Diskusije : Politika

 Komentar
Маскирање оруђа
dulebg
(posmatrach)
24. maj 2023. u 05.10
Гледам приказе уништења украјинске опреме „Ланцетима”. Ту и тамо опрема је маскирана, али је свуда одају огромне шаре - трагови фусеница у житу, које најчешће кружно или спирално завршавају на оруђу. Просто као да неко црта кругове на мети?

Да ли су наши ПВО били тако блентави 1999? Знам да су говорили да једно возило шетају на 5 позиција, при чему 4 дају лажни одсјај - јесу ли они цртали непријатељу нотне линије?
CAHJAP
24. maj 2023. u 21.20
Dule Bgd

Да ли су наши ПВО били тако блентави 1999

Nisu bili blentavi, već JNA nije bila jedinstvena. Veĉina oficira i vojnika hrvata i muslimana su prešli u vojske protuv JNA dok su mnogi ostali kao špijuni i agenti što je onemogućilo JNA da funkcioniše efikasno. Zatim, dogovori između Miloševića, Tudjmana i Izetbegovića koja su takoďe krojila situacije nepoznate javnosti.
Mnogi potezi Miloševića do dana današnjeg su nejasne, izdaja Krajine, sankcionisanje Bosanskih Srba i suzbijanje paravojnih formacija Hrvatske i Bosne u samom poĉetku dok se još nije rasplamsao rat opštih razmera i nastupilanopšta osuda zapada protiv Srbije, tj. Srpskoga naroda.
Jedino što je bilo efikasno su kartonske makete tenkova kamiona i haubica kada su NATO avioni krenuli u bombardivanje Srpskih polożaja.
dulebg
(posmatrach)
25. maj 2023. u 05.17
Скрећемо са теме:
- Милошевић је схватио да српство не може да се одбрани, а да су Руси и Кинези у гомнима, да им треба време за опоравак. Једино што му је остало, било је: да развлачи, да одлаже напад Запада на Русију, на шта су ови ноншалантно пристали, несвесни виталности Руса и Кинеза.
- то је Русима и Кинезима пружило 10 драгоцених година, плус освестило њихову јавност да схвате са каквом „демократијом” имају посла
- сад још само да дођу Руси да нас ослободе, неће ваљда да нам праве Козаке ?!?

Наравно, нисмо само ми замајавали Звер - било је ратова и у Нагорно Карабаху, у Киргизији, по Африци .. Амери су хтели све да поспреме, па да онда ударе на Русију. Е у томе су негде изгубили тајминг - то је грешка сваке империје у опадању: не успева да сагледа своју слабост, нити туђи успон.
C_A_B_O
26. maj 2023. u 12.35
MYloSSy Ništa,NIKADA nije shvatao no kako da dodje i DRZI vlast!

E da BOG da da Sabana ( ex Tiiitu )iskopamo i sa MiloSSijem, Dindjijom, Borysom i Wuckijem SPALIMO...živim i krepalom ZAJEDNO i POCNEMO DISATI,raditi i misliti kao SLOBODNI SRBI!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.