Diskusije : Tenis

 Komentar
Bodovi sa vimbldona
stef
(zgubidan)
20. maj 2022. u 14.33
Vidim da su vimbldonu uzeli bodove za ovo godinu.
Ne znam da li se gube proslogodisnji bodovi i da li će Nole da izgubi 2000 poena bez sanse da ih osvoji?

Vidim naše novine misle da je to dobro za Djokovica. Meni sumlnjivo.
antologia
(svakog dana...)
20. maj 2022. u 15.48
Nema ništa dobro za Novaka. Svi gube proslogodisnje bodove, kako i biva nakon 52 nedelje, ali se ova godina uopšte neće bodovati, eto tu su napravili zvrcku. Neće postupiti kao u vrijeme korone. Novak je osvojio 2000 i to gubi, ostali, uglavnom, sicu, sem Beretinija.

ATP kaznio Vimbldon - nema osvajanja bodova

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) kaznilo je organizatore Vimbldona zbog odluke da na drugom grend slemu sezone ne učestvuju ruski i beloruski teniseri. Ovogodišnje izdanje Vimbldona tako neće imati bodovni značaj na ATP listi, dok će teniseri moći da osvajaju novčane nagrade.

Vimbldon je doneo odluku da zabrani učešće teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije.

Razlog je vojni sukob Rusije i Ukrajine, a organizatori turnira naveli su da bi učešće tenisera iz pomenutih zemalja imalo loš sportski uticaj, kao i da bi pokvarilo ugled koji Vimbldon ima.

ATP je rešio da kazni Vimbldon oduzimanjem bodova u muškoj konkurenciji.

„Sposobnost igrača bilo koje nacionalnosti da učestvuju na turnirima na osnovu zasluga i bez diskriminacije je fundamentalna za našu turneju. Odluka Vimbldona da zabrani ruskim i beloruskim igračima da se takmiče u Velikoj Britaniji ovog leta podriva ovaj princip i integritet sistema ATP rangiranja”, navodi se u saopštenju ATP-a.

„Takođe nije u skladu sa našim sporazumom o rangiranju. U odsustvu promene okolnosti, sa velikim žaljenjem i nerado, ne vidimo drugu opciju osim da uklonimo bodove sa ATP rang-liste sa Vimbldona za 2022. Naša pravila i sporazumi postoje da bi zaštitili prava igrača u celini”, dodaje se.

„Jednostrane odluke ove prirode, ako se ne adresiraju, predstavljaju štetan presedan za ostatak Tura. Diskriminacija prema pojedinačnim turnirima jednostavno nije održiva na turneji koja funkcioniše u više od 30 zemalja”, zaključuju iz ATP-a.

U saopštenju takođe stoji da će se bodovi dodeljivati za ostale turnire u Velikoj Britaniji poput Kvinsa i Istborna, a na njima takođe neće biti ruskih i beloruskih sportista.

Brzo je usledio odgovor Vimbldona.

„Cenimo to da se mišljenja razlikuju u vezi sa našom odlukom da ove godine odbijemo prijave ruskih i beloruskih igrača za prvenstvo, i duboko žalimo zbog uticaja ove odluke na pojedince na koje to utiče”, saopštili su iz Vimbldona.

„Međutim, imajući u vidu stav Vlade Ujedinjenog Kraljevstva da ograniči globalni uticaj Rusije, koji je uklonio automatski ulazak po rangiranju, i široku reakciju Vlade, industrije, sporta i kreativnih institucija, ostajemo pri stavu da smo doneli jedinu održivu odluku za Vimbldon kao globalno poznat sportski događaj i britansku instituciju.”

„Želimo da izrazimo naše duboko razočaranje odlukama koje su doneli ATP, VTA i ITF u vezi sa ukidanjem bodova za plasman na šampionatu. Smatramo da su ove odluke nesrazmerne u kontekstu izuzetnih i ekstremnih okolnosti ove situacije i pozicije u kojoj smo se našli, i štetne za sve igrače koji se takmiče na Turu”, saopštava Vimbldon.

„Razmatramo naše opcije i rezervišemo svoju poziciju u ovoj fazi. Razgovaramo i sa kolegama sa ostalih Grend slemova. U međuvremenu, ostajemo fokusirani na naše uzbudljive planove za ovogodišnje prvenstvo”, zaključuje se.



Vimbldon se održava od 27. juna do 10. jula.
stef
(zgubidan)
20. maj 2022. u 17.11
izgleda da će da padne na 4,5,6 mesto . a onda čak ne može posle ni u ameriku.
Blafonja
(Bice Bolje)
20. maj 2022. u 17.19
Ja samo ne vidim kako je Wimbledon kaznjen. Njima ni u dzep ni iz dzepa. Kaznjeni su igrači.
Sve skupa nema puno logike. 🤔🙄

antologia
(svakog dana...)
20. maj 2022. u 19.22
pa upravo. Primiće pare i to ih mora zadovoljiti, a Wimb. zadovoljan sto obara Noleta. Pa ako pobijedi, racunace mu se broj GS, ali ništa poeni. Sve je van pameti
DSQ1964
21. maj 2022. u 04.28
To i neće biti tako važno ako Nole obori Šteficin rekord a osvajanje Wimbldona će se i dalje račumati kao osvojeni GS.
Mada naravno da je sve uvek na njegovu štetu, da je kojim slučajem Rodja sada prvi siguran sam da bi se pravila promenila na način da on iz toga izadje neoštećen.
DSQ1964
21. maj 2022. u 22.05
https://www.novosti.rs/sport/tenis/1118884/novak-djokovic-najnovije-vesti-tenis-atp-lista-gubi-prvo-mesto-vimbldon-wimbl edon-2022-rafael-nadal-rodzer-federer-savet-igrača

