Diskusije : Politika

 Komentar
Ako smem
Power12345
31. maj 2023. u 08.04

Poštovani predsedniče,

Ako smem

U ime diskutanata sa Serbian Cafe platforme, želim ili želimo da vam skrenemo pažnju na važnost dijaspore i njenog angažmana u razvoju naše zemlje. Dijaspora predstavlja dragoceni resurs znanja, iskustva i potencijala koji može doprineti ekonomskom, kulturnom i društvenom napretku Srbije.

Molimo vas da obratite posebnu pažnju na potrebe i interese dijaspore, te da stvorite povoljne uslove za njihov povratak i ulaganje u našu zemlju. Podržavanje povratka njihovih unuka, koji su rasli u drugim zemljama, predstavlja izuzetnu priliku za razmenu znanja, tehnologija i inovacija, koja može unaprediti različite sektore naše privrede.

Takođe, važno je uspostaviti efikasne mehanizme komunikacije i saradnje sa dijasporom, kako bi njihove ideje, predlozi i resursi bili adekvatno iskorišćeni. Otvorena i inkluzivna politika prema dijaspori može doneti mnoge koristi, uključujući jačanje veza između dijaspore i matične zemlje, povećanje investicija i privrednog razvoja, kao i širenje kulturne i obrazovne saradnje.

Molimo vas da uvažite glas dijaspore i da im pružite podršku u njihovim naporima da se aktivno uključe u izgradnju naše zemlje. Neka njihov povratak bude dobrodošao i podržan, a njihova iskustva i znanje cenjeno i iskorišćeno na najbolji mogući način.

Verujemo da je saradnja sa dijasporom važan korak ka jačanju naše zemlje i ostvarenju napretka. Neka dijaspora bude partner i saveznik u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva, stvaranju bolje budućnosti za sve građane Srbije.

S poštovanjem,
Diskutant sa Serbian Cafe platforme
Simo
31. maj 2023. u 08.47
Jel to vazi i za porodicu Karadjordjevic?
Branko-123Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Branko-123
31. maj 2023. u 09.13
A šta to tebi smetaju Karadjordjevići. Tebi je izgleda bitan samo drug Tita i Jovanka zvana Joka koji smrde tamo u onoj tkz. kući cveća, a to je ustvari kuća smeća.
Simo
31. maj 2023. u 09.48
Iz kog dela ove moje kratke recenice si zakljucio da meni smeta Karadjordjevic sa kojim sam se inače sreo u dijaspori.
Piskiti po Brozovima je moderno jednostavno i dokazano da se mozgovi mogu ispirati i vise puta tj kad god kome zatreba.
dr-mors
31. maj 2023. u 10.19
karadjordjevici su izvor narodnog zla.
Od tog olosa,- nema goreg.

da se ja pitam, po ruskom sistemu- sve do 9-og kolenceta.
reddot
(um homem)
31. maj 2023. u 12.10
Power12345, bravo, slazem se sa tobom!

A što se tiče prestolonaslednika nepostojeve kraljevine koji živi luksuzno na racun srpskog naroda a nije se potrudio za sve ove godine da nauci jezik tog istog naroda
https://www.youtube.com/watch?v=9XiW1eXG4Yw
D-Man
(Analyst)
31. maj 2023. u 12.36
Power12345,

Ти се то обраћаш једном нарцисоидном психопати, човеку који је приграбио све полуге власти у Србији, човеку који је апсолутни господар у Србији, човеку за којег су и Скупштина и Влада нико и ништа јер он буквално ради шта хоће, на своју руку, не питајућ никог и не консултујући се са било ким!? Њему се обраћаш!? Живота ти, шта очекујеш од њега сада?

И на овим дискусијама се већ 10 година пише о самовољи тог човека, човека који и ведри и облачи Србијом, човека који се окружио полтронима, човека који својом самовољом просто уништава било какву помисао на демократију а за то време имамо гомилу његових подрепаша који га овде величају на сва звона и терају инат, церекајући се у лице свима онима који су било шта рекли протв њега.

Самовоља Вучића ће кад тад доћи на наплату и сви ћемо ми дебело платити због те његове самовоље.
Због тога и јесте важно инсистирати на његовој оставци, расписивању нових избора и избору нове власти јер сваку нову власт ћемо моћи много лакше скинути на следећим изборима. Вучића на изборима не можеш никако скинути јер манипулише и државом и јавношћу већ више од 10 година уз истворемено страховито грабљење свих полуга власти.
Simo
31. maj 2023. u 14.20
„A što se tiče prestolonaslednika nepostojeve kraljevine”
---
Kao i 1945 Srbi se i danas izjasnjavaju protiv Kralja i jedini su narod u svetu sto na državnoj REPUBLICKOJ zastavi imaju monarhijsku krunu.
reddot
(um homem)
31. maj 2023. u 17.59
Neće biti.
Zastava Kraljevine Jugoslavije kojom je Aleksandar Karadjordjevic uveo u grb Hrvate i Slovence, neprijatelje u 1. svetskom ratu.

tinyurl.com/2s4buk9h

Dok zastava Srbije ima krunu odveka jer su se kraljevi smenjivali a Srbija je opstajala, sve do komunista!
crni_jaguar-bec
(Saobracajni inzenjer)
31. maj 2023. u 18.01
Porodica Karađorđevicha uživa i baškari u našem novcu. I sam taj „princ” Karađorđevich i sam vuchich su ko bracha. Žive na štetu svojeg naroda, mada se postavlja pitanje da li ovaj drugi tojest vuchich uopšte Srbin poreklom, jer je dobro poznato da mu je otac albanski novinar.

I jedan i drugi su više nego kobni i posve pogubni po Srbiju, sviđalo se to ili ne monarhistima.

Simo
31. maj 2023. u 18.13
reddot
--
Ponovicu Kruna nije simbol srpstva već monarhisticnog drustvnog poretka koji je na vlasti.
Slučajno živim u monarhiji i svedok sam kako gde i u ime koga se kruna
koristi.
Imati krunu na zastavi republikanskog drustvenog uredjenja je smesno znajuci da su republikanci najveci nepriatelji monarhije.
Nije slučajna ona narodna „niko nema sto Srbin imade”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.