Diskusije : Tenis

 Komentar
Западњацима Новак велики камен у цип
Odesa
(надежда, вера и л)
21. februar 2021. u 15.30
Опструкције Ђоковића, и зато што је Србин, стално трају, те перфидне нападе на њега организују и финансирају у континуитету центри модних и трговачких компанија којима не одговора да је светски Број један са Балкана, па још из Србије. Фирмирани спортски артикли, гардероба и роба се наводно слабије продају, интерес великих фирми је да најбољи тенисери буду западњаци Федерер, Надал, Тим, Беретнини, Монфис, Варвинка, Фоњини, Гофан… Али, једно су жеље а друго стварност.

Најбољи су, на жалост милијардерске свите, поред Ђоковића, надолазеће звезде: Руси Медведев и Рубљов, па Карен Качанов, Грк Циципас и Бугарин Димитров, а ту су и канадски Рус Шаповалов, и канадски Црногорац Милош Раонић и немачки Рус Александар Зверев.

То је већ превише Словена и огроман хендикеп за глобалне аждаје. Нервозни су, па плаћају, поткупљују медије и бивше тениске асове да провоцирају и вређају Ђоковића. Да га посвађају, ако могу, са колегама, судијама, новинарима, публиком…

Ђоковић темељно и убитачно руши западне стереотипе о Србима
Осим тога, велики број успешних Словена не иде у прилог доминирајућој западној парадигми коју овај центар геополитичке моћи деценијама намеће цивилизацији. Ово се посебно односи на Србе за које је већ деценијама резервисано место за „лоше момке” данашњице. Ђоковић темељно и убитачно руши те западне стереотипе и показује једно друго лице – лице истине, што представља само по себи велики проблем. Спорт сам по себи поседује начин да допре до најширих слојева публике, до огромног броја људи на целој планети, и истински пројекат Ђоковић је у дубоком нескладу са оним како господари света замишљају односе данашњице. Зато је Новак за њих велики камен у ципели.

Тако су ових дана, поред већ профанисаног „пљувача Ђоковића” Ника Кирјоса, нашли најновијег „пљуцкавца” бившег исподпросечног и неуспешног аустралијског тенисера Сема (Самјуела) Грота, који никада није стигао ни међу 50 најбољих тенисера света. Тај промашени спортиста, лечени алкохоличар, назвао је без икаквог повода Ђоковића „злим момком светског тениса”, „највећим зликовцем, коме је боље да зачепи”…

Ђоковић се већ наметнуо као оригиналан, врхунски спортиста који мисли својом главом, који говори истину

На ове бруталне увреде у сред трајања Гренд слем турнира, наравно ничим поткрепљене, Ђоковић је паметно прећутао одговор, јер је циљ био да га поремете, деконцентришу и да га што више љубитеља тениса замрзне… А на томе темељно и плански у току године раде британски медији. Они предводе кампању против Ђоковића, налазећи чак и баналне поводе за нападе. Такође, не стају само на Новаку, него проширују напад на његову породицу, најчешће његовог оца Срђана, не би ли што убојитије задали ударац.

Такође, Ђоковић се већ наметнуо као оригиналан, врхунски спортиста који мисли својом главом, који говори истину. Пред огромним бројем фанова на целој планети постао је веома утицајан, али он има још убојитији потенцијал – може да буде пример другим врхунским спортистима да се издигну из колотечине и скупе храбрости да постану слободни и своји, да се ослободе ропства које су им наметнули господари света, мултинационалне компаније, њихови управљачи и експоненти. Многи су се Ђоковића уплашили управо због тога што поседује довољан кредибилитет да свету спорта омогући преокрет. Не као појединац већ као ледоломац око којега би се окупили многи. Дакле, Ђоковић је опасан као шампион, али је много опаснији као шампион којег не контролишу центри светске моћи. Зато се против њега води специјални рат.

