Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Nasilje među decom
Rastko28
16. oktobar 2017. u 01.33
Šta je uzrok vrsnjackom nasilju među decom. Čini se da i video igrice podsticu nasilje. Skola izgleda da ima cilj samo da obrazuje...
Oberstaatsanwalt
19. oktobar 2017. u 16.11
Nasilje se dobro prodaje, recimo u filmovima ili tim igricama. A krajnji cilj je prihvatanja nasilja kao nešto prirodno.
Keep-Alive
19. oktobar 2017. u 19.08
Циљ овог је да вас све зајебава. Био је АНЕТА, онда -dragoljub-, сада је како видите Rastko28.
Поставља теме о којима нема своје мишљење!
његов алтер его -dragoljub- ће му дати плус!
Rastko28
20. oktobar 2017. u 02.36
Nažalost, bezbednost deteta je aktuelno pitanje, jer skola nema sluha ni vremena ili zanemaruje činjenicu da decu treba učiti da bezbedno koriste internet. Bezbednost dece na internetu je sve veći problem i roditelji koji su svesni problema ne znaju pravi način kako zaštititi decu.
Rastko28
08. novembar 2017. u 03.37

„Celo jedno odeljenje trećeg razreda Osnovne škole ”Miloš Crnjanski„ u novosadskom naselju Satelit nije došlo u školu. Roditelji su tako izrazili protest zbog ponašanja jednog problematičnog đaka.

Svih 29 roditelja usaglasilo se da odeljenje u kojem su njihova deca nije bezbedno za boravak mališana, a naročito nakon nedavnog incidenta na nastavi ”Svet oko nas„.

Tada je jedan od učenika fizički nasrnuo da drugo dete, izujedao ga, te je devetogodišnjak završio u bolnici. Roditelji su doneli odluku da se problem vršnjačkog nasilja pod hitno mora rešiti, a posebno zbog činjenice da rukovodstvo škole do tada nije preduzelo mere...”

Zašto je do toga doslo i svi zmure.

La_Gioconda
10. novembar 2017. u 16.31
Sve polazi od porodice. Pre nego dete podje u skolu nauci dosta toga u kuci od roditelja/ staratelja.
Rastko28
15. novembar 2017. u 11.47
Da li je neko genetski predodređen da bude nasilnik ili kriminalac, posto se rodio sa nasilnickim odnosno krimnogenim genom, upoznao sam vise por0dica gde je jedno dete bilo ugledan clan drustva, a drugo afirmisano u svetu kriminala ili nasilja.
Rastko28
24. novembar 2017. u 13.13
izgleda daje problem malo veci kad je doslo do ovoga

https://www.youtube.com/watch?v=0vQ8i5Lg8Xg
Rastko28
28. novembar 2017. u 02.38
Вреди погледати:
„Публика у којој је било највише тинејџера, њихових родитеља и наставника могла је да сазна какве опасности вребају децу на друштвеним мрежама у представи ”Деца на интернету 2„. Овај комад ”Студија центра„ премијерно је изведен у Дому омладине. Глумачка екипа сачињена од дечака и девојчица изнела је на видело три истините приче које су се десиле њиховим вршњацима у нашој земљи, откривајући тако замке интернета у које упада млада популација.

У првој причи, ”канџе„ педесетогодишњег педофила зграбиле су три девојчице, у другој дечак зависник од интернета уцењен је у игри и једва се спасава од самоубиства, а у трећој девојчица постаје жртва вршњачког насиља...”
Azdaya
(bedno piskaralo)
12. decembar 2017. u 10.29
pa da, hajde da okrivimo internet, a o licnoj i drustvenoj odgovornosti i korumpiranom sistemu ni da pomislimo...

Rastko28
22. decembar 2017. u 05.36
Izgleda da je to slozenije, evo šta kažu strucnjaci:

- Nasilje nad ženama
- Zlostavljanje dece ... Nasilje nad decom
- Emotivno zlostavljanje ... ekonomsko...

- Nasilje nad muškarcima...

... u porodici ...nad starim i ...

A finale:
...Sindrom babe robinje.

Verovatno utice i korumpiranost drustva, ne treba iskljuciti ni bedu narastajucu, a možda je to jedno uobicajeno stanje drustva u tranziciji
Rastko28
08. januar 2018. u 02.04
Izvor Juzne vesti, B Pecarski
„...Inspirisan jednom konstatacijom našeg gospodina Ministra, predlažem da se po školama organizuje i izbor za ”najžrtvu„, dete koje ima najiritantniju facu i prosto traži da ga se maltretira. Posebne nagrade bi trebalo dodeliti ponosnim roditeljima dece, na primer najmlađi dečak koji maltretira i seksualno zlostavlja devojčice, tradicionalnu srpska nagrada ”najmušče„ (može je uručiti kao branitelj pomenutih srpskih i porodičnih tradicija, neko od istaknutih mitropolita naše Crkve), a roditeljima dece koja seksualno maltretiraju decu istog pola, takođe neki od crkvenih velikodostojnika, verziranih za pomenutu problematiku...”

Eto vidjenja onih koji prate problem ovaj.
Rastko28
06. februar 2018. u 12.58

Online predator je osoba koja koristi anonimnost Interneta i komunikacijske alate kako bi uspostavila online odnos s detetom pa ga potom zlostavljala... Da li ste sreli nekad takvog?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.