Diskusije : Politika

 Komentar
Smrtnost majki porasla je za 60%
Zorrko
21. mart 2023. u 20.52
Smrtnost majki porasla je za 60%.

CDC tako kaže.

Žene mnogo cesce umiru tokom ili ubrzo nakon poroda.

https://tinyurl.com/44mrykak
--------

šta se ovdje desava, stalno nekakve povecane smrtnosti?

Da li neko zna uzroke?

Ima li struke i nauke da nam objasni?
Zorrko
21. mart 2023. u 20.56
hmmmmm, ne znam da li ovo ima veze sa bilo čim, ali eto, usput prenosim:

--------------
„Glavni medicinski službenik UCSF-a izdao je usmenu direktivu da medicinsko osoblje (liječnici, medicinske sestre, tehničari itd.) dobiju izričite upute da NE povezuju vakcinu protiv COVID-a s bilo kakvim ozljedama.”

https://tinyurl.com/4v7vjzxs
-----------

da li možda neko zna nešto više o svemu ovome?
cicero99
(historia est mater of studioru)
22. mart 2023. u 00.04
Smorko menjaj dilera pod hitno, opasno te drmusa paranoja. Sve vise ima ovih koji nogom nisu krocili na medicinski fakultet a lamentiraju kao da su u najmanju ruku specijalisti. Menjaj dilera!!!
Jocko4Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
22. mart 2023. u 00.47
cicero99,

Зоррков случај је један од оних о којима говоре у здравственим круговима, кад говоре о последицама пандемије и траже начине да им се некако помогне.
cicero99Poruka negativno ocenjena. Pokaži

cicero99
(historia est mater of studioru)
22. mart 2023. u 02.38
Jocko jasno je sve, ali slaba vajda , nema tu pomoći kad razuma nema. Pozdrav
Zorrko
22. mart 2023. u 19.36
za ova 2 klauna koji nemaju šta reci u vezi teme, da ponovimo:

„Mudar čovek govori jer ima nešto da kaže, dok budala govori jer hoće da kaže nešto.”

Platon
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
22. mart 2023. u 22.00
Sastojci:
Premaz:

1/2 šolje (200 ml) maskarpone sira
2 kašičice putera (pomešanog sa malo ekstrakta vanile ili vanilinog šećera)
Za fil:

2 breskve, oguljene i iseckane na manje kockice
1 kašika narendane limunove korice
3 kašike smeđeg šećera
1/4 šolje jabukovog soka
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašičica brašna
1 ½ kašika grožđica (nije obavezno)
Za posipanje:

1/2 šolje zobenih pahuljica
1/4 šolje soka od jabuke
1 kašika meda
1 kašika smeđeg šećera
1 kašičica putera
Grožđice, kokosovo brašno, orasi
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
22. mart 2023. u 22.01
Одлука Међународног кривичног суда да изда налог за хапшење руског председника не само да је нелегална већ и супротна правилима на којима почива сам тај суд, упозорава професор Правног факултета у Новом Саду Бранислав Ристивојевић и прецизира да у члану 98, став 1 Римског статута лепо пише да лидери држава имају имунитет.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
22. mart 2023. u 22.05
Симур Херш, добитник Пулицерове награде, је 8. фебруара објавио истраживање о експлозијама на гасоводима „Северни ток 1” и „Северни ток 2”, у којем је, позивајући се на извор, саопштио да су експлозивне направе испод руских цевовода у јуну 2022. године поставили амерички рониоци, током војних вежби „Baltops”, а да су их три месеца касније активирали норвешки стручњаци.
cicero99
(historia est mater of studioru)
23. mart 2023. u 02.30
Tako je smorko .U pravu si hebitačno u vezi mudrosti!!! Kada citiras Platona : „Mudar čovek govori jer ima nešto da kaže, dok budala govori jer hoće da kaže nešto.” Lepo si se definisao, možda ne razumes da si ali si sve o sebi rekao. Naravno mudar covek će razumeti ...
Ko o cemu ti o jednoj temi i tu se zvrsava domet tvoje mudrosti koju si svojim smornim postovima dokazao. Si čuo za O.Bizmarka i trenutnu geopoliticku problematiku -kao temu za politika forum? Ili je i zločinac Bizmark po tebi takođe palamudio o „iznenadnim smrtnim slučajevima” ???Sedi gde si jer ni za gde si nisi smorko, i menjaj dilera!!!!
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
23. mart 2023. u 10.08
БЕРЛИН – Немачки синдикат Верди и синдикат железнице и транспорта ЕВГ позвали су данас на масовне штрајкове у понедељак, 27. марта, због спорова око плата.

