Diskusije : Tenis

 Komentar
Крајиновић победио Чилића у полуфиналу Квинса
semperaliquem
18. jun 2022. u 13.45
https://tinyurl.com/bdd8ar4x

Победом над Чилићем Крајиновић ушао у финале Квинса

Нисам гледао али акo неко нађе снимак био би злада вредан. :-)
Или можда има нека реприза на спост клубу или на Арени?

У линку опис меча и када се игра финале
antologia
(svakog dana...)
21. jun 2022. u 09.19
Odličan je bio, gledala sam mec. Cilic je pokazao fantasticno isdanje, kao na RG, kada je dogurao do 1/2 finala i tu se raspao. Na ovo se pozivam da bih objasnila koliko je Filip bio dobar u tom mecu i zatim los u finalu protiv Beretinija.
Ništa Italijan nije posebno pokazao, niti je trebalo da se trudi, sve je sam Krajinovic odradio, sa kompleksom gubitnika i nekog ko nema volje i ambicija
antologia
(svakog dana...)
21. jun 2022. u 10.46
trenutno igraju Lajovic i i Djere u Majorci .
Dusin sa Njemcem , Altmaer, a Djere bi trebalo uskoro protiv Kirjosa na istem turniru.

Ja ne razumijem ove sljakaste meceve u vrijeme sezone na travi i kvalifikacija za Wimbl.???
Kirjos se bas srozao, 45. ATP, možda je to razlog?
antologia
(svakog dana...)
21. jun 2022. u 14.13
Pojma nisam imala, Majorka= trava. Pripreme. Odlično.
Ništa od radovanja, Kirjos pobijedio sa 2-1 i to na misice. Lajovic je, takođe , izgubio.
intrigue
21. jun 2022. u 21.03
дај бре Гене интервениши , какво је ово неодговорно понашање ...зар се Вама сме десит да заборавите где је Ноле прошле године одрадио припреме за Вимбледон ? па до финала човек дошао :)))
DSQ1964
21. jun 2022. u 22.44
Činjenica da Nole menja dobitnu kombinaciju oko priprema pred Wimbledon govori da se sasro da se Nadal ozbiljno nabričio da ga uzme. Biće teško i pitanje svih pitanja nije da li će se Rafa ekstra našpricati duplom dozom jer naravno da hoće i da će mu čelnici Wade reći bato, rokaj samo kolko god možeš, sa naše strane si pokriven….ne, pitanje svih pitanja je koliko je Nole mentalno spreman za ovaj, pa rekao bih jedan od najvećih izazova i sigurno najteži turnir u karijeri.
S obzirim da se Nole u poslednje vreme ne nosi baš najbolje sa pritiskom mora se reći da je ovde Nadal veliki favorit za osvajanje a ne Nole kako ga mnogi vide.
Biće zanimljivo opet gledati reakciju publike jer ako je onoliko bila negativna u Francuskoj šta onda očekivati u Engleskoj?
Sve u svemu Nole pred sobom ima prepreke i teškoće kao retko kada ali najteža je, kao i uvek, ona sa samim sobom. Ako je pod libelom nema mnogo straha a da li je za ovo vreme uspeo sebe da dovede u crtu, ne znam. Ja lično ne bih uspeo, mnogo je kratko vreme ali ja nisam Nole.
antologia
(svakog dana...)
22. jun 2022. u 18.36
Moja dao izjavu da je»Kalendarski slem» dosta realno ocekivati. Da su Rafi dobre sanse za to i da se prema tom cilju krecu.
Poslije, kao i obično se malo pospe prasinom-kao to nije prioritet…ali
-Borislav
23. jun 2022. u 02.23
Изванредан коментар, DSQ1964. слажем се 100%.
geriatrikus
(zvakac karamela)
23. jun 2022. u 13.56
>>Ako je pod libelom nema mnogo straha a da li je za ovo vreme uspeo sebe da dovede u crtu, ne znam. Ja lično ne bih uspeo, mnogo je kratko vreme ali ja nisam Nole.<<

