Diskusije : Tenis

 Komentar
Што ти је карактер!
geriatrikus
(zvakac karamela)
18. novembar 2020. u 13.30
Just in case there wasn't enough tennis news tonight, am hearing that Novak Djokovic and Vasek Pospisil - who resigned from ATP Player Council in August (under duress from fellow members) in order to launch the PTPA - are now applying to rejoin the Player Council.
It doesn't sound like they made a lot of progress with recruitment after the tennis-court shot at the US Open. Votes must be in by the end of December and the new Council starts on Jan 1
frangipani
(>Catch the rainboW<)
18. novembar 2020. u 17.04
Ja verujem da je Nole imao dobre namere ali, nije dobro odradio research. Plus korona se namestila i sve pokarabasila. Evo šta se Trampu desilo, mrtvaci glasali za onog skota, ništa nije mogao. Trebao je i Nole da se mane politike i da svoju privatnost bolje cuva.
geriatrikus
(zvakac karamela)
18. novembar 2020. u 18.51
Нолетов пут према...септичкој јами поплочан је најбољим намјерама. Колико се само тај човјек профанише?!
Ништа код њега не иде спонтано. Све он то срачуна са намјером да буде у центру пажње...само, неук, а рачун му посебно слаба страна, вазда капом по говну. И то само по себи и не би било толико трагично, али ово константно увлачење репа међу ноге након залијетања и добивања по гузици не заслужује ни најмање поштовања. Баш бљутаво.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
18. novembar 2020. u 20.19
Trebao je da bude i ostane enigma.
Pentium4
(master)
18. novembar 2020. u 20.24
geri, jesi ti gledao Glup i gluplji?

evo jedan citat:

Harry Dunne:
Just when I thought you couldn't get any dumber, you go and do something like this... and totally redeem yourself!
geriatrikus
(zvakac karamela)
18. novembar 2020. u 20.41
Није ни морао бити енигма, просто нормалан. Као многи спортисти прије, са њим и послије њега. Ја стварно тешко капирам да не може да схвати колико је глупо оно што он у својој глави замишља да ће му донијети неки специјални статус. И сваки пут када добије по прстима због тога толика понизност и бескичмењаштво, све засрано би да полиже, а онда опет за дан два у нову још глупљу авантуру. Бог ти дао такав тениски таленат, а онда као посљедњи дилетант квариш све ван спортског терена.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
18. novembar 2020. u 21.00
Naivan. Izgubio dodir sa realom tragajuci za _____________ (insert applicable).
lucky_luke
(Genije)
19. novembar 2020. u 11.10
https://www.index.hr/sport/clanak/djokovic-bitno-da-je-novak-licemjer/2231669.aspx

Đoković podijelio teniski svijet odlukom: Bitno da je Novak licemjer

Index Sport

Prije 8 sati


NOVAK ĐOKOVIĆ je nedavno osnovao organizaciju tenisača i tenisačica (PTPA), ali nije dobio podršku Rafaela Nadala i Rogera Federera. Đokoviću i društvu cilj je stati na stranu tenisača izvan prvih 100 na ATP ljestvici, koji zarađuju puno manje novca od svojih najboljih kolega. Cilj je pravednija distribucija novca, prvenstveno s Grand Slam turnira. Federer i Nadal su na strani ATP-a.

Međutim, Đokovića su tenisači nominirali za povratak u ATP Savjet igrača, kao i Kanađanina Vaseka Pospišila. Obojica su prihvatila povratak, što je uzburkalo teniski svijet.

„Vidim da mnogi pišu o mojoj kandidaturi da budem dio Savjeta, što nije točno. Mene su nominirali igrači i to tako funkcionira. Nisam postupao proaktivno, isto kao ni Vasek. Obojicu je nominirao širi spektar igrača. Za mene je ovo snažan znak i naravno da se osjećam odgovornim što mogu predstavljati igrače”, objasnio je Đoković nakon poraza od Medvjedeva na završnom Mastersu.

Ne vidi nikakav sukob interesa ako bi bio u dva udruženja.

