Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Razvod u Svajcarskoj
Riot-Antidote
21. septembar 2021. u 21.27
Hteo bih da pitam da li je neko imao iskustva sa sličnom situacijom. Ukratko, Srpkinja je udata za Svajcarca, imaju jednogodisnje dete, ona je tamo malo vise od godinu, na boravisnoj vizi. Brak im se raspao, Svajcarac odbija sporazumni razvod braka i pored psihicke torture, preti da će joj potpuno uskratiti pristup detetu a nju poslati nazad u Srbiju. Čak pominje da će ga dati na usvajanje. Ona želi da se vrati u Srbiju sa detetom.

Koje su joj opcije?
NecuZvakuVratiKusur
(Grrrrok)
16. decembar 2021. u 07.36
Najbolja opcija joj je da pronađe advokata. Ili neko udruženje naših ljudi, sigurno neko može da joj preporuči advokata, pomogne, šta god.
Najgora opcija je da traži savjete preko interneta, ljudi su skloni da pričaju ono što je njima logično, ne poznajući materiju zaista i slušanje takvih savjeta može da je skupo košta.

Npr. meni nije logično da u bilo kojoj državi, a posebno ne u civilizovanoj kakva je Švajcarska dijete može biti oduzeto majci i njoj u inat dato na usvajanje, ukoliko ta majka nije elementarno nesposobna da brine o njemu (psihički neuravnotežena, narkomanka, itd.). Pa i tada bi joj se oduzelo ne iz inata, već iz objektivnih razloga. Tako da mi ta prijetnja liči na pucanj iz prazne puške - ALI NEKA ONA NE SLUŠA MENE, već nekoga ko se razumije u švajcarsko porodično pravo.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.