Diskusije : Politika

 Komentar
Srbija na ivici katastrofe..
Milles_Broker
30. maj 2023. u 11.16
Bura u Skupštini- patriotska opozicija: Srbija na ivici katastrofe zbog Vučića! Odmah da da ostavku!

https://www.youtube.com/watch?v=NBOvYhP98-c
Simo
30. maj 2023. u 13.12
Srbija na ivici katastrofe..
---
Koji put Mile?
Šta mislis koji udar te katastrofe će prvi pogoditi prosecnog gradjana Srbije.
Tarpe-
30. maj 2023. u 13.33
Pogledao sam ovaj video što si postavio. Evo šta mogu da kažemo na ovo što sam tu čuo: Se*i, se*i moj golube beli.

Pored ovakvih će ovaj da vlada još deset godina. Zato i traže tehničku vladu jer znaju da ne bi na izborima dobili ni tih 3% glasova, pa dajte nam bre tehničku vladu da malo pidrpamo taj budzet.

Ali stvarno, nema u ovoj sadašnjoj opoziciji ama vaš nikoga ko bi mogao da narodu iznese svoj program, stalno su samo protestvovali zbog nekih gluposti. Tu i tamo Djilas malo pozitivno odskače od njih ali ovi ostali stvarno ništa narodu ne nude osim da će nas juriti po ulicama i da će nas bacati u Savu i Dunav. Jedini se Djilas ogradio od te Bakićeve pretnje a ostali ništa, verovatno se slažu sa tim Bakićem.
D-Man
(Analyst)
30. maj 2023. u 14.06
Тачно је да ће Вучић да влада доживотно са овом и оваквом опозицијом. Нема шта се није скупило у ту опозицију и ту има свакаквих типова и због тога им реално нико и не придаје пажњу.

Мени се чини да Немања Шаровић има квалитет као и Алексић али и они се губе у мору опозиционих губитника.

Тренутна ситуација у Србији је резултат апсолутне власти само једног човека. У Србији реално не постоји ни Скупштина ни Влада већ о свему одлучује само један човек. Можда је то за неке људи у Србији и прихватљиво али, реално, у једној озбиљној држави никако не би смело да се деси да једна особа има све полуге власти у својим рукама.

Јбт, Вучић је итекако свестан какву моћ има када може сам, на своју руку, да спушта цензус за улазак у Скупштину са 5% на 3% само да се створи привид постојања неке опозиције. Све то што се дешава у Скупштини је само замајавање народа јер та опозиција у Скупштини нема апсолутно никаквог утицаjа.

Како се онда борити против апсолутног властодршца? По мом скромном мишљењу бојкотом избора. Тада властодржац остаје сам на ветрометини и не може да се крије иза било каквог скупштинског циркуса где они који протествују само помажу том истом Вучићу да опстане на власти. Зашто? Па народ мисли да постоји и опозиција и да има начина да нешто учини. То што реално опозиција не може ама баш ништа осим полемика у Скупштини које уопште не обавезују власт је нешто о чему огромна већина људи у Србији неће и не жели да размишња. Зашто?

Па, ето, лепо је, је ли!? Јбш и Космет и Републику Српску, дај ти само да ја не морам да нешто патим а сви они други нека се сналазе како знају и умеју; на жалост, тако размишља просечан грађанин државе Србије који редовно гласа за Вучића. Вучић их вуче за нос, они то гутају не зато што су глупи већ зато што иду линијом мањег отпора и у суштини их није брига за судбину било кога другог осим њих самих.

Јбг, то је наша сурова реалност!
Milles_Broker
30. maj 2023. u 16.43
Simo
30. maj 2023. u 13.12
Srbija na ivici katastrofe..
---
Koji put Mile?
Šta mislis koji udar te katastrofe će prvi pogoditi prosecnog gradjana Srbije.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Inflacija brate moj .

Prezaduzeni smo a ove godine dosta toga dolazi na naplatu.
Živimo od kredita a kamate na postojeca dugovanja placamo sa novim kreditima .

Ne znam da li si otvarao linkove koje sam postavljao.

prof.dr. Slobodan Komazec je to sve lepo objasnio.

Ali avaj Sinisa Mali je genije :)

Dok ga jedan od naših diskutanata u svom komentaru samo nazva ustašom
iz Splita .

