Diskusije : Berza

 Komentar
Tehnicke analize berze
Taurus
16. avgust 2014. u 22.01
Malime,
drago mi je da se obrazujes, treba citati knjige i biti u trendu. Ja naravno ne mogu da preporucujem knjige koje je vreme pregazilo, kao knjigu The Four Pillars. Imam je, citao sam je i niko me ne može ubediti da tu ima bilo šta da se nauci.

Čuo si sigurno ono kad kažu „ informacija od insajdera” . Insajderi prvi cuju za informaciju, dobru ili losu. U investiranju možeš dobro uspeti ako imaš brzu informaciju. Knjige koje su pisane pre 20-30 ili vise godina savetuju kako investirati ako nemas brz pristup informacijama.
Zahvaljujuci internetu i brzem protoku informacija, stari način ivestiranja će te odvesti direktno u propast. Ti možeš imati sreće, ali to nije investiranje.

Pošto te interesuju tehnicke analize, ja ću ti preporuciti knjigu koja sam ja procitao, narucio sam je pre nego sto je bila u zvanicnoj prodaji, znaci radi se nečemu novom.

Knjiga se zove The Mindles Investor od Tyler Bollhorn.
Mene je jako odusevio da sam posle toga bio na njegovom predavanju u Torontu i lično ga upoznao.

On u toj knjigi predstavlja jedan sasvim jednostavan način investiranja koji se upravo zasniva na trendu i prometu (volume). Tu taktiku možeš da koristis sa tim svojim programima za TA, a možeš i da se pretplatis i da koristis njegov program koji će ti uraditi screeming cele Americke i Kanadske berze.

On je nekada investirao na osnovu fundamentalne analize i nije uspeo. Sada objašnjava zašto. Videces kako jednostavno objašnjava zašto taktika „Buy & Hold” ne valja, tu naravno spada i to investiranje u index fondove koje Orisni zagovara.

Bilo koji taktiku ako dobro razradis i naucis, ti možeš proćibolje nego index jer imaš opcije. Kod indexa nemas nijednu opciju osim da cekas i nadas se. Tylor kaže - Nadanje (hopes) ostaviti za crkvu ili za spavacu sobu, a ne za investiranje.

malimx6
(KOCOBO)
17. avgust 2014. u 18.48
procitacu kad budem imao vremena. Hvala.
Lada123
17. avgust 2014. u 18.57

Izvinite sto upadam u temu, samo bih htela da vidite kako su skupi neki kursevi, slučajno sam naletela na ove od Ameritrade, zaista...
Jedino sto bi me ovde privuklo su kursevi za Autmated tools, zvuci intresantno, još nisam čula da je neko to koristio...

http://www.investools.com/courseCatalog.swim
Prerija
17. avgust 2014. u 19.58
Ola la $28k za kurs. Pa to ko medicinu na Stanfordu da zavrsavas. Ala se ovce sisaju.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.