Штрајкови ће, како се очекује, изазвати поремећаје већих размера на железници и аеродромима, преноси Ројтерс.
Zorrko
23. mart 2023. u 19.51
-------
cicero99
(historia est mater of studioru)
23. mart 2023. u 02.30

Tako je smorko .U pravu si hebitačno u vezi mudrosti!!! Kada citiras Platona : „Mudar čovek govori jer ima nešto da kaže, dok budala govori jer hoće da kaže nešto.” Lepo si se definisao, možda ne razumes da si ali si sve o sebi rekao. Naravno mudar covek će razumeti ...
Ko o cemu ti o jednoj temi i tu se zvrsava domet tvoje mudrosti koju si svojim smornim postovima dokazao. Si čuo za O.Bizmarka i trenutnu geopoliticku problematiku -kao temu za politika forum? Ili je i zločinac Bizmark po tebi takođe palamudio o „iznenadnim smrtnim slučajevima” ???Sedi gde si jer ni za gde si nisi smorko, i menjaj dilera!!!!
--------

ahahaha kakve budalastine... cuj Bizmark...🙄

IQ čak i ispod Jockovog ranga od 70-90...
Zorrko
23. mart 2023. u 20.30
prenosim vijesti iz tiska bratske RH:

------------
U Njemačkoj se sve više priča o Post-Vac sindromu, ljudima kojima je cjepivo štetilo

U OŽUJKU, prije točno dvije godine, Sascha Schwartz je kao i milijuni drugih željno očekivao cijepljenje protiv koronavirusa. Ovaj tada 30-godišnji njegovatelj napokon je htio cjepivom dobiti malo više slobode u kretanju i pridonijeti suzbijanju pandemije. Za ovog aktivnog sportaša i inače osobu koja rado provodi vrijeme s društvom, cijepljenje je obećavalo djelomični povratak na staro, piše DW.

No nakon 25. ožujka se sve promijenilo. Nakon cijepljenja cjepivom kompanije Astra-Zeneca Schwartz je dobio temperaturu, vrtoglavicu i glavobolju. I do dan danas simptomi nisu prestali. „Nikada se u svom životu nisam osjećao tako bespomoćno”, kaže ovaj žitelj Kölna.

Do danas je pronašao 96 simptoma od kojih je najneugodniji, kako kaže, brainfog. „Magla mozga” mu oduzima sposobnost koncentracije, jednostavne radnje poput čitanja knjige se pretvaraju u nemoguću misiju. „Kao da sam na autopilotu. Podražaji uopće ne dolaze do mog mozga, sve je kao u nekom bunilu.”

Gotovo 400.000 pogođenih

Drugo cjepivo nekoliko mjeseci kasnije nije donijelo poboljšanje. Cjepivo BioNTecha je trebalo nekako regulirati kaos u njegovom tijelu, ali do ovog željenog efekta nije došlo.

Schwartz se u svojem poslu brine o psihički bolesnim pacijentima, a tijekom jednog izleta sa štićenicima doživio je kolaps: njegov organizam jednostavno nije mogao podnijeti silne taktilne podražaje i nije se mogao koncentrirati. Nakon toga je tjednima ležao u krevetu.

Nakon pola godine je napokon pronašao imunologa koji je njegove probleme shvatio ozbiljno. „Prije toga su mi svi govorili da su poteškoće uzrokovane psihosomatskim problemima.

”Nitko nije vjerovao da bi se moglo raditi o posljedicama cijepljenja„, prisjeća se Schwartz. Od tada Schwartz sebe doživljava kao Post-Vac (nakon cjepiva) slučaj. Prema definiciji, to je ”zdravstvena i ekonomska posljedica oštećenja zdravlja uzrokovanog cijepljenjem koja nadilazi okvire klasične reakcije na cjepiva„.

Na upit DW-a Institut Paul Ehrlich, savezna ustanova za cjepiva, navodi sljedeće brojke: od početka cijepljenja zabilježena su 333.492 slučaja trajnih popratnih pojava (1.7 na 1000 cjepiva) te 50.833 slučaja teških trajnih popratnih pojava (0.27 na 1000 cjepiva).

