Diskusije : Tenis

 Komentar
Put u Tokyo
Mexico1
(Trust_Nobody)
30. jul 2021. u 07.46
Desilo se ono čega sam se pribojavao 😩….Nisam neki pesimista ali rekao sam što se tiče igre na OI da je previse za Noleta i povrh svega on još uzeo da igra doubles, i to pod ovakvim nenormalnim uslovima gdje se mozak pohuje sto od vrucine sto od sparine . Kad igra u dve dobijene ovi siljokurani imaju veću sansu da ih nekad krene , da idu hrabo ili na sve i ništa i da ga dobiju ccccc….Sad se samo nadam da će nekako uspeti da se oporavi za US Open jer zbog ovoga rizikuje da ispusti priliku za zlatni kalendar koju je zadnji put imao 2011-te 😔 . Sad će ga prvo ovo mentalno syebat , poznavajuci njegov mentalni sklop kad je u pitanju dobijanje zlata za svoju zemlju na OI , taj njegov patriotizam i sve , ali jednostavno i on je covek i ima svoje granice mogućnosti 😔

Ovo su bile moje sebične zelje kao njegovog navijaca ,ali opet bez obzira šta god da se desi za mene je najbolji i najveci na planeti…..LEGENDA 💪🏻🇷🇸❤️

antologia
(svakog dana...)
30. jul 2021. u 08.10
„Riječ iz usta...” kako se kaže. Isto sam se nadala da će reci NE Olimpijadi, a opet bila najsrecnija sto je pristao i kako je krenulo.
Od početka mi je dubl bio sok. Ma, cisto da ne budemo nezajazljivi i
„nepristojni”- to je i Novakova Sudbina. Uvijek mora teim putem i sa sto
iskusenja. Ne sjecam se te bitne situacije u kojoj je imao vetar u ledja i neku olaksavajucu okolnost.
Malo je reći da sam tuzna. Zbog njega, samo zbog njega. Vesnina jede Ninu za dorucak i gubi već drugi set i u dublu. To je ta prica.
Živio Nole!
Ouija
(Dr)
30. jul 2021. u 09.25
I meni je keivo do zla boga...mislim da se prenaprezao to što je igrao doubles, trebao se možda končetirisati na singles pa šta bog da...znam da je hteo da obraduje Srviju sa sva zlata, ali izgleda da je upravo to bilo previse, ali sad sci možemo danvudemo eksperti...ipak mislim da je morao dan se fokusira samo na singles...bojim se da će ovo biti emotivni sok za njega i nadam se da će uspeti da prebrodi ovaj bol i da osvoji taj prokleti US open...samo da nebude kao prošli put kada je izgubio OI nije igrao najbolje na ostalim turnirima nekoliko meseci što se odrazilo na njega negativno.

Najviše menboli likovanje zapadnih medija koji su 'odahnuli„ kada je Novak izgubio ne mogu anda neprimetim njihovo uzbudjenje...glavu gore i pokusaj tu bronzu da uhvatis ako i ne ko ga ...e...OI i ovako nisu važne za tenis i njeogvu istoriju...samo da uzme US open i da zavrsi karijeru sa 25+ GS i bude najbolji ikad.”
intrigue
30. jul 2021. u 11.09
Жао ми човека ко брата рођеног . Капа доле за вољу и жељу ...хтео је да обрадује Србију .
Али ето , нешто му се не да на тим Олимпијадама , као да су уклете за њега .
Нисам ја баш 100 % сигуран да му је „микс” , а не дубл , дошао главе и да је то највећи разлог онаквог пораза .
Ноле је изгубио 8 гемова за редом , не знам , да је остао без једног бубрега није могло и требало да се деси .
Зверев је играо и дубл .
Елем , можда ће неком звучати чудно , али Новака је уморио Зверев , чак и онда кад је водио , имао 6:1 у првонм сету .
Физички захтеван меч са много размена , неко ко је Новаку први озбиљан противник , спарно време , јак сервис , удара дечко снажно , ризикује , игра агресивно . Исплатило му се , таквим приступом је једноставно физички уништио Новака .

