Diskusije : Politika

 Komentar
Медији обележавају први дан напада НАТО осим..
keser
(Тешем букве)
24. mart 2023. u 12.25
Готово сви медији одвојили су простор за обележавање почетка напада НАТО снага на Србију и Црну Гору.
Свуда су снимци фотографије и сећања очевидаца, војника и политичара.
Наравно свуда осим на једном месту. На којем, питање је за милион долара.
Наравно, питање не вреди ни десет центи јер већ сви погаћају о којој новинарској групи се ради.

То много говори о њима и о свему другом што пишу. дакле ссваки чланак, свака вест, свака емислија на ТВ мора се гледати кроз призму да су једини у Србији којима данашњи дан није важан.

Није чудо да им је гледаност спала на 1%.
(иако многи верују да су преко 50% али статистика...)
bezdomni
(maestro)
24. mart 2023. u 12.30
RTS ima vesti o ovome koliko volis. Ovo im je prva vest na zvanicnom portal.
https://bit.ly/3lCpjw3
keser
(Тешем букве)
24. mart 2023. u 13.38
Да РТС има.
Јеси ли сигуран да си разумео поруку? ;-)
CEKAC
24. mart 2023. u 13.53
Nemoj pisati u rebusdima...
bezdomni
(maestro)
24. mart 2023. u 13.56
Napisi koji mediji ne objavljuju. Mislio sam da mislis na RTS jer spominjes ove neke visoke procente gledanosti.
D-Man
(Analyst)
24. mart 2023. u 14.10
Н1. Да ли сам погодио?
bezdomni
(maestro)
24. mart 2023. u 14.28
bezdomni
(maestro)
24. mart 2023. u 14.29
Nisi pogodio. N1 objavio.
CEKAC
24. mart 2023. u 16.54


CNN 100%.
keser
(Тешем букве)
24. mart 2023. u 18.03
У тренутку објаве овог поста нису.

А сви остали су то имали у првим јутарњим часовима.
Milles_Broker
24. mart 2023. u 19.41
NATO agresori! Dramatičan video o posledicama bombardovanja naše zemlje

https://www.youtube.com/watch?v=zdHh7CR3yB8
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. mart 2023. u 23.43
>>
Баштина западне „демократије”: Помен у Москви за жртве НАТО агресије на Југославију /видео, фото/

У православном храму Светих апостола Петра и Павла у Москви одржана је молитва у знак сећања на страдале у НАТО агресији на Савезну Републику Југославију 1999. године.

Представници српске дијаспоре у Москви али и велики број Руса дошао је у храм на службу Божју коју је служио епископ моравички Антоније у помен жртвама НАТО бомбардовања Србије, односно тадашње СРЈ.
Велики осећај неправде

Како каже за Спутњик српски студент из Москве Александар Арамбашић, дан почетка бомбардовања се памти и обележава због великог осећаја неправде која преовладава у колективној свести грађана Србије.

„Једну малу земљу, деценијама мучену ратовима и међународним санкцијама, напала је тада најјача војна коалиција. По главама недужних људи падале су бомбе 78 дана”, с тугом подсећа саговорник Спутњика.
Према речима Милана Стеванова, на данашњи дан, српски народ раме уз раме са руским народом обележава овај трагичан датум како би сачувао од заборава све невине жртве које су страдале током НАТО бомбардовања.

„Они су се тада окомили на наш недужни народ. Над Србима су вршили нехумане експерименте у виду испробавања оружја. Убијали су и сејали смрт на територији наше земље. Никада не смемо заборавити како су се понели према нама”, наглашава Стеванов.

Врхунац демонизације Срба

Како каже Арамбашић, агресија НАТО је била врхунац демонизације Срба, а притом је извршена без сагласности Савета безбедности УН. Чланице НАТО су, сматра и Стеванов, одлучиле да изврше агресију на српски народ јер Србија није хтела да поклекне пред окупаторима.

„Наша земља је била самостална и независна од утицаја тадашњег светског хегемона – Сједињених Америчких Држава. Колективни Запад је тада показао своје право лице, ту наводну демократију и хуманост која се темељи на убијању невиних људи”, каже наш саговорник.
. . .
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. mart 2023. u 23.44
. . .
Нећемо опростити, нећемо заборавити

У злочиначкој агресији НАТО на СР Југославију, подсећа Стеванов, погинуло је 2500 цивила, укључујући жене и децу.