Поштено!
Ти си увијек био против вакцине, ниси ни вјеровао у пландемију(што ти даје кредит када је могућност критичног размишљања и интелигенције у питању), али си због ситних интереса и људске слабости прихватио да ускочиш у коло и заиграш по нотама једног Шваба, Гејтса...Вучића и осталих гована. Не критикујем, али те не бих волио поред себе у рову.
Новак је губио(и губи) много више, али се није ухватио у коло и без обзира на све није издао своја убјеђења.
За разне пројекте користимо разне материјале. Не прави се арматура од алуминијума или калаја. Не мијешамо брашно када бетонирамо објекте...користимо прикладан материјал.
Баш као то и људи су направљени од разних и различитих материјала. Сви знају за Новакове опруге, али неки можда заборављају остале материјале од којих је скован...
Сјећам се првог Вимблдона који је освојио. Сјећам се и покојног деде и Београда и скупштине, моје вриске(касније ме Новак мало ујео за срце)...е па мислим да је вријеме да Гери вришти поново. Јебаћемо им матер покварену!!!
intrigue
23. jun 2022. u 16.06
Ситних интереса и људских слабости ??
Ситни интереси посао , запослење , плата , плаћање рачуна , кредити ови или они , живот јеботе ...??
Није био чоЈек 'рабар ко ти , шташ !?
Има ту разних логика , нпр. недовољно је бити храбар (као Ти што си) да би те неко пожелео покрај себе у рову ...
И није бре Гене ускочио у коло у ком су само говна Гејтс , Вучић итд . ...већ у коло у ком су говна попут Путина , Хи Јипинга , овај на Цуби што је сад Мигуел Диаз итд.

Није Новак издо своја убеђења ?
А фејкиро да је био позитиван , хтео на фору да игра у Аустралији ?
Мислим , све је било легално ...али фејк позитиван .

Новак је одлучио да остане веран својим убеђењима тек после одласка под Острог , на литургије у БГ црквама и разговаора са патријархом и владиком .
Тек тад је реко нећу ко вас јебе .
А да је био паметан , а не 'рабар , фејко би вакцину , нашамаро шупке и за пар година извадио чундару и позво их да се спусте на колена .
Овако , никакве користи .
И зато он не би требао бити нпр. покрај мене у рову ...мораш да будеш прагматичан , виспрен , лукав , паметан , пронађеш начин да победиш моћног противника , а не да будеш 'рабар и глуп па у првом јуришу изгубиш главу .

пс.
ови антиваксери би под 'итно морали на канабе код неког „шринка” ...тачно су се погубили откако се више не прича о цорони и вакцинама
...не знају шта би , о чему би , у свему још виде цорону и вакцине .

упецо Перо сома од 100 кила на Дунаву ! е јебо ти то , Пера се вакцинисо , није био 'рабар , није био Витез Која !! :)))
DSQ1964
23. jun 2022. u 22.50
Pa komentar je bio o Noletu, ne znam zašto sam ja i moji izbori odjednom tema ali ajde, diskusije su, pa da kažem nešto i na temu s(j)ebe.
Ja mislim da sam bio dosta dosledan po pitanju plandemije.Moje mišljenje je od početka bilo i ostalo da im ne verujem ni reč, da sam protiv bilo kakavog zatvaranja, protiv nosenja maski i uopste bilo kakvih mera u šta spada i masivno vakcinisanje i primoravanje na isto. U vreme plandemije se desilo da sam malo putovao interkontinentalno i imao prilike da prakticno vidim razne modele „borbe protiv nevidljivog neprijatelja” i od svega mi se najviše dopao Svedski model koji je bio najliberalniji što se mera tiče, odnosno većim delom nikakvih mera nije ni bilo. Znaci svoje mišljenje nisam promenio ni do sada, i dalje mislim potpuno isto.
Kada je reč o snalazenju u datim situacijama, posebmo kriznim, to je već tema za sebe. Kako fumkcionisati u nesvakidasnjim okolnostima mislim da je vrlo individualno jer faktori za „akciju” nikada nisu isti nego zavise od nebrojano velikog broja okolnosti. Ali hajde, da se uhvatimo za vakcinu, primio sam vakcinu protiv koje sam inače bio da se daje i kako sam onda dosledan? Pa nosio sam i masku protiv koje sam još vise nego protiv vakcine, iskreno meni je maska bila bas veliki problem. Prvo sam mišljenja da nas uopste ne stiti, naprotiv samo nam pogorsava zdravstevenu sliku pogotovo kada se koristi kako je vecina koristila, jednu istu masku nos barem nedelju dana pa i vise, drugo maska je uvedena da bi nas bas napravili majmunima. Eto, možemo da vas karamo kako hoćemo i na kraju ćemo da vam stavimo i maske na njuske i vi ćete da ih nosite i da budete sretni sto ste majmuni. Meni lično je to mnogo teze palo i osecao sam se da sam izado mnogo vise svoje principe nego sto sam otisao da se bocnem dva puta. Ali ok, razni ljudi razno razmišljaju i prihvatam to oberucke, „slazemo se da se ne slazemo”.
Znaci bato, po mom mislejnju ako si nosio masku za vreme plandemije i ti si isti majmun i dzaba koprcanje da ne budes. Karan si u vugla kao i svi mi ostali, pogledaj se u ogledalo i videces rupu gde je karina ulazila.
Ako si pak na ulazu u Walmart ili gde god pazaris rekao im ma pushite mi ga bre, ne ulazim tamo gde su maske, ne kupujem hranu, ne putujem nigde, ma ne izlazim nigde iz svoje jazbine e onda skidam kapu i ja bih te u rovu stavio uvek, ne pored, nego ispred sebe, i bio bih siguran u pobedu protiv neprijatelja.
Inače si slusao naredjenje kao i svi mi ostali i pucao gore u vazduh umesto u neprijatelja.

