Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Raskid
Pajovic_Vladan
21. maj 2016. u 04.09
Imam 43 godine, supruga me je napustila sa dvoje dece i ostisla kod oca i sestre, deca su 10 i 7 godina, živeli smo u iznajmljenim stanovima 12 godina, posle slabe finansijske situacije tj ja sam izgubio drugi posao, otisli smo da živimo u stanu kod mojih roditelja, bilo je tu nesuglasica i ranije između nas dvoje, uglavnom nezadovoljstvo usled egzistencije i mnogo ranije mog flerta na drustvenim mrezama (koje sam pre vise godina skroz iskljucio iz našeg zivota), veci problem je u stvari bio usled sitnih sukoba između roditelja i nas, neshvatanja, razlike u godinama, jedan roditelj alkoholicar, usled toga, ja sam se sve vise povlacio iz drustva, nisam izlazio, nisam prihvatao da idem sa suprugom i decom kod prijatelja, sedeo za kompjuterom da zaboravim na probleme, svadjao se sa suprugom, bio i agresivan pred decom, pred roditeljima…volimo se se i dan danas…ona je rekla da treba proćivreme, ja ne znam šta da radim sad, volim je, voli i ona mene, sto mi je i rekla, plasim se da se ne „ohladi”, sad bi sve promenio, „sazreo” u tim problemima, sada se dogovaramo za decu, komuniciramo uglavom u vezi dece, ponekad odemo zajedno kod prijatelja ili rodjaka…nije dugo prošlo od našeg razilazenja…neki savet bi pomogao, verujem da bi sad bilo sve drugacije…nije tu bilo nekog velikog nasilja, cisto razmirice koje su se ponavljale, usled moje nezainteresovanosti uglavom za suprugu, dok sam sa decom „stojao” dobro…danas kad se vidimo, vidim da supruga pati, nije ni uzela sve stvari iz stana, samo neophodne…ja nisam neki probisvet, ne pijem, ne kockam se, nisam nasilnik u drustvu, jesam tvrdoglav, impulsivan, ne često, bavio sam se i bavim se sportom, jedno vreme sam usled te depresije i ti napustio, ima li neko da mi da savet šta da radim…hvala unapred
skoljka
(student)
21. maj 2016. u 11.40
Kao prvo, idite na bracno savjetovanje zajedno i onda još ti za anger management. Nadam se da sad posao imaš, iznajmite stan, nikako zivot sa sirom familijom, ni tvojom ni njenom. Posle posla aktivnosti s djecom ili sam (sportovi i sl). Tehnologija je zlo (kompjuteri, tv i sl), ne dopusti da imaš vremena za to.
Treba mnogo truda za sve ovo, ali ako i jedan korak preskocis lako ćeš da upadnes opet u stare sheme.
CPHA
(Чувари ћирилице)
21. maj 2016. u 16.56
Идеалног брака нема.
Она ће се охладити ако веза иде у том правцу.
Вјероватно ће све бити у реду...само...
Проблем је што си ти понављач.
Зато је и отишла.
dragoljub100
22. maj 2016. u 15.10
Ако си беснео на жену то обично има дубљи повод. За излив беса је врло ретко кривац онај банални разлог на који мушкарац „пукне”, узрок је обично нешто у понашању жене које нас дуже време нервира и иритира.

Пробај да схватиш шта је прави разлог. Можда те је нервирала њена љубомора. Иза женске љубоморе врло често стоји женска потереба да „штите своју територију” и да мушкарца потпуно поседују.
Можда је нека друга особина.
Изанализирај у сваком случају шта је прави разлог.

Ако се тај разлог може превазићи онда покушај поново. Води рачуна да ако те нешто нервирало раније у вези сигурно ће те нервирати и у обновљеној вези и све ће се исто завршити. Само ако узрок нервозе она може и хоће да отклони покушај поново.
Ако не може онда боље нађи другу жену, а са старом остани у добрим односима и пази децу. Деци требаш, са или без жене.

Тешко је залепити нешто што је већ пукло, а код тебе је пукло.