Šta reci :(

Bazorilo
30. maj 2023. u 20.12
Srbija je pukla za vremen Milosevic-Markovicka.Ocuvanje Jugoslavije po svaku cenu,placa Srbija i danas i ko zna dokle.Naravno da je ta Jugoslavija zaceta 1918,pa 1945.Ali u oba ta slučaja narod realno nije imao nikakve sanse za promenu stanja i izbegavanja stravicnoga s...nja.
A 1991,je bila velika sansa,ali,Ah ta Jugoslavija!Od gotovog,veresija zatim duuuuga regresija,bez ikakve sanse da je snadje ni prividna progresija.Jedino poslednjih godina zaleprsa izvesna maglicasta teorija o nekakvom „ekonomskom tigru”,koji se izoblici u stradiju Kosovskijeh Srba.
Simo
30. maj 2023. u 21.12
Mislim Mile da Srbija nije u mnogo gorem ekonomskom stanju od americko-evropske zajednice, problem je sto smo mali, sami i nejaki, usput i dalje mislimo kao sto je nekad rekao još uvek nekima sveti Slobo, „Srbija se saginjati neće.”
Kosovo će se resavati u nekom novom Kumanovu, Kurti ne radi ništa sam, odbijanje sankcija Rusiji je preveliki luksuz za malisana poput Vucka. Stizu nove NATO snage na KiM. oni su već pucali na Srbe i ranije i opet će pa neka Vucko samo kroci na svoju svetu zemlju ako sme, srpski pop može još nekako a srpski vojnik bas nikako.
NATO na Kosovu nije da zastiti Kosovske Srbe već da spreči upad Srba iz Srbije na oteto Kosovo.

Istoricar67
31. maj 2023. u 04.32
Bazorilo, u pravu si. Ali ima još jedna važna stvar zbog koje smo mi stradali 90-tih godina i zbog čega ni danas još ne možemo da se oporavimo. A to je to što su tadašnji vladarski dvojac Slobodan Milošević i Markovićka hteli po svaku cenu da u Srbiji sačuvaju komunizam. Sećate se kako je Markovićka tada govorila „neka Srbija bude i samo jedna livada ali će ona biti komunistička”. Njima je komunizam bio važniji od očuvanja Jugoslavije. Nikada nismo imali takve osobe na vlasti kakav je bio taj dvojac.
zupa
(DR.MR)
31. maj 2023. u 05.10
Vrlo prost odgovor problem Srba može
da se iskaze samo sa tri reci:
panika;lojalnost vodji.
Power12345
31. maj 2023. u 07.23
D-mann, predlog vladi, opziciji

Poštovana Vlado i opozicijo,

Pišem vam danas s nadom da ćete razmotriti ideju zajedničkog rada i saradnje u cilju prevazilaženja trenutne situacije u kojoj se naše društvo nalazi. Smatram da je važno da se izvučemo iz začaranog kruga političkih podele i zajedno tragamo za novim putevima koji će nam omogućiti napredak i stabilnost.

Istorija nas uči da su različiti politički sistemi, kao što su monarhija, feudalizam, kapitalizam i socijalizam, imali svoje prednosti i mane. Iz tih iskustava možemo izvući pouke koje će nam pomoći da oblikujemo bolju budućnost za naše građane.

Vreme je da se suočimo s realnošću da političke podele koje nas trenutno razdvajaju ne donose nikakve koristi. Umesto toga, izazivaju ambis koji nas sve vodi ka stagnaciji i nesigurnosti. Zato vas molim da pružite ruku saradnje i zajednički radimo na pronalaženju rešenja za naše probleme.

Samo kroz dijalog, razumevanje i otvorenost možemo prevazići naše razlike i izgraditi zajednički put ka prosperitetu. Važno je da slušamo jedni druge, razmenjujemo ideje i tražimo kompromise koji će nam omogućiti da prevaziđemo trenutne izazove.

Ujedinjeni, možemo zaustaviti ambis koji nas vodi u beznađe. Monarhija, feudalizam, kapitalizam i socijalizam su bili različite faze našeg razvoja, ali sada je vreme da se okrenemo ka novim modelima koji će osigurati ravnotežu, pravdu i prosperitet za sve građane.

Molim vas da razmotrite ove ideje i da uvažite važnost saradnje između vlade i opozicije kako bismo zajednički gradili bolju budućnost. Ovaj trenutak zahteva hrabrost, otvorenost i spremnost da se izađe iz ustaljenih okvira političke borbe. Neophodno je da se fokusiramo na interese našeg naroda i da radimo zajedno ka ostvarenju tih ciljeva.

S poštovanjem za sve vas
Simo
31. maj 2023. u 09.02
Putin je nešto stariji od mene i obojici je buducnost mnogo izvesnija nego svetskim ratnim krizama.
Imao sam 14 godina kada je izbio bliskoistocni rat sa Izraelom.
Ljudi su tada na sve gledali sa nevericom govoreci da to nije dobro a nije ni daleko.
Prođe moj zivot stigao ja i na Golansku visoravan, pokupio nekoliko praznih caura kao suvenir, ali mira ni danas tamo nema. Nema ga ni na Balkanu a šta se tek Ukrajini piše?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.