Diskusije : Politika

 Komentar
Istina o Srebrenici se ne može sakriti
BeliVuk
05. jun 2023. u 04.16
Масакр у „сигурном уточишту” УН није био црно-бели догађај, каже ЛУИС Мекензи. Како су борци босански Муслимани постали боље опремљени и обучени, почели су да излазе ван Сребренице, палећи српска села и убијајући њихове становнике пре него што су се брзо повукли у обезбеђење које је обезбедило сигурно уточиште УН. Ови напади су достигли врхунац 1994. и наставили су се почетком 1995. након што је канадску пешадијску чету која је тамо боравила годину дана заменио већи холандски контингент.

Босански Срби су можда имали најтеже наоружање, али босански Муслимани су им парирали у пешадијским вештинама које су биле веома тражене на неравном терену око Сребренице. Како се снег очистио у пролеће 1995. године, Насару Орићу, човеку који је предводио борце босанских Муслимана, постало је очигледно да ће војска босанских Срба напасти Сребреницу како би га спречила да нападне српска села. Тако се он и велики број његових бораца искрали из града. Сребреница је остала небрањена уз стратешку мисао да би, ако би Срби напали небрањени град, то сигурно довело до тога да се НАТО и УН сложе да су ваздушни удари НАТО-а на Србе оправдани. И тако је војска босанских Срба ушетала у Сребреницу без отпора.

Шта се даље догодило је дискутабилно само по обиму. Мушкарци босански Муслимани и старији дјечаци су издвојени, а старци, жене и дјеца су исељени или потиснути у правцу Тузле и безбједности. То је неукусна ствар, али мора се рећи да, ако чините геноцид, не пуштате жене да оду јер су оне кључне за одржавање групе коју покушавате да елиминишете.
https://www.theglobeandmail.com/opinion/the-real-story-behind-srebrenica/article737584/
dulebg
(posmatrach)
05. jun 2023. u 09.27
Мушкарци за пушку су издвојени, да би били размењени за заробљене Србе. Један конвој аутобуса пресрео је „10. диверзантски вод” и стрељао можда 400. Ниједан суд није утврдио: ко је ово наредио?

Друга погибија је када је на фарми, у хали где је било више стотина заробљених муслимана, један њихов отео калашњиков од стражара и убио га - тада су српски чувари пуцали по маси и убили до 30.

Сви остали погинули су у борби, или од пријатељске ватре, или су их њихови ликвидирали по списковима из Сарајева. Процена ЦИА-е о укупним губицима је 2500-3500.
D-Man
(Analyst)
05. jun 2023. u 09.57
Тај текст је из 2005-е године. Од тада смо имали Председника Србије Бориса Тадића који је ишао у Сребреницу и тамо молио за опрост. Мени су тада неки Канађани, који су прилично били реални у вези целог тог рата у бившој СФРЈ, рекли да је то признање кривице и свега оног што наводе и светски и муслимански медији.

И Вучић је кренуо да клечи тамо али њега нису симпатисали због тога што је био бивши Радикал па он није ни успео да замоли за опрост.

Све у свему, шта је држава реално учинила на светској сцени да негира све оно што се догодило у Сребреници? Па буквално ништа!
Наравно, ту не рачунам појединачне напоре неких људи већ говорим о некој акцији на државном нивоу (говорим о Србији).
Било је неких покушаја Републике Српске али РС је без помоћи Србије на том плану једноставно немоћна да било шта и покаже а камоли докаже онима који су нас медијски и оцрнили за сва времена.

BL
(Dr.)
05. jun 2023. u 15.58
Nazalost zbog Srebrenica neke ozaloscene porodice osuđuju sve Srbe sto nikako ne podržavamo.
Pogledajte ovo do kraja.

https://www.youtube.com/watch?v=Zy5J9LNOml8
C_A_B_OPoruka negativno ocenjena. Pokaži

C_A_B_O
05. jun 2023. u 16.05
A šta ćemo s oniJem sto ZIVE u srpskim nekretninama u SMRDAJEWU?

Da ih „obozimo” aka polegnemo, ozivimo zakonski i pozovemo POSRANLIJE da priznaju laz..il da vas „VOLIMO” dok vas ne nestane?
Bazorilo
05. jun 2023. u 19.29
Na sudjenju u Sarajevu,covek je podneo sva dokumenta i dokazao da je u Srebrenici streljano 486 vojnika sa muslimanske strane.Niko mu nije prigovorio jer su dokumenta bila na uvidu sudcima.Posle toga sasvim druge price,podesene i iscenirane kako je Muslimanskom ratnom vodstvu odgovaralo.Istina pade na ulicama Sarajeva i pravda ne može da prođe.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.