Diskusije : Politika

 Komentar
Ko je uništio Jugoslaviju - ISTINA!
Popaj
03. jun 2023. u 03.18
Ko je uništio Jugoslaviju - ISTINA!

Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija (SFRJ; skraćeno Jugoslavija; također poznata i kao „Druga Jugoslavija”) bila je država nastala 29. novembra 1943. na drugom zasjedanju AVNOJ-a u Jajcu kao zajednica 5 naroda i 6 republika, sa prvobitnim imenom Demokratska Federativna Jugoslavija (DFJ). To je ime promijenjeno 29. novembra 1945. na trećem zasjedanju AVNOJ-a u Beogradu u Federativna Narodna Republika Jugoslavija (FNRJ), da bi konačno 7. aprila 1963. dobila ime Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija (SFRJ). Bila je jedna od osnivača Ujedinjenih nacija i Pokreta nesvrstanih.

https://www.youtube.com/watch?v=ipSqM1X2IX8
cicero99
(historia est mater of studioru)
03. jun 2023. u 03.45
Unistio je zapad postojanj: usra , uk, svabe i domaći pogani izdajnici ustaše, balije, siptari pogani
cicero99
(historia est mater of studioru)
03. jun 2023. u 03.52
Ukinu mi pisanje ??? Ovde ima cenzure ...

Zapadna bagra je unistila SFRJ:usra, uk, svabure i domaći izdajnici: ustaše-rvati, balije, siptari sve protiv Srba. Srbija će da živi !!!!!
Simo
03. jun 2023. u 08.07
Ne treba se pitati ko je unistio Yugoslaviju već zašto je niko nije cuvao i sacuvao.
Teško je bilo imati Bledsko i Dojransko jezero u jednoj državi.
Bas carsiju Kaptol, Terazije i iznad svega Pristine i besu.
Nikad porazene ustaše i vaskrsle četnike je bilo lako izvesti na teren.
Turnir je još u toku.
Simo
03. jun 2023. u 08.13
Cicero zapad je inicirao već samo svesrdno potpomogao rasturanje Jugoslavije po zelji vecine njenih nesloznih gradjana zeljnih „zapadnih vrednosti” Interesi nam se nikad nisu podudarali.
Tražili smo, dobili smo.
kt61
(*BCM)
03. jun 2023. u 08.20
Rusi: 70%;
Zapad: 30%

Rusi su sebi kupili 20 godina;

drugim rečima,

odlozili su Ukrajinu za 20 godina,

Simo
03. jun 2023. u 08.25
Turska šalje specijalce na tzv. Kosovo?
Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je danas da će, na zahtev NATO-a, u naredna dva dana poslati specijalce na Kosovo i Metohiju

tj doslaze da potpomognu hrvatski bataljon KFORa.
Cujes li ti to druže Tito, Slobo i gospodine djenerale...
Kosovo je Srbija.
Popaj
03. jun 2023. u 09.16
Simo
03. jun 2023. u 08.07

Ne treba se pitati ko je unistio Yugoslaviju već zašto je niko nije cuvao i sacuvao.
********************************************************************
Simo,
Pitaj Bogića Bogićevića! Njegov glas „protiv” na ovom sudbonosnom skupu u Beogradu? Onda je trebalo da interveniše JNA, da pohapsi celo Predsedništvo SFRJ i da dovede kuću u red. Nije demokratski?
Simo
03. jun 2023. u 09.43
Mit o Bogicevicu i JNA je suplja prica.
Prvi covek koji je bio protiv vojnog udara je ujedno i najaci covek Balkana iz Beograda koji je imao dosta snage da sa već raspadnutom armijom spasi SFRJ ali to nije bio cilj Beograda.
Da te podsetim na reci veoma važne lisice Borislava Jovica koji se izvukao od svake kazne i progona zbog reci,
„Mi smo se dogovorili, neka Slovenija slobodno ide, jednom kada oni odu sa Hrvatskom ćemo mi tada lako”
Možda je sam Bogicevic čak i sprečio jednu lakrdiju sa već pocepanom
JNArmadom.
Raspad Jugoslavije zapad je svesrdno podpomogao pojavom viteza sa Gazimestana. Njima bilo dovoljno, kasnije bilo skoro pa zabavno.
Popaj
03. jun 2023. u 10.44
Simo,
Posljednja sjednica, 18.02.2021.
U pitanju je historijska sjednica nekadašnjeg Predsjedništva SFRJ iz polovine marta 1991. godine i hrabra odluka bosanskohercegovačkog predstavnika Bogića Bogićevića te njegovo čuveno „ne”. Bio je to ključni glas protiv uvođenja vanrednog stanja u bivšoj državi. Naime, tada je vojni vrh formalno predlagao podizanje borbene gotovosti, ali je stvarni cilj bio uvođenje vojne uprave u Sloveniji i Hrvatskoj, te rušenje političke garniture u Makedoniji i BiH. Ova priča, kroz dvije epizode, detaljno se bavi političkim okolnostima u BiH i tadašnjoj Jugoslaviji u podmukloj pripremi vojnog udara.
https://www.youtube.com/watch?v=aVgWI0t2HCc