Teorija zavere ili zavera teorije?
antologia
(svakog dana...)
22. maj 2022. u 05.22
To sam juče napisala i ja, ali mi iz nekih razloga, možda Frangi zna kojih:) nije mi prošao post i evo, tek sada to odradjujem ponovo:

A kako da prestigne šteficu, ako samo oduzimaju bodove i ništa ne dodaju. Tako mu se može desiti da izgubi prvo mjesto. Steficu može prestici ako ostane na vrhu ATP do 11. jula, a dotle se brani RG i Wimb, i zasigurno gubi 2000+2000, a šta će da osvoji-ne znamo. Medo je iza njega svega 680 poena.
Meni je ovo sve zbrkano i zabrinjavajuce
antologia
(svakog dana...)
22. maj 2022. u 06.00
Kada je mogla da se izdiktira jednoumno, fasizoidno kaznjavanje ruske kulture, sporta, umjetnosti, duhovnog i intelektualnog doprinosa civilizaciji…. što ne bi moglo i sve ostalo.
Niko se nije pobunio, nije reagovao. Kao da su jedva docekali. Medvedeva je morao da zastiti
Federer ili Serena, Sampras, Agas, Vilander…bilo ko da ima zrno morala, sportskog duha ili savjesti.
Represivno vrijeme i depresivno
tifran
(nostalgicar)
22. maj 2022. u 08.44
Toliko je sve otišlo predaleko da više nema smisla nervirati se.
DSQ1964
22. maj 2022. u 10.35
Moja racunica je bila da će moći da obori Steficin rekord pod uslovom da osvoji RG, naravno. Međutim racunica mi je bila losa jer izgleda da obaranje tog rekorda trebalo da se desi bas tog dana kada gubi sve te silne poene tako da od toga nema ništa, ovoga puta. NEVEROVATNO!! To se toliko dobro poklapa da covek pomisli da je to sve ustvari planski uradjeno da zaebu Noleta a ne Ruse...sto me od Engleza zaista ne bi zacudilo. Koje je to zlo ti Englezi, nema većeg!
antologia
(svakog dana...)
22. maj 2022. u 18.19
Ipak, pocelo je, Rusi su tu i sve se čini normalnim i kako smo navikli. To mi je za početak važno i nadam se da tako i ostane.
Ruske zastave su, nažalost, bijele krpe, ali momci su pristali i ćute i rade svoj posao. Ne sumnjam da se osjecaju ponizenizenima i da sve ovo utice. Ipak mi se čini najvaznijim to što igraju, treniraju, koriste svoje tijelo i glavu i idu dalje.
Dobrih meceva bilo prvi dan. Zverev je prošao.
Olga Danilovic!!!!!!!!!!!!!Konacno! i ušla u gl žreb i prošla prvi krug u borbi sa mnogo jačom i iskusnijom protivnicom. Nadajmo se da je ona zaista proradila. Bilo je vrijeme.
U ponedeljak će biti vise naših meceva: Nole i ostali će na teren: Filip, Momir, Dule
Iznenadila sam se da vidim Congu. Ima los žreb. Prvi mec sa Rudom, 8 reket svijeta.

