Diskusije : Politika

 Komentar
Гренел поручио Блинкену: Нико није потписао
keser
(Тешем букве)
23. mart 2023. u 05.54
https://www.politika.rs/scc/clanak/544200/grenel-blinken-beograd-pristina

Гренел поручио Блинкену: Нико није потписао „споразум”
Ричард Гренел (Фото Н. Марјановић)
Бивши специјални изасланик некадашњег председника САД Доналда Трампа за Западни Балкан Ричард Гренел реаговао је поводом изјаве америчког државног секретара Ентонија Блинкена који је поздравио постизање споразума између Београда и Приштине, наводећи да нико није потписао споразум.

„Нико није потписао ”споразум„. Озбиљно”, навео је Гренел на свом твитер налогу.

Оленик најављује долазак украјинских посланика у Србију

Он је то написао коментаришући поруку Блинкена да „САД поздрављају договор који су Косово и Србија постигли” у Охриду.

„Поносни смо да подржавамо споразум и остајемо привржени напретку у европској и евроатлансткој интеграцији”, навео је Блинкен.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
23. mart 2023. u 06.34
A njemu se može pa toliko isto verovati kao i ostalim slepcima! Tu nešto previše smrdi čim sad oni tvrde da njihov potrčko a la vuchichi nije ništa potpisao.
vacuum
23. mart 2023. u 07.18
Еее, какви сад, давно су се ти сигнали могли прочитати, ко чита измеђи редова.
Ово сад је толико очигледно и отворено да је тешко вјеровати да има још који Србин да не види шта се и како ради.

Издаја је сад огољена до сржи.
vacuum
23. mart 2023. u 07.21
А што се тиче Гренела, ко шта њега уопште пита, он је „бивша власт”.

Мада је у вријеме његове власти наш предсједник сједио у магарећој клупи, тако да Гренел само гледа за „набоде” демократе а за Србију се сикира… показали су кад су били на власти.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
23. mart 2023. u 07.44
Pa iskreno rečeno ne zna se ko je od koga gori: demoNkrate tada na vlasti ili ova pogan danas od sns-a. Sjaho Kurta, uzjaho Murta. Ovi danas na čelu sa onim smradom od vuchichija su gori od svih prethodnih zajedno.
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
23. mart 2023. u 09.20
Е сад Американац не зна ал ја што сам прао прозоре у Кењади све знам.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
23. mart 2023. u 10.17
kesere,

>>
Ховенијер: Америка подржава у потпуности свеобухватну транзицију КБС-а

ПРИШТИНА – Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер данас се срео са политичким саветником у Европској команди Сједињених Држава амбасадорком Кејт Мери Бернс као и са директором за стратегију, планове и политику Европске команде генерал-мајором Данијелом Ласиком који су посетили КиМ.

Ховенијер је у објави на Твитеру изразио задовољство због њихове посете.

„САД у потпуности подржавају свеобухватну транзицију Косовских безбедносних снага у мултиетничке, професионалне, интероперабилне НАТО снаге за територијалну одбрану”, написао је Ховенијер на Твитеру.

„Поносни на нашу континуирану и изврсну сарадњу”, додао је Ховенијер, пренео је Танјуг.

https://www.politika.rs/scc/clanak/544178/Hovenijer-Amerika-podržava-u-potpunosti-sveobuhvatnu-tranziciju-KBS-a
- - -

Повежи ову вест са изјавом Блинкена да видиш шта се спрема.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
23. mart 2023. u 10.27
Ja, i?
..i šta kad se te „vijesti” povezu?
PRVO,
ko garantuje da je vijest tacna i prenesena doslovno
DRUGO
svaku „vijest” svaka medijska ustanova zavisno ko je placa, provuce kroz svoj „retoricki filter”, pa servira tu „vijest” iz svoje perspektive
To znači da jednu te istu vijest ili informaciju ako čitaš iz 10 razlicitih izvora, svih 10 će izgledati i zvucati drugacije.
Dakle „ODAKLE” citiras vijest i ko placa novinare je vrlo bitno.

TReće
zašto bi i čak da je tacna vijest,..ti koji su sustina te vijesti bili istiniti?