„To nisam vidio ni u kolovozu kad sam osnovao PTPA. Zato sam prihvatio nominaciju za ATP, baš kao i Vasek, samo zato što se to tako radi kad postoji odgovornost nominacije. To znači da imate povjerenje i kredibilitet dobrog broja igrača. Zato smo se stavili na raspolaganje, ali pravilo koje je izglasao ATP odbor ne dozvoljava igraču da bude dio savjeta igrača i bilo koje druge organizacije”, rekao je Đoković pa nastavio:

„To je baš šteta, ali dobro, barem znamo gdje smo. Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onog što igrači žele. Prave se političke igre o kojima se rijetko piše, bitnije je napisati da je Novak licemjer. Međutim, navikao sam, to me jača i motivira da radim sve više i ispravnije za ovaj sport.”
Registrovan
(Я люблю запад)
19. novembar 2020. u 11.48
Valjda je i pre osnivanja svog udruzenja mogao da pretpostavi da je ATP protiv toga. A i dovoljno dobro poznaje Rafu i Rogera da zna da oni nit smrde nit mirisu i da ne žele da se zameraju gazdama. Ispao je naivan. Ovo je u nivou metidacije i piramida.
Da je pametan da se posveti tenisu, ne daje nikakve izjave jer time samo stvara neprijatelje, pravi se lud, kad ga nešto neko pita odgovori „Može ali ne mora da bude” i „slazem se” itd. Ne bi imao toliko stresa, bio bi bolji u tenisu a i lakse bi ostvario jedan od ciljeva a to je da ga svi vole.
lucky_luke
(Genije)
19. novembar 2020. u 11.58
prije izbora noleta je rafa bio predsjednik zadruge i napustio je jer se nije mogao izboriti za ono šta je on htio da protjera. upravo njega je zamijenio nole. glavne stvari za koje se rafa borio, između ostalog, su: vise sljakastih turnira, dvogodisnji rejting sistem i vise odmora i pauza tokom sezone. zanimljivo da mu tradicija nije smetala kada je tražio ove promjene iako jako drzi do tradicije kada je igranje slemova u 3 dobijena na tapetu (sa cime se i ja slazem).
DSQ1964
19. novembar 2020. u 12.58
Kako vi na vasim poslovima i radnim mestima? Jel vas zanima uopste kakva prava vi sami imate, kakva prava imaju drugi, pa i oni najslabiji? Koja prava ima čistačica u slučaju da se razboli, ostane trudna ili nešto slično? Jel ste članovi nekih sindikata, nečega što će na neki način zaštiti zapislene protiv gazde, da vam ne kaže ajde sad svi Pamperse na dupe i u njih da kenjate, da vas ne vidim na pauzi?

Ili ste se ušokali, dobro vam je i mislite se ma cutim kenjam i brzine menjam, boleme p.tka za ostalo? Karakter, anybody?
Registrovan
(Я люблю запад)
19. novembar 2020. u 13.49
Majstore, to nije isto. To sto ti poredis status cistacice, direktora, radnika itd je kao kad bni poredio tenisera sa sudijom i decom sto skupljaju loptice.
Ovde se radi o statusu tenisera, a tu svi na početku imaju iste sanse. To je kao kad bi poredio inzenjera početnika sa veteranom. Nole se zalaze da pripravnici imaju vece plate na ustrb seniora a ne na ustrb cistacice.
lucky_luke
(Genije)
19. novembar 2020. u 13.59
daleko od toga da svi imaju iste sanse. nole se upravo i zalaze za to da se te sanse izjednace koliko toliko. tenis je izuzetno elitni sport. gdje čak ni srednji stalez teško može do uspjeha. jednostavno je preskup. mnogi super talenti odustaju jer ne mogu da plate putovanje i hotele itd. znaci i prije nego sto mogu da razviju talenat. vjerujem da mnogi žele da tako i ostane. smeta im i sto je nole iz tako neke siromasne sredine eto na putu da bude najbolji svih vremena. ustvari već jeste najbolji ali ne još i najtrofejniji. tako da misliti da jedan obični svajcarac i jedan još običniji bosanac imaju iste sanse jednostavno je toliko daleko od istine koliko to može biti.
Registrovan
(Я люблю запад)
19. novembar 2020. u 14.20
Nikada neće svi imati iste sanse. Ko nema para neka promeni profesiju, inače bi trebalo da sponzorisu sirotinju po Indiji, Kini, Africi... Sport nije komunizam
lucky_luke
(Genije)
19. novembar 2020. u 14.28
nema to veze sa komunizmom. u kojoj toj profesiji samo najboljih 100 - 150 u svijetu može da živi od svog rada?
lucky_luke
(Genije)
19. novembar 2020. u 14.45
tenis je bas jedini sport na svijetu koji uplice taj tvoj, do duse neki novi i modifikovani „komunizam”. pa su eto žene placene koliko i muskarci iako je i jedini sport, bar mislim, gdje žene igraju dosta krace od muskaraca, bar na ovim najbitnijim turnirima. u kojem to sportu žene zaradjuju kao i muskarci. kada se zna da privlace daleko manje paznje i publike i TV gledalaca i svega ostalog. zašto se ne izbore za tako šta i u fudbalu ili kosarci recimo?
Registrovan
(Я люблю запад)
19. novembar 2020. u 14.49
Komunizam nije „moj”.