Перфидни двојац Шет-Виландер

Од Грота, тениског дна, па до коментатора у врху светског тениса какви су Барбара Шет и Мат Виландер у сваком тренутку се Ђоковићеви успеси од овог перфидног двојца вешто умањују, величају се игре противника, стално се ствара драма пораза, могућег неуспеха Ђоковића, потенцирају се повреде до апсурда, сумња се у његове будуће наступе, форму, а величају се снага и форма противника.

А да је све то исконструисано, намерно и урађено у смишљеној кампањи сведочи и то што исти ти „критичари” Ђоковића, када се испостави да су грдно оманули, никада не упуте речи извињења за неодмерене и нетачне тврдње које су изрекли. Никада с њихове стране није било никаквог покушаја да сопствене предимензиониране, неутемељене квалификације, оцене и тврђења објасне јавности. Напротив, настављају даље употребљавајући исту технику блаћења и ратовања против Ђоковића.

Ђоковић је, на пример, надиграо непознатог Аслана Карацева у три сета у полуфиналу Гренд Слема, била је то игра мачке и миша. Међутим, Виландер и Барбара Шет, коментатори „Евроспорта”, наравно, плаћени лобисти, причају бајке о некаквим Ђоковићевим слабостима, падовима, кризама у овом и сваком другом мечу. Величају сервис Раонића или Зверева као „невероватне”, а испостави се на крају меча да је Ђоковић боље сервирао и имао више асова од обојице „чувених” сервисера„?! Да човек не поверује како се сваки успех Ђоковића вешто, у рукавицама, минимизује, оспорава, релативизује…

Odesa
(надежда, вера и л)
21. februar 2021. u 15.30
На другој страни, сваки Ђоковићев противник је играо „феноменално, невероватно, савршено”, а Ђоковић је ето „имао и среће”, лоптица је пала тик уз линију….

Како онда да очекујемо да навијачи у свету навијају и заволе Ђоковића, „неваљалог момка, зликовца, човека који је судију гађао лоптицом, који је колеге намерно заразио короном, који свуда прави инциденте и гафове…” А још и то што Ђоковић потиче из Србије, земље која је бомбардована од целог НАТО пакта 1999. године због злодела над Албанцима…

И пред финални меч у Мелбурну, Виландер јуче, у петак, понавља више пута неке детаље не би ли открио како да Ђоковић буде фрустриран.

Као прави џентлмен и фер-плеј ас Ђоковић је чак дошао у студио јуче, у петак, пред финални меч, и са осмехом одговарао на питања Шетове и Виландера, као да не зна и не осећа њихову некоректност и ненаклоњеност. А онда се Барбара Шет захваљивала до неба Ђоковићу што је дошао у студио, јер ни она не може да верује да је Ђоковић баш толико слеп и наиван да не види њихову пристрасност. Наравно, позвали су га припремљени да пред њим отворе без икаквог повода нову провокативну тему: да ли следи „смена генерација”, одлазе ли стари асови (Федерер и Надал) и наравно он са сцене? Говорили су тако као да је Ђоковић лако и убедљиво изгубио финални меч па је то сад горуће питање.

А и да се то догоди од смене генерација нема ускоро ништа, јер је јасно да млади тенисери не играју ни у континуитету ни толико квалитетно да би лако и брзо сменили „стару гарду”.

Ђоковић им није остао дужан и одговорио им је: да се не предаје, да ће млади морати добро да „озноје дупе”, да тренирају да га достигну и да је далеко тај сан који неки гаје. А и да изгуби неће то бити смак света и смена генерација„.

Поред овакве Шетове и Виландера сваки будући успех Ђоковића биће умотан у некакве неважне ”фелш„ и ”фалш„ приче, говориће се о противниковим узлетима, али, Боже, ето Ђоковић је некако победио, а могло је бити и другачије! Ружни примери непрофесионалности и некоректности , и спортске и коментаторске, који ће остати забележени.

Освајање светског врха је близу и достижно

Вратимо се Ђоковићевим бриљантним успесима, тријумфима, шампионским играма и титулама. Бавимо се њима. Поменули смо да ће Ђоковић за 14 дана, 8. марта оборити највећи рекорд у историји тениса: постаће тенисер који је највише недеља на тениском трону.

