , наравно , није јача страна , већ доказ да опет ниси ништа сватио .

Ево шта каже Ноле .

„”Dešavanja prethodnih dana, u vezi sa mojim ocem, nisu bila laka za mene. Morao sam da držim sve te stvari blizu, u fokusu. Ljudi oko mene su uradili sjajan posao„.”„

”„Što se tiče mog oca, procenili smo da je najbolje da ne bude tu. To je povredilo njega, povredilo i mene. videli smo se posle mečeva, grlili smo se. Bilo je veoma tužno i teško za obojicu. bitno je da se ja osećam dobro na terenu i da pobeđujem mečeve. Ako će nešto biti bolje za njega ili mene, uradićemo to. Na kraju smo imali dobar završetak turnira”, ispričao je Novak.„”

Ништа друго нису говорили они који су кометарисали овде .

Да ти отац превали онолики пут и остане у хотелској соби да гледа полуфинале и финале , да не буде на стадиону и да се не радује заједно са тобом , мајком , братом ...то је прилично зајебана ствар .
И ретки су они који су спремни да то поднесу .
Срећа је у томе што је Новак посебан , другачији ...
Оно што би многе пољуљало , њега учини јачим .

Ево где Срђан провео финале које је Новак играо .

https://www.kurir.rs/sport/tenis/4097392/srdjan-djokovic-slavi-novakovu-titulu

Срећа па је Новак победио . Тешко је било и њему и Срђану .

Обратите пажњу на песму коју је одабрао , она носи одређену поруку .

intrigue
29. januar 2023. u 11.27
има још :

„”„Pričali smo i mislio sam da se stvari moraju smiriti, ali nisu. Obojica smo se složili da je bolje da ne bude na meču. To nas boli, jedinistveni su momenti jer ko zna da li će se ponoviti opet. Videli smo se posle meča. Nije se osećao najbolje, ali je bio srećan zbog pobede”, kaže Novak.„”

„”„Rekao mi je da se dobro osećam na terenu, da pobedim, da je to bitno, ako je bolje da ne bude tu, pomirio se sa tim. Nije bio prisutan u boksu, ali je bio tu na čitavom turniru. Kraj je bio srećan”, zaključio je Novak.„”

само они знају како им је било .
Blafonja
(Bice Bolje)
29. januar 2023. u 11.30
Okreni obrni, , Srle kralj. 💪🙂👍

A što se tiče Noleta, učinice mu uslugu ako ga ne puste u Ameriku…

Odesa
(надежда, вера и л)
29. januar 2023. u 12.53
Iako je na kraju ustanovljeno da nije kršio pravila turnira, pa mu je dozvoljeno da prisustvuje, stariji Đoković je odlučio da ne bude u Rod Lejver areni.

Na konferenciji za medije posle trijumfa, Novak nije mogao da se ne dotakne ove teme.

- Istrenirao sam sebe, ja kreiram svoju sudbinu i realnost - poručio je teniser, a onda je nastavio:
- Nije meni uvek prijatno, pogotovo kada mi neko oca na taj način dira potpuno nezasluženo. Da je neko drugi na mom mestu, ovo bi trajalo dva-tri sata, ali ovo životno iskustvo je meni dodeljeno!.

Ono što bi druge poljuljalo, njega čini jačim. Zato ni ova situacija, ni sve što se prošle godine dešavalo u Australiji, niti bilo šta drugo oko terena ne može da ga poremeti.


- Ovo sam sve ja i sve ovo me isprovocira da izvučem iz sebe najbolje, iz inata sam najbolji! - kazao je objasnio
geriatrikus
(zvakac karamela)
29. januar 2023. u 13.13
Стари касеташ, Добривоје Топаловић, пиће, подигнута три прста на обе руке и играње уз „коси тата, косим ја”...Срђан Ђоковић у Мелбурну😂😂😂
antologia
(svakog dana...)
29. januar 2023. u 15.19
Slazem se da je Novak usavrsio igru, promijenio tezista, ritam, pa i dramaturgiju meca:)
Izgubio jedan set na celom GS, pa već je to ogroman argument i sve je meceve, manje-vise, odigrao ispod 3 sata.
U sve i jedan mec je ulazio furiozno, odlično odigrao i osvojio svaki put prvi set.
Federer je ovisan od prvog seta i ako ga izgubi, 80% je izgubljen mec. Nole bio sporać, nervirao i nas i tim, dok krene. Sada, ništa od svega toga. Brze razmjene, savrsen forhend, bekend se podrazumijeva, odličan prvi serviz, drugi je već upisan u anale, mnogo krace lopte, a salje i one duboke u teren, pa ne možeš ni da ih podignes i vratis.
Koliko god dramio i psovao i svoje i tudje, Nole je psihicki uravnotezeniji i u skladu je sa tijelom i igrom. Mislim da ni jedan od 22 GS nije odigran bolje.
Dostiže savršenstvo.
intrigue
29. januar 2023. u 15.58
Повреда га је натерала на то . Морао је да буде агресивнији да скрати време проведено на терену .
Зато и тај фамозни форхенд .

Понекад из лошег изађе добро .
DSQ1964
29. januar 2023. u 21.48
Ovo gore za igru sam napisao pre nego sto sam gledao Noletovu konferenciju za stampu u kojoj on kaže da je toliko bio zabrinut zbog povrede da kada ga je popustila i on se nekako opustio i osetio sigurnijim na terenu i onda je igra posla nekako sama od sebe i udarci su sami ulazili.
A opet Ivanišević kaže da su radili dosta baš konkretno na poboljsanju forhenda i da je to pocelo da pokazuje rezultatei tamo negde oko Torina prošle godine tako da nije bas da je „ulazilo”. Što ono Rodja reče „što više treniream to više sreće imam sa udarcima”(ulazi mi).
DSQ1964
29. januar 2023. u 22.41
Što se Srkita tiče da remiziramo šta se stvarno desilo, sada sa rezultatom u ruci i kada su nam stvari dosta jasnije:

Srki je u mraku naišao na grupu navijača koju su ga pitali da se slika sa njima. Srki je pristao na to ne znajući za Putina na zastavama i iz snimka se jasno vidi da kada su ovi počeli da uzvikuju parole na Ruskom i kada je možda Srki i primetio Putina da je rekao „Živeli ljudi” i počeo da se povlači.
Nije da Srki nije za Putina, Srki razmišlja verovatno kao i većina nas, da je tragedija da se slovenski narodi kolju i masakriraju za račun zapadnih prevaranata, lopova i zločinaca gde Amerika najviše profitira. Svi smo naravno protiv rata ali ako baš moramo da zauzmemo stranu onda naravno da smo na Ruskoj, nema tu mnogo nauke i filozofije.

Snimak je izasao i postao viralan. Kako snimak postaje viralan? Pa tako što se neko postara za to. Ima i ono kada starleta i sponzoruša ali i obićne devojke pokažu sise i šupak pa svi to „šeruju” ali uglavnom neko iznad interneta stoji iza toga i radi to iz odredjenih razloga. Tako je „viralno” skoro sve što Nole uradi. Da je Rodja pričao o vakcinama čsto i Nole to ne bi uopste bilo viralno jer šta ima interesantno u tome sto Rodja koristi svoje demokratsko prvo d izrazi svoje mišljenje? Da se Rodja(ili Rafa svejedno) nije vakcinisao ni to ne bi bilo voralno. To bi samo bila sloboda njegovog izbora.
Da je Rodja kojim slučajem organizovao Alpina Tour kao Nole Adria, i da se desilo šta se desilo niko ne bi skako na njega nego bi svi rekli jbga, shit happens.
I rako dalje, i tako dalje. Zasro to sve ne bi bilo tako sa Rodjom, pa zato što niko ne bi dizao javno mnjenje protiv njega. Svaki pokusaj da stvari o Rodji budu viralne bi bio ugušen od strane Googla, Mete i ostalih faktora koji kontrolisu internet i saobracaj i dogadjanja na njemu.

Kada to sve znamo, znaci kada je video sa Srkitom postao viralan, iako on prema rečima organizatora nije prekrsio nikakva pravila turnira a još manje uradio nešto protiv zakona Australije, šteta Noletu je već načinjena i moralo se pristupiti saniranju štete.
Da li je to bilo poželjno i da li je trebalo Nole da se bavi time u tom trenutku, naravno da ne. Dali je Srki nešto kriv, naravno da ne ni to. Kako to bas njemu da se desi a ne Dijani ili bratu? Pa moglo je da se desi i njima i svaki njihov pokret se prati i snima da bi se zloupotrebio i koliko god da se paziš i štitiš od provokacija 100% odbrana od toga je nemoguća.
Kao što je Nole rekao a na to se ne pozivate, „Ja ne mogu da budem ljut na mog oca jer njemu je ovo smešteno i on je navučen”.

Šteta je ublažena vrlo brzo i vrlo efikasno i deluje da team Djoković počinje da bude vešt u tome, očigledno je i da su im neki uticajni igrači pomogli u tome, npr sam AO a i ima i ono da je javnost već oguglala i zasitila se ai prozrela smicalice koje se Noletu stalno stavljaju na ledja.

Javnost da, ali ne i neki od diskutanata ovde.

Video Srkita kako se veseli i kako se smeju ti koji ga snimaju govori samo jedno a to je: Zabole me bre pačica za vas i za vaše mišljene. Nole je uzeo turnir, sedeo sam u sobi pa šta? Ako treba da se žrtvujem za ove milione dolara pa i nije mi neka žrtva. Gledoa je Srki mnogo finala, biće ih još, ne brinite. Svi oni sede u boxu kao morallna podrška a i kao deo imidza, igrao je on mnoga finala iosvajao ih i bez njih. Sada mu nisu tu bili žena i deca pa šta?
Ispade to što Srki nije gledao finale da je najstrašnija stvar koja je mogla da se desi Noletu. Pa nije. Ovo je samo još jedan dan na poslu. Važno finale svakako ali uzeo bi ga Nole i sa praznim boxom. Toliko se bio naoštrio a za to nisu zaslužni ni mama ni tata nego je on to tako hteo.

Tako da nasedajte vi i dalje na zločinačke zapadne medije ali imate sreću da smo mi tu da vam objasnimo, mi koji ne nasedamo.

intriguePoruka negativno ocenjena. Pokaži

intrigue
29. januar 2023. u 22.59
Одужи га .
Није Срки наишао на групу навијача , нити је било случајно .
Како Дијана није наишла , ваљда је била са њим , или није ?
Није била са њим , а и како би кад је изјавила „ Срђан обично сиће да прослави победу са навијачима” .

Дакле , није он ништа наишао , већ га је понело , зајебо се ...и то је то .
А за то је доказ песма коју је пустио славећи у хотелу .
Послао је поруку .
„ Коси тата , косим ја” у преводу значи „јебо вас је тата јебо сам вас ја” .

То да није могао присустовати полуфиналу , а нарочиту финалу није ни мало наивно и то је човек сигурно тешко поднео .
Ко зна кад ће му се указати слична прилика . Ово је било једном и непоновљиво , из више разлога .

Мени да се десило ја би се исеко , признајем .
Али ето , човек је остао на ногама , урадио је све да поправи ствар , да помогне сину и свака му част на томе .

Још им је на крају послао поруку .
Тако је требао да се понаша од почетка ... да сачека Новаково дизање пехара и да поведу слави са Србима све са шајкачом на глави и руско -српском заставом у руци .
Много мања штета . (бар у најави)н

пс.
Плачко један!
:)))
frangipani
(>Catch the rainboW<)
29. januar 2023. u 23.13
Što se Srkita tiče da remiziramo

==========

Da rezimiramo? :D

OK, omaklo se, omaklo...

MSM su prljava rabota.
Imamo u Ozilendu zensku, javno lice, bivša pevaljka, sada voditeljka i tako to. Stavila na Tviter sliku nekog junaka koji je razapeo četnicku zastavu na mecu pa pita od kada to AO dozvoljava četnicku zastavu??

Ja bih pitala tog lika, jesi ti normalan, šta mislis da postignes sa četnickom zastavom? Jel ti nije dovoljna srpska zastava ako ćeš da se ogrnes, ili zastavica u ruci pa da mases? Kapa, majica?? Ebla te četnicka zastava!