Među njima je i Schwartz kojem je u međuvremenu u Post-Vac ambulanti na Sveučilišnoj klinici u Marburgu dijagnosticirana hiper-upala imunološkog sustava. No do dan danas kod Schwartza niti jedna terapija, pa tako ni boravak na psihijatriji, nije urodila plodom.

Grupa s desecima pogođenih

Schwartz je organizirao grupu koja okuplja osobe sa sličnim problemima. U međuvremenu je ta grupa narasla na 70 članova koji se nalaze svake treće srijede u mjesecu. No u društvu je još uvijek prisutna velika razina nerazumijevanja za Post-Vac pacijente. Mnogi primaju poruke mržnje s dvostrukom pozadinom: jedni ih kritiziraju zbog toga što su se uopće cijepili, a drugi im ne vjeruju i trpaju ih u istu ladicu s negatorima korone.

Schwarzu uskoro istječe razdoblje u kojem mu zdravstveno osiguranje plaća nadomjestak za plaću. Uskoro će primati potporu za nezaposlene koja je mnogo niža. Tijekom bolovanja je nagomilao dug od 4000 eura za koji ne zna kako će ga otplatiti. Do sada od nikoga nije primio ni centa odštete. Ni aferezu (pranje krvi) koju su preporučili liječnici zdravstveno osiguranje nije htjelo financirati, a cijena je iznosila 15.000 eura.

Tko je odgovoran za odštetu?

Ministar zdravstva Karl Lauterbach je nedavno obećao brzu pomoć pogođenima Post-Vac sindromom. No mnogi ne žele čekati na odluke države te podnose privatne tužbe. Odvjetnik Tobias Ulbrich iz Düsseldorfa u međuvremenu zastupa 730 pacijenata.

Preko njega je podignuto i 150 tužbi protiv kompanija BioNTech i Moderna. On zastupa tezu po kojoj su vlasti građane nedovoljno informirale o mogućim posljedicama cijepljenja.

Posebice kritizira ministra Lauterbacha koji je dugo cjepiva praktički opisivao kao medikament bez popratnih posljedica. Prvi sudski postupak protiv BioNTecha počinje sljedećeg mjeseca u Frankfurtu gdje jedna pacijentica tvrdi da je zbog cjepiva pretrpjela oštećenje srca. Ostala suđenja slijede diljem zemlje.

Ulbrich objašnjava kako se procesi vode protiv farmaceutskih kompanija koje u slučaju presude u korist pacijenata mogu obeštećenje tražiti od države.

”Ekonomski gledano, troškove odštete snosi država„, kaže Ulbrich. To se temelji na sporazumu koji je Europska komisija sklopila s farmaceutskim kompanijama i oslobodila ih praktički svake odgovornosti. Dakle eventualna obeštećenja ne plaćaju ni BioNTech ni Moderna, nego Njemačka i ostale države članice, tj. njezini porezni obveznici. Ulbrich je uvjeren u uspjeh tužbi.

Post-Vac pacijente nitko ne uzima ozbiljno

Jördis Frommhold se specijalizirala za pacijente koji pate od dugotrajnih posljedica cijepljenja i kaže da joj dolazi sve više i više pacijenata. ”Pacijente s ovim tegobama se ne shvaća ozbiljno i gura ih se u isti koš s teoretičarima zavjere i 'antivakserima‘„, kaže ova specijalistica interne medicine i pulmologije. Među njezinim pacijentima su i djeca.

Frommhold žali što nisu izvučene pouke iz iskustava s osobama koje su bolovale od dugog covida i kojima u početku također nitko nije vjerovao. ”Ako se netko ujutro cijepi, a poslijepodne iz vedra neba dobije upalu uha, onda ne možete automatski isključiti povezanost„, kaže ova liječnica.

Mnogi sada očekuju razumijevanje kao što su oni imali razumijevanja kada su se cijepili unatoč mnogobrojnim dvojbama koje su vladale. Frommhold međutim odbacuje tvrdnje po kojima je kampanja cijepljenja bila pogrešna.

”Ne smijemo zaboraviti da su bolnice bile pune i da je mnogo ljudi umrlo i da je kampanja cijepljenja bila potrebna kako bismo spriječili mnoge komplikacije„, kaže ona i ukazuje na velik broj cijepljenih s kojim se, statistički gledano, povećava i broj onih koji trajno pate od posljedica.