P.S-. To, to bratko, hrabro u gradjanski rat!!!

Popaj
03. jun 2023. u 10.48
Simo, još jednom:
„U pitanju je historijska sjednica nekadašnjeg Predsjedništva SFRJ iz polovine marta 1991. godine i hrabra odluka bosanskohercegovačkog predstavnika Bogića Bogićevića te njegovo čuveno ”ne„. Bio je to ključni glas protiv uvođenja vanrednog stanja u bivšoj državi.”
ofarbaniboy
(varim)
03. jun 2023. u 10.49
Napravili su je Srbi.
E sad ako nešto Srbi naprave niko ziv ne moz se seti ko će to da rushi...
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
03. jun 2023. u 10.59
Nije niko.
Gofno se samo raspalo jer se pita ne pravi od gofana!

Vijekovima je tim prostorima vladao strani okupator
Otomani, Austrougari, Italijani, Madjari, Njemci...

Dakle tu imaš gro konjusarskih naroda od Triglava do Djevdjelije koji nikada,..ALI NIKADA u svojim istorijama, historijama, povijestima nisu q..m mrdnuli da SAMI SEBE oslobode. Nisu čak ni pokusaj imali, a kamo li ko kakvu izgubljenu bitku, nedaj Boze dobijenu.

Kad je to tkz danas „bosnjak” kome Filipovic TUNJO dao ime „bosnjak” 17. Sep/1993 u Holidej In hotelu, se digao i protiv Otomana i Austrougarina i Njemca i Italijana?
Kad je to hrvat i u kojim to bitkama oslobodio Slavoniju od Madjara, Istru i Dalmaciju od Italijana, Zagreb od Njemaca?
Slovenac? tkz Makedonac?

Gdje su ti njihovi „termopilski klanci”?
NEMA
Cime su IKADA ti konjusari PLATILI te teritorije i zemlje a koje su im Srbi i oslobodili i omogućili koje SU SRBI PLATILI I KRVLJU I ZIVOTIMA I ZNOJEM SA SVOG CELA?! Nisu NIKADA NICIM!

E sad, kad su Srbi koji su vijekovima ratovali i bune dizali protiv Turaka se napokon trsili Turcina,..krenuli su da oslobadjaju i sve ostale dijelove Balkana koji su sadržavali Srpski zivalj

Ideja Jugoslavije je takoreci Ideja sloznosti jugoslovenskih naroda da udruzeni nikada više ne bodu ničije roblje, jer su vijekovima bili svi pod necijom okupacijom.

I umjesto Srbi koji su vojnom cizmom zasjeli u Mariboru i čak juzno u Solunu, naprave Državu Srbiju koju su PLATILI i glavama i krvlju i borbom, znojem i mukom,..neki Srpski „sanjari” su se dosjetili da se ozene sa kuravelama koje je handrio ko god da je stigo,..da te kuravele od kurvi naprave gospodjama i da legnu sa njima u svoj krevet i u svojoj kuci.

