Diskusije : Politika

 Komentar
Da li ovo može biti poziv na nasilje
Branko-123
28. maj 2023. u 12.35
https://www.alo.rs/biz/novac/764328/hiljade-napustenih-stanova-u-srbiji/vest
Već nekoliko puta u zadnjih dve nedelje novinari raznih medija objavljuju ovakve članke - kako u Srbiji postoji desetine hiljada napuštenih stanova. Šta to znaći „napušteni stanovi” i šta oni koji to objavljuju želi ovim da postignu. Da li se ovo može smatrati i kao poziv razbojnicima da ljudima vlasnicima tih kako oni kažu „napuštenih stanova” provale u te stanove. To su stanovi koji su ljudi kupili za svoju decu, većina vlasnika tih stanova rade u inostranstvu i nameravaju da se vrate u Srbiju kada budu tamo ispunili uslove da dobiju penziju i oni i sada dolaze u Srbiju da provedu godišnje odmore. Mnogi su kupili stanove i za svoju decu. Zaista čoveku ne može biti jasno zašto novinari te stanove nazivaju „napušteni stanovi”. U nekim člancima je napisano da je te stanove tako nazvao Zavod za statistiku prilikom obavljanja popisa, pa ako je to stvarno tako da ih je taj državni zavod za statistiku u svom izveštaju o popisu stanovništva tako nazvao onda to može ličiti na sistemsko pozivanje na nasilja.

Državo reaguj na ovo, dosta nam je zastrašivanja i ovakvih čudnih tekstvova po medijima, stvarno nema smisla da se ovako deli strah gradjanima sada na imovinu u privatnom vlasništu gradjana.
dulebg
(posmatrach)
28. maj 2023. u 17.47
Имамо некориштене станове - што људи купују као вид штедње. И имамо напуштена села и градове. Да хоће држава да их ревитализује - одселио би се део бескућника из великих градова.

Сумњам да ће неко да проваљује у станове - то је могло у социјализму, а ни тада нико није провалио у приватне станове, већ искључиво у друштвене који још нису додељени.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.