Melburn je notoran po kojekakvim likovima, tek bi bila cuda da je kojim slučajem tu bio neki hrv igrac, pa da recimo igra sa Rujom ili Noletom... Videli bi vajne navijace i slične!

Na našim portalima pojavio se klip kako tatko proslavlja na terasi, valjda hotela, uz pesmu Kosim ja ili već. Veze nema sa zivotom jer nije mogao da proslavlja po dnevnoj svetlosti posto se mec zavrsio nocu. I sad neki uzmu zdravo za gotovo a ko zna od kada je taj snimak.

Tatku definitivno treba da bude dodeljen cuvar. Takođe, da sam Nole, ja bih mu rekla da batali vise gostovanje po medijima. Pitam se samo da li će da krene na turneju na tv i da daje intervjue o strashnim dogadjanjima u Melb... Cenim da hoće jer, covek se oseca vaznim i p(r)ozvanim da daje svoje mišljenje svakom ko pita, to mu je dusevna hrana.

Prazna stolica u boksu je velika sramota i ruzna uspomena. A trebalo je samo malo pa da lepo ponosni tata odgleda mec, zagrli sina, suprugu, drugog sina na kraju meca i bude deo te atmosfere. Koga briga za navijace, oni su videli Noleta na galeriji sa peharom, puno srce kako god. Šta će im njegov otac uopste, Nole je CAR!



intrigue
29. januar 2023. u 23.25
чекај Франги да „ ремизирамо” неке ствари , теби смета четничка застава? :)
факат нисам провалио да је Срки негде дргуго певао и да је намонтиран снимак ...интересантно .
значи , није њему пало на памет да пошаље поруку већ неком другом , аахаа ?
DSQ1964
29. januar 2023. u 23.36
frangipani
(>Catch the rainboW<)
29. januar 2023. u 23.13

Da rezimiramo? :D

OK, omaklo se, omaklo...
_____________

Nije se omaklo, bilo je namerno.

Ma svi ti postovi o svemu su kontrolisani. Ako nekome nije bilo jasno kakofunkcioniše internet valjda je tebalo da mu se razjasni kada su „ugasili” Trampa. Valjda Američki precednik ima veću moć od Noleta a pogotovu veću od nas ostalih a ipak su ga ugasili samo tako, preko noći. Samo su ga isključili iz zida i više ga nije bilo(na internet prostoru).

Šta ti misliš da su Youtuberi, Instagrameri i ostali influenseri tu zato što su mnogo interesantni? Mnogi jesu ali se mnogima daje prostor i publicitet iz odredjenih razloga, odnosno sve je kontrolisano ko i šta će biti vidljiv(o) a ko i šta neće.
Ako neko odluči da će pokušati udar na Noleta preko oca to će se i desiti. Taj neko je mogao da odluči i da taj video bude ugušen i da ga nema na internetu i niko ne bi ni čuo da se Srki slikao sa Putinovom zastavom. Misliš da je to teško? Nije uopšte, kao što nije teško ugasiti Američkog predsednika.

Ono što ja kažem je da neću da besim Srdjana zbog „njih”. Nemoguće je da se zaštitiš od njih i da si najčednija devica koja je zaključala svoju vadžajnu troduplom bravom. Ipak ćete јебати i to double penettration. I u vadzajnu i u pedu. Da se onako figurativno izrazim. Ako razumeš shvatićeš.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
29. januar 2023. u 23.45
Intrig,

nisam ljubitelj mrtvackih glava ni u kom obliku. Toj zastavi tamo nije bilo mesto.

Zastava:

https://tinyurl.com/4nsasack
Inače, tatka Srdjana su malo ostavili na miru, nadam se permanentli, a usput uzjahali tatka Cicipasa. Grk baksuz, i ja sam primetila, glumi ludilo i sedi dok su svi na nogama tokom Noletovog govora. Možda ima reumu ili vestacku nogu pa ne može da stoji?

https://tinyurl.com/3a6kjdcj
Dsq,
ostajem uz svoje reci a ti bas ne moras da prostacis. Remizirali smo i možemo još, dok ne pocne turnir u Dubaiju krajem februara gde se Nole prijavio :D

Nego, ima li vise info o doktorki koja je pomogla Noletu?
frangipani
(>Catch the rainboW<)
29. januar 2023. u 23.52
Srki pao u sevdah al' ne povodom sinoćne pobede...

https://tinyurl.com/2p8bnwks
Drago mi je što se nije zaneo, zna on da se vere na gelender i pentra na sto...
intrigue
29. januar 2023. u 23.53
Ма то ови измишљају , подмећу , фејк фотографија . Ако је право то је неки гусар гусарска застава . Виш како су Сркија намонтирали .
:)))

није ваљда да ниси чула за др. Ковачевић , аууу !? гуглареее , наћићеш :))

пс.
Гене је ремизирао намерно , ту нема двојбе .
:)
frangipani
(>Catch the rainboW<)
30. januar 2023. u 00.06
Šta kaže dsko intrig,

Nemoguće je da se zaštitiš od njih...

===

moguće je, moguće, ima sve za $$$

https://vicwatchgroup.com/about/
Zakacis tatku dvojicu uz jasna uputstva pa će ko bela lala da odmarsira u hotel sa sve gospodjom pod ruku, a ne da landra van stadiona u gluvo doba i naseda na provokacije.

I u klonju kad ide lepo da ima pratnju pa nema niko da ga zaskoci i posle bude kuku lele...

DSQ1964
30. januar 2023. u 00.14
Frangi pa pre nego što si ti otišla za Australiji jedini Srbi tamo i jesu bili samo Ćetnici. Sad ste se navukli i Jugoslaveni.
intrigue
30. januar 2023. u 00.22
мало је блесаво да сецикесама , разбојницима , лоповима , убицама (и абориџана) смета застава , па макар она била и „гусарска” .
:)))

него , где Срки , ако оно није Мелбурн , био сам на балкону са 3 прста и Топалка , то је питање ?

frangipani
(>Catch the rainboW<)
30. januar 2023. u 00.30
dsq,

Lobanjama nije mesto na teniskom turniru. A Četnici koji su dosli ovde, kako ti kažeš, odavno nisu među živima. Ovi, kao levak sa slike, što se tripuju da su Četnici veze sa zivotom nemaju.

Intrig,

klip ne predstavlja tatkovu proslavu i sramota je da se plasira kao takav. Sinoć je bio mrak kada se mec zavrsio. On nije imao vremena da postigne da slavi dok je napolju dan pa da to zavrsi na portalu u 2 popodne po srpskom vremenu, a ovde bila ponoc...

Verujem da će tatko upriliciti proslavu u svom restoranu. Kad se sve zavrsi, pocece sa gostovanjima na tv. Se kladimo?
intrigue
30. januar 2023. u 00.34
па можда је пре меча , кад је тачно почео меч по вашем времену ?
можда неко препозна оне грађевине , зграде , иза њега .

frangipani
(>Catch the rainboW<)
30. januar 2023. u 00.40
Uvod je poceo u 6.30pm a mec negde oko 8pm. Sve je trajalo do skoro u ponoc, zajedno sa odlaskom sa peharom do komentatora na galeriju, kratkom pricom sa njima, pozdravljanjem sa navijacima... Tatko sigurno nije unapred slavio.
intrigue
30. januar 2023. u 00.45
а што не би славио унапред ? и ко каже да је славио баш Новакову победу?

ако се десило пре , како баш сад да се појави снимак ?
логика је да је оно снимао неко близак њему ...ко је други могао да постави снимак ?

frangipani
(>Catch the rainboW<)
30. januar 2023. u 00.47
Nema logike tvrditi kako je proslavio pehar kad dan još nije bio svanuo. Paceri od novinara. Ili 'novinara'.
intrigue
30. januar 2023. u 01.08
овде кажу другачије .

https://sportal.blic.rs/tenis/novak-djokovic/srdjan-djokovic-svali-uspeh-svog-sina-novaka-na-australijan-openu/2023 012915452049704

Iako nije sa lica mesta pratio borbu Đokovića i Cicipasa, Srđan Đoković je odlučio da se za finale „zagreje” uz pesmu „Kosili smo seno” Dobrivoja Topalovića.

Na video snimku na društvenim mrežama, koji je nastao pre početka samog finala, vidi se kako se Srđan Đoković veseli uz poznati hit narodne muzike, pa se čini da se je na taj način predosetio Novakovu pobedu.
DSQ1964
30. januar 2023. u 01.46
Ma nebitno je kada je video napravljen ali je očigledno pre meča. Možda čak i prethodnog dana a možda i dana posle slikanka sa Putinom. Bitno je šta Srdjan poručuje ovim videom koni je takođe očoglrdno on sam a i Nole dozvolio da „procuri”. A poručuje „privatite mi se svi za Djokicu Marjanovića”.
Odesa
(надежда, вера и л)
30. januar 2023. u 03.43
...ма шта је вама људи, ви расправљате шта је Срки урадио-шта није, шта је требао-шта није...али све је то небитно кад си у земљи англоса који само вребају како да нам дођу главе на било који начин. Па они ће да подметну и дометну што год само да би ланули на нас. Али ето није довољно да се с њима гомбамо што не воле нас и све што асоцира на српски ентитет него имамо и „наших” који им ту и тамо несвесно иду уз длаку као ова „партизанкаМара” којој смета четничка застава. То је тек шалосно.
DSQ1964
30. januar 2023. u 04.21
Pa to je ono što ja pričam, takvi smo ti mi zaguljotine od ljudi, mi ćemo uvek da obesimo našeg samo da se dodvorimo turčinu/švabi/ameru. Jbga, tako je amer rekao - besi ga.

Ovde kad gledaš ove Noletove dušebrižnike priča ide ovako:

Nole slučajno lopticom pogodi sudiju, diskvalifikuju ga, dušebrižnici odmah - Ajooooj, vidi budale!
Nole kaže svoje mišljenje o vakcini - Ajooooj, vidi budale!
Nole organizuje Adria tour - Ajooooj, vidi budale!
Noleta deportuju iz Australije - Ajoooj, vidi budale!
Jelena prigviri na Instagram - Ajooooj vidi budale!
Srki se slika sa navijačima - Ajooooj vidi budale!

A onda kažu mi bre mnoooogo volimo Noleta i želimo mu da bude najbolji.
Dušebrićnici ga toliko vole da su u stanju da linčuju(ali ne figurativno, verujem da bi oni to i stvarno uradili) i Noletovog rođenog oca - jer ga žebote on sapliće a oni mu dobro žele.

Mislim, bilo bi tragikomično da nije samo komično.