CETVRTO
Zašto bi mene bolio q šta ambasador u Pristini ima da kaže povodom bilo čega i zašto bi jatrebao vjerovati Kurti i Murti a ne svom predsjedniku

Ovo je razlika u procesu procesoovanja informacije između normalne stabilne osobe i retarda
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
23. mart 2023. u 10.37
🤣🤣🤣🤣
Kad kaže ambasador u Pristini i Blinken ,..to je TO. Povezi i cuti.
Kad kaže Vucic e to treba procitati između redova i nikad nije tako,..nego nekako citanjem između redova treba „dohakati” nekako da se sva prica okrene u šta želimo da mi vjerujemo a ne šta je Vucic rekao.

Ako vucic kaže nisam potpisao i NEMA Kosovu u UN, Interpolu, UNESKo itd itd itd i to su naše crvene linije,...Eeeeeeee,..nije to to,...mora da je to nešto drugo u šta nećemo biti razocarani kad Vucko veli tako🤣🤣

A kad strani hostapleri lažu i izmišljeju,...to je tako i to samo treba povezivati

To je zato jer mrsomud ZELI da vjeruje da će Predsjednik Srbije nesta potpisati i IZDATI,...i mrsomud to ceka ko ozeblo sunce evo oko 550 Petaka,..ali crci će a docekati jugoslovenska okotina koja glumi Srbina neće da Vucic potpise.
Mrsomud se toliko nasladjuje stranim pritiskom na Srbiju da mu se ladno yebe i za Kosovo i za Srbiju al samo da ono doceka i jednom u svom sugavom zivotu da kaže „bio sam u pravu”

🤣🤣🤣🤣

e nisi i da živis 1000 godina ostaces jad jadni i bez Jugoslavije
D-Man
(Analyst)
23. mart 2023. u 12.21
Што се тиче америчке вањске политике, ту нема нека велике и битне разлике између Демократа и Републиканаца.

Једино је Трамп био мало искочио из устаљеног колосека али то његово искакање није био знак никакве промене америчке вањске политике већ Трампова кур4ење како он може шта год хоће, како он не треба никог да слуша и како њега морају сви да слушају. Али, брзо су му скували чорбу.

Тај Гренел је био на челу тима који је натерао Вучића и Куртија да потпишу Вашингтонски споразум и то на тај начин да Вучић потписује своју копију а Курти своју а те две ''копије'' су се разликовале у одређеним деловима.

Можда, само кажем можда, да је Трамп остао, једног дана би се амерички војници повукли у САД након деценија проведених тамо где их фактички никад нико није позвао. Али, један од разлога Трамповог пораза је управо то што већина Демокраата а ни Републиканаца никако не желе да се повуку из других крајева света. Превише је ту личних интереса кроз разноразне корпорације да би се контрола тек тако препустила неком другом.

Да ли је Вучић потписао? Није (осим ако се не ради о неком депоновању потписа са тим да се тај договор не објављује одређено време).

Да ли је Вучић пристао на примену тзв. европског плана? Очигледно јесте и у томе је главни проблем јер сагласност Председника државе има велику тежину у међународном праву.
Због тога су и Борељ и Лајчак и Блинке брже боље пожурили да на сав глас објаве како су се и Вучић и Курти обавезали на спровођење споразума.

Први тест ће доћи врло брзо. Неће дуго проћи а тзв. Косово ће затражити пријем у неку међународну организацију. Интерпол и Савет Европе су, сасвим сигурно, међу првима на листи.

Хоће ли се Србија противити? Ајде да видимо. Да ли ће Вучић да каже како нема примене европског плана без претходног формирања ЗСО? Сасвим могуће али шта ће бити ако, у том тренутку, шиптари кажу како пристају на ЗСО.

Међутим, највећи проблем тренутно у вези са свим тим силним истицањем и Бореља и Блинкена како поздрављају споразум Београд и Приштине у слици која се ствара широм света.
Ако је споразум објављен на званичним страницама ЕУ, ако амерички државни секрета поздравља тај исти споразум, онда је логично да многе друге државе, под додатним америчким притиском, одлуче до признају тзв. Косово или да повуку одлуку да више не признају тзв. Косово.

Вучић је спречио да Скупштина Србије донесе било какву резолуцију у којој би се експлицитно рекло да нема говора о било каквом признању тзв. Косова.

Вучич нигде није рекао (након оне објаве Бореља о споразуму) да се тај споразум неће спроводити у дело или да нема ништа од тога да Србија мирно гледа како тзв. Косово улази у Интерпол. Савет Европе, итд.

Неки кажу како Вучић игра маестралну игру. Јбт, људи, да ли стварно неко од вас може да верују како је један, по свему судећи, нарцисоидни психопата, у стању да игра некакву игру.

