Diskusije : Politika

 Komentar
Ratni posjet Zelenskog Berlinu i novi njemački
Popaj
28. maj 2023. u 08.39
Ratni posjet Zelenskog Berlinu i novi njemački „prodor na Istok”

Posjet Zelenskog Berlinu označava novu etapu u intervenciji njemačkog imperijalizma u ratu u Ukrajini. Nastavlja mračnu tradiciju. Već u 20. stoljeću njemački je imperijalizam dva puta pokušao vojno pokoriti Rusiju i nije uspio. Sada vladajuća klasa pokušava treći put.
Posjet Zelenskog Berlinu označava novu etapu u intervenciji njemačkog imperijalizma u ratu u Ukrajini. De facto, Njemačka je ponovno u ratu s Rusijom, slijedeći mračnu tradiciju. Njemački je imperijalizam već u 20. stoljeću dva puta pokušao vojno pokoriti Rusiju, počinivši stravične zločine. Sada vladajuća klasa pokušava treći put. Kao i u prethodna dva rata, Ukrajina je središnje bojište. I opet se njemački imperijalizam oslanja na desničarske ukrajinske nacionaliste.

Službene fraze o obrani „slobode” i „demokracije” nisu ništa drugo nego propaganda. Svatko tko historijski nije posve naivan zna da se opet radi o starim pitanjima. Obnovljeni „prodor” njemačkog imperijalizma „na istok” (Drang nach Osten) i treće „grabljenje svjetske vlasti” (Griff nach der Weltmacht). Nitko ne treba imati iluzija. Njemačke tenkove na kraju će pratiti njemački vojnici i oni se neće zaustaviti na ruskoj granici.

Mobilizacija njemačkog vojnog stroja već je najopsežnija od kraja Drugog svjetskog rata. U subotu, dan prije dolaska Zelenskog, njemačka vlada najavila je veliko povećanje svoje vojne pomoći ukrajinskoj vojsci. „Njemačka priprema svoj dosad najveći paket vojne potpore za Ukrajinu”, napisalo je Ministarstvo vanjskih poslova na Twitteru.
https://www.wsws.org/sh/articles/2023/05/17/pers-m17.html
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.