Što se doslednosti tiče i poredjenja sa ratnim okolnostima tiče, pitanje koje se postavlja da li neko ide u rat da pogine ili da prezivi. Ja lično bih UVEK isao da prezivim.
Na prakticnom primeru to se može opisati ovako: znaci u sredini, gradu, državi gde SVI nose maske i na ulici, i gde te streljaju ocima i bukvalno misle da si smrtna opasnost ako je ne nosis, i samim tim su u stanju da reaguju prema tome, da li bio imao moodanca da ides bez maske?
E vidis, ja sam većim delom plandemije isao bez nje i bas mislim da sam bio hrabar.
Ali dobro, slazem se da je smesno to prepricavati sada kao sto je smesna i cela ova diskusija o rovovima. Ne možeš da znaš šta će biti u rovu dok nisi u rovu.

geriatrikus
(zvakac karamela)
24. jun 2022. u 11.48
DSQ,
рекох ти да је твој коментар поштен. И поштено је што си рекао да ниси Новак, а због те изјаве сам и написао да смо сви прављени од разних материјала.
Говорећи о херојима и храбрости за мене је храбар и херој онај који не изда. И да буде ту. Само толико. Није свако Тајсон, није ни Николетина...али буди ту и не издај.
Што се пландемије тиче није се могло испоштовати личне принципе без жртве. Опет, зависно од материјала питање је на колику жртву смо сви ми спремни.
Моја породица није и не носи маску. Погледи и отворена питања на улици, а након годину и више дивљење од неких и питања како нас није страх. Моја супруга је напустила посао због пландемије, мени је постављен услов, а рекао сам да ме отпусте ако је то услов. Потрудили су се да ми пронађу начин да останем, не што ме воле, него што им требам. У међувремену имам много понуда од приватника(радим хонорарно) којима су лични интереси важнији од неких мјера које иначе селективно примјењују.
У самопослуге не морам ићи, може се све наручити, али у некима сам доживљавао само симпатије пошто ни пословође, уз све натписе који су около не носе маске и на неки начин градимо братство немаскираних.
У ресторане нисам ишао и највећа жртва, сем набројаног, ми је била посјете домовини и обилазак гробова родбине и пријатеља.
DSQ1964
24. jun 2022. u 13.06
Pa ja sam i rekao da je individualno ko je šta i kako radio i snalazio se za vreme nastale situacije mada u mnogim slučajevima ljudi bas nisu imali sirinu i slobodu u donosenju odluka, zavisno i od toga gde su se zadesili. Tako neko u Svedskoj je mogao sa lakocom dq bude dosledan svojim principima dok drugi recimo istog razmišljanja i pogleda to nikako nije moga u recimo Australiji gde su ljudi bas nagrabusili kao sto smo i ovde citali.