Ево тих десет најуспешнијих тенисера од 8. марта ове године:

Новак Ђоковић 311
Роџер Федерер 310
Пит Сампрас 286
Иван Лендл 270
Џими Kонорс 268
Рафаел Надал 209
Џон Мекинро 170
Бјорн Борг 109
Андре Агаси 101
Лејтон Хјуит 80
Тај подвиг, као што се види из табеле не може од активних тенисера (Федерер и Надал) реално нико да достигне, а проћи ће још деценије док се такав тенисер не појави на светској сцени да угрози овај невероватан рекорд Ђоковића.

Садашње стање ствари и ранг-листа говоре да ће Ђоковић најмање и наредних 20-ак недеља, до маја-јуна 2021. убедљиво бити први тенисер света са великом разликом између њега и првог следећег тенисера.

Ђоковићу, који има 33 године, преостаје да у наредне две-три године освоји најмање још три Гренд слем турнира и забележи још један рекорд – 21 освојену Гренд слем титулу (Надал и Федерер имају по 20 Гренд Слем титула). То је реалан циљ, уколико не доживи неку тежу повреду.

Тада би засигурно постао и најбољи тенисер свих времена без икакве конкуренције са највише Гренд слем титула, највише проведених недеља на првом месту АТП листе и са највише освојених Мастерс титула и много других недостижних рекорда.

Он је до финала Гренд слема у недељу у Мелбурну остварио тачно 942 победе и 194 пораза, што је око 83 одсто успешности. Има 81 освојену сингл титулу, 36 Мастерс титула, 17 Гренд слемова и једну титулу у Дејвис купу…

О својим подвизима и плановима и циљевима Ђоковић каже:

”Ово је један од моја два најбитнија професионална циља. Желим да престигнем Роџера по броју недеља на врху АТП и да освојим што више Гренд слем титула. Говорио сам то и раније, радим на остваривању тог циља„.

https://srbin.info/početna/aktuelno/gospodarima-sveta-novak-djokovic-veliki-kamen-u-cipeli/”
Precanin
(Нека буде борба �)
21. februar 2021. u 22.20
Неки кажу да је Ноле тенсики Чегевара.
DSQ1964
21. februar 2021. u 22.38
Ja bih voleo da „modne i trgovinske kompanije” stoje iza napada na Noleta, Nike i Rolex hoće da blokiraju Seiko i Lacostu, iako im i nisu baš neka konkurencija.
Nažalost mnogo jači akteri su u pitanju, isti oni koji stoje iza blaćenja „Dare iz Jasenovca” kao uostalom i celokupnog Srpskog naroda od početka 90-ih pa na ovamo.
Pozadina je duboko politička i uopste nisu u pitanju Nike patike.
Zvezda_do_Tokija
21. februar 2021. u 23.31
ljudi, kao prvo...Vecina ljudi u svetu navija za Novaka... Velika vecina Azije, Juzna Amerika, Istocna Evropa, Juzna Evropa (Grcal, Italija, Francuska i sl.), plus srednja Amerika i pola Australije (ona polovina koju cine Srbi, Grci, Italijani, Arapai, Kinezi, indusi i ostali)...
Elem, Nole nije pouplara u Novimana Australiaje, Britanije. Novog Zelanda, i USA i...to se otprilike lista zavrsava...

Njega ne mrze novinari ni u Spaniji...

E sad, pazte ovo...

Novak nije ovde da pobedi u popularity context, već sa trofejima...

GS 18 - jo dva mu treba
- najviše u istoriji broj 1
ima vise ATP1000 of obojice
Bolji je u međusobnom skoru od obojice
jedini imao sva 4 GS u ito vreme
jedini osvojio sve ATP1000 turnire, i to dva puta...

itd itd itd. I sve to u vreme Nadala i Rodzera...

