Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Braća po starom kraju
tajka
(trener)
11. avgust 2015. u 09.17
Braća po ‘starom kraju’

Kad imaš ortaka ko brata. Znaš ono, majka ti ga nije rodila a ti ga želiš pa onda iznenada sretneš u životu i pomisliš da bi to on mogao biti. Zajedno klošarite u kraju, tučete se leđa u leđa protiv drugih prolaznih bitangi kakvi ste i sami. Idete na more zajedno, ‘odvajate’ devojke koje su drugarice u paru, kšite pravila u prolazu pa prespavate noć u hodu ili pod nadzorom a ujutu odsparingujete neku rundu i čekate da se desi nešto značajno. Da napokon odrastete. Misliš da je drugarstvo stvarno neraskidivo bratstvo ali naiđu vetrovi života koji koji te surovo demantuju. Na sudbonosnoj raskrsnici sazrevanja svako stane na ‘pokretnu stazu’ koja ga odvede u jednom smeru smirenja ali ostaje zagonetno pitanje životne ukrštenice;
-da li je moglo drugačije? Bolje. I šta bi bilo da smo kojim slučajem skrenuli na neki od putića koji su nam se svakodnevno otvarali i mamili nas poput dečije ‘zevalice’ u ruci osnovca ili kao šarena lepeza kod pegave tinejdžerke sa nebom u očima? Da li bi bili srećniji i gde se u međuvremenu izgubi i odlete onaj ‘balon drugarstvo’ s početka mladalaštva iz ‘starog kraja’?
tajka
(trener)
11. avgust 2015. u 09.18
Dobro može i sestre za lepšu populaciju.))
obicno
(.)
13. avgust 2015. u 04.38
Pa iz licnog iskustva mi je draže da se ne srećemo ili bar ne intenzivno „kao nekad”. Može poneki pozdrav ili „kafa” ak se slučajno sretnemo: neka lijepe uspomene ostanu u lijepom sjecanju, mnogo vise mi znace kao takve.
Dva licna iskustva
Jedna drugarica otisla u inostranstvo kao i ja. Sretnemo se nakon mnogo godina (sa familijama) i razumijem ja nju u potpunosti i razumije ona meine u potpunosti, slični zivotni putevi, ali vise od uzajamnog razumijevanja i prijatnog razgovora nemamo mnogo toga sto bi nas vezalo kao nekad. Imam ja svog muza ima ona svoga i dio onih „obaveza” od nekadasnjih drugarica preuzeli su muzevi na sebe: savjetodavci, podrska, kritika,planovi itd.
Druga drugarica nije otisla u inostranstvo. Poslije jednog zeljenog susreta, ostala mi gorcina u dusi i iako tu i tamo razmijenimo e-Mail (u početku intensivnije a onda sve rjedje i rjedje)sve nekako izbjegavam daljnje susrete da ne pokvarim one lijepe uspomene na mladalacke dane. Nasi pogledi na svijet, zivot i sve drugo su se totalno udaljili. Ali ni to mi ne bi bio problem kada bi mi mogle da iznosimo svoje mišljenje i na Tom se zavrsi. Ne, ja MORAM da mislim kao ona, tolerancija i fleksibilnost tih ljudi je na najnizoj ljestvici. Sve neke zavjere svi su se urotili protiv njih i sl. Tako da meni to naprestano prosipanje otrova ide na nerve.

Zato, ako je drugarstvo bilo lijepo i veze nas mnogo zajednickog iz mladosti, ostavimo da to tako bude i ne dodajmo nepotrebne zacine na ono sto je već odavno skuhano.
smileandwave
21. avgust 2015. u 07.59
Slazem se 100000% sa gornjim komentarom.

I ja sam otisla i imam par kolegica sa kojima se fino ispricam kad se vidimo. One imajus voj zivot, ja svoj. Al, fino se razumemo i nema nekog preteranog pametovanja ni gorcine.

A imam par koje takođe sve vise i vise izbegavam. Zao mi bude jako i čak me bude i sramota al jednostavno ne mogu. Jednostavno vise nismo na istoj „talasnoj duzini” i stvarno me pocnu smarati. Fino je setiti se dobrih starih dana al ne možemo samo o tome da blebecemo ili da se držimo onih nekih principa od pre 15ak godina. Izmenili smo se, odrasli i zivot nas je odvukao na razlicite strane i jednostavno više ne ide. Prije sam se trudila nešto na silu, sve u ime tih dobrih starih vremena, al u poslednje vreme izbegavam ikakav susret. Jednostavno se usutim i ni ne javim se kad dodjem u stari kraj.

Grozno al, na zalost, neophodno za moje mentalno zdravlje :)
escada
(ɐpɐɔsǝ)
21. avgust 2015. u 21.02
Da se ne ponavljam, iskopiracu u vezi teme koja je bila na drugoj diskusiji:

escada
(¡)
03. maj 2015. u 23.18
Ja imam dve drugarice iz osnovne škole. To je društvo iz istog kraja.
Jedna se mlada udala, sad ima već troje dece. Povremeno se čujemo a kad svratim ponesem gomilu poklona za klince. Preslatki su.

