Diskusije : Politika

 Komentar
Ноћас нови напад на Русију. Гори зграда
keser
(Тешем букве)
27. maj 2023. u 06.26
https://tinyurl.com/5aa7pfzv

U eksploziji, koju je izazvao napad dva drona u ruskoj oblasti Pskov u blizini granice sa Belorusijom, oštećena je upravna zgrada naftovoda, izjavio je danas lokalni gubernator, Mihail Vedernikov.
zupa
(DR.MR)
27. maj 2023. u 06.37
I kakve veze to ima sa fijaskom diktatora u BG.
Simo
27. maj 2023. u 06.55
Ti napadi na Rusku teritoriju bi mogli biti čak i dobri jer bi mogli da pokažu dali stvarno postoji crvena linija ili su po sredi dugine boje.
keser
(Тешем букве)
27. maj 2023. u 07.13
Ти „Жупа” да завршиш основну школу.
Ниже разреде.
Иначе никако не иде да ти нешто причам.
keser
(Тешем букве)
27. maj 2023. u 07.14
Симо,

Добро је само да и најглупљи схвате стање ствари.

Али када и они почну да схватају обично та нација пропадне.
bezdomni
(maestro)
27. maj 2023. u 07.42
Tačno tako Simo. Odavno nisam ništa bolje ovde procitao.
Dugine boje u praksi.
Power12345
27. maj 2023. u 12.31
Kada se spominje „crvena linija” u kontekstu predsednika Vladimira Putina, obično se odnosi na političke ili bezbednosne interese Rusije. Precizno određivanje šta predstavlja crvenu liniju za Putina može biti teško, jer se to može razlikovati u zavisnosti od situacije i konteksta.

Na primer, Putin je u nekim slučajevima izjavio da će Rusija zaštititi svoje nacionalne interese ili interese svojih saveznika, kao što je bilo u slučaju Krima 2014. godine. Tada je Putin smatrao da se prelazak Krima u sastav Ukrajine predstavlja prelazak crvene linije za Rusiju i da je opravdano preduzeti vojnu intervenciju.

Važno je napomenuti da konkretna definicija crvene linije uvek zavisi od konteksta, a Putinova politika i stavovi se mogu menjati tokom vremena u skladu sa promenama okolnosti i interesima Rusije.

„dugine boje” često se koristi kao simbol za LGBT+ zajednicu i prihvaćanje seksualnih i rodnih manjina. Duga zastava, često nazvana „duga zastava” ili „pride zastava”, sastoji se od horizontalnih traka u različitim bojama koje predstavljaju različite aspekte identiteta i iskustava LGBT+ zajednice.

Crvena: Simbolizuje život i hrabrost.
Narandžasta: Predstavlja ozbiljnost i strast.
Žuta: Simbolizuje sunčevu svetlost i optimizam.
Zelena: Odnosi se na prirodu i nadu.
Plava: Predstavlja harmoniju i mir.
Indigo: Simbolizuje veru i vernost.
Ljubičasta: Predstavlja snagu i duhovnost.

... Duge boje su postale prepoznatljiv simbol zajednice i izražavaju poruku prihvatanja, jednakosti i prava za sve.

šta je još važno za Dijasporu SC ...ko će da se krese nek se krese.
Simo
27. maj 2023. u 13.21
A zajedno sacinjavaju beli svetlosni zrak ili vidljivi deo spektra od 400-800 milimikrona, Odmah iza crvene je Infracrevena a ispre plave Ultraviolet
Ove dve se ne vide ljudskim okom ali postoje i mogu da se dobro osete.
i upotrebe.
Imamo i lepu pesmu na srpskom, prodji sa mnom ispod duge zagrli me
cvrsto ti...
Kao klincima su nam govorili da ako prođes ispod duge promenices pol
sto je za mnoge od nas bila tema za razmišljanje a kada su sex specijalci uzeli ovaj simbol ili bolje receno oteli od foto industrije
poceo sam da razmišljam odkuda ta podudarnost sa prastarim zezanjem.
Pošto su dugine boje slomljeni i rasuti beli suncevi zraci šta to onda može da simbolise u politici i drustvu nije teško pogoditi
bezdomni
(maestro)
27. maj 2023. u 15.25
Na primer, Putin je u nekim slučajevima izjavio da će Rusija zaštititi svoje nacionalne interese ili interese svojih saveznika, kao što je bilo u slučaju Krima 2014. godine. Tada je Putin smatrao da se prelazak Krima u sastav Ukrajine predstavlja prelazak crvene linije za Rusiju i da je opravdano preduzeti vojnu intervenciju.

Ko sve ovde piskara. Cuj 2014 Krim presao u sastav Ukrajine???
Brate na cemu si ti?
Simo
27. maj 2023. u 16.03
Evo vidimo da je i izvesni Kindzal podbacio, Rat postaje sve ozbiljnija vojna utakmica u kojoj će konacno da padnu razni mitovi supersila i stvarno se pitam po ne znam koji put dali bi mocno nuklearno oruzije moglo da nas iznenadi u pozitivnom smislu.
Davili su nas sa svim i svacim ukljucujuci i pandemije ali nas stalno sve vise.
Kao dete ucili su me da se teba odmaknuti od konja koji crkava.
bezdomni
(maestro)
27. maj 2023. u 16.32
Postoji raketni stit oko Rusije postavljen zadnjih 15-ak godina tako da sada kada je potpuno pokrivena Muskovim satelitima sve da krene ispaljivati nukije teško da bi šta uspelo preletiti..
Price o super raketama su bajke na osnovu kojih su se pojedinci u razvojnim institutima zestoko obogatili jer je država uplacivala ogromne pare, milijarde koje su doticni umesto u razvoj, eksperimente prebacivali na privatne racune. Kindzal je samo modifikovani iskander koji se ispaljuje iz aviona, nikakva nova tehnologija. Ukre ih obaraju bez problema patriotima koji su napravljeni prije 50 godina...
zupa
(DR.MR)
27. maj 2023. u 19.00
интернету се појавио језив снимак тела нападача, снимљен непосредно након инцидента.

Према речима Станислава Крапивника, бившег официра америчке војске, такви снимци говоре о могућем моралном и психолошком слому украјинске војске, што не може а да не утиче на њену ефикасност.

У међувремену, у западној штампи се наставља извештавање о операцији у Артјомовску (Бахмут). Тамо се све чешће појављују критички чланци о тактици Зеленског, који није послушао своје прекоморске саветнике и наставио операцију, изгубивши на крају 50.000 војника.

„The Wall Street Journal” је посебно навео, да су „мобилисани сиромашни људи из села һарковске области” који нису имали никаквог борбеног искуства, и убачени у битке за Артјомовск.
zupa
(DR.MR)
27. maj 2023. u 19.04
Eвгениј Пригожин, осницач компаније „Вагнер”, објавио је комплетан списак украјинских губитака у бици за Бахмут, данас Артјмовск.

Avoid These Dangerous Mistakes When Spring Cleaning
Пре подацима које је објавио, у борбама је „уништено” 72.000 Украјинаца. док је 509 заробљено.

Пригожин каже да је Вагнер током борби за граду уништио 309 украјинских тенкова, 566 борбених возила пешадије, 131 оклопни транспортер, 124 самоходна топовска носача, 83 вишецевна ракетна система и 45 система противваздушне одбране.

Пригожин је навео и податке о уништеним камионима, војним џиповима као и другим возилима, артиљерији који се броје у хиљадама.

Уништено је 9 осам летелица, авиона и хеликоптера.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.