Posle ovoliko godina trebali su da shvate do sada da niti će Nole ikada da radi kao što mu oni sve vreme prdlažu, niti će pa Noletova familija da bude onakva kakvom je oni žele da bude.
I hvalaa qrcu i Petru Dobrnjcu zbog toga!
frangipaniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

frangipani
(>Catch the rainboW<)
30. januar 2023. u 04.53
Aj pametnjakovici kazite zar srpska zastava nije lepa i dovoljna za navijanje nego treba crnu zastavu sa lobanjom nositi na teniski mec?

https://www.instagram.com/reel/Cn_4-OuoFs-/?igshid=MDJmNzVkMjY=
Kraj_Sveta
(socijala)
30. januar 2023. u 08.44
Ovi svi natpisi iz stampe govore koliko su novinarska profesija i mediji dno dna. Možeš misliti, ćetnićka (mehko ć) zastava, a još povezuju četnike sa fasizmom.
Predlazem da se nas Precednik, ili još bolje Premijer(ka) izvine svima koje smo uvredili i naneli zlo tokom istorije, i stvar rešena. Kako su to oni lako resili, izvinuli se Aboridzinim, Maorima, Indijancima, sad je sve u redu.
Naravno, obaska se pozdravlja aboridzinski narod na početku ceremonije, a tamo negde policija ih lesi i maltretira i malo, malo pa neko umre u zatvoru.
Taj tip sto je doneo četnicku zastavu je sigurno hteo da bude siguran da neće zameniti srpsku za rusku, kao što se desilo pre meca sa Bugarinom:)
A pisati poseban clanak o tome kako Cicipas senior nije stajao tokom govora je vrhunac idiotizma, mislim koga zanima. Usput, da bi bio siguran, morao je da gleda u njega sve vreme. Ovako, možda ga je ugledao samo u trenutku kad je ovaj seo, možda na kratko.
Mr_Good
(((vipra)))
30. januar 2023. u 08.57
Evo kako je Beograd pozdravio Noleta!

https://www.youtube.com/watch?v=Nr_gxLTZvIE
geriatrikus
(zvakac karamela)
30. januar 2023. u 13.01
Нисам 100% сигуран да ли људи(изузимам оне што мрзе Новака због одбијања „вакцине”) формирају СВОЈЕ мишљење на основу властитих погледа на универзалне моралне и друге вриједности или се руководе оним како ће то неко тамо прихватити, без обзира на мотивацију тог другог, његова лична или дневнополитичка гледања на ствари.
Мислим да људима недостаје образовања, способности критичког размишљања, поштовања самог себе, па је једина водиља оно шта ће ми други рећи.
Лично сам поносан на Четнике, мислим да су они дио српског насљеђа на који требамо бити поносни, а то што неки из ових или оних разлога прљају(и то је тачно) то име не смије ниподаштавати нешто тако честито.
То што Срђан сиђе међу Новакове навијаче је за сваку похвалу, што се са њима слика и поздрави их је одлика човјека који цијени и поштује људе који исказују љубав и поштовање према његовом сину. Могу само да подржим и честитам оцу на таквом ставу. То како ће неко на то реаговати, на који ће начин изврнути ствари у покушају да злобно науди не смије поколебати честитог човјека да то настави чинити.
Да ли бити честит у овом времену и са оваквим људима носи посљедице које само најјачи међу нама могу изнијети на својим леђима? Па носи. Али је ли лакше живјети као крпа? Не знам, али ако ниси рођен и васпитан као крпа, онда сигурно није.
intrigue
30. januar 2023. u 14.05
Какве бре загуљетини и душебрижници ? Овде се једноставно ради о обичним навијачима (провокаторе не рачунам) који реално прате шта се дешава и без икаквих злих намера примећују оно што није добро иначе , а нарочити није добро за Новака Ђоковића .

Други део је такав да увек покушава да оправда оног за ког навија или њему блиске људе , без обзира шта они урадили .
Дакле , нема шансе да признају да је урађено нешто погрешно па макар им за то били предочени необориви докази .
Ако се то и деси , ако буду притерани уз зид...коментар је обчино „ јесте , нека је , боли га К ” !

Ово двоје би некако требала да буде и дефиниција ...
Први су навијачи , а други фанови , фанатици .

То је јасно као дан .

пс.
да не улазим у дубље анализе , неда ми се , а и нема користи .

stef
(zgubidan)
30. januar 2023. u 20.28
Dve jako pozitivne stvari osim titule na ovom turniru:
Naučio je da može da ih šamara ultra agresivno i nadam se da će da nastavi.
Drugo počeo je da traži izvinjenje od novina I ispravke za pogrešne natpise I na press konf.
Ne bi me čudilo da je najmio advokate da samo o tome brinu. Ovih par dana ( posle pobede)sam čitao sve članke po svim engleskim novinama I vidim da su jako pažljivo pisali I uglavnom svi na isti kalup.
intrigue
30. januar 2023. u 21.33
Само две ?
Више од две позитивне ствари , сигурно .

Ебо им је кеву , под 1 . Дошо човек и реко им „сад ћу да вас карам” и искаро их .
Заинат .

Овим што играју против њега показао да их може добити и без ноге .

Млађима који су били убеђени „ту смо” показао да јесу , али кад он не игра на турниру .

Надалини показао да ће га ђиђимиђи и у Паризу , да ће отићи у пеМзију са 22 ГС .

Позитиван је и онолики број Срба на мечу ...како на стадиону , тако и ван њега . Свака им част .

Е онда долази и то да му је доста новинарских педера и њихових лажи ---и да ће им од овог турнира узвратиит .
Мада , то је бацање бисера пред свињчуге .

Срки, па позитивно је и то да је и он испунио своју жељу ...да пред очима аглосаконског отпада стане иза заставе на којој је Путин и тако им покаже да „и Тата коси” .

итд итд .

:))
DSQ1964
31. januar 2023. u 00.22
Pitamje za Noletove dušebrižnike: da ste na pola turnira, kada ste bili sigurni da Nole fejkuje povredu znali da doktorka Marijana leči Noleta konjsko placentom da li biste uskliknuli „Ajoooooj vidi budale! Imamo farmakomafijaški sistem koji odlično.funkcioniše u celom svetu a on zove tamo neke nadri lekare. Dobro kad se tu nije našo i Miroljub Petrović.”

Ali samo iskreni odgovori!

;))
intrigue
31. januar 2023. u 00.40
Стиже искрен одговор ако пронађеш душебрижника који је тврдио да Ноле фејкира повреду .
Трипујеш . Спинујеш .

За Ковачевићку су можда први пут чулу фанови , Ми који пратимо спорт смо читали о њој још кад је Ван Перси играо фудал .
:))
Mr_Good
(((vipra)))
31. januar 2023. u 02.12
Ljudi svi mi ovde navijamo za Novaka, to je bar jasno.
Nevažno je više šta je ko kome rekao. Svi smo mi fanovi, ma kakvi fanovi Fančuge.

I svi mi s vremena na vreme opalimo neku glupost.

Naravno da nam Nole povremeno vadi živce, to mu je osobina koje se nije rešio od starta karijere. Ko kaže da se moramo slagati sa svim njegovim izborima?

Ali ništa ne može promeniti činjenicu da nam je priredio toliko radosti do sad. Ovo ka.ran.je u vugla zapadne gamadi je nešto neprocenjivo. Vrednije od titula i rekorda.

Srđan je napravio veliku grešku. Ne zato jer je u pravu, ili nije. Već zato što je sa ovim mogao Novaka skupo da košta. Novak je izuzetno senzibilan. Kod njega je emocija sve. Ova priča da se samo malkice više zakoplikovala mogla ga je i te kako poremetiti. Skapirali su oni to svi familijarno. Zato su Srkija brže bolje sklonili u stranu.
Ubuduće će Srki morati malo više glavu da koristi. Ovde se radi o Novaku i samo Novaku. O njegovom miru i koncentraciji. O njegovoj igri.

frangipani
(>Catch the rainboW<)
31. januar 2023. u 05.27
Dsq,

Ti si stvarno zastranio, opasno ti se mesaju stanice.
geriatrikus
(zvakac karamela)
31. januar 2023. u 06.49
„...kada ste bili sigurni da Nole fejkuje povredu znali da doktorka Marijana leči Noleta konjsko placentom”
----
Аууууу...коњском плацентом...још му је само ивермектин фалио...па ја. Све се слаже. Типични Антиваксер. Равноземљаш. Не зна сајенса. Пучке методе, пучка понашања. Није ни знао колико има доброг форхенда, а ни слајса. Папак, толике године на терену, а не зна спорта. Тек када се повриједи указа му се да му тај форхенд од руке иде. Срећа па се повриједи.
Шта тек рећи за примитивног татка који ништа лоше не уради, али страшно погријеши.

DSQ1964
31. januar 2023. u 07.38
Aaaaah, Mr.Goood kao glas razuma na ovoj diakusiji. Ne govori mnogo i često al kad govori to ima težinu. ;)) Jedino što se njegovi stavovo često poklapaju sa onom stranom ove diskusije sa kojom se ja ne slažem.

Svi smo mi fanovi i svi smo mi Srbi(valjda?). Ja kao i sam Srbin uvek sam na strani Srba i uvek ću podržavati Srbina. Mi se ovde „glodjemo” u žaru diskusija ali svi smo mi naši, kakvi god da smo, voleli ili ne četnike, bio nam Djoković simpa ili ne, nema veze, ne trebamo da se razdvajamo i delimo već da budemo složni kada treba.
Ali postoje i neke univerzalne vrednosti i pre nego što sam Srbin ja sam prvo čovek i kao čovek biću pre i na strani šiptara ili bilo kog drugog ako drugi čovek, pa i nek je on Srbin nije u pravu. Govorim o ljudskim vrednostima i principima, ne o politickoj stvarnosti.
Novak Djoković je takođe prvo čovek, pa Srbin, pa onda tek sportista.

Kažeš i sam „karanje u vugla” zapadne gamadi je neprocenjivo. Pa kako ih on to kara? Pa tako ćto je on čovek, ne čovek nego LJUDINA a oni mu nisu ni do kolena. Prvenstveno tako a sekundarno sportski.

Znam, vi ste pragmatični i važan vam je Noletov sportski uspeh, daj nek on natepa 30 GS-a, to je ono što se računa i što ostaje zapisano a ne kakv je čovek bio. E tu se naši putevi razmimoilaze.
Mi koji smo ovde okarakterisani kao zaslepljeni fanovi dajemo Noletu izbor da bude čovek i donosi svoje odluke i uvek ćemo ga podržavati u tom izboru jer to su one univerzalne ljudske vrednosti, dozvoli drugom čoveku da i on bude čovek a sportska karijera je u tom kontekstu od manjeg značaja.

E ako smo to razjasnili onda ostaje da vidimo gde je to Novak Djoković kao ljudsko biće pravi greške koje su „nas” toliko nervirale.

1. Nije jeo meso nego se proseravao i paso travu
2. Smršao je i ufitiljio ga i izdužio se u faci ko konj
3. Išo je i igrao na Pepetovim terenima i pri tome i mrsio mooda nekim njegovim filozofijama
4. Oženio je Jelenu
5. Srkitov je sin
6 Pogodio je slučajno sudiju lopticom u grkljan
7. Iznao je svoje mišljenje o vakcini
8. Nije se vakcinisao.
9 Organizovao je teniski turnir dok je svetom harala korona
10.Postavio je sliku na Instagram da ide za Australiju da igra tenis

To su grehov, onij+h kojih se trenutno sećam,i Novaka Djokovića kojima iritira mnoge dušebržnike koji mu žele dobro.
Da me ubiješ ja to ne mogu da razumem.

A kako Novak kara zapadnu gamad time što je čovek a oni nisu? Pa time što se nije vakcinisao i što je ostao čvrsto pri svojim stavovima i kada je prolazio Golgotu AU immigrationa, i kada nije mogao da igra u Americi i kada se vratio nazad u AU i razguzio sve u super dominantnom stilu. Koliko se sećam vi pragmatičari ste mu savetovali svaki put da se savije i da radi kao što zapadna gamad to zahteva. Vakciniši se da bi mogao da igraš, ćuti i radi kao što oni zahtevaju pa ćemo posle lako kad ih pobediš, itd...
Pa Nole ne bi bio Nole kada bi se savijao pred drugima. Već sam i ranije rekao, da se Nole savija savio bi se prvo Federeru celom Wimbldon stadionu koji navija za tog istog Rodju. Ali Nole se ne savija. Pa dozvolite mu da bude prvo čovek i da radi po svom izboru pa posle sve ostalo.

Isto, potpuno isto važi i za Srdjana, njegovog oca. Gde je on napravio „veliku grešku”? Ne da nema „velike greške” nego nema greške uopšte. Jer ako je mislimo da je Srdjan napravio grešku onda mislimo i da su zapadna gamad u pravu kada uvode sankcije Rusiji, kad ne dozvoljavaju Rusima da igraju pod svojom zastavom i kada im čak i ne dozvoljavaju da uopšte igraju. I kada kažu da je svaki Rus legitimna meta i za odstrel.
Ako su to njihovi zakoni a nisu, to su njihova pravila, Srdjan nije prekršio nikakav zakon a ni pravilo turnira ali i da su zakoni, to ne znači da ti zakoni nisu pogrešni. I da moramo da se povinujemo njima.
I prošle godine je Nole deportovan po zakonu jaćeg koji zapadna gamad sprovodi i mnogi koji su prošle godine i bili protiv njega okrenuli su se i slave ga sada ali prvenstveno zato što je bio dosledan i ostao pri svojim principima.
To su univrzalne ljudske vrednosti koje cene i Rafini i Rodjini i svi ostali navijači.