”Kada imate mnogo cijepljenih, onda raste i broj onih koji su trajno oštećeni. I njima sada treba pomoći„, zaključuje Frommhold.

https://tinyurl.com/mr23wj9k
Zorrko
23. mart 2023. u 20.34
Zadnjih godinu - dvije sportisti ne samo da nešto učestalo posrću i padaju po terenu već i iznenađujućom brzinom pune bolnice i groblja zbog nastanka agresivne vrste raka testisa - kaže:

https://tinyurl.com/2p8cc2js

-----------
Hiljade vakcinisanih sportista razvija „turbo rak testisa” – doktori zbunjeni
By Nulta Tačka 23. Marta 2023.

Hiljade potpuno vakcinisanih sportista širom sveta razvijaju „turbo rak testisa”, ostavljajući doktore zbunjenim.

Ovi mladi, profesionalni sportisti trebalo bi da budu među najzdravijim ljudima na planeti. Pa zašto odjednom u tako velikom broju razvijaju neobjašnjive i neizlečive vrste raka?

Zorrko
23. mart 2023. u 20.35
Smrtnost djece raste najbržom stopom u posljednjih 50 godina

https://tinyurl.com/mxrw398b
Kraj_Sveta
(socijala)
23. mart 2023. u 22.45
Čak i americki kongres istrazuje!
Rand Paul SCHOOLS Moderna CEO On Vaccine Myocarditis Risk:
https://tinyurl.com/k2exbt43
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. mart 2023. u 00.10
>>
Боцан-Харченко: Запад жели да заташка причу о последицама НАТО агресије по грађане Србије

Запад жели да заташка тему радиоактивног зрачења и његовог ефекта на здравље људи, оценио је данас амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан-Харченко, коментаришући НАТО агресију на Србију и подсећајући да је Североатлантска алијанса тада први пут употребила муницију са осиромашеним уранијумом.

Руска страна је веома активно сарађивала са Београдом у покушају да се осветле све последице које је ова муниција имала по грађане Србије, рекао је руски амбасадор у интервјуу за телевизију „Звезда”, али ови напори нису наишли на одобрење на Западу.
...
Ипак, како је рекао, Срби немају никакве сумње у штетне последице радиоактивне муниције која је бацана на њихову територију и народ деведесетих година.

„Постоје врло конкретни подаци, вршена су истраживања. Од тада (НАТО агресије) је прошло четврт века”, поручио је амбасадор и додао да је врло тешко наћи убедљивије доказе од оних које је прикупила српска страна, а који се тичу последица коришћења муниције са осиромашеним уранијумом, преноси Спутњик.

https://www.politika.rs/scc/clanak/544170/Bocan-Harcenko-Zapad-želi-da-zataska-pricu-o-posledicama-NATO-agresije-po -gradane-Srbije
cicero99
(historia est mater of studioru)
24. mart 2023. u 03.15
Smorko, tvoj IQ si ti ovde svima nama dobrano obelodanio da je identican broju tvojih cipela!!! Da se bas ne odas, ali molim te kaži nama ovde ISKRENO ako si uopste i na kojem Univerzitetu dobio diplomu i koji fakultet ti je tu diplomu dodelio (samo kaži struku a ne moras da kažeš gde(država-kontinent) i kada si se ti imaginarno okitio univerzitetskim zvanjem-a NISI to je jasno!!!!) Ovde govoris o Jockovom i mom IQ kao da si ti kao kompetentan da to znaš i akademski odredis - bedan pokusaj ad-hominem napada!!!!!! Radis smorislave pri akademiji ili pri nekoj svojoj „struci”??? Jasno je da tebi smeta IQ referenca, ali ti ne razumes da taj broj nije determinanta-odrednica nečije pameti-znanja-mudrosti!!! Sramota je na cemu insistiras i šta laprd... Nije kasno da procitas bar nešto o Bizmarku pa da skontas šta ti se pokusalo da kaže, pa A.Sopenhaura Itd. Menjaj dilera i drzi se knjiga, istorije i cinjenica. Ako smognes snage smorko!!!
Zorrko
24. mart 2023. u 10.54
ovaj cicero ko da je ispao iz filma Glup i gluplji...
Zorrko
24. mart 2023. u 20.00
-----
Kraj_Sveta
(socijala)
23. mart 2023. u 22.45