Kad bude osvojio još 2 GS, zavrsena prica...
DSQ1964
22. februar 2021. u 00.51
Pa nije baš tako crno i belo. Kina verujem da većina navija za Noleta i možda 60% Indije, naravno, procenti onih koji su zainteresovani za tenis, za sve ostale nisam baš siguran. Zašto bi Juzna Amerika bila za Noleta kada imaju Nadala? Zašto bi Rusi navijali za Noleta kada imaju svoje nadolazeće, možda buduce brojeve jedan? Možda jedino kada igra protiv Rođe ali koliko je to često?
U Aziji veći broj ljudi ne zna ko je bio Hitler nego što zna. I to dosta veći broj. Svi oni koriste masovno Facebook i njihove vesti, kada su dogadjaji na zapadu u pitanju, samo prenose vesti već postojećih mejnstrim medija. Znači ono sto kaže CNN, da uprostimo stvar. Sve važno što se dogadja u tenisu dogadja se na zapadu, ATP turniri u Aziji su za sada nebitni, i Nole, iako je Srbin, on je Evropski belac i za većinu onih koji nisu belci on je „zapadnjak”, mada to oni tako ne zovu. Tako da kada zapadni mediji pišu nešto loše o Noletu velika većina nema razloga a još manje potrebe da kriticki razmišlja i vidi u tome ono sto mi vidimo.
Ja često ovde dobijam pitanja o stvarima koje su direktno iz zapadnih medija. Isto i o Djokoviću. Većina ljudi već ima sliku da je Nole neki, ako ne „bad guy” a ono sigurno neka dosta ekscentrična ličnost. Sliku koja im je servirana u zapadnim medijima.
Naravno da Nole treba da radi ono što najbolje radi i osvoji...još 2-3 GS-a neće biti dovoljno jer Rafa je još uvek vrlo aktivan ali 5 će sigurno biti dosta. Međutim steta koju su mu mediji do sada naneli je već velika i cenim da će se taj pritisak samo pojačavati kako Nole bude nastavio da obara njihove rekorde.
Zvezda_do_Tokija
22. februar 2021. u 01.48
DSQ1964
22. februar 2021. u 00.51

ovde sam ja posmatrao samo Nadala, Novala i Rodzera...

ko navija za koga ali samo od ove trojice...

Npr., kad ne igra Novak, ili protiv Novaka, ja navijam za Medvedeva... Kapiraš šta sam hteo reci ;-)

A kao drugo, Juznoamerikanci pricaju spanski (velika vecina) ali ne smatraju sebe Spancima... Dakle, sama cinjenica da pricaju Spanski ne pravi ih navijacim Nadala...Novak je po svom mentalitetu, temperamentu, i svemu ostalom blizi juznoamerikancima nego Nadal..

O Rodji da i ne pricam...
DSQ1964
22. februar 2021. u 03.23
Pa dobro, u međusobnim mečevima, recimo igaju Rodja i Nole sigurno Kina, Rusija, Indija, Indonezija i vecina Arapa navija za Noleta i to je veći već dobar deo svetske populacije ali gornji tekst je vise bio o narusavanju imena Novak Djoković i onoga za šta on stoji.

DSQ1964
22. februar 2021. u 03.28
Što se tiče Barbare, prvu nedelju AO sam pratio preko Eurosporta i Nole je razgovarao posle svakog meča sa Matsom i njom i Barbarin govor tela pokazuje jasno da bi ona rado da Nole pocepa svoju a i njenu majcu i dok viče Spartaaaa rokne joj ga zguza. Mats to zna, zato i ne voli Noleta.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
22. februar 2021. u 06.50
Ako su mediji satanizovali ceo nas narod ne vidim cemu cudjenje o onome sto rade Noletu. Za deo takve percepcije je sam odgovoran jer je imao vremena da im doaka još pre dosta godina. Sa stokom se igra perfidno, a ne nosi se 'srce na rukavu' jer to ne zasluzuju. Stoci se zavuce da nije svesna toga, a za to treba imati strategiju.