DSQ1964
31. januar 2023. u 07.47
Da, zaboravio sam da kažem da bez obzira ste je Nole rekao i pravdao oca siguran sam da nijedne sekunde nije pomislio da je Srdjan napravio bilo kakvu grešku. Nole razume dobro psihologiju mase i ponekad mora da smiruje ovce da ne bleje i dižu galamu i odatle je i bila strategija nedolaska na stadion. Morao je da se postigne i sportski uspeh jer bi on zacementirao onaj mnogo veći ljudski uspeh.
geriatrikus
(zvakac karamela)
31. januar 2023. u 11.09
Одличан коментар, 64. Квалитет је познавати праве људске вриједности, па чак и ако их сами не посједујемо у сваком моменту, велики је плус моћи их осјетити и знати препознати у другом човјеку.
Немам шта додати на твој коментар, једино рећи нешто о Новаковом сензибилитету.
Он јесте осјетљив и да је и једног тренутка осјетио да је Срђан погријешио, то би га пореметило. Овако, обзиром да је био поносан на свог оца, то је само ојачало презир према никоговићима.
intrigue
31. januar 2023. u 12.25
Истина је да смо сви навијачи , небраним , али постоји разлоика између навијача и фанатика .
Ја фанатика нисам , не само кад је Новак у питању , већ било који спорт или било који клуб .
Ено га Јокић нпр . човек је 2 пута за редом МВП-НБА лиге и на путу је да буде и 3 пут за редом ...
Јел треба објашњавати колики је то успех и колико је то достигнуће ?
И шта ...
Не треба спомињати или критиковати неке његове грешке , погрешне одлуке , лошу игру ?
Наравно да треба , зашто не ?
Обожавам човека , али ћу наставити да примећујем његове грешке .

Шта је то фан ?
Нпр. И ја и буразер навијамо за исти клуб . Он нема моје искуство у игрању тог спорта , није но водио , тренирао , било кога и било који усзраст , није ни судио ...
И сад као такви нас двојица гледамо исту утакмицу ...и јеботе видимо различито оно што гледамо .
Зашто , како ?
Па зато што он гледа утакмицу као навијач , као фан .
„Наши су бољи , судија нас краде , нама свира фаулове , њима не свира фаулове , кад наш набиде њиховг нек си набо шупка , кад њихов набоде нашег маму му јебем у П ” итд .

Кад се понови снимак спорне ситуације и кад се голим оком види да је судија био у праву кад је досудио личну гречку нашем играчу ...ни ти није довољно . Погледај , види ,није ...а види се из авиона да јесте , Стиви Вондер види да јеѕте ..,

То је фан .

То је Гене и још пар „људи одавде” .

Елем , какве бре универзалне вредности и како просеравање да би се било на страни шиптара ако Србин није у праву ?
То фан није у стању ...Кад је то фан признао да је „шиптар” у праву , а да Ноле није ?
Никад .

Како Их је Ноле искарао у вугла ? Тако што је човек ? хаха !!
Оне који га мрзе он нема шансе да искара тако што је човек или људина.
Једноставно га не сматрају људином , не желе да га разумеју нити ће га разумети ,нити деле исте вредности са њим ...Дакле , патетисање класично .
Оно што такви разумеју је доминација на терену , спортски успех , бројке ...
И то да буде најбољи свих времена .
То њих једино (највише) боли и то је једини начин да их искараш у мозгЕ .
Све остало је узалудно покушавање .

Какав је Он човек био остаје записано код нас Срба и у држави Србији...наравно и код његових навијача широм света .
И то је ок . Врло важна ствар , није спорно .

Новакове универзалне вредности се код одеђених броја људи поклапа са његовим одбијањем да се вакцинише .
Тад је и код оних који га нису готивили , оних који су против вакцине , постао херој . Тај пример имамо и овде на форуму .
Слажем се и са том причом , донекле .
Наравно , од оног тренутка кад је одлучио да јавно каже „нећу се вакцинисати и спреман сам да платим било какаву цену” .
Пре тога није на то личило , није било никаквих универзалиних вредности у томе што је покушао да дође у Мелбурн на онај начин , рачунајући и све оно што се дешавало пре одласка тамо .

Ако је његова универзална вредност то што није хтео да се вакцинише ...онда је то прилично диксутабилно .
За неког јесу , за неког нису . Уствари још горе , за 75% људи није , а за 25 % јесте .

Мене ако питате , од оног тренутка кад Им је рекао „нећу се вакцинисати без обзира на последице и сперман сам да их поднесем”...тад сам рекао Свака част !
И поштујем све што је после тога урадио .
Део „карања” Њих је и то да је изгурао своје ...Победио их је .
Лично никад нисам рекао да би Он требао да се вакцинише , причао сам о томе да би му било паметније да исфејкира (као што су и неки други , сигурно) и да настави каријеру .
А све у страху да би Фашисти могли да забранама угасе каријеру и спрече га да постане најбољи на свету .
Дакле , није то ништа друго до брига за њега и његову каријеру .
Исто тако је било кад се причало о годинама , до кад ће играти и освајати ...
Не кријем да сам мислио и писао о томе да му је плафон ова година ...али ето испоставља се да није и да ће играти дуже и да ће освајати .
Погрешио сам оба пута , на срећу .

Верујте ми да ће на крају његово каријере остати упамћена његова игра , његове бројке и оно како се понашао на терену и око терена ...
Све остало (ван тога) ће се заборавити за пар година . А његове унверзалне вредности ће памтити само његови навијачи , фанови још више. И људи у Србији , наравно .

Новакове грешке ?
То зависи кроз које и какве бриле се гледа .
Ако питаш фанове не постоји ама баш ни једна једина грешка коју је направио .
А ако питаш „душебрижнике” грешака је било колико оћете .
Грешака , погрешних одлука , непотребних ствари .
Које су сигурно утицале на његову каријеру .

Он је неко ко је одавано почето да ремети планове , оно што су Западне прдоње замислиле . Није спорно да су га због тога узели на зуб и да су му подметали ноге . Нарочито 3-4 године уназад .
Али , како то да се увек око њега дешава нека драма ? Не баш увек , али веома често .
Увек нека фрка око Новака ? Све му намештају , он нема ама баш никаквоф удела у томе ?
Јес , али у К .
Човек је једноставно другачији , много другачији од остлаих тенисера , па и од великих звезда .
То што је Он другачији Ми прихватамо , али зашто је чудно ако то неко други не прихвата ?

Тврдити да Срђан није направио грешку , а гледао је полуфинале и финале из хотелске собе ...то је тако лоша перцепција да не вреди објашњавати колико је то погрешно .

Ако нешто што и погрешно урадио оправда то што су изостале последице и што се на срећу све добро завршило ...
Онда га бем .
:))
Mr_Good
(((vipra)))
31. januar 2023. u 13.51
Dsq čemu onolika ponjava?

Kako je moguće da pokoja rečenica koju ostavim svakih nekoliko meseci na tebe ostavi toliki trag?

I koji to mi? Ja sam Novakov fan odkad znam za njega. Ja se ne stidim te reči. I ne vređa me.

Fan sam svih srpskih sportista i sportskih kolektiva. Kao i svi mi Srbiji. I to sa ponosm kažem.

Pragmatičnost me ne interesuje. Imam svoje mišljenje i držim se njega.

Da ima stvari u kojima mi je Novak kidao živce, kao i većini ljudi u Srbiji. Ali nijedna od onih gluposti koje si gore nabrojao. Ne znam što mene nađe da meni pobrojavaš ta sranja.

I glavna stvar. Meni si našao da ken.jaš o ljudskim vrednostima.

Evo ti tvog druga Gerija pa njemu posveti roman i pitaj ga kojih se on ljudskih vrednosti držao dok je zadnjih 15 godina pljuvao po Novaku Đokoviću?
Svi ste zaboravili bljuvotine koje je godinama prosipao i imena kojima je Novaka nazivao.

Zaboraviste da je Novak za njega bio ljudska slina, litonja, beskičmenjak koji se svima dodvorava, koji se povija kako vetar puše (jel ti poznat ovaj deo o povijanju), izdajnik, smeće...
A tata Srđan koji ga je uvek podržavao je bio primitivac i skorojević...
Čitava familija popljuvana.

Generalno tom liku je Novak bio više od deceniju inspiracija za sprdanje i podsmevanje. I koliko puta si imao potrebu da mu se obratiš? Branioče lika i dela Novaka Đokovića. Što tad nisi branio ljudske vrednosti?

Kratka je pamet! Jeli?
Ne služi sećanje tako dobro!?

Sve je to nevažno, jelde?
U tvom svetu je bitno samo tvoje nadj.eba.vanje sa Intrigom. I da li se neko složio sa tobom, ili ne.

Svet se deli na crno, ili belo? Srbija na partizane i četnike? Jeli?

I vidim da spominješ Rusiju.
Ovo sve gore napisano je nevažno.

Jesi li ti ratovao za Srbiju? Ja jesam!
Hoćeš da ratuješ za Rusiju?

Hoćeš li ti doći ovde u Srbiju da se kolješ sa komšijama? Ili ćeš biti internet junak kao dosad?

Mene pitaš za zapadnu gamad. Čime im je Novak začepio usta?
Začepio je im je usta svojim ponašanjem, svojom igrom i svojim rezultatom?
Začepio im je usta je.bav.anjem mamice u po Melburna.

Mene pitaš, kojeg su mesecima bombardovali zajedno sa Novakom?
Gde si ti bio veličino? Gde ti je bio Geri?

Gdje živite sad? Ser.em vam se na genocidni pasoš i lebac koji tamo jedete.

Meni ste našli da pričate o Novaku.

intrigue
31. januar 2023. u 14.48
Не можеш ти то објаснити , нема шансе .
Једноставно погрешни људи да би причали о томе и држали вакелу .
Први годинама Новака сматрао човеком који има каратер литоње (да не набрајам остало) и онда одједаред истог човека назива витезом и херојом.
Из само једног разлога , није хтео да се вакцинише као ни он ...па му овај служи као најбољи могући доказ да је његова одлука исправна .
Карактер се не мења , наравно .

А овај други који прича о универзалиним вредностима , људини , човеку... је некад овде на моја запажања да се то тако не ради , да је важно понашње и то да будеш пристојан одговарао са „кога боле К , важно је да освоји , победи ”.
Мрзи ме сад да тражим , вероватно не би нашао .
Е тај други сад прича о универзалним вредностима онога ко је неваксинишући се ризиковао оно што воли највише на свету (сем породице) , посао , каријеру итд . ...а он се вакцинисо да би могао путовати , да му гузица види пута ??
Ђе то иде заједно ?
Коилики лицимУр мораш да будеш у оба случаја па да пишеш ово што пишу њих двојица ?

frangipani
(>Catch the rainboW<)
31. januar 2023. u 18.02
Neka je samo ziv, zdrav, prav i srećan.

I tako se Jelena nije pojavila u Melburnu na ovom vaznom turniru... Nadalova imala tezak porodjaj, ima bebu pa je dosla u Australiju bez problema. Bi mi zao Noleta kada je govorio posle meca sa Aleksom o cerkici i posle mu suze.

