Diskusije : Politika

 Komentar
Како је Тадић попљувао геноцид над Србима
BeliVuk
29. septembar 2023. u 18.03
Како је Тадић попљувао геноцид над србима што су хрвати починили и рекао да му не пада напамет да тужи геноцидну Хрватску за геноцид над Србима:

РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА

ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ

11.080 З е м у н, Магистратски трг 3, Тел. 3077-028, [email protected]

Бр. 739/08 – 23. април 2008.

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Господин Борис Тадић

Поштовани господине Председниче,

У овом тешком тренутку – кад Европска унија и САД покушавају да окончају злочиначку намеру о отцепљењу, од Србије, Косова и Метохије, Влада и Скупштина Републике Српске Крајине у прогонству вас уверавају да су српски народ и Република Србија у смртном загрљају чланица Европске уније и НАТО-а од 1990. године и да тај смртни загрљај неће нестати ни текућим присиљавањем чланица УН да признају „државу Косово”.

Време је, иако прилично одоцнело, да схватимо да ЕУ и САД имају непријатељске намере према српском народу и српским државама. Коначно, кад је и Хрватска објавила да признаје „државу Косово”, било би више него кратковидо кад бисмо (ми Срби) представљали политику САД и ЕУ као добронамерну.

Због света овога, запрепастила нас је Ваша изјава, објављена у дневном листу „Правда” – Београд, на страни 4. Изразили сте став да жртве уморених Срба, Рома и Јевреја треба заборавити и да би било штетно покретати против Републике Хрватске међународни судски поступак – ради обештећења и наплате ратне штете за тако масовно убијање цивила ова три народа - у систему концентрационих логора „Јасеновац” и на другим стратиштима, широм данашње Републике Хрватске и данашње Босне и Херцеговине.

Како новине наводе, рекли сте да би тај судски поступак пореметио међудржавне односе у овом делу Европе, што је потпуно погрешан закључак, јер нестабилност на нашем подручју је последица чињенице да извршиоци злочина из Другог светског рата у Независној Држави нису кажњени и зашто наследница НДХ, Република Хрватска, није платила ратну одштету. Наравно, поред Републике Хрватске за ове тешке злочине сносе одговорност и наследнице окупаторских држава: Савезна Република Немачка и Република Италија.

Треба да имате у виду да је Савезна Република Немачка обештетила јеврејске жртве и обештетила чланице Савезника из Другог светског рата, па то није пореметило међудржавне односе у Европи. Напротив, праведна осуда СР Немачке за злочине геноцида је учврстила сарадњу и разумевање међу европским и прекоморским државама. Таква правда ће против Републике Хрватске, Савезне Републике Немачке и Републике Италије – за невино побијене људе на територији Независне Државе Хрватске учврстити и међудржавне односе у овом подручју, а неће их погоршати, како Ви претпостављате.

Подсећам Вас да, по међународном праву, злочини геноцида не застаревају.

С обзиром да Ваше службе не желе да сарађују са Скупштином и Владом РС Крајине у прогонству, ово писмо има карактер отвореног.
dr-morsPoruka negativno ocenjena. Pokaži

dr-mors
30. septembar 2023. u 02.59
trla baba lan da joj prođe dan.

Ako neko treba da pokrece postupak to je onda Doooodo.

To tamo je njegov kanton (on im je tata)a ne da se država Srbija uvlaci u tu papazjaniju od baaaaaznija lonca.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
30. septembar 2023. u 07.11
dr-mors,

А да пребацимо овлашћење на општине које су биле погођене геноцидом ?
Што би се држава гњавила са тако неважним проблемом, као што је геноцид над Србима ?
dr-morsPoruka negativno ocenjena. Pokaži

dr-mors
30. septembar 2023. u 16.22
Moj drug Nikola Pasic bio je nedvosmislen, kada je izrazavao sumnju u lojalnost srbijanaca zapadno od drine, prerma matici Srbiji.
Što se kasnije ispostavilo tačnim.
Kako onda tako i danas, srbijanci zapadno od drine su rizican (blago receno) faktor po mir na balkanu i sire.
zlatiborac
30. septembar 2023. u 19.14
'Moj drug Nikola Pasic...vidi ti Balje sa Pestera!!

Nikola Pasic - Bajo,ne može tamo nekom hajvanu biti drug već G-din i tacka.
C_A_B_O
02. oktobar 2023. u 15.03
Aj sad Brate, NE BUDI tako ostar...i osrednji Pesterac, balija, NIIIJE tako bolestan kao dr.prrrrrrr...ONI mrze i skriveno i oTVORENO al' se ne hrane srpskim g..ov.n.ima na virtueno srpskim stranama
dr-mors
03. oktobar 2023. u 10.41
c_a_B_O,
ajd' sada polako, šta si hteo da kažeš?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.