Diskusije : Politika

 Komentar
Американци кукају: Америка је ослабљена
BeliVuk
03. oktobar 2023. u 08.42
Америка је ослабљена сукобом у Украјини и изгубила је моћ да обуздава Русију, изјавио је бивши амерички државни секретар и бивши шеф ЦИА Мајк Помпео у интервјуу за грчки лист „Катимерини”. Помпео, који је био државни секретар САД током председавања Доналда Трампа, боравио је у Атини на првом Америчко-медитеранском инвестиционом форуму.

„Америка је ослабљена инвазијом на Украјину – изгубили смо моћ обуздавања против (руског председника Владимира) Путина и Украјинаца, због чега је Европљанима и свакоме од нас још горе”, рекао је Помпео.

Према његовој оцени, „свет је постао много мање безбедно место откако је Џозеф Бајден преузео дужност председника САД”. „То се односи наАмериканце и на грађане свих наших савезника. Тринаест Американаца је погинуло у Авганистану, што је један од највећих неуспеха у заштити наших грађана у новијој историји”, рекао је Помпео. Он је додао да су иранске власти сада много богатије и моћније него када је он напустио функцију. „Наши пријатељи и партнери на Блиском истоку, у Израелу и заливским земљама осећају се напуштено. А Комунистичка партија Кине постаје смелија и припрема се за рат
https://www.pravda.rs/2023/10/2/amerikanci-kukaju-bivši-državni-sekretar-otkrio-bolne-tacke/”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.