Ostaje i zagonetka koju chakru je Nole, u delicu sekunde, dodirnuo nakon pobede u finalu. Prvo ide Ajna (glava), potom Anahata (srce) a onda, nešto između chakri Svadhishthana i Muladhara. Kako to da niko od portala nije objavio kako je Nole opvim putem poslao mocnu poruku? Malo im slaba paznja za detalje. Hvataju se uglavnom za nogu, zašto nije bila zamotana u finalu i za Lacoste trenerku sa brojem 22...

geriatrikus
(zvakac karamela)
31. januar 2023. u 18.44
>>Cabeza, corazón y cojones.<<
Ово је Алкаразов деда, позивајући се на Алкараза говорио:„Глава, Срце и Муда”. Ово је Шпанац говорио након освајања УС Опена.
Да ли је то инспирисало Новака не знам,али је очито да је на те органе показао.
DSQ1964
01. februar 2023. u 07.50
Gene bre, ovaj ti se sere u Kenjacki pasoš kojim putuješ i NATO lebac koji hasaš tamo u Vankuferu. Auuuuuu, Mr. Good veeeeeery bad! Jeste da se nije obratio tebi direktno ali indirektno to to znači. ;))
A ti se slizao sa njim - protiv mene?!!
______________

intrigue
31. januar 2023. u 14.48

А овај други који прича о универзалиним вредностима , људини , човеку... је некад овде на моја запажања да се то тако не ради , да је важно понашње и то да будеш пристојан одговарао са „кога боле К , важно је да освоји , победи ”.
Мрзи ме сад да тражим , вероватно не би нашао .
______________

Ne bi našao zato što, kako ti kažeš, žešla, spinuješ , fabrikuješ i okrećeš moje reči ali dobro nisam ni ja tebe uvek citirao tačno u reč tao da ne mogu da se kamenom bacim na tebe.
To što sam se ja vakcinisao da bih putovao ti ne pije vodu za moje „licemerstvo”, ti si samo tropaš bez veze i dalje a pokušao sam da ti objasnim više puta. Ajd opet: ja Noleta samo podržavam u njegovom izboru. da se vakcinisao super, bilo bi mu mnogo lakše i mogo bi da putuje svugde i smanjio bi si muke cele prošle godine. Ali on to nije hteo i tu ga ja podrrzavam a ti ne. Njegovo telo, njegov izbor, ima univerzalno ljudsko pravo da odlučuje o tome i u tome ga podržavaju mnogi koji su se vakcinisali a i oni koji nisu. Kakve to veze ima sa bilo čim sto sam se ja vakcinisao? Ti mu bre govoris i učiš ga kako da radi, kako da ih zaebe a kad on ne radi onako kako ti hoćeš onda je on „Sam pao sam se ubio”. Pa jeste ali njegovo pravo, šta te boli k...c?
Ja mu ništa ne govorim niti savetujem nego poštujem njegov izbor. Ok, znam da ne kapiraš ali objasniću ti još neki put, ne brini.

Mister Gude bre, prijatelju, gajiš averziju i negativna osećanja prema Srpskoj dijaspori? Ne šalju dovoljno doznake? Jbga, došla teška vremena i na zapadu, ne zameri im.

Mene si pogrešno skapirao ali preuzimam krivicu na sebe, ako sagovornik nešto ne razume znači da se ovaj što priča nije dobro odrazio, neču da kažem ništa drugo što bi još više povredilo tvoja osećanja.
Ne pobrojavam ja tebi ništa, malo si se ti izjašnjavao ovde da bih ti bilo šta pobrojavao nego sam pobrojao šta je sve ljude ovde nerviralo kod Noleta apropo onog tvog „da nas je Nole mnogo puta iznervirao”. Ako te ništa od onog nije nerviralo super, nije ni mene. Mene iznervira kad Nole promaši ziher smeč ili nepotrebno seče lopte, to me nervira a šta jede, koga je oženio i zašto je organizovao Adrija turu i nije se vakcinisao, to me nikada nije nerviralo ali da vidiš, mnoge ovde jeste. Toliko o tome, kažem opet, ako sam se loše odrazio izvini, nije mi bila namera.

Što se tiče Srdjana tu več nema nesporazuma. Rekao si da je napravio „veliku grešku” što se slikao sa navijačima koji su nosili ruske zastave, Z na majcama i Putina na slici na jednoj od zastava. Ja sam rekao da nije greška ne podržavanje NATO narativa u svom ratu sa Rusijom(bez obzira da li je Srki to uradio namerno ili ne) i ako to karakterišemo kao grešku onda pravdamo i njihov narativ. Prosta stvar.
Na to si ti odgovorio ovako:

„Svet se deli na crno, ili belo? Srbija na partizane i četnike? Jeli?
I vidim da spominješ Rusiju.
Ovo sve gore napisano je nevažno.
Jesi li ti ratovao za Srbiju? Ja jesam!
Hoćeš da ratuješ za Rusiju?
Hoćeš li ti doći ovde u Srbiju da se kolješ sa komšijama? Ili ćeš biti internet junak kao dosad?”

Nisi li zaboravio si i ono „nakršim ti ga majke”?

Da si ratovao uopšte ne sumnjam. Na ovim diskusijama je 99,9% junaka ratovalo i krvarilo za Srbiju. Verujem svima pa nemam razloga da ne verujem i tebi.
Tvoju vojnu knjižicu poštujem kao i ti moj pasoš i poserem se ja na sliku u njoj.

A inače živim u zemlji koja gaji prijateljske i u zadnje vreme i vrlo jake ekonomske veze sa Rusijom, mnogo jače nego Srbija. Kakav qrac Nato? Ali ne besim one koji tamo žive niti im se serem u bilo šta. Muka čoveka natera na svašta.
intrigue
01. februar 2023. u 13.19
Gene bre, ovaj ti se sere u Kenjacki pasoš kojim putuješ i NATO lebac koji hasaš tamo u Vankuferu. Auuuuuu, Mr. Good veeeeeery bad! Jeste da se nije obratio tebi direktno ali indirektno to to znači. ;))
A ti se slizao sa njim - protiv mene?!!

---------------------------------------

Но скирики , нема проблем са тим . Серем се и ја у Канадски пасош , али сам довољно паметан да се не куробецам и да узмем оно што ми он пружа .
Даље , ја се са тим човеком одавно слажем скоро у свему .
Тако да сам се сложио и овај пут , јер је човек у праву .
А верујем 100 % да није мислио на мене ...него на баш на тебе , јер ја нисам писао ништа слично оном што су писао ти . Русије и Путина што се тиче , наравно .
Једонсатавно то треба оставити за неко друго место и неку другу прилику...
Због Новака , наравно.

Ништа је не спинујем , а још мање фабрикујем . Имам памћење као слон и врло добро се сећам дискусије у којој смо причали о сличним стварима , вредностима ...А мрзи ме да тражим , ко зна кад је то било .
А ти размисли какав кредибилитет имаш кар причаш о тим усраним вакцинама и универзалним вредностима ...јер се ономе који чита врло лако учиуни да су Новакове универзалчне вредности везане за то што није желео да се ваксинише .

Разумеш ли шта причам ?
Ево га Гери овде на дискусијама , човек прсо због вакцинина и вакцинације , није желео да се вакцинише ни по цену да остане без посла , не он него и супруга му , дете било спремно да жртвује факултет .
Он је неко ко може легитимно и са кредибилитетом да њаке оунвиерзалиним вреднстима , витештву , херојству итд .
Али , њега ебе што је годинама писао да Новак има карактер (а карактер је нешто што се не мења) Литоње .
Дакле , диквалификација .
А ти си се само дисквалификовао кад си примио вакцину да би ти гузица видела пута .
Зато ћути не спомињи , срамота је .
Јер , то неме везе са твојом Новака у избору ...већ са тим да величаш његов избор , а да теби није пало на памет да изсабереш исто ...мада су последице које би ти имао , наспрам оних које је Новак имао , тешко видљиве и под микроскопом .

Разлика између и мене и тебе је јасна .
Не ја нисам био против тога да се Ноле не вакцинише нити против његовог права да одлучи да или не ...
Сви овде знају да сам 100 пута поновио како Ноле треба да буде паметан ... како треба да доскочи онима који би да га саплету .
Да исфејкира вакцинацију и ладно настави каријеру . Ето сви они из првих 10 су стварно примили вакцину , Циципас , Медведев...јесу али у К .
Ти поштујеш његов избор , сам пао сам се убио , јел то ? А ја не поштујем зато што напишем да неке ствари које је урадио нису добре за њега и његову каријеру ? И онда још на то дође и чињеница да сам Ја био у праву , да факат неке ствари које је урадио нису биле добе з ањега и његову каријеру ...
То ништа , ја сам лош што сам му мислио добро , а ти си добар , навијач си , а ја нисам , зато што те боле К , сам пао сам се убио .
То је , браћала , ништа друго до још један доказ твог идолпоклонства , фанатизма .
Ако Ноле (твоје дете или моје) извад К и пиша са балкона 23 спрата...онда му кажеш „немој , није добро то што радиш ” ...а не пишај ти , то је твој избор , сам пао сам се убио .

Дакел , Он је прво одлучио да муља , хтео је и јаре и паре .
То му се изјаловилао .
На крају је , као што сам реко , одлучио да на глас каже ...тако и тако стоје ствари , нећу , спреман сам на последице .
Свака част .
Скидам шеМшир .

Mr_Good
(((vipra)))
01. februar 2023. u 13.35
Eto sad kad se fino nasrasmo, sad sunce može da sine.

Što se tiče mene jesi puno toga promašio. Ali nema veze. Nisam osetljiv koliko ti se pričinilo. Nema potrebe za izvinjavanjem.

Što se tiče kenjanja, ja kad se pokenjam na genocidni NATO pasoš, ne vidim šta sam pogrešio!? Ili ti smatraš da treba da ga poštujem?

Sa druge strane ti sereš po srpskoj vojnoj knjižici.
To je tvoj sistem vrednosti? Je li to ta univerzalnost kojoj težiš?

Da nije tih knjižica takvi kao ti ne bi danas mogli da kenjaju o tome ko je i šta je Nole. Kapiraš li ti to?

Nego ti meni ne odgovori na moje glavno pitanje. Zašto sve ove godine nijedna ponjava da onako sočno počastiš najveću ljudsku slinu na ovim diskusijama koja se ikad pojavila? Narcisa koji nema koga nije uvredio na ovim diskusijama. Koji je Novaka častio pljuvanjem šakom i kapom. Kako se to uklapa u tvoj sistem vrednosti?
Šta dovoljno je reći, puj pike ne važe se sve bljuvotine koje sam deceniju prosipao, sad odjednom volim Novaka. I to je to.

Je.beš to. Važna je mržnja sa Intrigom.

I da, što se tiče dijaspore. Ima tu ljudi, kao što i u Srbiji ima neljudi.
Nema potrebe da me svađaš sa njima.
Ja kome hoću da se nakenjam ja to direktno uradim.

Dobri ljudi se neće naći u onom što sam napisao, jer njima nije ni bilo namenjeno.

geriatrikus
(zvakac karamela)
01. februar 2023. u 14.04
Немаш ти, Гуд, интелектуалних способности да проникнеш у Новакове активности, па тиме не можеш схватити Срђана, његову поруку, као ни одлуку породице и Новака у вези са његовим повлачењем из гледалишта.
Због истог разлога, ни ти ни интригуе не можете схватити ни оно веома питко изречено од стране 64.
Не схватате ви ни величину Новакове жртве, пошто на његова дјела гледате из своје перспективе, а она је прилично ограничена.
Неке ваше „анализе” је бесмислено коментарисати баш из разлога што су бесмислене, а такве су због неспособности аутора да их смисленим направи, а то је опет разлог да човјек не може таквом ограниченом човјеку понудити смислено објашњење пошто неће пасти на плодно тло.
Нормално, ти можеш да се сереш на све то, та активност, вјерујем, не превазилази твоје могућности, ипак се о томе не мора превише размишљати...мада опет није искључено да нешто и по ногама не оде.
Mr_Good
(((vipra)))
01. februar 2023. u 15.03
A evo i narcisa da još malo o ljudskim vrednostima i intelektu.

Shvati. Nemaš ni jedno ni drugo.

Ti si odavno pročitana knjiga. Jedna obična narcisoidna vaška koja pokušava da prodaje muda za bubrege.

Da imaš trunke dostojanstva i da shvataš šta znače reči kojima se razbacuješ, odavno bi se posramljen pokupio sa ovih diskusija. Ali ne! Nemaš ni časti ni obraza.

Ne postoji biće koje je bilo više puta popljuvano od tebe ovde.

Jesi li spreman da se izvineš svim ljudima koje si uvredio za sve ove godine?

Kako sebe uopšte gledaš u ogledalu? Vlastitog mišljenja nemaš, a pričao bi o vrednostima i ljudskosti.

O kojem intelektu ti pričaš? Ti kojem je trebalo 15 godina da izađeš iz slepačke zablude. Sad si kao progledao i video Novaka, ko je i šta je.
Žalosni mali jadni čoveče.
Greška! Za svo ono sranje koje si godinama prosipao, ne zaslužuješ reč čovek.

Prvo da pokusaš sve svoje bljuvotine, pa da nam se svima sagneš. Pa tek onda da vidimo šta ćemo dalje sa tobom.

