Diskusije : Politika

 Komentar
Ruska vojska uništila je Leopard s posadom Bundesw
Popaj
23. septembar 2023. u 10.11
Ruska vojska uništila je Leopard s posadom Bundeswehra u zoni Sjevernog vojnog okruga
LUGANSK, 23. septembar – RIA Novosti. Izviđači Oružanih snaga Rusije uništili su tenk Leopard prebačen u Ukrajinu sa potpuno njemačkom posadom koju čine vojnici Oružanih snaga Njemačke, rekao je za RIA Novosti komandant izviđačke grupe koja djeluje u pravcu Zaporožja, s pozivnim znakom Legenda.

”Kada smo zaustavili njihov sljedeći „mesni juriš” i uhvatili (uništenog uz pomoć ATGM-ova. - Red.) Leoparda, krenuli smo prema izgorjeloj opremi u nadi da ćemo uzeti jezik. I ustanovili smo da je vozač tenka teško ranjen , a ostali su umrli. Mehaničar je, kada se probudio i ugledao nas, počeo da viče „nicht shissen” (ne pucajte. - Red.)„, rekao je komandir grupe.

Legenda je istakla da dobro zna njemački.

„(Vozač oštećenog tenka. - Red.) je nekoliko puta rekao da nije plaćenik, već vojnik Bundeswehra i cijela posada iz jedne čete”, dodao je vojnik.
Obavještajac je pojasnio da je njemački vojnik, dok je pružao prvu pomoć, imenovao svoju brigadu i njenu lokaciju.
Kako je dodao komandant, kada je ispitivao vojnika Bundeswehra, doktor njihove izviđačke grupe rekao je da je mehaničar izgubio mnogo krvi i da je teško ranjen.
„Pitao sam doktora koliko će živjeti, a doktor mi je odgovorio - još par minuta. Rekao sam Nemcu da je rana preteška i da nema šanse da preživi. Rekao je da mnogo voli svoje dijete i ženu. i požalio što je pristao da dođe ovamo da ode. Počeli smo da ga pripremamo za evakuaciju, ali se isključio i nakon par minuta je otišao ”dvesta„ (”tovar 200„ - poginuo u akciji. - Red.), ”, rekla je Legenda.
Interaktivna karta specijalne operacije Oružanih snaga Rusije u Ukrajini
Interaktivna karta specijalne operacije Oružanih snaga Rusije u Ukrajini
22 jun 2022, 17:18
Kako je rekao komandant izviđačke grupe, u početku je bio malo iznenađen kada je zatekao Nemca u oštećenom automobilu.

”Ali tada mi je čak bilo drago što nije važno kakva posada sjedi u Leopardu - ukrajinski militanti ili njemačko vojno osoblje, rezultat će biti isti: gorjeti će njemački tenkovi, a gorjeti će i američki tenkovi, čak i ako je pod kontrolom Amerikanaca„, naglasio je ruski obavještajac.

Apelovao je na zapadne instruktore da razmisle prije nego što odu da učestvuju u bitkama za ukrajinske oružane snage.

„Neka razmisle svojom glavom – o deci, ženama – pre nego što se bore sa Rusima”, zaključio je obaveštajac.

Moskva je prošlog proljeća poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke vojne pomoći Ukrajini. Rusija je više puta napomenula da će svaki teret koji sadrži oružje za Kijev postati legitimna meta za vojsku.
Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je također rekao da su Sjedinjene Države i alijansa direktno uključeni u sukob - ne samo isporukom oružja, već i obukom osoblja u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

https://ria.ru/20230923/tank-1898197755.html
https://www.youtube.com/watch?v=hzVNhF4WT-c

Popaj
23. septembar 2023. u 10.14
„Pitao sam doktora koliko će živjeti, a doktor mi je odgovorio - još par minuta. Rekao sam Nemcu da je rana preteška i da nema šanse da preživi. Rekao je da mnogo voli svoje dijete i ženu. i požalio što je pristao da dođe ovamo da ode.”
Simo
23. septembar 2023. u 11.50
Vidimo ima i lepih vesti iz Ukrajine.
Jel neko misli da bi eventualni piloti F16 takodjer bili ukrajinci?
Vest o poginulim Nemcima na tom ratistu skoro da je lepa kao i vest o
zavrsetku rata.
Mora da i hrv presednik Milanovic piska od sreće jer je za iste tenkove rekao da će goreti kao i svaki drugi.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
23. septembar 2023. u 13.07
Hahaha još jedna guslarska pesma.
Gde su dokazi fotke, dokumenta ???
dituartu
(eng)
23. septembar 2023. u 15.19
Hahaha još jedna guslarska pesma.
Gde su dokazi fotke, dokumenta ???
-----------------
Tako je puni mediji ruskih guslarski pesama, Ukrajinci već odavno u Moskvi a uskoro izlaze na Kamcatku i spajaju se sa USA dok Srbende guslaju .