Druga je moja najbolja prijateljica. Ona iz teme. Prošle smo sve što se može proći. Od prvih decijih ludosti do ozbiljnih zivotnih situacija.Neko ko je prošao sve moguće provere prijateljstva i kome mogu uvek da verujem. U po dana-u po noći, znam da će uvek biti za mene, kao i ja za nju. To je blagosloveno prijateljstvo.

U srednjoj školi sam imala društvo. Ne mogu reći da je neko prijateljstvo, ali kad se sretnemo, žurka je zagarantovana. Mogi su se fizički promenili, ali to je valjda normalno.

Društvo sa faxa, troje, vidjam često. Srećemo se povremeno na kongresima i obavezno se zapijemo, onako nostalgično!
tajka
(trener)
22. avgust 2015. u 18.07
Ne zagovaram nikakva pravila niti imam posebano krut stav o gore navedenom nego posmatram situaciju iz druge perspektive.
Najpre kako smo nekad 'živeli' za društvo a sad 'nemamo vremena'...
Recimo da ima i za i protiv oživljavanja takvih prijateljstava ali jedna stvar je nemerljiva.

TI STARI DRUGARI (I DRUGARICE)) E SAMO SU ONI JEDINI SVEDOCI NAŠIH NEZABORAVNIH DOŽIVLJAJA I LUDORIJA I NIKO VIŠE. A ti momenti , to su biseri bezbrižnog života.

A sve ih je manje.

Mislim svedoka .
tajka
(trener)
23. avgust 2015. u 20.07
E sad sam se zainatio i sad ću da napišem priču „ Šta se sve krija iza tih zaboravljenih prijateljstava”! I koliko je to u svari 'slatko')).
escada
(ɐpɐɔsǝ)
23. avgust 2015. u 20.41
Mislim da si ti razočaran.
Ulaganje sebe u prijateljstvo vrlo često se ne vraća na isti način.
Ne što onaj u koga ulažeš neće, nego ne ume u datom trenutku. Ne znači da te ne voli, nego ima druge prioritete. Vremenom će se naći na tvojoj talasnoj dužini.
Ako budem raspoložena, napisaću ti priču o tome.
tajka
(trener)
23. avgust 2015. u 23.02
Kada sam pričao o fenomenu drugarstva u prvom postu mislio sam na razočaravajući epilog i druga koji me je najviše izneverio.

IMAM JA I DIVNE PRIMERE KOJI TRAJU...

Ali.

Noćas sam pisao o tom fenomenu iz drugog ugla i drugim ne naj naj boljim drugarima VEĆ VIŠE SVEDOCIMA VREMENA, i bio ushićen koliko zajedničkog imamo.

Jako sam zadovoljan šta sam stavio na papir pa ću sad da doterujem. Jedva čekam da zaspim da 'vidim' šta ću da snjam))))
i sutra dopišem!
tajka
(trener)
23. avgust 2015. u 23.05
da bilo bolje shvaćeno o čemu pišem evo jedne moje stare priče dok ne završim ovu novu

48. PETAK

Svakog petka redovno se godinama okupljalo društvo ljubitelja slatkih kolača i još slađih priča.Tri teniska trenera: Stiki, Triki i Neša dve balerine Nada i Jasna i jedna pravnica Jelena. Prepričavali su zgode sa beogradskih terena, iz pozorišta i sudnice, javnog a i privatnog života i smejali se tako da su i bore smejalice na njihovim licima danas ostale kao svedoci tog vremena. Bilo je tu i ozbiljnih tema, kako je već vreme i srpska politička scena nalagala a i svakakvih drugih pa i te kako dobro kovertiranih predviđanja:
„Šta će biti za 10, 20 i više godina”?
Njih šest, pet stavova u četri ugla sobe kao u ringu. Znali su da će godine doći po svoje. I o tome su pričali. Samo nisu znali da će i bolest svratiti kod nekih, nenadano i surovo.
Da će se osuti malo i zbog životnih obaveza, promeniti. Sad se opet skupljaju ali samo dva-tri puta godišnje. Kad Neša dođe na odmor iz Amerike ‘kao pušten iz zatvora na vikend !’ Kad Jasna skokne na par dana iz Kragujevca gde vodi baletsku (a mogla bi po znanju i aikido) školu čekajući penziju. Kad je obolelom Stikiju ‘kosmopoliti’ bivšem fudbalskim sudiji, bicikisti, automobilisti bolje. Kad Nada, najmlađa penzionisana balerina Narodnog pozorišta opsuje i kaže:
-Nek ide sve u tri p.m. može.
Njih četvoro će ostati do kraja. Oni su prijatelji za ceo život.
NYC40
30. avgust 2015. u 20.20
:)
NYC40
31. avgust 2015. u 08.20
Cao drustvo,
Kako ste mi svi? Mene nema ovde dugo i sad htedoh da postavim temu al piše da treba ponovo da se registrujem. Ne znam o cemu je reč.
Ne vezano za ovu postavljenu temu ( izvinjavam se) htela sam da pitam ovo pitanje ako neko zna odgovor.
Da li može ili dal je ikada moglo da se lajkuje nečija slika na Facebook pozadini a da vam ta osoba nije prijatelj? Dakle nepoznata osoba da lajkuje vasu sliku naročito onu na pozadini sto je public ?

Ko sto nisam bila na Diskusijama niam ni Facebook koristila skoro pa i tamo izgleda ima promene!?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.