On priča o zapadnoj gamadi.
Ti si zapadna gamad!
intrigue
01. februar 2023. u 15.37
Хахаха , куку мајко !

Шта каже не капирамо ми оно што је 64 питко изрекао ?
Чуј питко !?
Хахаха !

Не знам за друге , али ја морам да се извиним ...који сам ја слепац и глупаК , како нисам приметио да је човек реикарнација Николе Тесле ?

Постоји веза између њих двојице ...ЊуВорк .
:))
geriatrikus
(zvakac karamela)
01. februar 2023. u 15.51
Један...у ствари најјачи коментар у вези са Новаком на горњем видеу.
Не секирајте се, Гудо и Интриге, није намијењено вашем облику популације. Наћемо и неку сликовницу или нешто прилагођено том нивоу, само мало стрпљења.
Mr_Good
(((vipra)))
01. februar 2023. u 16.52
I šta bi narcisu? Nema odgovora na pitanje.

Što ti je trebalo 15 godina da skapiraš da je Novak dobar čovek?
Nije da ti nismo crtali. Ali za tvoj nivo još nije proizvedena slikovnica :)

I čemu sve one bljuvotine o Novaku?
Šta te je teralo? Koja bolest? Otvori dušu poganu. Biće ti lakše :)

A nije on jedini. Očešao si se ti o masu naših sportista.

Hoćeš li sam reći ili da ti postavljamo dijagnozu?
intrigue
01. februar 2023. u 17.10
Mr_Good ,
јес ти отваро ово што је Тесла поставио ? јел питко , ако није да не отварам .
:)))
frangipani
(>Catch the rainboW<)
01. februar 2023. u 17.13
antologia
(svakog dana...)
01. februar 2023. u 18.53
Zato su najvećeg debila i ratnog huskaca, Stoltenberga, generalni s. za NATO predlozili danas za Nobelovu nagradu za mir
užas !
Mr_Good
(((vipra)))
02. februar 2023. u 01.52
Plićak, kao i sve drugo što dolazi od te kreature.

Svog mišljenja i stava nema. Pa kopa po internetu i traži tuđu pamet.

Odbacio svako slovo koje je decenijama ovde pisao. Da se razumemo, taj debilizam je i trebao da odbaci. To je dobro.
Ali nije dobro što u svom narcisoidnom autizmu ono i dalje ne kapira da nije dovoljno samo okrenuti ploču.

To je samo prvi korak. Ima ih još podosta koje mora napraviti da bi uopšte dobio priliku da možda jednog dana neko pogleda na njega kao na osobu vrednu bilo čega osim pukog prezira i gađenja.
DSQ1964
02. februar 2023. u 04.06
Mr. Good, ja brate ne znam nikog ovde lično niti sam ikada srreo bilo kog sa ovih diskusija. Ne pratim ni druge diskusije na serbian cafeu osim ove. Mislim bacio sam pogled nekada, pročitao komentare ali ne znam, ne pratim a na SC-u sam vise od 20 godina, nekad vise, nekad manje aktivan.
Znači to što pričaš ne znam o čemu pričaš. Da li je nik Geriatrikus promenio mišljenje o Noletu? Jeste, da li je on nekog vredjao...hej, pa nek se baci kamenom neko ko nije nikada nikog vredjao. Ja se sećam da sam imao neke rasprave sa njim i da sam mu čak pominjao mrtvu majku. Istina je, priznajem i nije lepo. Dobro, nije ni on meni ostajao dužan ali mislim da sam ja njega više uvredio nego on mene.
Ja polazim od sebe pa tako gledam i druge, ne ljutim se, u žaru diskusija se svašta kaže, drugo pisana reč je često drugačija od izgovorene, drugačije se shvati i razume. Sve mi je to jasno i nisam mazohista pa da dolazim ovde da nekog vredjam ili da gutam uvrede ali kažem, dolazim ovde 20 godina ovde pa su mi jasne stvari oko dinamike ovakvih „razgovora”.
Ne smatram ovde nikoga neprijateljem. Nisam Gerija kada smo se vredjali, niti Intrigu sada ili bilo kada. Naprotiv, da se nađemu Vankuferu ja bih rado Intrigi zakucao na vrata da vidim „klipana” koji je toliko tvrdoglav i ne shvata moje poJente. Svi smo mi naši i ja nas sve tako gledam i nikako drugačije i znam šta svi mislimo, i znam ja šta i ti misliš i Intriga, vrlo mi je jasno i nemamo mi ni toliko mnogo mimoilazenja u mnogim stavovima ali eto...hmmm, „diskutujemo”.

Čovek ima pravo da promeni mišljenje bre, šta je vama? Ili da koriguje mišljenje. Šta ja da kažem sada Geriju kada nemam primedbe na ono što sada piše? Da se svadjam sa njim što ne piše loše o Noletu, što nije „dosledan”. Ma daj bre, mene nagrdiste ko pačavru o „univerzalnim vrednostima” a Intriga je dosledan kada mrzi sve Kenjadsko i njihov pasoš ali je „pametan” da iskoristi sve prenosti koje on pruža? To se zove doslednost?
Mislim, nema ništa loše ni u tome ali hej, ko je ovde perfektan, samo to kažem.
Ja prvi nisam ali ste vi sigurno još manje od mene.

:))

DSQ1964
02. februar 2023. u 04.15
A da zakucam valjda bi mi moj Gene skuvao kafu? Ne znam ja želim da mislim da bi pala ne samo kafa nego i neki Kenjacki skivi.
Mr_Good
(((vipra)))
02. februar 2023. u 06.40
DSQ, u pravu si!
Zaista se slažem sa tobom.

Međutim kad je Geri u pitanju ima jedna začkoljica.

Svako ima pravo da promeni mišljenje. I treba da ga promeni. Pogotovo kad progleda i uvidi da nije bio u pravu. To treba pozdraviti. I pohvaliti.

Ali ako nisi bio u pravu to treba i da kažeš. Ako si bio slepac, nemoj da se ponosiš time. I definitivno ne ulazi u sukobe sa ljudima koji su videli sve ono što ti nisi. Koji su shvatali sve ono što ti nisi shvatao.

Ali sve to pada u vodu kad vidiš da je lik ostao ista gnjida, samo je prilagodio narativ. Shvatio je da mu sva ona sranja više ne mogu proći i okrenuo ćurak. Nevažan je njemu Novak Đoković. Nije ga on preko noći zavoleo. On je tek povod da narcis laprda o sebi. To je jedina njegova istinska potreba.

Neka! Promeni se, sve je OK. Ali daj sad malo skromnosti. Malo poniznosti. Progutaj koje govno koje si ostavio iza sebe. Odbaci ego i narcisoidnost. Promeni setup. Pa ćeš videti kako se sve oko tebe menja.

Što se mene tiče, nemam ja problem ni sa kim na forumu.
Ni sa tobom, ni sa Gerijem, niti bilo kim drugim. Pišem ono što vidim.
A vidim mnogo toga. Ne interesuje me ni da držim bilo čiju stranu, niti da nekom kontriram. Ne interesuje me ni da često pišem ovde. Sve ređe i navraćam.

I meni možeš pokucati na vrata, ja sam u BG. Ne bi te vratio.

Mr_Good
(((vipra)))
02. februar 2023. u 07.05
Zaista je trebalo izuzetno malo vremena da se čovek vrati unazad i nađe ove uratke jednog ovako elokventog i nadahnutog, a pre svega obrazovanog intelektualca.
Skoro na svakoj stranici diskusija njegove bljuvotine. Šta god otvoriš naletiš na primere poput ovih ispod.
I svaki se odnosi na Novaka.
______________________________________

„Novaku bih savjetovao da spasava dusu, grijeh je ono sto je učinio...”

„...on je pred vratima necastivog što se okomio na njegovu dusu.”

„Ima li dje onog Srbina, ili još uci da gladuje? Dolaze li Bugari, Huni...malo strpljenja, cucemo i to.”

„Cuvaj se da ne postanes LITONJA! A kada jednom to postanes, možeš kasnije i gvozdene klinove srati, ti osta LITONJA.”

„Tako Novaka vidim, obična slina i veliki litonja...”

„…dobro da se filozof (OVDE SE MISLI NA NOVAKA) relativno brzo otkrio….”

„Što se mene tiče, ja se izjasnih nešto ranije. Može Nole sada i 50 GS-ova uzeti, ili se sutra penzionisati, meni je isto.”

„…kada vidim da je zdrav i da je razlog njegovim djelima to što ne zna ni gdje je supalj, a misli da je svu pamet svijeta pokupio, onda me bas briga za njega…”

„…sigurno neću izgubiti san zbog Novakovih sportskih uspjeha, ili neuspjeha…”

„2012. sam poceo da sumnjam, pa da gubim postovanje prema njemu, da razotkrivam los karakter, laži, narcisoidnu osobu, lihvara, nekoga ko prodaje vjeru za veceru, zenskog petka, sonju, rogonju i na kraju tipicnog Brankovica...”

„Ноле би волио да је ”опасан играч„(ван тениса, у свакодневном животу), а у суштини је пичкица... И ту је сва мудрост.”

„…он има неку подсвјесну потребу да се истакне, неком нешто докаже и на другим пољима, у којима не да је лош, већ очајан…”

„…Све то наноси на неки комплекс, вјероватно доста раније покупљен...њему су Јелена и Срђан страшни ауторитети, он их се подсвјесно боји. ”

„…Пошто он нема најдражу учитељицу и најбољег друга са којим је скамију дијелио, Јеленина диплома из Милана га озбиљно оптерећује. Са друге стране је Срле који је ”све жртвовао„ за њега и коме се никада не може одужити…”

„…Све се то лако уочава из његових ”херојских револуционарних„ наступа у медијима, да би након њих када га мало пуцну по прстићима цвилио и чинио све до полиже покакано…”

GDE JE OVDE UVAŽAVANJE NOVAKOVOG PRAVA NA IZBOR I NJEGOVIH LJUDSKIH VREDNOSTI?

-----------

Ne da mi se tražiti postove iz 2013. godine kad je Novaka nazivao „Kraljem nebitnih turnira”, jer su oni pravi turniri rezervisani za istinske teniske šampione Federera i Nadala. Jer teniska sezona počinje sredinom januara, a završava krajem septembra.

Čitajući ove gore navedene postove naletih na jedan gde vređa Antologiju:

„:)))))))))))))))))))))))))))
Tipican ”antologijski„ post:)))
… Kao i obično; niti se misli, niti se gleda, pripremljene fraze, pa udri:))”

Naletih na masu gde tebe vređa DSQ i gde ga ti zoveš „Muja”

O tome ti ja pričam DSQ.
Desi se svašta. Zakače se ljudi. Ne misle isto. OK. Pa šta?
Neko je u pravu, neko nije. Pa šta?

Ali biti đubre i uvrediti 80% ljudi koji su dolazili ovde. E to je nešto posebno. Biti govno 15-20 godina, to je već umetnost. A ponajviše vređati i omalovažavati Novaka koji je, slobodno mogu reći, bio glavni razlog našeg okupljanja na teniskim diskusijama.

Pročitaj Gerijevu zadnju rečenicu, koju sam postao. O tome se i radi.
Ja čekam da on poliže pokakano. Jer on navodno do toga drži.

intrigue
02. februar 2023. u 12.06
Чуј кафу и виски ? Код мене си увек добро дошао , кафу кува жена , а ја сам задужен за пиће . Вискија има овог или оног , али ја преферирам нашу ракију ...дуња , крушка , кајсија . Бираш .

Дуња ми је из манастира , Крушедола .

Гене , не контам ја тебе , не конташ ти мене ...не контамо се . :))
И то је то .
Што не значи да смо непријатељи и душмани . Јел тако ?

И ја сам овде , на СЦ , дуго , 23 године . Тако да .

Имам своје мишљење , измносим га не штедећи никог , браним то моје мишљење ...и ако не будем у праву , ја се извиним .
Мислим да је то уредно .

Што се тиче вређања трудим се да не будем први , а ако се деси , као други узврађам како знам и умем .
Према свецу и тропар.