Registrovan
(Я люблю запад)
19. novembar 2020. u 14.50
I da, protiv toga sam da žene zaradjuju kao i muskarci, jer to trziste ne opravdava, već PC na koji sam alergican.

„u kojoj toj profesiji samo najboljih 100 - 150 u svijetu može da živi od svog rada?”

Shah. Verovatno još manje od 150, mada su ulaganja manja.
geriatrikus
(zvakac karamela)
19. novembar 2020. u 15.48
>>nema to veze sa komunizmom. u kojoj toj profesiji samo najboljih 100 - 150 u svijetu može da živi od svog rada?<<
Професија? Oд свог рада?
Нешто си ти гадно побркао овдје.
Па ако му је професија да учи дјецу да играју тенис у некој основној и средњој школи, па ако дјецу учи како да се здраво развију и не оштете своје тијело, те ако је завршио фалултет физичке културе онда ће живити од свог рада, након 40 година отићи у пензију и полако крцкати оно што држава пошаље сваког мјесеца.
А у колико се одлучи да нема драгу учитељицу, драгог наставника физике, па драгог професора општетехничког и ментора код дипломског рада на неком факултету, те изабере да то вријеме скрати и нешто од тога проведе у елитистичком кампу, те преузме ризик да све посвети својој тениској каријери и накнадном згртању милиона у пар година врхунске каријере, што ће му касније омогућити да себе и своје пита птичијим млијеком док је он и они живи, па ако у тој накани не успије, то је ИСКЉУЧИВО ЊЕГОВ проблем.
Радник крваво заради да купи дјетету патике, а он их добије бадава, па уз то приде још милионе долара.
Ако он може уцијенити онога што га хљебом храни за неке повластице је регулисано неким другим односима који они сами праве. То што је Ноле покушао да тестира свој углед и учини нешто на плану промјена је опет његов проблем, а поготово ако нема способност да увиди да нема подршку индустрије и њених главних представника.
intrigue
19. novembar 2020. u 16.42
Мене што се тиче све оно што му одузима време , енергију , фокус , снагу ...то све нек остави за пеМзије .
Шта га бре заболе К ко колико пара зарађује , неко ће му сутра рећи хвала , биће упамћен као борац за „радничка права” , аха...
И убосну , на пирамиде , да иде кад заврши са тенисом ...и ону мутну воду нек уз помоћ ума претвори у чисту кад оде у пензију (спортску) .
Веган и сировњак нек буде одма сутра дан по пензионисању ...а до тад нек избегава глутен , и то је то .

Све , дакле , да подреди каријери , тенису , и томе да разгузи Рафу и Педеренка , па да фашистима на западу првом приликом извади вршњака из гаћа и потражи добровољца за прање главе .
Тако се то ради , али јебига ,нико није савршен , свак има право да ради како му воља , да живи како жели да живи ...нарочито људи који се баве појединачним спортовима , као он што се бави .
frangipani
(>Catch the rainboW<)
19. novembar 2020. u 16.45
Tata je rek'o da mu je sin trenutno teniser. To su velike reci.
stef
(zgubidan)
20. novembar 2020. u 16.03

Kako nije I ovima u ATP-u jasno.. kad bi mogli prvih hiljadu da živi od tenisa I kvalitet bi bio bolji.. daleko više njih bi se borilo za tu hiljaditu poziciju I kvalitet bi isplivao. Pošto oni to znaju, mora da Im je motivacija drugačija.. cilj je da tenis ostane skup za sve pa su šanse za nekog novog Noleta iz rusije, indije, srbije ili bosne isto manje. Međutim na zapadu to nije nedostižno..
lucky_luke
(Genije)
20. novembar 2020. u 17.53
https://cdn.tennis.com/uploads/wysiwyg/2020/11/20/gettyimages-1229695718.jpg

„IT'S LIKE NO OTHER SPORT”: VASEK POSPISIL ON THE PTPA'S NEXT STEPS

„Until the PTPA is fully established, [the ATP Player Council] still is currently the only platform where you can represent players at some capacity,” Pospisil says. „Quite ineffectively, but it is however minor of an impact you can have.”

