Diskusije : Moj vrt

 Komentar
SECA sumskog drveca!
sasho146
(STUDENT)
23. oktobar 2010. u 11.36
koristim drva kao ogrev, dali je jeftinije da ih kupim sada u jesen ili u proleće, kada su jeftinija?
gradbeo
(masinac)
27. oktobar 2010. u 08.21
Ako kupis sad, imaju vise vlage i sporije gore.
na proleće, preko leta se isuse i gore ko „slama” brzo.
cena je uvek tu negde.
zlatibor
(Radnik)
15. novembar 2010. u 18.26
Naravno u proleće,onda ih iscepas ako već nisu i razbacas ih negde u uglu(cosku)dvorista.Neka kisnu,neka ih greje sunce i vetar siba sve do same jeseni.
Selo-moje-tudji
(razgovoru,cije pesme budete u)
14. januar 2011. u 05.53
Najbolja su drva za ogrev ako su sjecena u Januaru jer u tom zimskom periodu drva nemaju tzv sok u sebi. Eh sad nije sve u tome moras se raspitat iz kojeg predjela sume su drva npr drva iz zapadnog dijela gdje su drveca bila izlozena izuzetno maloj kolicini sunca i prema tome takva su drva veoma malo kaloricna i ne razvijaju zeljenu toplotu.
Eh sad trebaš da se raspitas na kakav način su drva obarana i slepana do lagera. Osim toga važno je da se raspitate da vasa drva nisu slučajno iz nekih predjela gdje bilo ratno stanje, sto postoji mogućnost da je neka od osoba za vrijeme odmaranja ili napada zaboravila ili namjerno ostavila explozivnu napravu sto bi dovelo do nezeljenih posledica ili za vrijeme sjece i cijepanja ili lozenja u vasem sporetu.
Radi lične sigurnosti najbolje ti je da svaku cjepanicu odvezete u neku kliniku gdje postoje rendgen aparati i da to rendgentskim snimkama utvrdite pre nego sto pocnete da zagrejavate vas dom.

Što se tiče zagrejavanja vase zeljene povrsine morate pre toga da utvrdite kolicinu trenutne vlage.
Veoma komplikovano sve to, šta da ti kažem
Selo-moje-tudji
(razgovoru,cije pesme budete u)
14. januar 2011. u 06.03
Ako kupite igrom slučaja ogrev i utvrdite da drva imaju izvesnu kolicinu vlage, onda morate da se obratite u sumsku upravu gdje će vam oni dati na raspolaganje nekih od svojih sumskih inzinjera i da izmjere kolicinu vlage u vasim cjepanicama namenjenim za ogrev.
Kad to sredite i dobijete crno na belo sa procentom vlaznosti odvezite vasa drva do nekih pilana koja imaju tzv SUSARE za drva.

Da bi kvalitetno osusili vase cjepanice onaj koji vam to susi potrebno je da redovno mjeri kolicinu vlage kao i kolicinu toplote koju ubacuje npr, za 10 metara drva potrebno je jednoj susari da tu zeljenu kolicinu isusi najmanje 3 mjeseca.
U prvoj fazi susenja procenat vlaznosti ne sme da iznosi vise od 47% tj u prvoj sedmici, pa se posle toga upumpava određena kolicina toplote, pa opet vlage i tako ciklus tog susenja mora da se nadzire pod budnim okom strucnog lica naravno i to sa visegodisnjim iskustvom.
Selo-moje-tudji
(razgovoru,cije pesme budete u)
14. januar 2011. u 06.24
Ako želite da izbjegnete svo to zivciranje uvezi susenja drveta stupi u kontakt sa mnom, jer ja ti mogu po veoma povoljnoj cijeni da nabavim aparat za susenje drva. Za samo nekih 180 000 € sa dostavom dobijes aparat za susenje koji sam sebe kontrolise i upumpava odredjenu kolicinu vlage i toplote, sve Vollautomatisch, najnoviji hit, direktno iz svabije.

Imaš vise prednosti u kupovini tog aparata kao prvo bio bi prva FACA koja to ima privatno na Balkanu, kao drugo možeš da susis uvjek kad god želiš, kao treće nemate strah uvezi glomaznog zagadjenja covjekove okoline, i kao četvrto sve je po €U Normi tako da je procenat zagadjenja sveden na minimum sto je sa €U certifikatom vjerodostojno potvrdjeno a čak dobili bi vjerovatno i pomoć za kupovinu tog aparata od vlade Republike Srbije jer bi prilikom kupovine tog aparata mogla i Srbija da dokaze da je spremna za ulazak u €U i da ispunjava sve Norme kao i brigu uvezi klimatskih promjena.
mirmir
(horski pevač)
27. mart 2011. u 18.23
jedivnago
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.