Čak i americki kongres istrazuje!
Rand Paul SCHOOLS Moderna CEO On Vaccine Myocarditis Risk:
--------

da, postoje ljudi koji su moralni i koji misle svojom glavom, i takvi pokusavaju istraziti zlo koje se desava pred našim nosom...

nazalost, vecina masmedija je pod kontrolom i lupaju cenzuru nad takvima ...

a zombirani mali ispranomozgasi to podržavaju...

da li iz straha, da li iz gluposti, da li iz konformizma - ne znam zašto...
možda je riječ o stokholmskom sindromu?
Zorrko
24. mart 2023. u 20.37
Pad sportista, rekordni broj smrtnih slučajeva životnog osiguranja: na jasnoj i uvjerljivoj osnovi, to je zbog vakcina

Kriteriji Bradford Hilla za potvrdu uzročnosti

• Postoji li jak signal? Da, astronomski broj mrtvih.

• Postoji li vremenska povezanost? Da. Ispostavilo se da se 80% tih smrti dogodi unutar 7 dana.

• Je li interno dosljedan? Da. Krvni ugrušci, srčani udari, miokarditis, i tako dalje.

• Je li izvana dosljedan? Da. Rekordni broj smrtnih slučajeva životnog osiguranja i rekordan broj sportista koji umiru na terenu.

• Potvrduju li randomizirana ispitivanja? Da. Više smrtnih slučajeva u Pfizerovoj skupini vakcina nego u placebo.„

@P_McCulloughMD
: ”Vjerovatnije nego ne, i vjerovatno na jasnoj i uvjerljivoj osnovi, vakcine uzrokuju smrt ljudi koji ih uzimaju.„

https://tinyurl.com/2xu3hrkd
Zorrko
24. mart 2023. u 20.40
Smrtonosnije od tableta za pobačaj: Zastrašujuće stope pobačaja s COVID injekcijom

https://tinyurl.com/mwuw984v
Zorrko
24. mart 2023. u 20.42
Šteta od vakcina sada je neosporna, kažu vrhunski naucnici:

https://tinyurl.com/5df6f6ue
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. mart 2023. u 23.36

Баштина западне „демократије”: Помен у Москви за жртве НАТО агресије на Југославију /видео, фото/

У православном храму Светих апостола Петра и Павла у Москви одржана је молитва у знак сећања на страдале у НАТО агресији на Савезну Републику Југославију 1999. године.

Представници српске дијаспоре у Москви али и велики број Руса дошао је у храм на службу Божју коју је служио епископ моравички Антоније у помен жртвама НАТО бомбардовања Србије, односно тадашње СРЈ.
Велики осећај неправде

Како каже за Спутњик српски студент из Москве Александар Арамбашић, дан почетка бомбардовања се памти и обележава због великог осећаја неправде која преовладава у колективној свести грађана Србије.

„Једну малу земљу, деценијама мучену ратовима и међународним санкцијама, напала је тада најјача војна коалиција. По главама недужних људи падале су бомбе 78 дана”, с тугом подсећа саговорник Спутњика.
Према речима Милана Стеванова, на данашњи дан, српски народ раме уз раме са руским народом обележава овај трагичан датум како би сачувао од заборава све невине жртве које су страдале током НАТО бомбардовања.

„Они су се тада окомили на наш недужни народ. Над Србима су вршили нехумане експерименте у виду испробавања оружја. Убијали су и сејали смрт на територији наше земље. Никада не смемо заборавити како су се понели према нама”, наглашава Стеванов.

Врхунац демонизације Срба

Како каже Арамбашић, агресија НАТО је била врхунац демонизације Срба, а притом је извршена без сагласности Савета безбедности УН. Чланице НАТО су, сматра и Стеванов, одлучиле да изврше агресију на српски народ јер Србија није хтела да поклекне пред окупаторима.

„Наша земља је била самостална и независна од утицаја тадашњег светског хегемона – Сједињених Америчких Држава. Колективни Запад је тада показао своје право лице, ту наводну демократију и хуманост која се темељи на убијању невиних људи”, каже наш саговорник.
. . .
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. mart 2023. u 23.39
. . .
Нећемо опростити, нећемо заборавити

У злочиначкој агресији НАТО на СР Југославију, подсећа Стеванов, погинуло је 2500 цивила, укључујући жене и децу.