By Nina Pantic

November 20, 2020

Vasek Pospisil ended his 2020 season last week in Sofia with a runner-up finish, but his work this year is far from over. As co-founder of the Professional Tennis Players Association (PTPA), the 30-year-old finds himself in the center of the sport's latest power struggle between its athletes and governing bodies.

In an interview with TENNIS.com earlier this week, Pospisil says the PTPA has not yet been fully established and has no malicious intent. Co-founder Novak Djokovic echoed these sentiments, saying the PTPA's goal is to collaborate with the tours and find its place within the sport's ecosystem.

„The whole purpose of the PTPA is strictly to organize and unite the players,” Pospisil says, „and be represented in a proper way where we actually have the ability to impact major decisions that are made that affect our livelihoods.”

Pospisil had initially joined the ATP Player Council in 2018 to advocate for his colleagues and, as he saw it, address some of their many grievances.

„Why are we having all these player issues?” the world No. 61 asks. „So many players constantly complaining about how things are run—everything from the revenue share to representation to just you name it.

”So I joined the council and I realized that it was a very broken system.„

Following back surgery in January of 2019, the Canadian had more time on his hands, which he put to use off the court. He approached Norton Rose Fulbright for legal aid, secured Djokovic's support and recruited players for a forthcoming organization. Eighty of the Top 100 ATP players signed on, and, spearheaded by the guidance of Sloane Stephens and Madison Keys, 80 of the Top 100 WTA players did as well. Those signatures showed support for the PTPA's formation; the next step was to sign contracts.

At the time of the PTPA's launch this August, Djokovic and Pospisil were forced to resign from the ATP Player Council. This week, with elections for the January 2021 term imminent, Djokovic and Pospisil's names were on the list of nominees.

Neither player sought out reelection; they were put in the running by their peers. Their presence as nominees did not mean that the PTPA was taking steps backward, as Djokovic and Pospisil have maintained.

”Until the PTPA is fully established, [the ATP Player Council] still is currently the only platform where you can represent players at some capacity,„ Pospisil says. ”Quite ineffectively, but it is however minor of an impact you can have.„

But the ATP board quickly put a stop to their possible return after a meeting on Tuesday night.

”The rule by ATP board was voted on last night, which basically doesn't allow any active player to be part of the council and any other organization in the tennis ecosystem,„ Djokovic told press on Wednesday. ”Which is disappointing, to be honest, because I have not been approached by anybody from ATP on that matter.„

The reason, effectively, was a conflict of interest.

”I do not see any conflict of any kind in being part of the PTPA and the ATP Player Council,„ Djokovic said. ”I have not seen it back in August when the PTPA was founded. I don't see it now.„

”What is so wrong about having a player group being represented by professionals?„ Pospisil says. ”If everything is run so smoothly and if everything is so fair to the players and for everybody, why are they fighting this so hard, right? Of course, there are issues there, right?„

All fair questions. And here is one more: What's next for the Pospisil, Djokovic and the PTPA?

Pospisil says he'll wait for Djokovic to finish his season at the Nitto ATP Finals before they discuss their next move. They are currently in the stages of organizing bylaws, player members and committees, and making key hires.

”We're just really building it right now and getting everybody that we need,„ Pospisil says. ”And also, one of the most important things that we're trying to obviously avoid is conflict of interest, because the ATP has tremendous conflict of interest right now with everybody who's on the board. It's so intertwined.

„It's like no other sport out there, and it's unfortunate that it's gotten to this point and it needs to be a little bit cleaned up.”
lucky_luke
(Genije)
21. novembar 2020. u 02.34
Djokovic: These are political games that take place behind the scenes but I am used to it..

„It is hard to expect that tennis and tennis politics do not get intertwined here, especially with me since I have been heavily involved with the Council and politics in the last ten years. Although the majority of my team and people close to me do not understand why I waste so much energy on something that probably diverts my focus and attention from things that matter more, I still believe my involvement serves a greater good, serves the players.