Naravno, šta ćeš od kurave ocekivati nego kurvaluk.
Čim su „eUropski stari hebaci” namignuli,...svi ti konjusarski narodi su im pohrlili, skiuli gacice i okrenuli bulje.

U Hrvatskoj Srba tako reci nema. I neka. Sad to znaju i Madjari i Austrijanci i Italijani. Kad ponovo krenu „po svoje” neće Srbi tu hrvatsku ni oslobadjati ni braniti.
Tako isto i sa svim ostalim okolo konjusarima, jer jednostavno te državice nikada nisu nastale SVOJOM VOLJOM nego voljomstranih sila i okupatora, pa time i nemaju STVARNI državotvorni kapacitet

Stvari će se vratiti na svoje
Nestace i Slovenije i Hrvatske i Makedonije i C. Gore i BiH

ostace samo ona država koja ima JEDINA i dzavotvornu tradiciju i državotvorni kapacitet i JEDINA koja je sama se izborila za sopstvenu državnost PLACAJUCI u zivotima svojim tu državnost i teritorije,..a to je Srbija

Popaj
03. jun 2023. u 11.08
Simo
03. jun 2023. u 09.43

Mit o Bogicevicu i JNA je suplja prica.
***************************************
Simo,
Jedan komentar „prijatelja Srbije”:

„Mustafa Buljko
pre 2 godine
Hallooo. Telad Bosanska. Bogicu je receno. Moras izglasati protiv uvodjenja vanrednog stanja. Da je glasao za. Ne bi Bosna toliko platila. Kao ljut Jovic. A boga molio da Bogic glasa protiv. Jer su već napravili plan Velike Srbije. I umjesto da ga sudite za izdaju. On će biti gradonacelnik Sarajeva. A teladi Bosanske. Tako vam i treba.”

https://www.youtube.com/watch?v=aVgWI0t2HCc

Popaj
03. jun 2023. u 11.25
vantika
03. jun 2023. u 10.59

Ideja Jugoslavije je takoreci Ideja sloznosti jugoslovenskih naroda da udruzeni nikada više ne bodu ničije roblje, jer su vijekovima bili svi pod necijom okupacijom.
*********************************************************************
Vatikan,
Yebes ideju ako je ostao BALKANSKI-SLUGANSKI GEN!
Simo
03. jun 2023. u 11.41
Ponovicu da je ta tz istorijska sednica postala mit teza na kojoj mnogi danas grade svoje privatne nicim dokazane teorije.
Niko ne prica da je u nekom slučaju Bogicevic glasao drugacije šta bi bilo sa već defektnim JNA dzinom.
Taj aparat koji bi trebao da stupi na scenu verovatno bi ubrzao ili čak promenio tok već započetog sukoba na koji su mnogi cekali decenijama.
Beograd nikad nije dao jasnu viziju novog ustrojstva srpske države niti se za nju jasno i organizovano borio kako na terenu tako i u diplomatiji dok su nam najveci protivnici na tom polju bili veoma jasni i zahtevni.
Danas svako ima pravo da iznosi svoje teorije a ja sa onima koji su mladji od 65 neću da razgovaram jer sam još uvek živi svedoka sa terena
i svoja secanja nosim sa sobom duboko dva metra bez geometra..
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
03. jun 2023. u 11.48
„vatikan”🤣🤣🤣🤣

Jes to naucio da me tako zoves al pod nekim drugim profilom🤣🤣🤣🤣
Popaj
03. jun 2023. u 12.08
Simo,
Da je JNA blagovremeno „počistila smeće”, ne bi bilo više od 100 mrtvih u celoj SFRJ. Ne bi ih ubio metak, ali bi najodgovornijima najverovatnije srce stalo usred bezanije...
kt61
(*BCM)
03. jun 2023. u 12.26
...ari žele sve slovenske narode unistene, a bolje ih je zavaditi, da sami sebe depopulishu, ...