„Ни дан данас се не зна тачан број погинуле деце. Симбол њихове погибије је трогодишња Милица Ракић која је свирепо убијена током НАТО агресије. Пред овом малом девојчицом је био цео живот. Међутим, живот су јој одузели злочинци који су бомбардовали Србију осиромашеним уранијумом и касетним бомбама. За њих је током илегалних ратних дејстава све био војни циљ – од болница, породилишта, мостова, до возова и цивила”, с горчином примећује саговорник Спутњика.

Поред живота недужног цивилног становништва које „никада нећемо опростити ни заборавити”, Стеванов подсећа да је НАТО Србији нанео невероватно велику материјалну штету. О томе говори порушена зграда Генералштаба у Београду која представља „баштину” западне демократије.

Како каже за Спутњик Србин из Москве Слађан Милошевић, ова зграда није реновирана. Остављена је да подсећа будућа поколења на НАТО агресију на Србију. Међутим, осим уништавања инфраструктуре, према речима нашег саговорника, уништена је и животна средина.

И зато, према речима Стеванова, српски народ никада неће опростити ни заборавити НАТО агресију на Србију.

„Преко неких ствари се не може прећи. Ми не заборављамо кроз коју муку и патњу је прошао наш народ. А опет, и поред свег тог страдања, бомбардовања и ратова, Србија је опстала. Наш народ је доказао да је сложан, као и да има своје достојанство и државотворност”, наглашава наш саговорник.

Помену у московском храму Светих апостола Петра и Павла Треба присуствовали су и представници Амбасаде Србије у Русији на челу са амбасадором Момчилом Бабићем, као и амбасадор Босне и Херцеговине у Русији Жељко Самарџија. На крају догађаја, положено је цвеће у порти цркве у знак сећања на жртве НАТО бомбардовања.

Подсетимо, за 78 дана ваздушних удара НАТО снага на Србију, односно тадашњу СРЈ, те 1999. погинуло је око 2.500 цивила и више од хиљаду војника и полицајаца. Одлука о бомбардовању тадашње СРЈ донета је, први пут у историји, без одобрења Савета безбедности УН, а наредбу је тадашњем команданту савезничких снага, америчком генералу Веслију Кларку издао генерални секретар НАТО Хавијер Солана. Агресија је трајала до 9. јуна 1999.године, када је потписан Кумановски споразум.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. mart 2023. u 23.46
cicero99
(historia est mater of studioru)
25. mart 2023. u 00.25
Smorko ne rece ti nama kojom akademskom titulom si se opasao! (nisi ti akademije video a kamoli krocio u nju). Nije sramota reci šta od skole (osim citanke) imaš jer tvrdis nešto sto ima nacnu osnovu pa da znamo da si blizak toj nauci. Ništa zlobno . A , što se tiče tvoje plitke maliciozne obzervacije u vezi glup i Gluplji logicno pitanje proizilazi: da li ti je smorislave palo na pamet (nakon stotina tvojih istih postova i tvrdnji -većinom sa croatise izvora) da imaš sve predispozicije da imaš jednu od vodecih karakternih uloga i inspirises TV seriju o Glup i Gluplji ??Plodan si materijal za tu ulogu. Dokazao si to tvojim postovima , „dokazima” i replikama tvojim neistomišljenicima! Što se tiče Bizmarka-ne vredi gluvom Vivaldija pojacati !!!!

ZorrkoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Zorrko
25. mart 2023. u 12.37
cicoje, umjesto da u svakom postu uporno iznova pokazujes svoj prilično niski IQ, daj ti radije nama ispricaj nešto o Bizmarkovoj babi...
(kad već nemas ništa na postavljenu temu)
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
25. mart 2023. u 15.33
Торнада продиру кроз Мисисипи, остављајући најмање 23 особе мртве

https://www.theglobeandmail.com/world/article-tornado-rips-through-mississippi-alabama-killing-at-least-13 /
ZorrkoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Zorrko
25. mart 2023. u 20.43
-----
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
25. mart 2023. u 15.33

Торнада продиру кроз Мисисипи, остављајући најмање 23 особе мртве
------

ocito je vrijeme za brnjice i vakcine koje stite od tornada...

Šta se ceka?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
26. mart 2023. u 01.19
ocito je vrijeme да Ћоррку навуку кошуљу која се закопчава позади.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.