If fellow players want me to represent them, I feel responsibility and obligation to do so as someone who has been a top player for many years. All these years I have tried to be available and to act proactively giving my ideas and suggestions with the sole purpose of making tennis system a better place, particularly for lower-ranked players. But you know, rarely anyone thinks about them - when people talk about tennis politics, they talk about the top 50-100 players. We have to pay attention to all the other players that are suffering big time, they constantly criticize the tennis system as they have a lot of problems.

It happens very often that my words are being twisted, just like in the last two days. Some people were saying that is hypocritical of me to maybe be back at the Council along with being one of the founders of PTPA. It was not my intention to be back on the Council. Back in August the players demanded from both Pospisil and me to resign. I was saying back then and I am saying it now - I do not see a conflict there. I have tried to explain that to people, but there are certain groups that do not want to understand because they have other interests. Vasek (Pospisil) and I were nominated by a large group of players, we found out about it three or four days ago, they have asked us to accept that nomination to be on the Council again. We accepted it with pleasure, it is an honour for us, and it says something that we were being nominated again after we were practically kicked out before. It means that we have done a good job and that many players trust us.

Up until last night I wanted to collaborate with ATP as one of the PTPA co-founders, but by promoting the new rule by which you cannot be a member of the Council and any other organization within the tennis system simultaneously. They have sent a clear message what they think about all of it. So again, @ATPTOUR went against desires of the large group of players that nominated @VasekPospisil and me. It is not us who have applied, like it has been reported in the media. These are political games that take place behind the scenes and you barely see anything written about it, but it is important to write that Novak is a hypocrite. But OK, it is not the first time, I am used to it, it only strengthens my shield and it gives me even bigger motivation to do what is right for the sport and for the players.”

My huge respect for this man. He's trying so hard to help but establishment, media and their soldiers keep getting in the way. F*ck them.

Go Novak, keep doing what's right and what MUST be done.
lucky_luke
(Genije)
21. novembar 2020. u 02.39
obratiti naročito paznju na prvi i na posljednji pasos iz intervjua (ne ovaj komentar na kraju koji je slučajno kopiran nego na noletove rijeci)!
lucky_luke
(Genije)
21. novembar 2020. u 03.26
znaci njegov tim i ljudi koji su mu najblizi su saglasni da noletu borba za prava nizerangiranih i drugih igrača odvlaci previse paznje ali on iako je svjestan toga i dalje želi da pomogne. osniva drugu organizaciju, koju mediji docekuju na noz. 80 od top 100 igrača i igracica podržavaju i potpisuju za novu organizaciju. igrači ga ponovo biraju za predstavnika i žele da ih on predstavlja ali ATP, da bi to sprijecio, donosi odluku i mijenja pravila da se ne može raditi u 2 organizacije. nole misli da tu ne bi bilo problema da neko ko radi u interesu igrača i tenisa bude lenk između obje organizacije koje bi, po nacelu, trebale da se bore za iste stvari. mediji ga opet docekuju na noz i nazivaju hipokritom i iznose laži kako je on podvio rep i molio lično da ga vrate u ATP i sahranjujuu novu organizaciju. ali on kaže da je na takve spletke navikao.
DSQ1964
21. novembar 2020. u 06.42
Danasnji mediji su postali najgore vrste prostituki. One spermuse koje to rade bez kondoma. Poliiticari su bili ti, najgori ljudski sljam, gori i od ubica i najgorih kriminalaca ali su ih mediji sada nadmasili u podlosti. Kao dobitna kombinacija zajedno rade u udruzenom zločinackom poduhvatu i namerno se svaki pokusaj dobrote i pozitivnosti sece još u korenu. Zbog svega ovoga je Nole i stalno na udaru i biće toga verovatno sve vise i vise. Biće interesantno pratiti ga kako se njegova karijera priblizava kraju gde je on sve manje i manje teniser a sve vise i vise pocinje da bude, iako je to ustvari bio sve vreme, dobrocinitelj i pravi, sto ono zovu „filantrop”, za razliku od nekih Gejcova koji su poznati samo po raznim pomorima koje vrse među ljudima.
lucky_luke
(Genije)
21. novembar 2020. u 07.55
na zalost, sve vise se ide prema tome da se cijeni samo interes a da je biti dobar u stvari mana i predmet sprdnje i ismijavanja.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.