Не, не игра он игру већ он појма нема шта да ради и то је оно што диктира све његове потезе који су потпуно хаотични. Он би врло радо и у ЕУ и НАТО и не би имао проблема да се реши Косова и Метхоије, али, брале, гуза жваће због јавности у Србији а иста тако и због реакције Русије.
Он можда и може да политичи преживи улазак у НАТО али не може да објасни јавности у Србији како то да не можемо у ЕУ. Али, улазак у НАТО аутоматски значи да цена руског гаса скаче у небеса а то Србије једноставно не може економски преживети.

Може он можда политички преживети и одустајање од Косова и Метохије у српској јавности, али, брале, ајде ти тај потез оправдај опет пред Русима па чак и Кинезима.

Дакле, није Вучић никакав генијалац који мудро води политику већ се налази у таквој ситуацији да не сме да повуче потезе које би он, иначе, хтео.
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
23. mart 2023. u 18.02
Ајд онда да видимо шта би Јоцко и Д- манен радили да су председници уместо Вучића.
Да чујем планове.
Јел да Новаков отац са руском заставом трчи почасни круг на АУ у Мелбурну или нешто треће?
Кад сам овога Д- манена видео тамо у време турнира како насупрот свим нормалним људима на СЦ тенис поставља неке своје чудновате закључке потврдило ми се оно што сам и раније знао али овог пута баш прејако.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
23. mart 2023. u 23.30
keser,

>'Ајд онда да видимо шта би Јоцко и Д- манен радили да су председници уместо Вучића.'
- - -

Вртите исто, или слична питања, на која вам је већ неколико пута одговорено.

Да сам на месту Вучића, поступио бих онако како је он реаговао кад је први пут видео шта пише у том предлогу - одбацио бих га, али и остао при томе и касније.

Инсистирао бих на одговорности КФОР-а и упутио Савету Безбедности УН захтев за покретање дебате о кршењу Резолуције 1244, а не бих, као он, унапред користио изговор да то не би било успешно.

Не бих потписао Вашингтонски споразум у коме су неке тачке које немају везе са Србијом и проблемом КиМ.
А пошто је тај споразум већ потписан, одмах по истеку једне године бих наставио са ангажовањем на одпризнавању „Косове”.

У Бриселским преговорима не бих прихватио ништа што директно или индиректно није строго у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244 СБ УН.

Чим бих приметио да Приштина не примењује већ договорене тачке споразума, инсистирао бих да се преговори маставе кад Приштина испуни своје обавезе. Не бих се везивао само на једној обавези, Заједници српских оштина, него на свим обавезама Приштине.

Инсистирао бих да у преговорима арбитар не буде само ЕУ (Брисел), него да у преговпре буду укључене и Русија и Кина. (У сваком двобоју свака страна има свог секунданта).



keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
24. mart 2023. u 05.36
Јоцко,
Како примећујем то што си навео, већ је 80% примењено.
Али мораш да схватиш да то није лако јер имамо посла са бахатом великом силом која се не обазире на међународно право.
То не раде од нестанка Варшавског пакта.

А како у Америци имаш и антисрпских снага мораш неком политиком да помогнеш делу поштених конгресмена и ли чланова америчке владе да балансирају.
Милошевић је можда несвесно радио супротно. Помагао јастребовима против умерених.
ПС: ваљда је јасно да је америка комплексно (сложено) друштво у којем ништа није црно бело.
keser
(Тешем букве)
24. mart 2023. u 12.12
„То не раде од нестанка Варшавског пакта.”

Треба то раде.
Пре тога су глумили пошђштењачине.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
24. mart 2023. u 12.23
🤣🤣🤣vid ti našeg Skljocka sto bi ono znalo šta da se uradi. Ono bi nesta čak i „insistiralo”. Ali mali eksperiment:uzmes sve ovo sto je Škljocalo našvrljalo, pa zamjenis situaciju u vezi Kosova sa onom u Donbasu , Lugansku i Ukrajini, Rusiju i Minsk1 i Minsk 2 ugovore.
Dobijes da zapad ucijenjuje i pritisce da se držiš pistignutog dogovora a oni svoj dio nikako ne ispunjavaj

veli ono bi insistiralo🤣🤣🤣🤣

Ne rece koga bi ti na celo Srbije sada i ko midlis da bi „ko ti to izinstistirao” kod zapada, zayebi šta bi ti insistirao

D-Man
(Analyst)
24. mart 2023. u 13.54
„Ајд онда да видимо шта би Јоцко и Д- манен радили да су председници уместо Вучића.”