Мислим да је нормално слагати се са неким , а не слагати се другим кад се седи у друштву и дискутује .
Мени је мишљење Mr_Good ближе него ваше , док је теби мишљење неког другог у друштву блиско ...као што је и њему твоје .

Небраним .

пс.
код Герија је проблем то што је код њега дошло до заокрета и промене мишљења искључиво из једног разлога .
Новак , као велико име , је потврда његовог избора да се не вакцинише .

geriatrikus
(zvakac karamela)
02. februar 2023. u 12.33
Импресивно, мада и помало забрињавајуће. Провести бесану ноћ да би се сутра изашло са оваквим постом?
Толики утицај неког надимка са интернет дискусије на другу особу?! Оно јесте, снага личности која произилази из коментара једне у односу на инфериорност друге особе је евидентна, али опет. Помало је тужно.
Да се не ради о толико искомплексираној особи понудио бих му и посао стенографа. Тај квалитет му не могу оспорити.
А морам се и захвалити на перфектно издвојеним цитатима који илуструју сву моју досљедност у односу на Новака, чак су и датуми ту. Једино му је промакло оно из периода када су Новака напали због коментара о Ковиду. А тада сам рекао да ако Новак испрати својим акцијама оно што је говорио и ако истраје на том путу, да ће то бити знак да је „одрастао” и постао зрео човјек, а све оно што је раније радио, изјављивао ће код мене бити побрисано.
Тада је постављен највећи тест пред човјечанство, у нашим животима свакако, без обзира што смо већина проживили и ратове, рањавања, смрт најближих и најдражих...и тада је све било на ваги. И памет, и храброст и карактер, лојалност, достојанство, лични интегритет...и то је био прави истински тест да се види ко је ко!
И резултати су стигли. О томе се и овдје писало, мени је изузетно жао људи који су били присиљени да без своје воље помогну креаторима зла, не љутим се ни на оне који су бирали мање зло, мада су видјели о чему се ради и били против тога, али исто тако ми се гаде они који су били јуришници креатора зла, а таквих је било овдје. И онда, на крају, моји су сви они који су рекли НЕ. За то је требало имати cojones.
Да се вратим на цитате. Па и то је више пута речено. Сви коментари су настали у вријеме када је Новак тражио себе, а обзиром на његов статус, ја сам за њега поставио посебно високе стандарде, па док су они који су разумили мене, а у исто вријеме „бранили” Новакa() налазили разлоге у његовој младости, ја му нисам, обзиром на стандарде које „сам пред њега поставио”, давао право на најмању грешку.
А оно што сам замјерао и што они са мозгом могу повезати са коментарима су одбацивање крста и „стављање камена око врата”, кокетирање са политичарима и глорификовање Хрватске(овдје не мислим на пријатељство са људима из Хрватске).
P.S.
Гуд се препознао у мом коментару од 31.01. у 06;49 гдје сам се осврнуо на његов оксиморон да Срђан ништа лоше није урадио, само је погријешио...ту сам се осврнуо и на повредом изазвано откривање форхенда у властитој игри најбољег играча свијета.
Ситна душа то поднијети не може, он ће ићи толико далеко да ће питати моју дадиљу(бака) da se можда некада нисм упишкио у гаће,а онда ће то славодобитно избацити на неком интернет порталу.
Све то показује класу, асходно томе човјек и заузима различит став према различитим људима.
geriatrikus
(zvakac karamela)
02. februar 2023. u 12.35
Мој пост се односи на Гудов пост, не Интригин.
Mr_Good
(((vipra)))
02. februar 2023. u 13.28
I to je to. Razočaravajuće u najmanju ruku. Bla bla, truć truć i prc ;))))

Dečije laprdanje tipa ja sam bolji od tebe, ti ne razumeš mene i moju veličinu.

Jel se ti zezaš!?

Tužno i jadno, što je doduše i bilo za očekivati.

Patetika, bez ikakvog odgovora. Ako je i od tebe, pretanko je.

Pola sata vraćanja unazad i copy paste. Toliko je potrebno da te čovek ogoli.

Vrati se koji klik unazad na listi starijih tema i eto tvog ogavnog opusa. Svima dostupnog. A ti ne možeš da ga ukloniš :).
A dao bi sve da možeš.
Karma is a bitch.

To je ono DSQ o čemu sam ti govorio gore.
Najveći ljigavac ovih diskusija nikad neće napustiti svoj patetični i autistični svet. Ta mantra neće nikad nestati. To je bolest. I verujem da je on nije svestan.

Čuj Covid iskustvo ti je pomoglo da počneš gledati Novaka na ispravan način. Padoh sa stolice. Čitavu svoju karijeru, se Novak bori sam protiv svih. Svaki metar njegovog puta je hod po trnju. Borba protiv litonja poput tebe. Svih ovih godina. A svo to vreme si ti srao po njemu. I sad te kovid prosvetli slepče.

E sad je vreme da ti malo budeš posran
Zašto!?
Jer je to ispravno.

Ja ga najotvorenije pitam da objasni kakve su to njegove vrednosti da je 15 godina pljuvao po Noletu. A on priča o inferiornosti onih koji ga pitaju. Patetično.

Kao lopov koji priča o poštenju dok ga svi hvataju za gušu i traže pare.

Smešan si koliko i narcisoidan. Beskonačno.

Sad mi te već malkice žao.
Da li sam preterao?
frangipani
(>Catch the rainboW<)
02. februar 2023. u 17.09
Zato su najvećeg debila i ratnog huskaca, Stoltenberga, generalni s. za NATO predlozili danas za Nobelovu nagradu za mir
užas !

===
Nemam reci. Lik je ljigavac, odvratan a Nobelova nagrada je odavno sprdnja.

Nema pravde, živimo u nakaznom svetu.
antologia
(svakog dana...)
03. februar 2023. u 15.34
Gore od toga bi bilo samo da Zelenski dobije Nobela ili Bajden. Pa da se upucamo kolektivno
geriatrikus
(zvakac karamela)
03. februar 2023. u 16.32
>>пс.
код Герија је проблем то што је код њега дошло до заокрета и промене мишљења искључиво из једног разлога .
Новак , као велико име , је потврда његовог избора да се не вакцинише <<
===========================================
Догађаји из 90их година прошлог вијека су допринијели да се прилично разочарам у своје људе, познанике, пријатеље, а поготово чланове породице. Било је потребно да се нешто такво деси, па да на површину исплива оно ружно што смо већина више или мање успјешно тајили.
Ситуација са короном је дефинитивно открила све, магнификовала наше (не)способности и то на глобалном нивоу. Оно што посебно разочарава је чињеница да огроман број људи једноставно није у стању да мисли, да види кроз очигледно у колико му неко од ауторитета које сам себи наметне то не потврди.
Људима се увалила жвака о ваксерима, антиваксерима, округло и равноземљашима...а све из кухиње која веома успјешно обезглављује цјелокупно становништво планете. Ово што Франџи поставља у вези са Швабом, антологија са Столтенбергом...су дијелови истог програма.
Ако не схваташ да је Ковид „заштита” настала прије ковида и који је циљ свему томе, онда и не вриједи говорити даље. Ако мислиш да је разлика између оних што не вјерују у дејство вакцине и оних који вјерују у њену заштиту само у томе колико ко вјерује у која медицинска средства, онда ти је опет џаба говорити.
Ако не разумијеш зашто је Новак некрунисани краљ слободних људи планете, опет ти џаба говорити.
И није то само хоће ли неки млади спортиста пасти на терену због проблема са срцем, мада то јесте страшно.
Већи је проблем твоја маска, твоје редовно тестирање, твоје глорификовање оних који те уништавају као човјека прво, а касније и као субјекта живота на планети. Пристајање да будеш роб, лоботомирана маса, зомби испружене руке који безизражајно прима своју дозу спирина у свом „15минутном” граду.
Видите ли ликове на филму, телевизији, рекламама...ко води све те програме. Ко и шта се ту глорификује и чија се свијест формира гледајући све то. Ко је и шта је тај нови идеал. Цурица од 2 метра са китом међу ногама.
Гдје је породица? Ах да, шта ће нам глупи родитељи попут Срђана који Новаку само прави проблеме. Чим га се ослободио, Новак је показао пуну снагу и менталну моћ. Који ће му мој брат, само да га нервира, па да се мора издерати на њега. Све саме дистракције од стране породице. Да ње није гдје би тек онда Новаку био крај.
Можете се љутити колико хоћете, али што се мене тиче, такво размишљање долази једино од ограничених људи којима су западне вриједности отупиле и оно мало вриједности којима су их некада учили у властитим кућама, већину јесу. Ја не волим бити близу ограничених људи.
Не треба мени неко познат да ми потврди одлуку да се не вакцинишем, не треба ми нико. Али било би идеално да нас је што више, онда би били нешто, били би снага која би рекла и Столтембергу, и Бајдену и Фаучију и Гејтсу, Трудоу и оном мишу доле из Канбере да се сви лијепо гоне у три лијепе материне, да никоме не пада на памет да држи ванредно стање дуже од пар недјеља и са правим разлогом, ане да злоупотребљавају измишљену пошаст да укину и Устав и све законе, да од људи направе стадо оваца које звуком бронзе њишу наоколо и убијају се од смијеха због саплитања јадних овчица.
Да ли сваки живот вриједи живјети? Ако живот престане бити борба, те зомбирани човјек изгуби чак и осјећај равнодушности, да ли је то и даље човјек?
Да завршим са конкретним коментаром на цитирани текст; Не ради се о искључиво ЈЕДНОМ разлогу, већ су сви разлози садржани у њему.

intrigue
03. februar 2023. u 17.16
Догађаји из 90их година прошлог вијека су допринијели да се прилично разочарам у своје људе, познанике, пријатеље, а поготово чланове породице. Било је потребно да се нешто такво деси, па да на површину исплива оно ружно што смо већина више или мање успјешно тајили.
Ситуација са короном је дефинитивно открила све, магнификовала наше (не)способности и то на глобалном нивоу.
-----------------------------------
Сад ми је јасно , разочаран човек , несрећан , усамљен .
Није лако , разумем .
Колико има Тих у које си се разочарао ? Није ни битно , ко их јебе , као сви они паметни , а ти полудео ...нема шансе .

Ако не разумијеш зашто је Новак некрунисани краљ слободних људи планете, опет ти џаба говорити.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Ако је Новак некрунисани краљ само зато што је одбио да се вакцинише , онда џаба објашњавати .

Гдје је породица? Ах да, шта ће нам глупи родитељи попут Срђана који Новаку само прави проблеме. Чим га се ослободио, Новак је показао пуну снагу и менталну моћ. Који ће му мој брат, само да га нервира, па да се мора издерати на њега.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Опа , и у вези Сркија је драстично промењено мишљење . Није до јуче тако било...пре није било породица , родитељи , буразер ...бла бла трућ .
Јел знаш да се Срђан вакцинисао ?
:))

Не треба мени неко познат да ми потврди одлуку да се не вакцинишем, не треба ми нико.
'''''''''''''''''''''''
Јок , ето мени треба ...
Што Јокић није некрунисани краљ слободних људи ? Зато што се вакцинисао , наравно .

пс.
не би ја више да ти присједам на муку , није фер .
geriatrikus
(zvakac karamela)
03. februar 2023. u 17.57
Интригуе,
знам да ти волиш да се као бабетина препуцаваш својим инфантилним форама, школским фризурицама и сличним глупостима. Знаш и да овдје не наилазиш на плодно тло. На крају ћеш опет, као и више пута раније цвилити, али...немој мени.
Твоје ријечи сам употријебио само као шлагворт да напишем суштину нечега пуно крупнијег, што је за тебе очигледно превелики залогај, ти си одавно опсервиран и не мораш се секирати, превише си небитан да би ти се посебно обраћао, мада овај пут то радим очекујући да схватиш колико си ми баш нико.
Није страно да си ти оно што у нашим крајевима зову „крклија”, сеоски ђилкош који демонстрира силу гдје се појави, све до момента док му неко не каже „доста” и који је сада испао најобичнија пичкица. И то су сви за које ти је било стало видјели, није ли тако? И ти си свјестан тога, мада ти није баш најјасније шта си ти толико урадио, једино си се мало уплашио, а као и свака кукавица агресивношћу покушао да другима наметнеш свој јад. А то ти тек није ишло у прилог.
Тако, из разлога што не мислим да можеш схватити суштину онога што се око тебе догађа, а поготово што си тип особе која за све криви друге, а познато је који се људи тако понашају, немам ни најмање инспирације да нешто са тобом дискутујем.
intrigue
03. februar 2023. u 19.09
Хаха !