Ja nisam nikakav anti vakser ali neću da se vakcinisem ako ne moram. Mnogi koji dodju ovamo u Aziju vakcinisu se raznim vakcinama, te protiv sracke, te protiv hepatitisa, malarije, čega sve ne. Ja dolazim ovamo vise od 20 godina, ziivm vise od 10, nikada nisam primio ni jednu vakcinu za bilo šta ovamo. Jer nije/nisu obavezne. Da jesu morao bih. Davno sam bio putovao po Africi i bio je obavezan ceo neki koktel vakcina koji sam primio bez razmilsjanja. Ne iz straha da ću da se razbolim, ja se i ovde krecem često u malaricnim podrucjima i idem u papucama i shorcu po travama za koje znam da u njima gmizu jedne od naotrovnijih zmija na svetu, ne, nego zato što se mora. Znaci ako bez vakcine ne mogu u Afriku a ja hoću u Afriku onda je racunica meni barem vrlo prosta.
E sad ovo oko plandemije je bilo drugacije. Kažem da mi je maska mnogo teze pala nego vakcina. Možda sam mogao da se zabijem u misju rupu, to jest kucu i ne izlazim iz nje dok sve ne protutnji a tutnjalo je 2 godine. Mogao sam, imam veliko tropsko dvoriste, ono da se ne osecam kao u zatvoru i mogao sam sto kažeš da narucujem hranu ili da saljem nekog da mi kupuje i donosi, to sam sve bio u mogućosti. Međutim to nisam ja i ja tako ne funkcionisem. Ja sam ekstremno mobilan, ja i kada sam „kuci” svake tri-četiri nedelje odem negde na po mesec dana. Nemoguće je meni sedeti u jednom mestu i mene je lično najviše uplasilo to ogranicenje kretanja i razne zamke koju su bile postavljenje za putovanja i preporuke da se ne putuje. Ja recimo te preporuke nisam ni malo postovao i putovao sve vreme desavanja kao retko ko. Da bih to ostvario morao sam da nosim masku pa na kraju i da se vekcinisem. Mogao sam sve da prođem bez vakcine ali opet, ne primiti vakcinu mi nije bio prioritet nisti nešto čega sam se uzasavao. Opet, sa druge strane da je Fajzer bila jednina vakcina koja je mogla da se primi, na osnovu informacija koje sam ja uspeo da nađemsiguran sam da je ne bih primio. Ne po bilo koju cenu ali moja cena za ne primanje ne bi bila nikako velika, 14 dana u zatvoru(karantinu) hotelske sobe i nije neka jaka žrtva. Zato razumem one koji bi morali da plate mnogo veću cenu od toga.
intrigue
24. jun 2022. u 14.27
То да људи нису примили вакцину је било изводљиво и врло могуће ,а да нису носили маску је апсолутно неизводљиво скоро па немогуће .
Једино ако си се преселио негде у убрдо живео 2 године у пећини .

Дакле , где год кренеш , а морао си се кретати...аутобус , ова или она железница , болница , апотека , продавница , пекара , зграда , лифт , посао итд итд .

Познајем ја те што нису носили маску , а у уши оклемпавиле , ко код Дамба , јеботе .
:))