Veceras gledam na tv emisiju gde prepricavaju najnovije vesti. Dotakli se i sinoćnje ceremonije dodele pehara. Kako kadrovi idu i preklapaju se, stave Noleta pa onda zveknu na to kada je publika negodovala. Znaci, vidis pobednika turnira i vidis sledeću sekvencu kada publika sa svih tribina vice uuuuu buuuuu. I šta prosek i ispod prosek mozga pomisli, svi oni koji nisu gledali mec, a i oni sto jesu ali nemaju cime da misle? Pa pomisle kako je publika ua ua Noletu! A publika je popz kada je žena pomenula kako stizu vakcine (?!?!), na šta je publika odmah reagovala, a potom kada je pohvalila Victorian Government za organizovanje i sve oko turnira. Narod je na kraju zivaca sa restrikcijama i izolacijom kojima su bili izlozeni mesecima, njima na kraj pameti ne pada da uopste i povezuju pobednika turnira i pomen na vakcinaciju, oni vicu jer im je rabota oko vakcina sumnjiva. Nije Nole anti-vaxxer (to je neki moderni naziv), on samo govori ono sto i masa sveta misli i prica. I sad tako slozise taj prilog, zveknuse reč anti-waxxer preko celog ekrana i eto, šta covek da uradi? Kvocka nije morala uopste da se dotice vakcina. Drzi govor na dodeli trofeja i prica o vakcinama koje stizu?!?! Zbogom pameti.

Gomila je ubeđena da je Nole izdao listu zahteva, hteo ovo, ono, spec tretman vezan za karantin. Pa su nadogradili odozgo zvasta, i onda je reakcija mnogih bila shodna utisku. Ljudi smoreni restrikcijama, procitaju vest da taj i taj teniser ima listu zahteva, o tome se onda prica, vest ide dalje, broj ljudi koji reaguju se povecava i tako se formira masovno mišljenje. Sad, kada na sve strane pišu da su igrači rekli Noletu kako bi bilo najbolje da odrade karantin, a da ne zapostavljaju formu/zdravlje, i da je on na osnovu toga napravio to pismo ili šta već i poslao, a da nisu to bili nikakvi njegovi licni, razmazeni zahtevi, koliko njih će promeniti mišljenje? Steta je već učinjena, na zalost.

U svemu tome se plus konstantno provlaci ona bolesna spodoba, idiot nevidjeni, koji je zajahao po Noletu već poslednje 3 godine i ne popusta. Ima li toliko? Kako bi se proveo da se navalio Federeru ili Nadalu? Svako njegovo pro$eravanje po Tviteru i Instagramu obavezno prenesu, kao da je on neki veliki faktor i autoritet pa je bitno šta lupeta. I na sve to što ga vecina ne vari i smatra kretenom, dodje jedan Uber eats i, napravi reklamu sa njim i Sasom Koenom koja je isla non stop za vreme turnira. Kako i jedna kompanija može da posegne za ovakvim bolesnikom i plati mu da ih promovise? Apsolutno cudovisno.

Inače, Fejsbuk je zabranio korisnicima u Australiji da imaju pristup stranicama sa vestima i da sheruju vesti (linkove). Svaki tv kanal, novinarska kuca itd ima svoju FB stranicu i, kada se otvore sada stoji da nema postova. Sve je blokirano i ne može da se vidi.
intrigue
22. februar 2021. u 14.53
Има ту свега , није баш тако једноставна прича .
Од тога да је Новак неко ко им је покварио причу о идеалном , епском , филмском ривалству између Федерера и Надала .
До тога што веђ десетлеће „њиховим” спортом влада један Балканац , Србин .
Истина је и то да великим модним спортским , трговинским комапнијама и не одговара баш да најбољи тенисер на свету , најбољи спортиста на свету , буде неки тамо Србин ...искључиво из интересно економских , продјаних разлога ...
Али , то ипак и не пије превише воде , зато што је нпр. Федерер и дан данас , и на овом месу на ком је сад , убедљиво најпопуларнији тенисер на свету.
Тако да он успешно продаје све што преко њега пласирају те модне и тговинске комапније .