Ajde bezdomni otvori oci ljudima da shvate u kakvim iluzijama žive.
Tubby
23. septembar 2023. u 15.30
Украјинци криве НАТО обуку за неуспех контраофанзиве:
https://rt.rs/svet/51347-politiko-ukrajina-kontraofanziva-losa-nato-obuka/
samadel
(snimam)
23. septembar 2023. u 21.55
Popaj,
ceo tekst koji si postavio je Google prevodioc!
Pa kako ko ukapira...
Popaj
24. septembar 2023. u 01.43
Samadel,
Izvinjavam se, velika greška!

„Я спросил у дока, сколько он еще проживет, и док ответил — еще несколько минут. Я сказал немцу, что ранение слишком тяжелое и шансов выжить у него нет. Он сказал, что очень любит своего ребенка и жену и жалеет, что согласился сюда поехать. Мы начали его готовить к эвакуации, но он отключился и через пару минут ”задвухсотился„ (”груз 200„ — погибший в боевых действиях. — Прим. ред.)”, — рассказал Легенда.

https://ria.ru/20230923/tank-1898197755.html
Popaj
24. septembar 2023. u 10.44
Američki piloti ginu u tajnoj ukrajinskoj misiji? | Šta Pentagon krije?

Jesu li američki piloti koji su posjetili Ukrajinu zaista poginuli u nesreći?
SAD su zabrinute zbog smrti 17 vojnog osoblja u zračnoj bazi u Oklahomi. Uzroci i okolnosti nesreća nisu objavljeni. I to je navelo posmatrače da se zapitaju – da li su to zaista bile nesreće? A zar smrti vojnika nije prethodio službeni put u Ukrajinu? Ali šta su aktivni oficiri američke vojske radili u zoni oružanog sukoba? Koliko su strani vojnici plaćeni u Ukrajini?

https://www.youtube.com/watch?v=ZvtDwDq-GV8

ZAGI-DSPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ZAGI-DS
(instalater)
24. septembar 2023. u 14.32
Ruska vojska uništila je Leopard s posadom Bundeswehra u zoni Sjevernog vojnog okruga

Je, evo cijela Njemačka bruji o toj sramoti :-). Kao što se i Hrvati još oporavljaju zbog smrti svojih 74 dobrovoljaca nakon pada Mariupolja.
Navodno je zarobljeni njemački vojnik izjavio: „mogu li sada u mirovinu? Ovdje sam od 41-e...” :-P

Dobro znamo da Rusi ne lažu zbog naše javnosti, već zbog svoje. Potrebno im je mobilizirati svoje građane i prikazati im to borbu za opstanak Rusa i Rusije.

dituartu
(eng)
24. septembar 2023. u 22.08
Zagi ala ćeš da se iznenadis kada se probudis iz tisucljetnjeg sna. Vrlo malo vremena je još ostalo do budjenja...he he he
anonimaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

anonima
(Stranac)
26. septembar 2023. u 12.43
Странно, что сербы не говорят на языке своих русских братьев. Использование Google Translate для общения с семьей заставляет меня смеяться.

@nonima
dulebg
(posmatrach)
28. septembar 2023. u 06.43
Украјинци криве НАТО обуку за неуспех контраофанзиве
--
Не може нико да им помогне. Снаге Запада нису ни близу да освоје Русију макар европски део, а лако могуће да би их и ту задесиле атомке. А што су се надали да ће Русија да се уруши изнутра - то је њихов проблем. Сада имају рат који не могу да добију, а не смеју да изгубе. Истина је да губе од самог почетка, само медијским лажима приказују другачије.
dulebg
(posmatrach)
28. septembar 2023. u 06.46
Руси су уствари одабрали повољан тренутак за рат: када се Запад дави у ЛГБТ, правима не-белаца, жена, мањина... када је уништио морал и законитост, када је општом приватизацијом опљачкао друштво, државу, војску .. све свео на лаж и дезинформацију.

Испоставља се да не знају да ратују, немају војске, немају залиха, лагали су о ефикасности оруђа, немају подршку народа ..
anonimaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

anonima
(Stranac)
29. septembar 2023. u 17.49
Gdje neko ko se bori za prava LGBT, ne bijelaca, žena i manjina može da dobije rat ? Moralna snaga šovinista, rasista, homofoba i seksista je bez premca … barem u nekom nakaradnom svijetu kome teži beg Dule.

@nonima
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.