Да људи изгубе посао , кров над главом , да немају леба да једу ...због приницпа , да не би издали ?
Кога ?
Издаја је кад оставиш дете без бела леба и без крова на главом , а не примање јебене вакцине ...коју је нпр. примио Јокић , направио па добио дете , и опет проглашен за најбољег кошаракаша на свету .
Кога је он издао ?
Јеботе , шта би тек урадио да није примио вакцину ...знам , направио би најмање тројке и постао јабољи кошаркаша планете Земље , Марса и Јупитера ...:))
geriatrikus
(zvakac karamela)
24. jun 2022. u 15.08
И „наши” муслимани су настали због бриге за имање, положај и још понеке ситне користи. Они што су бјежали у брда су губили све сем себе. Радо ће се многи од нас подичити њима, чак и они са чистим потуричким менталитетом који свакодневно испољавају.
Устав скоро сваке земље те штити од пландемијског насиља. Да би то иоле искористио морао си бити добро образован и знати наћи изворе који ти могу помоћи. Негдје је то било лакше, а негдје знатно теже остварити.
Питање је исувише комплексно и сваки случај је био индивидуалан.
И нема свако ни могућности, а ни капацитета да сазна, као и да покуца на права врата.
Мене и сада „душа боли” од тифраниног вапаја. И није једина. То знам.
Разумијем и тебе, DSQ, ти си гледао до које границе можеш ићи, тражио си неки баланс у томе.
За мене је то било питање живота и смрти. Да пристанем на било шта од ствари које су ми у старту биле очигледне, а и најављене су знатно раније као једна огромна лаж и трећи свјетски рат(Русија и тровање земљишта и недостатак свега, хране и проблеми са енергијом су још тада објављени) би било чисто укидање мене као особе, а у томе сам имао и огромну подршку своје породице, а вријеме је показало и колико је то било тачно.
Идиотима(ма колико израз био груб, адекватан je), који су спуштених гаћа и заврнутих рукава дочекивали „ослободиоце”, па и данас, када је све очигледно не виде даље од носа, је џаба цртати.
Мала душа види само своју мазу, а није ни свјестан да ће му онај кога здушно слиједи ту мазу и одузети. Са њима се не треба асоцирати, али је проблем што и животи свих нас пуно зависе од таквих идиота.
intrigue
24. jun 2022. u 16.30
То вам је то , неки идиоти су утриповали да ће им израсти 3 нога и да ће умрети за 2 године , да се деца неће правити и рађати , да се више неће звати Марко већ Мустафа , да ће бити смак света...(ако се прими вакцина)
Шташ , јебига мисле људи да је оглаву и реакција је очекивана -
По некад , неки људи , такве реакције доводе у везу са одређеним менталним оболењима , а по некад , неки људи мисле да је оправдана .

Постоје и други људи , који не мисле да је оглаву , да није смак света , да то није тако крупна ствар па да постану Мустафе , већ да је то само јебена вакцина (слична неким које су се давале) која ама баш ништа неће променити , сем што те малчице заболи кад ти утерају иглу .
Људи је приме , наставе да раде , баве се спортом , праве децу , постају најбољи у спорту којим се баве итд итд .

Као да се ништа није десило .

Јок ето замениће ту просту ствар из овог века са митологијом , Хајдук Вељком , Милошем Обилићем ...Море Марко не ори друмова , Јањичарима и Султаном Муратом итд.

Човек мора да буде прагматичан , лепо седне за сто и срачуна ...„ако урадим то и то , колико ће коштати ...ако ће коштати Бога оца , онда нећу . А ако ће коштати много мање ако урадим то и то , него да не урадим...онда ћу урадити то и то .
Све остало је напрдивањ и просеравање .
Кењања о одређеним вредностима из Фашистичких Америка и града ЊуВорка је патетична ...
Одеш лепо кући у Кифино Село , узјашеш магаре , поћераш овце и козе испред себе , све без вакцине и маске , хракнеш са правом на нови светски поредак ...и ако се запуца у прву пећину , ставиш шубару са кокардом на главу и будеш прави ”шкрипар„ .
Овако ...
Лимунада .
:))”
DSQ1964
25. jun 2022. u 00.04
U ekstreminim situacijama, a sve ovo što se izdesavalo jeste bilo ekstremno, lakse se ljudi dele ono, da kažemo ideoloski. Za vreme plandemije i moji pogledi su bili da sam ja bio neko ko je svestan i koliko toliko vidi šta se desava dok su na drugoj strani bile slepe ovce. Istina je naravno dosta drugacija. Nezahvalno je suditi ljudima gledano iz svoje lične perspektive jer niko nije u tvojim cipelama osim ti sam. Čak i ako je situacija slična nikada nije ista tako da...
Ono što se desilo Noletu, da se vratimo na njega, jeste da je on bio žrtva ali je ipak imao puno mogućnosti za razno manevrisanje, imao je i veliku podrsku iz celoga sveta, mislim bez obzira na sve koliko mu je bilo teško ja mogu komotno da kažem „ma lako je Noletu”.Jer znam da ima ko zna koliko ljudi koji se nalaze u problemu od kojim im takoreci zavisi zivot ili smrt i nemaju dilemu da li će propustiti Australian Open i neće inkasirati 10 miliona €vrica ali nije smak sveta, ipak ih imaju još 500. Mnogi ljudi u svemu ovome nisu imali bas nikakve mogućnosti za bilo kakvo manevrisanje, nisti s imali bilo ciju podrsku negu su bili sami sa sobom i svojim problemima od kojih im je zavisio zivot. Kako im suditi i gledati na njih „ma to su bre ovce”? Nije bas tako jednostavno.

