Diskusije : Tenis

 Komentar
Rusija se vraća na velika vrata​
Tubby
08. decembar 2022. u 08.51
ZAPAD GLEDA U NEVERICI: Rusija se vraća u sport na velika vrata​

Najpre su Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska asocijacija (VTA) učinili nešto dosad nezamislivo, sa po milion dolara kaznili su Teniski savez Velike Britanije zbog letošnjeg maltretiranja Rusa i Belorusa u „belom sportu”, kada su teniserima i teniserkama iz te dve zemlje zabranili da igraju na turnirima na Ostrvu, a onda je korak dalje otišao i predsednik Olimpijskog komiteta, Tomas Bah.

On je danas najavio povratak Rusa na velika nadmetanja, misleći tu na Olimpijske igre, čije je naredno izdanje 2024. godine u Parizu.
- Za razliku od drugih konflikata u prošlosti, ovoga puta su neke države pomislile da imaju pravo da samostalno brane sportistima drugih zemalja da učestvuju na Olimpijskim igrama, iz političkih razloga. A ako sport postane sredstvo za politički uticaj, on će se potpuno raspasti - rekao je Bah, a prenosi ruska agencija „RIA Novosti”.
Tome je dodao i sledeće:
- Potrebno nam je da sve države učestvuju na Olimpijskim igrama, uključujući, a naročito uključujući, države koje su u konfliktu. Ako bi samo one zemlje koje sebe smatraju saveznicima učestvovale, onda olimpijska nadmetanja ne bi bila pravi simbol mira. Čovečanstvo nema mnogo prilika da se udružuje - zaključio je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta.
antologia
(svakog dana...)
08. decembar 2022. u 11.23
Hvala ti za ovu veličanstvenu vijest, ako je sve tako i ako će se zaista tako i odradirti.
Ovaj potez vraca osmjeh, malo vjere i nade. Hrabrost da se pokloni sportu, humanizmu, miru, svemu sto OL znace, simbolizuju i u ime čega su nastale je za divljenje. U ovom momentu je to herojstvo- suprotstaviti se. Ovim bi se covjecanstvo malo opomenulo, (mala ćuška) i osramotilo javno, a boga mi i mnogi sportisti.
Sjecam se prve one Sveitek i žene od Monfisa kako su ruzno reagovale i anatemisali Ruskinje, a neko bješe prozivao i Novaka. Pa zabrana na rusku kulturu, Tolstoja i Dostojevskog nije povucena. Rus, najveći živi dirigent Gergijev je izbacen iz minhenske Filharmonije, a onda redom i svi drugi su povukli ugovore. Medvedev i ostali su se morali izjasnjavati protiv Putina,
Pa sve je to gore ili jednako žutoj traci koju su Jevreji morali da nose.
Dakle, ako je ovo izgovoreno i ako neko konačno pokazuje stav kontra ludilu i mrznji- treba pozdraviti. Ulijeva nadu.
antologia
(svakog dana...)
10. decembar 2022. u 19.12
Dole Englezi😂👎👎👎👎👎
Nije da sam za Francuze, samo da su oni drugi ispali😜
DSQ1964
11. decembar 2022. u 22.52
Nadam se da će Maroko ovo uzeti, ja uvek navijam protiv bilo koga iz Evrope, Severne i Južne Amerike.😁

Kuriozitet je da su Ustaše ni krive ni dužne dobile dosta navijača i u Tajlandu. Naime ovde imaju tendenciju da ne samo pogrešno izgovaraju Engleske reči nego da ih još pogrešnije i čuju. Tako Tajlandjani kontaju da je Croatia ustvari CroASIA pa pošto su samim tim verovatno tim iz neke od Azijskih zemalja onda zašto ne navijati za njih u preostalom takmičenju?

Mislim, eto ja živim ovde ali seci ja čudom čudim. Da verujem 90% a sigurno i više Tajlandjana ne zna ko je bio Adolf Hitler razumem, jer što bi njih nešto bolelo šta se dešavalo u tamo nekim vukoebinama Evrope ali sam mislio da barem znaju sve zemlje kontinenta na kojem žive….ali dobro, svakoga dana i dalje saznajem nove stvari u životu, i to je valjda dobro?🤷‍♂️
Tubby
17. decembar 2022. u 17.36
Ђоковић се опростио од Михајловића: Хвала ти на свему, твој траг је неизбрисив

„Почивај у миру, драги Синиша. Саучешће фамилији Михајловић. Хвала ти на свему што си урадио за наш спорт, као и у Италији. Твој траг је неизбрисив”, написао је Ђоковић на Инстаграму, пренео је Танјуг.
Михајловић ће бити сахрањен у понедељак у Риму.
https://tinyurl.com/bdzfkmkb
antologia
(svakog dana...)
18. decembar 2022. u 17.04
Lijepo od Novaka. Nije ni cudno, nitti neocekivano. Ipak, na Mundijalu, Fifa je prvo obecala, a onda izbjegla da ista javno učini. Ništa dobro im ne želim, svima i svakom ko je i najmanje uticao da se izbjegne ovaj svečan i jedinstven momenat- finale Prvenstva i da se uz duzno postovanje oda počast preminulom velikanu fudbala. Prokletnici!!!
Eto, odnijela Argentina pehar u fantastičnom mecu.
keser
(Тешем букве)
19. decembar 2022. u 06.02
Ето лепа вест.
Па ви онда кукајте на демократију.
Ипак „ради”.
Хвала Богу!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.