Знајући какав је Новак лик и мене је страх да све ово не остави последице на њега ... да се све ово не одрази на његову игру у Њујорку .
DSQ1964
30. jul 2021. u 12.34
Razočaranje kojeg smo se svi plašili i koje smo svi ovde slutili. Ipak smo mi ovde hard core Noletovi navijači, fans i idolopoklonici i znamo Noleta i njegovu igru vrlo dobro.
Evidentno je da u ovom periodu Noletove totalne dominacije svetskim tenisom on nije isti onaj koji je dominirao i 2011. Da li je bolji ili gori, ne znam, ja lično bih rekao da je nestabilniji. Sada su GS-ovi njegov fokus i njegova igra je prilagodjena tome. U meču koji mize da traje 5 setova on može sebi da priušti velike padove koje smo vidjali ali ima i vremena za povratak, za paihičke igre sa protivnikom, za pauze u wc-u, za medicinske tajm out-e i ostalog posle čega se često vraćao kao nov. Neke od mečeva je dobio čisto na iskustvu i mentalnoj snazi dok mu igra nije uopste bila na nivou. 2011-e je mleo sve pred sobom, bilo gde, bilo kada, bez oscilacija, konstantno nepobediv bilo u 2 ili 3 seta. Ali to je bilo tada, ovo je sada.
Nažalost u 2 seta nije bilo vremena za povratak. Na 3 dobijena znamo da bi ga Nole savladao, niko ne može tu da se nosi sa njim ali ovako, jbga.
Mislim da je i Nole svestan ovoga ali naravno da je morao da dodje ovde i pokuša da osvoji zlato, i naravno da je morao to da pokusa i u dublu - jer to je naš Nole. Mi ne bi tako ali mi nismo Nole.
Ja pozdravljam njegove odluke uvek, on najbolje zna šta je za njega najbolje i to je to. Pokusao je, nije uspeo i idemo dalje.
Ne verujem da će ga ovo toliko razočarati kao ono sa Del Potrom, stariji je, iskusniji je, već je i bio u ovoj situaciji i mislim da mu je koža sada dosta deblja, što se ono kaže, da bi ga toliko omelo u pohodu na US Open.
Mi se nadamo bronzi jer i to je uspeh, mislim, izgubio je jedan meč, nije smak sveta. Siguran sam da mu je Olimpijada i druzenje sa najboljim sportistima Srbije i sveta sigurno jedno lepo iskustvo i pozitivan doživljaj. Ništa ovo nije, jbga, nije se dalo, idemo bre dalje!!
DSQ1964
30. jul 2021. u 12.37
Da, mix, pardon!
Blafonja
(Bice Bolje)
30. jul 2021. u 14.04
Neka je probao, da nije čitav zivot bi ga kopkalo šta bi bilo kad bi bilo. I njega i nas.

Probao, nije prošlo, idemo dalje. Nije kraj svijeta. Bar se malo bolje upoznao sa Ninom, nije sve tako crno. Jesu se vala izgrlili kad god su imali priliku. 😊

Cekamo US Open, to je u stvari najvazniji turnir u ovom trenutku. A ako i taj ne osvoji, opet nije strasno. Uzece par drugih, preci ovu dvojicu, i to je to.

Nole zmaj!
antologia
(svakog dana...)
30. jul 2021. u 15.58
Prija mi tvoja stalozenost i rezon pun razumijevanja, Blafonja:), ipak mi nije mnogo lakse zbog toga. I sam je morao da zna vise i bolje i da drugacije rasporedi snage. Nije starac sa 34 i ništa manje izdrzljiv od
ovih mladjih. I te 2011. su ovakvi vremenski uslovi, vlaga, disanje,..
bili njegov problem. Uvjek mu je to problem, pa nekada ovako, nekada onako. Losa procjena definitivno, da igra i dubl (mjesoviti).Mec do meca, svaki dan. Zverev je izgubio u dublu dan ranije.
Moram reci i da je Zverev, od prvog pojavljivanja na teren, djelovao zrelo, samouvjereno, spremno-Odrastao covjek, ne zgodni mladi teniser, ali malo neozbiljan, nestabilan i tako to. On je definitivno porastao i dozivio promjene. Možda je to isto uticaj zastave- Njemazcke i ta odgovornost koju je ozbiljno uzeo.

ps.
Tenis - Wikipedia
https://sh.wikipedia.org/wiki/Tenis
Tenis je sportska igra između dva (singl - pojedinačno) ili četiri igrača (dubl - u parovima). Parovi mogu biti muški, ženski i mješoviti.
...kad smo
Mr_Good
(((vipra)))
31. jul 2021. u 04.34
Double je u svakom slučaju.
Samo je pitanje da li je muški, ženski ili mix.
intrigue
31. jul 2021. u 04.50
Поента је у томе ако кажеш дубл , онда се (у Новакаовом случају) искључиво мисли на мушки дубл , дубл у ком играју два мушкарца .
Зато испред дубл стоји михс , да би свима било јасно како је у питању мешовити дубл .
Зверев је играо дубл .

Али краљица зна , пише у Википедији ? :))
DSQ1964
26. avgust 2021. u 12.39
Misliš? Ja bih ipak rekao da se za osvajanje US Opena pita broj jedan na Atp listi i osvajač prethodna 3 Grand Slama ove godine a ne svi ostali iza njega. To je logičan sled stvari nez obzira na bilo čije želje.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.