C_A_B_O
03. jun 2023. u 12.28
SMECE je BILO na celu JNA..da se po'sjetimo da su se neki sposobnji Srbi sedamresetih poceli izjasnjavati kao Romi da nebi zavrsli karijeru kao kapetani. Nacionalni PERVERZNI kriterij,uvlakacki,slugeranjski i „supaski” je rezultovao kreni-stani,snimanjem filmova umjesto hapsenjima,predaju kasarni umjesto proboja i slično. NEMA lokacije gdje je tkz JNA oralila nešto za SRBE 90-92...a da ne pominjemo onaj Mladicev slup o SRNOGRADU gdje na poziv da se Srpstvo brani u Republisi srpskoj Bosni i Hercegovini 2 ( slovima DVOJICA) se javise. Bijase VAZNIJE u povlacenju iz kasarni da se ponesu SKIJE no dase unisti tehnika i NE PREDA neprijatelju.

SMRT KOMUNI I NEOKONS!

Popaj
03. jun 2023. u 12.32
Vantika,
Izvinjavam se, slovo „n” mi iskocilo i palo na kraj/zacelje...
Popaj
03. jun 2023. u 12.53
„Veliki čovek postavlja stroge zahteve sebi; mali ih čovek postavlja drugima.”
- Konfucije
drina1
03. jun 2023. u 13.12
„ostace samo ona država koja ima JEDINA i dzavotvornu tradiciju i državotvorni kapacitet i JEDINA koja je sama se izborila za sopstvenu državnost PLACAJUCI u zivotima svojim tu državnost i teritorije,..a to je Srbija”

Nema garancija ni za jednu državu da neće čak i nestati zauvijek.
Postojale su i moćnije i veće države koje su nestale. S obzirom na trenutno stanje na zapadnom Helmu, realniji je postepeni nestanak ovih umirućih državica u kojima je decenijama skoro jedina nada stanovništva da pošalju djecu na zapad da žive pristojnije i opuštenije. Natalitet kazuje sve.

Razumijem ja da je diskutovanje ovdje dobra psiho terapija ponekad,ali...

Hajde realno da vidimo kad bi to moglo da se desi, da svi nestanu a Srbija opstane i to jača nego ikad?
dulebg
(posmatrach)
03. jun 2023. u 18.22
прва и друга Југославија створене су да блокирају и кидају српски корпус. На крају оба рата Срби су имали морално право да себи узму државу од Карловца до Охрида, али то би била православна краљевина на медитерану, склона Русима и Французима - што није смело да се дозволи.

У обема Југославијама подржан је католички елемент против православља. Српски народ је расцепкан на Хрвате, Муслимане, Црногорце, Македонце, Војвођане, побијен и протеран одакле се год могло.

Током комунизма у Југославију су сасуте велике паре да се Срби поткупе да их десеткују. Наравно још пуно више пара дато је онима који су то спроводили.
vantika
03. jun 2023. u 20.11
Slazem se dulebg
Ali da su Srbi tu glupost otresli ko seljak slinu sa prstiju na livadu,...to bi ostalo samo kao zamka koju su Srbi zaobisli ko gofno.
Ovako smo dobili NDH, Logore smrti, partizane, cijepanje Srba u kvazi državana, gole otoke, socijslizam, titu i partiju, 90te, i Srbe rasute po svijetu i tim banana državicama bez statusa i.prava.

Samo se to može ispraviti jednim DOOOOBTIM drugim poluvremenom ..al ne onako ko turke da ih ispratime, nego da skacu u Jadransko svi.
drina1
04. jun 2023. u 02.43
Vatikanka,

učini uslugu i sebi i neprijateljima, sad je najbolji trenutak da potjeraš nesrbe u Jadran, jer svi čekaju razlog da odsele zauvijek i presijeku život u agoniji.
Ako bi se nekim čudom standard života popravio, onda će bacanje nesrba u more biti teže, dosta teže.
Hobo
(Pacifing by force)
04. jun 2023. u 08.18
Nije uopste bitno kako je glasao Bogic Bogicevic , Bitno je kako su glasali Hrvati .