ок , бабетина , јебига , шта да радим . као да сам једини овде , или негде другде , који се препуцава ?
ваљда је то и због тога што су ово дискусије , а на дискусијама се ваљда дискутује , препуцава...

школске фирзурице ? хаха !! добра фора , мало звучи на инфатилно , али добро .
није лоше као покушај да се неко увреди .

кад користиш моје речи као шлагворт , онда то и напомени . да знам бре , да не испадам бабетина са школском фризурицом .

„”„На крају ћеш опет, као и више пута раније цвилити, али...немој мени.”„”
'''''''''''''''
????
Човече имаш неки дисордер , Делусионал ...
Рекох лепо , није фер препуцавати се са тобом ...ниси добро .

у ком то вашем крају се неком говори да је „крклија” , никад чуо ?
јел можда кркан , е за то сам чуо , као и за оно сеоску ђилкош .
а то да користим силу кад се негде појавим ...то је будалаштина .
још већа будалаштина оно у вези „доста” .
ко да ми каже доста , где ? јел овде ? ти ћеш да ми кажеш доста ?
хаха !!

а што се тиче пичкице , чега сам се ја уплашио , вакцине ?
вакцине после које ћу умрети ? нарасће ми још јенда нога ? звекнуће ме срце ?
па човече , ја сам знао за све то и опет сам примио вакцину .
то може само храбар човек , каква К пичкица !?
:))

и да знаш да су сви они до којих мије било стало пичкице као и ја , тако да нису имали шта да виде .
нити су се они разочарали у мене нити ја у њих .
има и пар оних који нису пичкице , али ни они ми не замерају ама баш ништа , као ни ја њима .

само ментално оболела особа или лажов може да тврди како сам ја било коме наметао „свој јад” .
никад и ником .
ни сам не би примио вакцину , нити сам намеравао , да се нисам нашао условима у којим сам се нашао .
спомињао сам до сад 100 пута . моја супруга је примила прву вакцину месец дана пре мене ...зашто ?
па зато што ја нисам хтео да се вакцинишем . једноставно .

шта се десило после , то је стара прича . успео сам да закажем операцију у БГ и тамо сам се вакцинисао ...не само због оепрације ,већ и због путовања .

небитно .
битно је да булазниш . измишљаш .

не знам шта се око мене дешава ? ето ти знаш . само ти , нико више и као такав долазиш међу нас тупаве , у задимљену механу , да нам објасниш .
на погрешном си месту човече .
ја тип особе која за све криви друге ? хаха !!
триста чуда ?

пс.
ајд па ћемо неки други пут ...кад ти буде боље .
:))

ExoduSs
03. februar 2023. u 19.50
Srki je dalabu, Nole je car. Dijana je super majka.
DSQ i Geri su Srbi ipo a mi smo ostali samo Srbi! Živeli!
intrigue
03. februar 2023. u 21.37
ево и овај Сморркоје је класичан доказ онога што сам написао . благоретардиран , али нема везе он је Геријев братО :)) . борци против вакцине .
:))

frangipani
(>Catch the rainboW<)
04. februar 2023. u 03.52
Evo malo vesti... Dalabu, bratko mu and Co.

https://tinyurl.com/22f7xdfx

Mr_Good
(((vipra)))
04. februar 2023. u 06.13
Zorrko ni ne postoji. Kad je ovaj lik unazad 2 decenije pisao na Serbian Cafe?

Možda ga je Geri po potrebi ponekad izvukao pa nešto napisao. Ne znam.

Ko se seća njegovih postova?

Ovo Geri sebi napravio rezervni nick da sam sebe podrži. :))) Kad niko neć.
Gle čuda!

Nekako liči na to. A i uklapa se.

Jer ko bi drugi stao na stranu dokazanog prelivode bez vlastitog mišljenja koji se poziva na integritet i ljudske vrednosti.
Osobe koja je u svojim narcisoidnim moždanim proljevima uvredila svakog na ovim diskusijama.
Mr_Good
(((vipra)))
04. februar 2023. u 08.40
„...Догађаји из 90их година прошлог вијека су допринијели да се прилично разочарам у своје људе, познанике, пријатеље, а поготово чланове породице. Било је потребно да се нешто такво деси, па да на површину исплива оно ружно што смо већина више или мање успјешно тајили...”

Pogotovo se razočarao u članove svoje porodice. Wow :))))
Pa sad su neke stvari malo jasnije.

Pričajte nam Geri malo o tome.
Lezite ovde na kauč, opustite se, duboko udahnite i sve nam ispričajte.

Kad je to počelo prvi put da vam se događa?

Da li je to bio prvi vaš doticaj sa pogubljenošću moralnog kompasa? Da li ste već tada počeli da sumnjate da nešto sa vama nije u redu?

Ovo je proces, ne možete očekivati rezultate preko noći. Ali verujte uz puno rada ništa nije nemoguće :)

Mr_Good
(((vipra)))
05. februar 2023. u 02.48
Geri, sramotno je ovo. Sad se već blamiraš preko svih granica.

Sad ćeš se kriti iza lažnih nickova!?

Znaš ti. Znamo mi.
Kome onda predstava?

A i treba da nastavimo terapiju.
Ja sam duboko uveren da će ti pomoći.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
05. februar 2023. u 05.41
Vi se bas lepo zabavljate...

A ko je ovaj Zorko sas 2 r?

Asocijacija na Antonia Banderasa u Zorro? Nešto se setih i Luna, Kralja Ponoci...
Mr_Good
(((vipra)))
05. februar 2023. u 10.04
Dobro pitanje, ko je on!?

Niko za njega čuo. A on nas sve zna.

Hm...
intrigue
05. februar 2023. u 16.11
ко је он ? па рекох вам ја то је Сморрко -звани Цорона . :)) може и далабу . :))
нема он везе са Геријем , сем што је све ово у вези Цороне и вакцинације ментално утицало на њих обојицу и то што су истомишљеници .
frangipani
(>Catch the rainboW<)
05. februar 2023. u 16.41
Meni će ostati zao do neba sto su se kola slomila bas na Noletu, ni krivom ni duznom. Splet nesrecnih okolnosti u ova nakaradna vremena.
Ono, povraca mi se šta su sada napravili od njegove povrede, kakvih tu komenatara ima?! Uporno se provlaci sumnja da se sve vreme pretvarao?! I kako se samo usudio da pobedjuje i uzme turnir a ovamo - povredjen? Gde je logika u svemu tome ako svi znamo Nadalovu istoriju?

Evo malo psihologije:

https://www.youtube.com/watch?v=-QOpvryghs0
geriatrikus
(zvakac karamela)
05. februar 2023. u 17.27
Одличан видео, Франџи, жена јако елоквентно и прилично просто објашњава тај аспект људског бића.
Овај човјек из предграђа Мелбурна је одличан примјер(и ја откривам топлу воду,као да би га поставили да је другачије), на његовом примјеру се може још тога анализирати.
Њега је власт два(прије ће бити три) пута жестоко зајебала. А не што је толико глуп, већ што је поштовао власт и вјеровао им. Њега лично, у његовој глави, а то је њему и најлакше примијетити, су највише зајебали када су допустили Новаков долазак. И у праву је. Новаку нису смјели дозволити долазак за 3 године. Али опет из личних интереса, мијењају одлуку. А он, хоће ли их прозвати због лажи, због недосљедности, хоће ли писати жалбу, па и тужбу? Неће, убијеђем сам.
Да ли је он сада схватио колико су лагали раније и уводили бесмислене мјере? Није.Не схвата он да је дозвола Новаку у циљу гурање под тепих ранијих лажи.
Да ли је сада схватио шта је убризгао у своје тијело и ко га је на то наговорио? Није сигурно. Он и даље мисли да је пад имунитета и свака трица која га напада, а то је случај са скоро свима које познајем, посљедица сезонских појава и да би од њих умро да се није заштитио вакцином и не питајући зашто невакцинисани, које евентуално познаје, пролазе са једним или евентуално ниједним прележаним благим Ковидом, након кога су стекли имунитет који се не мора појачавати сталним „бустерима”.
О крвним угрушцима, галопирајућим канцерима, замагљеном меморијом, поремећеним менструалним циклусима, побачајима, анксиозности...нећемо сада.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
05. februar 2023. u 20.16
Geri, ako ti se da, ovde je ceo intervju:

https://tinyurl.com/4tjrfrec

Uzivanje slusati ovu ženu, ja sam sve odslusala. Pomenula je tu još neke likove, kako politicare tako i onog morona Tejta...

Ovaj lik iz Melb je tragicar. Na zalost, sve sto je on rekao, non stop čitam u komentarima svega vezanog za Noleta sto iskoci na FB. Neki put odcitam dobar deo, neki put par, čemu gubiti vreme i objašnjavati sludjenima. Bili su/smo zatvoreni toliko vremena, a to nije sprečilo gomilu raznih glumaca i poznatih da non stop dolaze i odlaze kako im cefne. Čitave filmske produkcije dolazile, holivudski glumci, razni biznismeni. Eto ih privatnim avionima sa licnom pratnjom, niko ne zna jesu li vakcinisani i koliko puta, samo ispade Nole trn u oku. Naravno, ispao je naivan u 4 slučaja: ko mu je popunjavao deklaraciju, ona agentica? Pa nije mu prvi put da dolazi u Au a ni njoj, odradi kako treba i stikliraj ako je bio u drugoj zemlji pred put, u ovom slučaju u Spaniji; apsolvirali smo pojavljivanje sa klincima i nepotreban intervju sa Francuzima koji je mogao da se odradi preko Zoom-a; objava na IG kako, eto, stize sa izuzecem, joj zivote, kako je naivan ispao! To je samo raspametilo sve one koji imaju manjak mozga i svesti. Tvrdim da ni Nadal ni Fed nisu vakcinisani i još gomila njih. Ko god je hteo, a mogli su svi, uzeo je laznu potvrdu. I kola se slomise bas na Noletu jer rules are rules (koprivnjacu dobijam od toga)...
geriatrikus
(zvakac karamela)
06. februar 2023. u 12.24
Пријатно је слушати Лорин, зна о чему говори. Иначе ово су одавно познате ствари, рекламе, говори политичара...се базирају на томе. Овај Ешов експеримент се проучава дуго, било који курс из психологије ће га поменути. Јесте фрапантно, али је чињеница да ће 75% људи више вјеровати
„групи” него својим очима.
Она је негдје на почетку рекла суштину. Људи у одређеном моменту, када осјете опасност, прешалтају нервни систем у „мод” који им помаже да преживе, али им не дозвољава да НАУЧЕ.
И то је то. Избезумљени људи просто закључају своје сензоре за пријем информација које ће им помоћи да схвате, они једноставно прате...власт, групу, медије...али не могу да мисле. То се и овдје на дискусијама очигледно показало. Неко ко покуша да ти објасни шта се ЗАИСТА дешава је твој највећи душман, он ти ремети оно мало баланса који те држи да преживиш. Једино што ти је још остало је да се на њега окомиш. Не смијеш на оне који ти очајно стање изазивају, од њих тражиш спас. Тужно, али то су чињенице.
DSQ1964
13. februar 2023. u 00.56
Ljudi, izvinete, nisam imao vremena nažalost da ovu diskusiju ispratim do kraja ali evo, sad će French Open još malo, biće sigurno još „skandala”, ne sumnjam.
Zahvaljujem se na „vratima”, i vi ste uvek dobrodošli da zakucate na moja, znate gde sam pa ako vas put nanese od žestokog ima ovde neki brandy „Regency”, nije ni tolko loš😅
sipak4
(student)
13. februar 2023. u 14.35
Interesantno, mene nije toliko ganulo to što je Nole jecao od nakupljenih nepravdi, vise mi je pogodio ocni kapak nejgov Srki kada je kosio seno. Pravi odabir -:)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.