„Ни дан данас се не зна тачан број погинуле деце. Симбол њихове погибије је трогодишња Милица Ракић која је свирепо убијена током НАТО агресије. Пред овом малом девојчицом је био цео живот. Међутим, живот су јој одузели злочинци који су бомбардовали Србију осиромашеним уранијумом и касетним бомбама. За њих је током илегалних ратних дејстава све био војни циљ – од болница, породилишта, мостова, до возова и цивила”, с горчином примећује саговорник Спутњика.

Поред живота недужног цивилног становништва које „никада нећемо опростити ни заборавити”, Стеванов подсећа да је НАТО Србији нанео невероватно велику материјалну штету. О томе говори порушена зграда Генералштаба у Београду која представља „баштину” западне демократије.

Како каже за Спутњик Србин из Москве Слађан Милошевић, ова зграда није реновирана. Остављена је да подсећа будућа поколења на НАТО агресију на Србију. Међутим, осим уништавања инфраструктуре, према речима нашег саговорника, уништена је и животна средина.

И зато, према речима Стеванова, српски народ никада неће опростити ни заборавити НАТО агресију на Србију.

„Преко неких ствари се не може прећи. Ми не заборављамо кроз коју муку и патњу је прошао наш народ. А опет, и поред свег тог страдања, бомбардовања и ратова, Србија је опстала. Наш народ је доказао да је сложан, као и да има своје достојанство и државотворност”, наглашава наш саговорник.

Помену у московском храму Светих апостола Петра и Павла Треба присуствовали су и представници Амбасаде Србије у Русији на челу са амбасадором Момчилом Бабићем, као и амбасадор Босне и Херцеговине у Русији Жељко Самарџија. На крају догађаја, положено је цвеће у порти цркве у знак сећања на жртве НАТО бомбардовања.

Подсетимо, за 78 дана ваздушних удара НАТО снага на Србију, односно тадашњу СРЈ, те 1999. погинуло је око 2.500 цивила и више од хиљаду војника и полицајаца. Одлука о бомбардовању тадашње СРЈ донета је, први пут у историји, без одобрења Савета безбедности УН, а наредбу је тадашњем команданту савезничких снага, америчком генералу Веслију Кларку издао генерални секретар НАТО Хавијер Солана. Агресија је трајала до 9. јуна 1999.године, када је потписан Кумановски споразум.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. mart 2023. u 23.46
cicero99
(historia est mater of studioru)
25. mart 2023. u 00.31
Tačno tako Jocko,
Mi Srbi imamo moralnu, ljudsku, duhovnu obavezu da nikada ne zaboravimo i nikada da oprostimo taj nato zločin. Sigurno znaš Jocko da im je čak zasmetao i spomenik malom palom andjelu Milici Rakic pa nam kažu da to izaziva nelagodnost tih njihovih nato krvoloka koji ubise to detence.Daleko im kuca !!! Vjecnaja pamjat nevinim dusama!!!
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
25. mart 2023. u 12.26
cicero99,

>'Sigurno znaš Jocko da im je čak zasmetao i spomenik malom palom andjelu Milici Rakic ...'
- - -

Знам и то нам говори да таквим злочинцима не можемо и не смемо да заборавимо, ни да опростимо.
CEKAC
25. mart 2023. u 23.57
I nikada pod njihovom komandom Jocko...
zoxthegreat
26. mart 2023. u 18.49

„America is totally under control of the Jews, you know. I mean, look what they’re doing in Yugoslavia… The Secretary of State and the Secretary of Defense are dirty Jews. — Radio Interview, May 24 1999”

https://johndenugent.com/bobby-fischer-on-the-jews/
dr-mors
28. mart 2023. u 03.43
Na keserkovu zalos' N1.. posvetio je čitavu reportazu o tom dogadjaju.
Dvostruko vise, nego na keserkovu omiljenu pink-gej tv.
OdmaK posle, isla je i reportaza o martovskim dogadjajima u Beogradu, od pre 82 god prosloga veka.Šta reci,..keserko k'o keserko...

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.