Diskusije : Politika

 Komentar
Светиња Косово и Метохија
CPHA
(Чувари ћирилице)
26. maj 2023. u 11.47
Немири су велики на сјеверу.
Заиста, ЗСО је од старта била катастрофална грешка...али ја сам паметан и најпаметнији.
Дошло вријеме да се много не чека да би видјели последице. Историја, свакодневница све некако убрзано.
C_A_B_O
26. maj 2023. u 12.27
Za WYCKA.Wlady, ekibaaaa„skupCinu” KiM je zeton iz Vegasa! SEDAMDESET godina sRBIMA vladaju IZDAJNICI.,,,RODOLJUBI came u kazamtima a referenti postaju generali, portiri ministri, nakupci s pijace PRIVREDNICI, NWO izdajnike placaju SRBI a srbijica MANJA i slabija no za vlade Generela Nedica!

NEGATIVNA selekcija 70 godina stvori TO smece a CRNOGRAD potonu 91-99 0d komy SMECA uvezenog od otpada otpadnickih reSSpUblika.

SRBI rođeni IZVAN srbijice cekase VJECNOST za SRPSKO državljanstvo dor SIPTARI i DANAS uzimaju „srbijanski” pasos koad im se prohte.

Iligelna iSLAMSKA imigracija više ne PRETI unistenju države već UCESTVUJE u tom sa VLASIMA i OPOZICIJOM!

Da Bog da se srbijica otriJezni i uzdigne do SRBIJE!
Power12345
27. maj 2023. u 06.05
Razumem da mnogi izražavaju zabrinutost u vezi sa situacijom na Kosovu.
ozbiljna tema

Istorija Kosova je kompleksna i obeležena je različitim periodima vladavine i uticaja različitih sila. Kosovo je u različitim vremenima bilo pod vlašću Osmanlija i drugih vojnih sila.

Važno je da se danas fokusiramo na izgradnju mira, stabilnosti i saradnje među svim etničkim grupama na Kosovu. Dijalog i diplomatija su ključni za rešavanje problema i postizanje održivog mira. Nastojanje za više međuetničke saradnje i izgradnju poverenja može doprineti rešavanju konflikata i postizanju dugoročne stabilnosti na Kosovu.

Važno je da se ohrabre sve strane da se uključe u dijalog i pronalaženje mirnog rešenja, uz poštovanje prava i interesa svih zajednica. Međunarodna zajednica, kao i lokalni lideri, imaju važnu ulogu u podržavanju ovog procesa i obezbeđivanju sredstava i resursa za izgradnju održivog mira na Kosovu.
(Nije pitanje samo Kosovo,Rep-Srpska, Hrvatska , Slovenija, Makedonija sve i svasta što se nekad ex Yu zvalo, zvase )

U svakom slučaju, razumevanje i poštovanje različitih perspektiva i otvoren dijalog su ključni za rešavanje složenih političkih pitanja i izgradnju mira na Kosovu.
keser
(Тешем букве)
27. maj 2023. u 06.19
Када сте задњи пут били на КиМ?

Да ли сте помагали, ратовали?

Када сте последњи пут уплатили бар 10€ у неку фондацију?

Овако само ширите мржњу и злу крв.
Као онај што нешто ради ради лоше а ја што ништа не радим много сам добар и паметан.
Power12345
27. maj 2023. u 06.22

šta i kakvi su Pogledi sveta, uključujući Rusiju, na situaciju na Kosovu kao i šta su geopolitički interesi, istorijske veze i politička orijentacija...ko pita velike i kako mi ili Albanski narod gleda na Status Quo
Priznanje nezavisnosti Kosova: Kosovo je jednostrano proglasilo nezavisnost od Srbije 2008. godine, ali stavovi o priznanju ove nezavisnosti variraju. Veliki broj zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države i većinu evropskih zemalja, priznaje Kosovo kao nezavisnu državu. Međutim, neke zemlje, uključujući Rusiju, Kinu i neke evropske države, nisu priznale nezavisnost Kosova.