Такође, не веруј базусловно жени кад каже да те воли. Жене тако причају да умире мушкарца. Само њена дела потврђују или поричу љубав.
Кад схватиш шта те на супрузи нервирало онда се сети да ли си јој кад о томе причао и молио је да то промени. Ако јеси, а она није ништа подузела, онда те не воли и раскид је неминован.
Ако није била свесна, а хоће да покуша да поправи, онда можда има шансе.

Правилно су ти рекли да се манеш родитеља. Ту нема среће у заједничком домаћинству.

Најпре среди своју пословну ситуацију, па крећи у нови покушај.

Добар развод је бољи него лош брак.
Efemeris
27. maj 2016. u 09.18
Tvoja žena ima razloge zašto te je napustila. Pricaj sa njom da saznaš zašto. Ako ne mozete ni da pricate, onda vam je potrebna pomoć. Bracno savetovaliste je prava adresa za ovakvu vrstu pomoći. Dobro je da se bavis sportom, ne prekidaj. Ovo su stvari koje si već čuo i znaš i sam. Sada ću ti reci ono sto nisi čuo a od sustinskog je značaja. Ono sto je ženi najvaznije kod tebe jeste da si vedar, dobro raspoložen, nasmejan. Naravno da joj važno da je ne bude sramota od tebe u drustvu, da si finansijski odgovoran, fizicki privlacan, itd. ali to je sve sporedno. Za nju uvek moras naći dovoljno ljubavi za osmeh na licu.
CPHA
(Чувари ћирилице)
27. maj 2016. u 15.19
И ја бих да се сложим са претходним коментаром, и да додам...
мораш да јој даш до знања да за тебе нема нерјешивог проблема.
Све се може ријешити у животу, вјеруј.
Мораш прво себе у то увјерити, па да на њу пренесеш ту позитивну енергију.
Али, не само да се своди на причу о рјешавању проблема.
Треба то показати примјером и дјелима.
Колико год жена била јака, она ће бити још јача када вјерује да има поред себе јаког, вриједног, упорног...мушкарца. Мушкарца који је непоколебљив и који пуца од самопоуздања.

Иста ствар је и обрнуто.
keramicar
(mrgud koji sedi)
27. maj 2016. u 16.06
meni se čini da je osnovni uzrok novac, jer sa novcem bi mogli , kao raniije, da iznajmite stan, da imate vas zivot odvojen od tvojih roditelja. nedostatkom novca, uskraceni ste za neke stvari koje ste ranije imali, sto je dodatni pritisak na situaciju.

rekao bih da trebaš naći posao, od kojeg ćeš moći da iznajmis stan, i pokrijes ostale troskove zivota. verovatno ti je supruga vise puta sugerisala/rekla, direkno/diskretno da ne želi da živi sa svekrom i svekrvom, ali to nisi registovao. otud i njen potez da ode kod svojih, ne bi li te pokrenula da nešto preduzmes, a i da umiris svoj karakter (tvrdoglavost, agresivnost, kako si gore naveo).

nadam se da tema nije jedna od onih navlakusa.

pozdrav
Efemeris
14. jun 2016. u 11.22
Vladane, kako se odvijaju stvari? Da li si probao da popravis nešto, ima li rezultata?
krele
(neradnik)
22. jun 2016. u 11.05
Ima tu jedan problem.Nekako se uvek zalimo kad nas neko ostavi.
Zašto mi ne ostavimo nekog pa nema zalbe?
barabarela
24. jun 2016. u 21.38
možda zato sto ostavljeni nije želio da ode?
Sneksi
(spanac)
01. avgust 2016. u 07.10
„svadjao se sa suprugom, bio i agresivan pred decom, pred roditeljima…v”

Ako si bio ovakav kakav sam kažeš da si bio, ne vidim kako ti nju volis ako se tako ponasas. Šta je razlog tvoje agresivnosti, nemanje novca. To nije dobro ni za decu jer ti njima dajes primer kakav muskarac treba da bude. Znaci moras da se boris i nadjes posao.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.