Diskusije : Kanada

 Komentar
Kako prezivljavate u skupoj Kanadi?
Amazonka
19. jul 2015. u 00.39
Pitanje se odnosi pre svega na one koji su u Kanadu dosli pre kratkog vremena (koji su novi ovde) i koji su sami (samci ili razvedeni), i koji su dosli ovamo bez ustedjevine. Pitanje se takođe odnosi na one koji rade neke prosecne, ne bas dobro placene poslove uprkos diplomama iz zemlje porekla, koje u Kanadi nisu priznate, a placanje dodatnog skolovanja je veoma skupo i često nemoguće izvesti.

Kako prezivljavate sve veću skupocu u Kanadi? Zivot je ovde sve skuplji: hrana, stanovanje, sve. Ne mislim na „razbacivanje”, nego na skromni zivot: zaista je sve teze platiti najosnovnije stvari.

Dakle, kako se snalazite?

D-Man
(Analyst)
29. jul 2015. u 17.29
Значи на твоје питање треба да одговоре само:

1) Они који су недавно дошли (без уштеђевине),
2) Самци (или разведени) и
3) Они који немају добро плаћене послове.

Lilu
21. avgust 2015. u 02.31
Moras da naucis da skreses troskove, odnosno da trosis koliko imaš.

Evo ti par primera: otkazi kablovsku, danas možeš sve da gledaš online, ili uplati netflix koji je oko $9 mesecno.
Nadji manjeg internet provajdera kod kojih je internet neogranicen. (Acanac, Eyesurf, isl)
Otkazi fiksni telefon, po meni cisto bacanje para ako imaš mobilni.

Poseti ponekad Goodwill, tamo nekad ima jako intresantnih stvari za par dolara.
Ako živis sama, nadji momka ili cimera.
Radi joj jedan part time posao.
Fishbed
(pivopija)
30. avgust 2015. u 12.35
Ako živis u torontu ili mississaugi odseli negdje drugo. U Yorku koji je jedan od gorih djelova grada stan je 300$ skuplji nego u drugim gradovima u dobrom djelu grada ili kosta isto ko u najboljem djelu nekog drugog grada. Kingston, Oakwille, St Chatrines, Hamilton, Niagara falls Kitchener etc,... Ako si legalno u kanadi ima programa gdje ti država placa prekvalifikovanje/skolovanje ukoliko polozis kurs 90%+ ili nešto sl,... Poenta. Bez skole ćeš teško da nades posao od 20$+ i da zavrsis skolu moras da pocnes bez iskustva za oko 15$ prvu godinu. Poslova za 15$ ima koliko hoćeš da li možeš da živis sa toliko novca zavisi gdje živis i koliko ti goozica zine.
canucksiom
(browser)
24. novembar 2015. u 01.32
Slazem se sa tobom da je ovdje sve skupo i da se teško prezivljava, jer ne možeš da dobijes posao na osnovu zavrsene skole na „Balkanu”. Kao sto neko rece, nadam se da si ovdje legalno, jer samo tako ćeš i moći da nadjes neki posao (a da se ne bojis da će neko da te „otkuca”).
Ja nisam skoro dosao u Kanadu, ali sam dosao sam i shvatam te kad kažeš da izgleda teško. Moras da izdržiš.
Nadji drustvo i biće ti bolje, podjelis iskustva sa ljudima i neko će naći neki posao za tebe.
Kad nadjes posao (bilo kakav), biće i izgledace sve to odmah bolje. Nemoj da cekas dugo vremena, nego apliciraj za skolu i usavrsavanje onoga sto si zavrsila dolje ili ako bih htjela nešto drugo da ucis. Ja da mogu da vratim vrijeme, ne bih cekao ni godinu dana od kas sam dobio posao (koji je bio placen nešto više od minimalca). Posudio sam pare od države i uplatio sebi studiranje. Za dvije godine dobio diplomu i posao se u struci lakse nadje. Prvo pocnes sa bilo kakvim poslom u struci i trazis dalje posao.
Jedino zalim sto ranije nisam uzeo novac od države za studiranje. Sve ostaklo je radno i zivotno iskustvo koje ti i te kako treba u ovoj novoj sredini.

Kanadska skola se mnogo vise trazi kad bilo šta stavis na rezime. Možeš da imaš zvanje inzinjera iz Japana, ali ovdje je samo važno šta si zavrsila u Kanadi. Recimo, možeš da odes na neki fakultet da se raspitas koliko kosta da ti se prizna diploma ovdje i koje ispite treba da polazes (neke će da ti priznaju), pa polako... Ne moras sve odjednom, ali u tom slučaju će da ispadne skuplje (part-time studiranje).
Nadji bilo kakav posao i raspitaj se šta ti treba za skolu. Nemoj da cekas predugo. I Kanadu trese ekonomska situacija. Sto dalje cekas, teze ćeš naći posao.
Glavu gore i samo naprijed... sretno.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.