Може се ту додати и то да Им је Новак покварио одвратну слику коју праве о Србима .
Јебига , како да један Србин буде тако интелигентан , елоквентан , добар и поштен ...а они правили сасвим неку другу причу .

Веома важна је и прича да је Неко осетио да постоји озбиљна могућност да тај и такав Новак Ђоковић може да постане Икона , Најбољи свих времена у Њиховом спорту ...и да ће га у будуђности неко претећи , али у курцу .

И , на крају ...наравно да постоји и то да је Новак стварно различит , да није „исти и обичан” , да оваквог пре нису видели и да на оваквог нису навикли .
Да , је Он неко ко је кренуо против Њих .

Па и то да је он неко ко прави грешке , да Им се и нежелећи то сам намешта .
DSQ1964
22. februar 2021. u 15.41
https://youtu.be/rBmkF-5zTls

Evo ga i Srki. On je meni uvek pozitivac i volim da ga slusam kako njake. I treba da njake!
frangipaniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

frangipani
(>Catch the rainboW<)
22. februar 2021. u 16.36
Srki je smor. Ni 'g' od gospodin.
Blafonja
(Bice Bolje)
22. februar 2021. u 21.13
Hvala za link!👍

Srle kralj, svaka mu cast.
lucky_luke
(Genije)
24. februar 2021. u 03.24
„То што су урадили Новаку је нечувено, срамота ме је”

WILLIAM WEST
ТЕНИС

18:28 23.02.2021(освежено 19:30 23.02.2021)

Боравак Новака Ђоковића у Аустралији изазвао је много контроверзи, а своје мишљење о дешавањима дао је прослављени аустралијски тенисер Пол Мекнами.

Ђоковић је недуго након доласка у Аустралију, односно Аделејд где је био смештен током двонедељног карантина, послао писмо тамошњим властима у којима их је замолио да размотре опцију олакшавања рестрикција тенисерима и тенисеркама.

Више од 70 учесника Аустралијан опена је било затворено у својим хотелским собама током 15 дана јер су били у истом авиону са неким ко је заражен короном, па због тога практично нису имали никакву прилику да тренирају.

Због тога што је Новак, члан сопствене организације која представља играче (ПТПА), желео да тенисерима и тенисеркама олакша боравак у карантину, уследиле су жестоке критике на његов рачун.

Пол Мекнами, петоструки Гренд слем шампион у дублу, је подржао Ђоковића и критиковао Асоцијацију тениских професионалаца (АТП) због тога што једног од најбољих представника свог спорта није нимало подржала.

„Срамота ме је што сам био део одбора АТП. То (што се десило Новаку) је нечувено. Подршка коју би 'број 1' требало да има била је сумњиво одсутна”, изјавио је Мекнами.
Једна од особа које су морале да прођу кроз тзв. строги карантин био је Виктор Троицки, који је испао у првом колу турнира.

„Можете да замислите... Петнаест дана лежања у кревету и да се не бавиш спортом, тешко ти је након тога ходати и бити спреман за дневне активности, а поготово када треба све брзо да надокнадиш. Гледао сам да се што боље припремим за Аустралијан опен, што је било тешко физички и психички. Нисам имао среће”, рекао је Троицки у Спутњиковој емисији „Миљанов корнер” и додао:

„Не желим да се враћам на ту тему, гледао сам Нетфликс, радио склекове, добио сам два тега од седам кила, струњачу за вежбе и добили смо собни бицикл. Било је психички доста тешко јер нисам био припремљен на то, речено нам је било нешто супротно”.

Ђоковић је критике добио и од дежурне алапаче под именом Ник Кирјос, који га је управо због поменутих захтева, односно „захтева” – који су укључивали бољу храну, боље услове за тренинг и потенцијално изолован смештај ван комплекса – назвао будалом.

Иако је Новак имао најбољу намеру на уму и био или једини, или један од јединих који су покушали нешто да ураде, Аустралијанци су му упутили гомилу негативних коментара.