geriatrikus
(zvakac karamela)
23. maj 2022. u 07.34
Antologija: „...Niko se nije pobunio, nije reagovao. Kao da su jedva docekali. Medvedeva je morao da zastiti
Federer ili Serena, Sampras, Agas, Vilander…bilo ko da ima zrno morala, sportskog duha ili savjesti.
Represivno vrijeme i depresivno”
=================================================
Стара прича о два голуба. Односи се на све нас. Не само на Федерера или Серену, Сампраса, Агасија...зашто смо дио свог овог зла? Зашто патронизујемо зло? Не треба посебна храброст да се игнорише Мелбурн...или сада Париз, сутра Лондон и Њујорк...било која таква манифестација.
Прича:
Stajala dva goluba na grani jednog drveta i gledala kako razbojnici pale kuću jednog poštenog čovjeka.
Jedan golub odmah odleti do rijeke, u svoj kljunić zahvati vode koliko je mogao, pa doleti do kuće i polije po vatri.
Nastavi to da radi još mnogo puta iako, zbog činjenice da je tako mali, nije bilo nikakvih efekata na požar.
Drugi golub sve je to mirno gledao i, kada mu je dojadilo, doletio je do svog prijatelja.
– Zašto to radiš kada nema smisla? U tvoj kljun može da stane tek jedna kap vode. Nikada nećeš ugasiti požar? – pitao je prvog goluba.
– Možda ne mogu da ugasim vatru sam, ali hoću da se zna na čijoj sam strani bio –odgovori golub i ponovo odlete do rijeke.
==========================
Можемо ли пљуцнути нашу кап?
Или је најважније показати већ купљени бијели шеМшир и похвалити се боравком у Паризу за вријеме турнира? Ако нас то не направи бољим, а шта би друго?! Ко ће знати да смо какву бабу превели преко улице... а кад камера овековјечи шеМшир, цијелом селу вода из жваљa да тече.
antologia
(svakog dana...)
23. maj 2022. u 20.15
sve znam, ali je to i velika dilema, vjecna: Ako udjes-pokajaces se, ako ne udjes-pokajaces se.:))).
Ponekad je najlakse izraziti protest, ali još značajnije može biti ako zaigras i pobijedis.
Pa oni hoće da tu nema Rusa, Srba, ovih ili onih… Cemu to da im se olaksava situacija, pristaje na njihov program, pristaje na nekakav okvir, izolaciju, tor…. Svima nama pripada ovaj svijet i najbolje se tako i ponasati. I pristanak na sukob je često tjeranje vode na njihov mlin.Pošto si usamljen, kad-tad će uspjeti da te eliminisu iz igre u tom sukobu.
Zato mislim, danas tako mislim, a nisam prije, jer nisam dovoljno razumjela stvari- Nole zna šta radi i radi to na pravi način. Dok je u tenisu, u igri, dok pobjedjuje, dok moraju da ga hvale i trpe- on može i da utice i da kaže i da omogućava i drugima da budu tu i da„ drže vrata otvorenima”
antologia
(svakog dana...)
23. maj 2022. u 20.16
Danas je odigrao fantastican mec, Nole!!!!
U dobroj je formi!
antologia
(svakog dana...)
23. maj 2022. u 20.34
Gledam Osaku, ugojila se, odsutna, ni traga od one neverovatne igračice. Nisam je lično simpatisala, ali ovo izdanje je tuzno i za tenis.
Ispala je i proslogodisnja pobjednica, Krejcikova, Čehinja, od mlade francuske početnice..
Inače, prošli su Krajinovic i Kecmanović, ne i Lajovic.
Vilander ostario, Mekinro, Barbara..svi su tu.
Satrije dobio krov i zato je Nole igrao vecernji mec, prvi put i stadion krcat. Sve karte kupljene
unaprijed, čak i za cio GS, ako sam dobro razumjela, što se nikada nije desilo.
Sreća za krov, jer je hladno u Parizu i kiša u prekidima, ali cio dan kvasi.
Mexico1
(Trust_Nobody)
24. maj 2022. u 09.08
Sve će uraditi da kompromituju i Noleta i Ruse samo da ih zaustave i sve je ispolitizovano danas….Ne kaže se dzaba da nije engleza nemci bi bili najgori.To su najvecu i najruzniji fasisti na svetu.
Takođe sada evo ubacuju i majmunske boginje , ko zna šta nas sve ceka na jesen 😩….Verovatno će se za PCR test gurati banana u nos , a ljudi kakvi su prihvatice to kao nešto najnormalnije.Trenutno dodirujemo dno , mislim da nema dalje 🙄
tifran
(nostalgicar)
24. maj 2022. u 10.17
Nažalost i od ovog dna će nam naći pod-dno plašim se 😭
geriatrikus
(zvakac karamela)
24. maj 2022. u 15.12
>>Ponekad je najlakse izraziti protest, ali još značajnije može biti ako zaigras i pobijedis.<<
=======================================
Свако може дати свој допринос. Ја сам говорио о нама, навијачима. Можемо отићи на меч и умјесто да парадирамо шешириће и солидаришемо се са свиме што зликовци чине, можемо написати на комад папира да ослободе
тенис од политике, правда за Медведева и остале Русе...било шта да покаже да не подржавамо њихове мјере.
Играчима је то посао и они требају играти. Али исто тако могу замолити своје ауторитетете да их ослободе политике, да заштите колеге које немају везе са било каквом политиком, те да нико није крив због тога што се родио у једном, а не у другом мјесту.
Ја већ одавно не видим спорт као надметање атлета, већ као добро плаћене марионете у служби крвника. Колико се неко покушава томе одупријети и донекле сачувати лични интегритет је мјерило колико ћу га поштовати као личност.
Ја сам свим срцем уз Новака који је у Мелбурну показао свијету да нисмо баш немоћни и да је дефетизам баш оно што моћници желе да постигну и што им не смијемо дозволити.
Новакова побједа у Паризу, још ако финале буде са Медведевом ће бити снажна баш као и упад руских специјалаца у нацистичко гнијездо
Зеленскових фашиста.
baka4
(radnica)
24. maj 2022. u 21.59
Hoće li neko da otvori novu temu sa Rolan Garosa?
DSQ1964
25. maj 2022. u 00.38
Mexico je do sada bio srećne ruke
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.