Hrvati su glasali protiv i nije bilo spasa za jugoslaviju kao ni za JNA posto bi se isto raspali
Simo
04. jun 2023. u 09.10
Niciji glas nije bio bitan, i secam se dobro tog dana. Raspad je već uveliko uzeo maha.
Glavni igrac ili kamen spoticanja YU bivštovanja oduvek je bila Hrvatska. Njihov tisucljecni san o NDH se nije resio 1918 kako to mnogi Srbi zamišljaju a posebno je stradao 1945. Od Blakburga preko Argentine do Borova Sela 1991 valjalo je raditi biti uporan i strpljiv čega Srbi nisu bili dovoljno dvedni.
Albanska iridenta sa Ibrom na celu je duboko inficirala krhko Yugoslavensko biće prvenstveno po ko zna koji put ugrozavajuci Srbe pod broj jedan.
Srbija je sa punim pravom reagovala i to je bila Miloseviceva veoma dobra reakcija ali nazalost katastrofalno otpočet veliki posao.
1998 Hrvatska je po pitanju svoje samostalnosti bila gde i medved u sred zime.
Obaranje Vojvodine od starane ustale Srbije i silna galama probudilo je je hrvatskog medu koji se iznenadio iznenadnom prolecu i rekao Opaaa!
Veliki Vozd je procitan kao bukvar i spasa Yugoslaviji vise nije bilo.
Ucesnik sam prvih nemira na Kosovu, secam se trovanja gasom kada su siptari hodali sa maskama kao da je COVID a ja između njih i meni gas nije smetao, docekao sam na izlasku iz jame prve strajkace u Starom Trgu a zatim prosao većinu malih i velikih mitinga solidarnosti citajuci parole ciji su tekstovi direktno rusili Jugoslaviju.
Poznavajuci dobro Zagreb u kom sam odrastao rekao sam.
Samo vi klicite braco Srbi, videcemo šta će biti kad krenu isti ovi tranasparenti i slovo S bude zamenjeno slovom H .
Dobijao sam ostre kritike blizih saradnika.
Naravno zavrsio sam na prvoj liniji fronta u SH gradjanskom ratu ciji epilog je krunisan zastitom vojnika UN koji su bili na avanturistickom izletu.
Popaj
04. jun 2023. u 13.02
Simo,
Izgleda da nisi upoznat šta je VANREDNO STANJE? Nasi glupsoni hteli da dobiju demokratski legitimitet, a zna se od koga???

„Vanredno stanje je objava države kojom se suspenduju izvesne normalne funkcije vlasti, upozoravaju građani da izmene svoje uobičajene načine ponašanja i kojom se naređuju državnim agencijama da realizuju već́ pripremljene planove u slučaju vanrednog stanja. Vanredno stanje se može iskoristiti i kao obrazloženje za suspendovanje građanskih sloboda. Vanredna stanja se obično proglašavaju u vreme prirodnih nepogoda, pandemija odnosno epidemija, tokom perioda građanskih nemira ili proglašenja rata (tada se ono u nekim zemljama naziva ratno stanje). U rimskom pravu, justicijum je ekvivalent vanrednom stanju.”

https://sr.wikipedia.org/wiki/Ванредно_стање

P.S. Secam se dobro, kao danas, tih sudbonosnih dana i dobro da me nije kap lupila od uzrujavanja! Tada me mojka pitala: „sine a gde si naucio tako ruzne psovke”?

Popaj
04. jun 2023. u 13.12
Hobo
(Pacifing by force)
04. jun 2023. u 08.18

Nije uopste bitno kako je glasao Bogic Bogicevic , Bitno je kako su glasali Hrvati .
********************************************************************
Hobo,
Znalo se kako će glasati NOVI/STARI-UstašA: „Posao sam obavio, Jugoslavije više nema!”
Simo
04. jun 2023. u 14.10
Popaje nakon u proleće 1991 odrzanih referenduma o odcepljenu Hrvatske i Slovenije vise niko nije mogao da zavede vanredno stanje u SFRJ.
Mogao je pokusati neko, Srbi su se ponadali i u neke genarale koji su pripretili kobojagi ali ta vojska je bila jednako razbijena u vrhovnoj komandi a tek u donjim redovima bolje i ne spominjati.
Afera kalasnjikov i Martin Spegelj su bili dovoljan razlog za to ali niko tada nije reagovao osim srpske medije.
U uzavreloj Srbiji nije postojala sila i institucija da smiri srpsku vrhusku koja je imala nevidjenu podrsku baze kojoj bi i Hitler pozavideo.
Nakon isprobanih misica u Novom Sadu Milosevica je jedva kasnije ucutkao NATO a šta bi mu tek moglo neko vanredno stanje uspavanih debelih JNA generalcica. Generali bez vojske i vojska bez komande to je bila nasa slika i prilika u sutom 1991.
Popaj
04. jun 2023. u 15.03
Simo
04. jun 2023. u 14.10

