Diskusije : Politika

 Komentar
Kad bi ceo Balkan bio ujedinjen
CAHJAP
27. septembar 2023. u 08.39
Kao prvo, sudeĉi po mentalitetu naroda Balkanskih država a i predela, da se narod Balkana međusobno uvaži, poštuje, sarađuje, sprijatelji i zavoli..., smatram da je približno nemoguĉe, zbog mnogo krvave istorije, ratova i uticaja „civilizovanog” zapada.
Sad zamislite da jeste, neko čudo je dovelo do međusobnog poštovanja, gde eventualno ceo Balkan postaje kao jedna velika država sastavljena od Balkanskih država, vezani sopstvenom vojskom, pravosuđem i zakonima, dali bi pokorili ostatak Evrope, što bi ishodilo u zameni današnjih uloga, ili bi i zapadu pružili poštovanje?
Teško je odgovoriti na ovo pitanje, jer svi smo imali različite „tretmane” od tog zapada tokom istorije sve do danas. U Srbiji mnogi bi mislili, zgazili bi Nemačku, Englesku i možda ostale satelite, međutim, to neverujem da bi se dogodilo. Drugačiji smo mi narodi, zapad gleda iz jednog ugla i dobro znamo šta o nama misli, dok mi gledamo iz mnogih uglova a zapad nikad ne zna šta mi mislimo o njima. Mi Srbi smo pokazali kroz istoriju kako znamo da praštamo kao nijedan narod na kugli zemaljskoj. U idealnom svetu to bi bila najveća vrlina a to nam istorija nije pokazala, tako da nas je mnogo koštalo, naivnost, glupost ili plemenitost duha što samo po sebi vuče duboku debatu.
Lično CAHJAM (maštam) o tom idealnom svetu na globalnom nivou, uf kako bi ljudska civilizacija katapultirala u nebesa !!!
CAHJAP
27. septembar 2023. u 08.45
Danas posmatramo jedan ogroman i vrlo moguće presudan sukob između zapada i istokam Mislim da do 2030 svet će se drastično promeniti od današnjeg a i bilo koje generacijske promene i društvu kroz istoriju. To je sam 7 godina daleko, vrlo brzo se tu stiże.
Simo
27. septembar 2023. u 08.47
Sanjarenje i mastanje je dozvoljeno sve dok ga ne pocnes sprovoditi u stvarnost, e onda već znaš...
Jesi nekad sanjario da Srba ima bar jednu 100 miliona?
CAHJAP
27. septembar 2023. u 09.17
Simo, kada čovek sanja ili mašta, nema restrikcija. To su čari života i žalim svakoga koji to ne poseduje. Możda neko ko je zaglavljen u mašti pa zanemari realnost i tako proživi život jureći leptire y glavi, dok za druge koji to čine u momemtima kada sami odluče da predahnu od realnosti to biva lekovito i životni čar. Nije teško prepoznati one koji ne poseduju tu vrlinu, jer sanjati i maštati umesto vrline vide kao glupost jer to ne poseduju, ironično, zar ne?
Seeb-VN1700Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Seeb-VN1700
27. septembar 2023. u 09.54

Kažu da je „optimist” ustvari slabo informisan pesimist.

-
zlatiborac
27. septembar 2023. u 09.58
Sanjarenje i mastanje je dozvoljeno sve dok ga ne pocnes sprovoditi u stvarnost, e onda već znaš...

Tako nekako sogore,

Da nasi susjedi nisu sanjarili-mastali o 'Neovisnoj' a potom poceli i sprovoditi 'sa rijeci u djelo', još uvijek bi bili u 'tamnici naroda i narodnosti'.

Moji sogori nisu imali potrebe sanjati o domovnocama i putovnicama jer im je to bilo unapred zagaratirano...samo je bilo pitanje godine mjeseca i dana.
bezdomni
(maestro)
27. septembar 2023. u 11.43
Balkane, balkan, balkane moj budi mi silan i dobro mi stoj 😂😂😂
https://youtu.be/vVOUrPyNfh8?si=7nrlnXnOuV4SaS26
Seeb-VN1700Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Seeb-VN1700
27. septembar 2023. u 13.03

Kad bi ceo Balkan bio ujedinjen, a glavni grad Beograd kao dobitna kombinacija.

-
Simo
27. septembar 2023. u 13.28
„Kad bi ceo Balkan bio ujedinjen, a glavni grad Beograd kao dobitna kombinacija.”

Glavno pismo cirilica, sluzbeni jezik srpski, Bozic 7 Januara , valuta rublja, pod zastavom plavi beli crveni i dovoljno.

Sastali se Srbin Hrvat i Musliman da se dogovore šta bi bilo dobro zasaditi kao simbol mira.
Kaže Srbin evo može breskva, ne moze kaže Hrvat pocinje sa bre
Bolja je kajsija, ne moze kaže Srbin pocinje sa kaj.
Umesa se musliman pa kaže aj nek bude vinova loza šta fali.
Pogledaju se ova dvojica i kažu OK te zasade vinovu lozu.
Nakon izvesnog vremena kaže Srbin Hrvatu, ej bre ovaj nas uvrnuo.
Pa vinova loza je zelene boje i obavezno se obrezuje.
abvgd
(Morski)
27. septembar 2023. u 14.09
Кад би сви људи на свету баш као сва деца на свету, о, кад би сви људи на свету - престали да гледају вести!

Све би престало, али баш одмах!
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
27. septembar 2023. u 14.55
Azbuka uze mi pesmu iz usta.
Bas sam hteo napisati da bi Carstvo vise odgovaralo temi 😎
dulebg
(posmatrach)
28. septembar 2023. u 17.06
Ти си баш САЊАР. На Балкану постоје Срби и бивши Срби направљени од Срба да би убијали Србе. И ти сад хоћеш са њима у постељу? Па иди !!
CAHJAP
29. septembar 2023. u 00.14
Dule, ja vidim tvoju poentu i ne smeta mi da me zoveš CAHJAPem jer tako se i predstavljam iako su nam percepcije istog različite, ali ja mislim da je daleko lepše i prosperitetnije živeti u slozi miru, poštovanju i zajedništvu nego pod večitim zategnutim orozem gde uvek gradimo piramidu od karata koji taj isti zapad sruši podpirujući ekstremiste. Nijedan od ratova na Balkanu nije započeo bez mešanja zapada i drugih sila.
CAHJAP
29. septembar 2023. u 00.16
Kada svi narodi na Balkanu shvate ko je ustvaru taj zapad, možda tad i bude moguć zajednički život u prosperitetu i da se više nikad ne prolije ni kap krvi.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.