Veze sa Srbijom: Srbija ima istorijske, kulturne i političke veze sa Kosovom i smatra ga integralnim delom svoje teritorije. Rusija je tradicionalno podržavala Srbiju u pitanju Kosova i ima bliske veze sa srpskim političkim liderima. Stav Rusije prema Kosovu uglavnom je u skladu sa stavom Srbije.

Međunarodno pravo i suverenitet: Neki stavovi se zasnivaju na principima međunarodnog prava i poštovanju suvereniteta država. Neki smatraju da jednostrano proglašena nezavisnost Kosova predstavlja kršenje principa međunarodnog prava i moglo bi postaviti presedan za slične situacije širom sveta. Drugi smatraju da je pravo naroda na samoopredeljenje presudno i da je podrška nezavisnosti Kosova u skladu sa tim principom.

Važno je napomenuti da se stavovi zemalja mogu menjati tokom vremena, kao odgovor na promene okolnosti i diplomatske napore. Takođe, svaka zemlja ima svoje specifične interese i interesi po meni ostaju interesi a ne osecaji i kako je tom svetu na zajednickoj zemlji .. grud i boden sto bi rekli Nijemci..
To i ti prioriteti koji mogu isto uticati na njihov stav o Kosovu.
Power12345
27. maj 2023. u 06.37
Keser
kako bi možda mogli izraziti podršku i promovisati mir putem pisanja
Serbian Kaffee

Poštovani: MURTI KURTI I SVI SVI/svim relevantnim stranama/organizacijama/vođama,

Želim da izrazim svoju iskrenu podršku u naporima ka postizanju mira na Kosovu. Mir je temelj za stabilnost, prosperitet i harmoniju među svim zajednicama. Razumem da postoje različiti izazovi i perspektive u vezi sa situacijom, ali verujem da dijalog, razumevanje i saradnja mogu voditi ka održivom rešenju.

Pozivam sve strane da ulože dodatne napore u međuetnički dijalog i izgradnju poverenja. Važno je da se saslušaju i poštuju različite perspektive kako bismo pronašli kompromisna rešenja koja će biti prihvatljiva za sve. Takođe, apelujem na međunarodnu zajednicu da pruži podršku i posredovanje u ovom procesu.

Kroz mirno rešavanje sukoba i izgradnju inkluzivnih institucija, možemo stvoriti okruženje u kojem će svi stanovnici Kosova imati jednake mogućnosti za razvoj i napredak. To će podstaći održivu stabilnost i stvoriti osnovu za bolju budućnost svih generacija.

Pozivam sve ljude dobre volje da se pridruže ovom pozivu za mir i podrže inicijative usmerene ka prevazilaženju tenzija i izgradnji trajnog mira na Kosovu. Svi možemo doprineti miru kroz svoje postupke, reči i podršku raznim mirovnim inicijativama.

Neka naša zajednička vizija bude mirno i prosperitetno Kosovo, gde su različitosti poštovane i svi ljudi mogu živeti u harmoniji. Verujem da zajedno možemo ostvariti ovaj cilj i stvoriti bolju budućnost za sve.

S poštovanjem dijaspora S-Cafeee i ko je za sekt , orangen saft...izvolite
CPHA
(Чувари ћирилице)
28. maj 2023. u 15.43
Ма какви то.
Чуј да ми из Републике Српске помажемо КиМ. Поред вас великих добротвора ми смо сувишни.. мали прекодринци.
Немамо ми никакве везе нити посјећујемо кога нити нам долазе гости са КиМ.
CPHA
(Чувари ћирилице)
28. maj 2023. u 15.46
https://www.kosovo-online.com/vesti/drustvo/republika-srpska-će-tokom-leta-ugostiti-800-dece-sa-kosova-1-3-2023

Ре публика Српска у потпуности разумије шта се дешава на КиМ, шта и гдје треба. И више од тога.
CPHA
(Чувари ћирилице)
28. maj 2023. u 15.50
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=514082

А шта сте ви урадили за КиМ, госн. Вучићевац?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.