Ja se ovde mesam dosta sa zapadnjacima, mada su odavde gledano vecina zapadno, i Rusi ali mislim najviše na Amere, Engleze, Holandjane, bas te tri nacije dosta imam u krugu poznanstava ali i sve ostale. Najveci broj njih koji permanentno živi ovde ne gaji bas topla osecanja prema svojim maticnim „govermentima” pa i državama. Jer svi oni su ovamo na neki način pobegli sa „zapada” tako da se uglavnom dosta slazemo u gledanju na svetsku politicku situaciju i šta se stvarno desava. Oni koje ja znam su svi bili na strani Djokovica kada se desavalo, svi shvataju pa i opravdavaju Putina i zašto se desava ono što se desava, svi su uglavnom imali iste poglede na Covid situaciju i tako dalje...
Sa turistima je druga stvar ali ovi koji žive ovde su dosta drugacijeg razmišljanja.

Tako je pre jedno mesec dana dosao nazad lik iz Australije, bas iz Melburna, koji ne živi ovde permanentno već dodje jednom u tri meseca i onda sedi po mesec dana, i sve tako. Zbog plandemije nije mogao da dolazi svo to vreme i najzad kada su ih pustili on je odmah dosao. I naravno jedne veceri kada sam ga video, uz hladno pivo, mada on ne konzumira alkohol i vegatarijanac je, odmah sam poceo sa ispitivanjem kako se proveo za vreme Covida a sve ciljam da mu se naiebem Australijske keve za Noleta. Međutim njegov stav je bio drugaciji nego sto sam ocekivao. U prici o Covidu on je sam potego Noleta i kaže da je sramota za Australiju kako su sve odigrali jer zašto su mu prvo uopste dali vizu ako je već tako kako su posle odigrali celu igru. Ali to kako su se poneli prema Djokovicu nije ništa kako su se odnosili prema svojim sopstvenim gradjanima. Mnogi su se zatekli slučajno na nekom mestu i samo zbog toga nisu mogli da se vrate svojim porodicama za sve vreme trajanja mera a da ne govorimo o finansijskim,zdravstvenim, mentalnim i ostalim katastrofama koje su se desavale ljudima. U celoj situaciji mnogi su mislili za Djokovica da je vrlo povlascen i sa svim sto mu se desilo. Ipak se on posle nekoliko dana zaebancije vratio svojoj kuci, ženi i deci. Mnogi nisu imali taj luksuz.
Pa reko i zašto ste cutali i gutali sve to? Pa, kaže šta sam ja mogao da radim i kome da se zalim, oni imaju kontrolu, oni imaju vlast, oni imaju moc - ne možeš im ama bas ništa.
Mislim, naravno splasnula mi je zelja da mu ga nakrshim majci Australijskoj, čak mi bese i zao Kengura.
Ja na primer imam nekoliko opcija, iznervira me Srbija mogu lako da kažem „ma serem vam se usta, ko vam iebe mater, odoh ja uSvedsku”, ko sto i jesam. Iznervirala me Svedska reko sam i njima isto. Ako me ovi ovde iznerviraju mogu nazad. Mnogi ljudi imaju jednu jedinu državu/opciju i nema mrdanja, kakva im je takva im je, cuti i trpi. Misliti za sve njih da su ovce i trpati ih u jedan tor malo bi bilo pretenciozno sa moje strane. Treba pokusati razumeti ljude.
keser
(Тешем букве)
26. jun 2022. u 05.52
По мени требао је да се вакцинише.
Али како то није урадио до сада не знам да ли је сада потребно.
Већ је изјавио да у САДА неће играти.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.