„Видети да се имиџ човека који има огромно срце и искључиво добре намере шутира унаоколо као да је канта смећа мени поприлично смета”, истакао је Мекнами.

Тема разговора са аустралијском легендом био је и Адрија тур, егзибициони турнир који је Ђоковић средином прошле године организовао у Београду и Задру.

Та манифестација је, након успешног викенда у Београду, напрасно прекинута током викенда у Хрватској због позитивних случајева на корону, а Ђоковић је доспео на мету критичара широм света.

„Ђоковић је послао јасну поруку целом свету”
„Његов имиџ је смрскан, то ми је јасно. То не значи да је то што су му урадили поштено и да његове намере нису биле добре. Тенис је нестао са мапе све до појаве Адрија тура. Његова намера је била да уједини људе са Балкана”, објашњава 66-годишњак, тренутно тренер Кинескиње Су-Веи Хсије.

Мекнами је свој став закључио констатацијом да је Новак од почетка своје каријере у подређеној позицији због тога што је навијачима Роџера Федерера и Рафаела Надала покварио скоро две деценије очекиване доминације.

Шпанац и Швајцарац су остварили ривалитет који је претио да постане већи него што је икада раније виђен, а онда је, средином прве деценије текућег века, дошао један момак из Србије...

„Геополитика је битна”, тврди Мекнами.

https://rs.sputniknews.com/sport-tenis/202102231124690542-to-sto-su-uradili-novaku-je-necuveno-sramot a-me-je/
DSQ1964
24. februar 2021. u 11.28
Razgovaraju Federer, Nadal i Djoković. Kaže Pederer: Mene je Bog poslao na zemlju da budem najbolji teniser svih vremena, i ja to i jesam!
Kaže Vucigaća, ne, mene je Bog poslao na zemlju da budem najbolji teniser i ja to stvarno i jesam.
Na to će Nole: Ajde bre ne lupetajte vas dvojica, nikoga ja nigde nisam poslao.
😁
antologia
(svakog dana...)
24. februar 2021. u 18.29
...

Ђоковић је, дан након освајања девете титуле на Аустралијан опену, у традиционалном шампионском разговору са новинарима истакао како је свестан да постоје људи који ће увек сумњати у оно што говори или ради.

„И то је у реду, помирио сам се с тим да не могу баш сваког да учиним задовољним. Да ли ме то фрустрира? Наравно, имам и ја емоције као сви други и не уживам у томе када ме критикују и када ме осуђују, али у исто време прихватам реалност да свако има право на мишљење”, истакао је светски број један, преноси Танјуг.

Ђоковић је признао да ће му победа против Данила Медведева и освајање 18. грен слем титуле дуго остати у сећању.

„Открио сам неке нове ствари о себи и свему што ми се догађало претходних пет-шест недеља. У сваком случају, осећам да све што се дешавало на терену и ван њега чини ову победу још већом и слађом”, поручио је Ђоковић.
DSQ1964
28. februar 2021. u 10.44
https://www.novosti.rs/sport/tenis/969819/nadala-napala-misteriozna-bolest-može-hoda-bol-pojavljuje-stopalu-prenosi-kol ena

Rafa uzvraća foliražu Noletu?
Mr_Good
(((vipra)))
02. mart 2021. u 06.50
Ni slučajno!
Ako je Rafa rekao u to se ne sumnja.
Precanin
(Нека буде борба �)
02. mart 2021. u 17.46
То је све последица непрекидног извлачења нечега из дупета. При тој радњи, покрету, кољена се неприродно размичу, латерални притисак на лигаменте појачева. Искривљена кичма, при овој потпуно неприродној радњи, напреже нерве који би требали да изрегулишу реактивно дјеловање мишића како би се створио одговор на тај латерлани притисак. И онда се кроз непрекидно понављање, стотинама пута, оштећују и лигаменти, и нерви, и кичма. Некад као нуспојава иде и опадање косе. Пошто бол може да буде неиздржив препоручује се узимање анаболика и сличних супстанци..прије мечева! И строго препоручује одрицање од секса!
Јадан човјек...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.