U uzavreloj Srbiji nije postojala sila i institucija da smiri srpsku vrhusku koja je imala nevidjenu podrsku baze kojoj bi i Hitler pozavideo.
*********************************************************************
Simo,
Sa ovim komentarom si me jako razocarao, nisam to ocekivao od tebe! Najpostenijeg Srbina koga ste (ja ga nisam) naprasno izdali/prodali stavljas u istu korpu sa Adolfom? Slobo je isto kriv za „ustaško proljece” 70-tih kada su u Zagrebu vikali „SRBE NA VRBE”???
Simo
04. jun 2023. u 15.56
Ok Popaj izvinjavam se ako si pogreno shvatio, ni slučajno mi nije bila namera da ga upoređujem sa Hicom po delima već samo po histeriji koju su obojica imali u svojim bazama.
Sloba nije bio covek kome bi se bilo ko mogao suprostaviti iz JNA od srpskih kadrova jer bi prosao kao Stambolic i drugi a sa jednim od pokojnika imam i sliku ako hoćeš da ti je pokazem.
Sloba je izveo tenkove na granicu sa Hrvatskom kada se ceo svet a naročito Zagreb bukvalno ukakio od straha.
Bio sam veeoma uzbudjen i na licu mesta kod Sida u kukuruzu svojom rukom pipao visecevne bacace koji su bili prazni, pitao sam jednog oficircica sto su prazni, odgovor je bio napunicemo kad ustreba, i napunio ih je nadomak Vukovara a ne Zagreba. U to leto 1991 Sloba je imao dovoljno snage u pristalica da se parkira na Kaptolu ali nije, 1995 nam je bilo jasno zašto nije.
zoxthegreat
04. jun 2023. u 18.29
ljudi su poceli previse da gledaju crtace - popaja
i da jedu spanac

srusili su je isti oni koji sada raseljavaju srbe iz srbije , hrvate iz hrvatske i koju salju svoju prethodnicu tkz emigrante za bliskog istoka

onda će oni doći i naseliti sve od vardara do triglava

ti isti su bili 1991 na celu amerike ali i na celu rusije
Bazorilo
05. jun 2023. u 19.47
Pa taj isti Sloba je i naredio da Srbi ratuju protiv Srba u Hrvatskoj i pripreme put za Hrvatsku oluju.A Vukovarsku havariju takodjer montira Milosevic,kako bi Srbe ocrnio kao zločince.Na to ga je molbom naveo Tudjman.Sv ese zna,slusao sam ljude koji su bili visoki oficiri u to vreme.Sve argumentovano.Kapetana Dragana zove u Beograd par dana ispred oluje i oduzioma mu putne isprave.Sve gore od gorega,da gore bit ne može.
Simo
05. jun 2023. u 22.40
Samo da ti kažem kad god resis da kritikujes Slobu ili Ruse na ovom forumu ne gine ti nekoliko minusa to sam već reako nekoliko puta,
Slobin lobi je ovde jako prisutan i nije preporucivo da mu se pripisuje bilo šta vezano za gubitak rata.
U neku ruku ja to odobravam jer nebi bilo normalno da od onih zestkih obozavaoca iz kraja osamdesetih danas nema i do groba vernih momaka.
Svi mi imamao svoj obrazac pravog Srbina i zbog toga smo nebrojeno puta međusobno odmerili snage.
zoxthegreat
06. jun 2023. u 06.43
svi nešto o slobi, jel sloba bio deo duboke države

ko je ko u dubokoj državi u srbiji
C_A_B_O
08. jun 2023. u 19.15
Bese li to mEsto Tovarnik?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.