Ја сам већ више пута одговорио на то питање. Треба ли да понављам опет?
D-Man
(Analyst)
24. mart 2023. u 14.06
„ПС: ваљда је јасно да је америка комплексно (сложено) друштво у којем ништа није црно бело.”

У америчком друштву је управо све или црно или бело. Нема ту много сивих нијанси, ако их уопште и има.

Да би убедили своје бирачко тело да раде како треба, све мора да се сведе на једноставан холивудски сценарио тј. или си добар или си лош! Наравно, по њиховим искривљеним мерилима вредности.

Да би разбили бившу СФРЈ морали су најбројнији народ у тој држави да представе као лоше момке, оне који си све друге угњетавали и да онда, наравно, стигну они, као добри момци, који имају право да поразе оне, је ли, лоше момке.

Стравично је шта ради њихова пропагандна машинерија. То што они раде је геноцид над логиком, над памећу, над истином. Све то у циљу управо стварања медијске слике која мора да буде или црна или бела.

Ево, и дан данас. Да би ослабили Русији и буквално је натерали да уђе у рат, нема шта нису радили по Украјини укључујући то чак и директну помоћ украјинским нацистима тј. оној борбеној јединици која је отворено промовисала нацизам. Наравно, Руси су лоши момци и та слика мора да остане таква каква је а то што се рад могао заврштити договором за пар месеци, што људи не би били тако расељени, што не би била разорена инфраструктура Украјине, то што људи не би гинули, све то је, наравно, небитно са њихове тачке гледишта.

Да код њих има бар мало сивих нијанси онда се такве ствари никад не би догађале.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
24. mart 2023. u 16.30
D-Man
(Analyst)
24. mart 2023. u 13.54
„Ајд онда да видимо шта би Јоцко и Д- манен радили да су председници уместо Вучића.”

Ја сам већ више пута одговорио на то питање. Треба ли да понављам опет?
--------

nisam tebe pitao,..al koliko napises tih slova pa kad ti to nije mrsko mrsomude, nije teško da ponovis još jednom i ime tog tvog famoznog lidera koji bi zamjenio Vucica.

vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
24. mart 2023. u 17.24
Owwwww,...curice sa instagrama, fejsbuka i tiktoka me nisu lajkali🤣🤣🤣🤣🤣
DobiJo sam minuse pa sad neko mora da pritisne onojo Pokazi, gdje jope ima šta sam napis'o

Evo,..NA! ..ti minus ..pa da znaš da nam se ne svidja🤣🤣🤣🤣

Yebote,..kako retardirano, oplakah🤣
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. mart 2023. u 23.23
keser, 23. mart 2023. u 18.02

>'Ајд онда да видимо шта би Јоцко и Д- манен радили да су председници уместо Вучића.'
- - -

Јоцко и D-Man одговорили ...

Затим vantika каже D-Manu:

vantika, 24. mart 2023. u 16.30

>'nisam tebe pitao,..al koliko napises tih slova pa kad ti to nije mrsko mrsomude, nije teško da ponovis još jednom i ime tog tvog famoznog lidera koji bi zamjenio Vucica.'
- - -

keser = vantika ?

CEKAC
25. mart 2023. u 09.10
keser = vantika ?
=====================

Ne vjerujem.
Blize je Hatku, nego keseru.
Jedino sto je prije Hatko pjevao drugacije pjesme...
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
25. mart 2023. u 10.03
On je izgleda reinarnacija onog LažarD. A pre tog nika je koristio pregršt drugih. Do pre par meseci je tu vršljao kao LazarD i isto se ovako bahato ponašao ko da je pušten sa lanca pa je posle ubrzo dobio po zubima i tikvi.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
25. mart 2023. u 12.33
Постоји још један могући кандидат, чији је ник од четири иста слова. (?)
CEKAC
26. mart 2023. u 00.04
Постоји још један могући кандидат, чији је ник од четири иста слова. (?)
----------------------------------------------------------------

Ipak, jedino je Hatko bio majstor ironije.

Ogromna je razlika kada ozbiljno diskutira i kada s ironijom druge provocira.
Kada je ozbiljan, onda je ocigledno da se radi o covjeku koji zna i može...
CPHA
(Чувари ћирилице)
28. mart 2023. u 14.23
Кесеру, дабогда оздравио.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.